Dodaj do ulubionych

Ostrzykiwanie Poznań Pilne

07.09.06, 18:14
Proszę o informacje, jak to ogólnie wygląda.
Od przyjęcia do wypisu.
Bardzo proszę o pilną informacje. Czego można się spodziewać i wogóle jak
jest po ostrzykiwaniu.
Obserwuj wątek
    • kachna0 Re: Ostrzykiwanie Poznań Pilne 12.09.06, 09:29
      My z córką byliśmy dwukrotnie na Szpitalnej: rano przyjęcie z badaniem ogólnym,
      potem zabieg - według kolejności ustalonej przez lekarzy -, który trwa ok. 25-
      30 minut. Reakcja dzieci na znieczulenie jest różna - jedne szybko dochodzą do
      siebie, inne cały dzień są ospałe, marudne... My wychodziliśmy następnego dnia.
      Po 4 trygodniacj kontrol u lekarza w przychodni, po trzech, czterech miesiącach
      kontrolna cystografia.
      • alergenzb do kachna0 12.09.06, 10:04
        Badanie ogólne- czy robili wam jakieś wyniki, kiedy był anestezjolog, czym było
        ostrzykiwane tzn. kalogen, teflon, czy deflux. Napisz mi jak tam jest, czy była
        na oddziale czy na dziennym pobycie. Jesli możesz to nawet na e-mail.
        Bardzo mi zależy na czasie.
        Może więcej szczegółów
        • alergenzb Re: do kachna0 Jestem także zainteresowana 12.09.06, 10:08
          .
      • panix2 Re: kachna0 12.09.06, 10:12
        Dzięki. Jak to zniosło twoje dziecko.
        Jak tam jest, czym ostrzykuja, kto robi te ostrzykiwanie.
        Życzę zdrówka dziecku.
        • tuttalucia Re: kachna0 20.10.06, 22:08
          mam pytanie kto ostrzykiwal jaki lekarz i jak teraz wyglada dlasze leczenie
          • kachna0 Re: kachna0 22.10.06, 16:03
            Przepraszam za późne odpowiedzi, ale nie zaglądam tu codziennie...
            Ostrzykiwał prof. Jankowski i według niego nie ma już konieczności leczenia u
            niego, czyli urologicznie, bo na mikcji reflux nie był widoczny. Jesteśmy pod
            kontrolą nefrologa, raz na miesiąc robimy badanie podstawowe moczu. Ostatnio
            wyszły nam leukocyty (5-7), więc córka dostała furaginę, i w tym tygodniu
            zrobimy znów badanie. To raczej wina jej zaniebdań - poszła do szkoły i znów
            zaczęła powstrzymywać mocz, niby pamięat, że powinna pójść do toalety, ale...
            W razie pytań proszę o kontakt na adres nast-ka@wp.pl
    • kachna0 Re: Ostrzykiwanie Poznań Pilne 14.09.06, 17:24
      Moja córka była już duża - miała 4 lata za pierwszym razem, więc pewnie jej
      reakcja była inna niż w przypadku małego dziecka. Ale nam się też wydawało
      okrutne, że nie można zostać z dzieckiem na noc... Weronika po powrocie z
      zabiegu przebudziła się po ok. 30 minutach i do wieczora była senna, chciało
      jej się wymiotować, ale nie miała czym... Inne dzieci zaraz po wybudzeniu
      wymiotowały i szybciej do siebie dochodziły. Był chłopiec dwuletni, który po
      dwóch godzinach od zabiegu niemal wyskakiwał z łóżka, no ale nie mógł, bo
      kroplówka... i rodzice solidnie z nim walczyli, by utrzymać go na miejscu.
      Następnego dnia robią usg i jeśli nie dzieje się nic podejrzanego, można z
      dzieckiem wrócić do domu.
      Tak jak wcześniej napisałam po miesiącu byliśmy na "kontroli" w przychodni, ale
      lekarz jedynie rzucił okiem na wyniki badania moczu, do córki nawet nie
      podszedł, a po trzech miesiącach mieliśmy pójść na mikcję, by sprawdzić
      skuteczność ostrzyknięcia. Dwukrotnie był to deflux.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka