Dodaj do ulubionych

pobieranie moczu na posiew

05.07.13, 21:39
Bardzo proszę o pomoc - posiew wykonywałam już trzy razy za każdym razem jest e coli 10*5 po Zinnat 10*4. Ale zastanawiam się czy ja dobrze pobieram ten mocz. Oczywiście pojemniczek jałowy ale wyczytałam że chłopca też należy "przetrzeć" np. octaniseptem. Proszę Was o odpowiedź czy tak powinnam zrobić przed kolejnym pobraniem
Obserwuj wątek
    • lasignorina Re: pobieranie moczu na posiew 25.05.14, 16:41
      to jest bardzo trudne....naprawde. wrecz niewykonalne w warunkach domowych u malego dziecka. wlasciwie pojemnika nie nalezy otwierac na dluzsza chwile, dopiero na ostatnia, nalezaloby odciagnac napletek i umyc, strumien powinien byc srodkowy, dziecko powinno byc dobrze umyte w okolicach genitaliow mydlem, lepiej nie uywac woreczkow tylko lapac mocz do pojemnika, ty tez powinnas miec odkazone rece i najlepiej rekawiczki, nie dotykac siusiaka i abolutnie nie dotykac pojemnika w srodku ....PRAWIE NIEWYKONALNE U MALEGO DZIECKA.

szpeja82 napisała:

> Bardzo proszę o pomoc - posiew wykonywałam już trzy razy za każdym razem jest e
      > coli 10*5 po Zinnat 10*4. Ale zastanawiam się czy ja dobrze pobieram ten mocz.
      > Oczywiście pojemniczek jałowy ale wyczytałam że chłopca też należy "przetrzeć"
      > np. octaniseptem. Proszę Was o odpowiedź czy tak powinnam zrobić przed kolejny
      > m pobraniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka