m-anettka 02.11.06, 23:28 czy macie namiary na dobrego specjalistę nefrologa w Gdańsku? Gdzie najlepiej zrobić usg nerek niemowlaka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gusia210 Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 03.11.06, 21:12 hej nie wiedziałam że jesteś z Gdańska my z Gdyni Odpowiedz Link
m-anettka Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 04.11.06, 01:56 oooooooooooo ale numer! właśnie w Gdyni znalazłam nefrologa. Mamy wizytę na 17 listopada. Zobaczymy co powie. Dr. Karpowicz-może znasz? W Akademii Med wizyty dopiero na koniec stycznia!!!!!! Odpowiedz Link
gusia210 Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 04.11.06, 14:45 też chodzimy do dr Karpowicza hehe ponoć najlepszy tutaj i ja się z tą opinią zgadzam,bardzo sympatyczny człowiek,miły dla dzieci i dla rodziców Odpowiedz Link
magda740814 Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 08.11.06, 13:37 Dziewczyny, dajcie mi proszę namiary na tego lekarza - adres, telefon. Prosiłam o to na jakimś innym formum o nerkach, ale bez odzewu. Będę b. wdzięczna, bo szukam dobrego lekarza dla synka. Pozdrawiam Odpowiedz Link
molka176 Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 08.11.06, 17:04 hej ja jestem z Gdyni. mam tel do dr Karpowicza, byłam raz panstwowo, ale po cumie pojde prywatnie , bo do grudnia ma wszystko zajete. Karpowicz Bogusław, dr med. Spec. pediatra, nefrolog 81-589 Gdynia, 0 600 47 42 23 daj znac jak i co. pozdrawiam. Ja z synkiem 4 miesiace i niestety 2 raz infekja, teraz cum i zobaczymy Odpowiedz Link
iczek Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 04.12.06, 14:24 Ja lecze syna w Akademii Medycznej u dr Czarniaka. Polecono mi go. Mlody, ponoc zdolny czlwoiek. Wiecej nie moge nic napisac, bo po prostu za krotko to trwa. W sumie po wizytach w poradni Nefrologgi w AM jestem za calowiktym i natychmiastowym rozwiązaniem publicznej sluzby zdrowia. To co sie tam dzieje to KOSZMAR! Przerazające. Ale niestety trzeba to zniesc. W sumie lekarz do rzeczy, ale aby wydobyc od nich informacje (nie tylko od niego) to po prostu trzeba ich cisnąc jak cytrynę. Oni uwielbiaja nic nie mowic. Ale od strony medycznej na razie wszystko wydaje sie byc ok. Robilem tam CUM, mlody ma II-IV w prawej nerce ze zdwojeniem UKM. Teraz idziemy na kominek do Szpitala Wojewodzkiego do dr Golebiewskiego. On na podstawie zdjec USG ma ocenic koniecznosc robienia operacji lub poczekanie. Co do lekarza z Gdyni to ja slyszalem, ze ze wzgledu na wiek to ma troche "inne " podejscie. Nie oceniam czy lepsze czy gorsze. Po prostu zaufalem znajomemu radiologowi, ktory znal dr Czarniaka. Zobaczymy. W wojewodzkim reflux ponoc najlepiej operuje dr Komosa. Moze sie z nim wkrotce spotkam. Gdybyscie chcieli to kontakt do mnie 503180774. Piotr. Odpowiedz Link
kajka.szczepanska Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 13.01.07, 22:32 Zgadzam się z tym KOSZMAREM. Leżałam z 4-miesięcznym Kubkiem na patologii niemowlaka i przeżyliśmy to bardzo. Leczymy się u dr. Schramm w AM, ale szukam innego dobrego lekarza, bo jakoś się nie mogę dogadać, albo za słabo "wyciągam" informację. Jestem z Chojnic i każde badanie to dla nas niezła wycieczka. Kubulek ma obustronny refluks IV stopnia, hipercalcemię i hipercalcurię,zwężony napletek i dodatkowo za duży poziom wit. D3 w organiźmie. Jest po dwóch ZUM- ach, trzech antybiotykach (dopadł nas Proteus różnych maści - cholerstwo to paskudne). Ale podstawowe wiadomości co do przebiegu, leczenia i przede wszystkim następstw tej choroby wyszukałam na tych stronach, za co wszystkim forumowiczom i przede wszystkim madziulcowi serdeczne dzięki. Pozdrawiam w nowym roku. Oby lepszy od poprzedniego. Dodam, że starszy syn ma refluks żołądkowo-przełykowy. Słyszeliście jeszcze o jakimś, bo wtedy trzecie dziecko sobie odpuszczę. Z moim szczęściem byłby to trzeci chłop z jakims refluksidłem.Pa! Odpowiedz Link
m-anettka Magda 09.11.06, 00:05 to jest stronka z danymi www.viamed.pl/wiz/gabinet.phtml?id=15073 dziewczyny, a ile kosztuje wizyta prywatna u dr. Karpowicza? Odpowiedz Link
m-anettka Re: i jak po wizycie? 17.11.06, 23:36 bardzo miły człowiek-miałaś rację! Powiedział, że poszerzenie jest minimalne, mały świetnie przybiera na wadze, jest spokojny, ładnie sika (zaszczycił Pana doktora szerokim strumieniem moczu-hihihihh. Naszczęście w pieluchę dzięki jego doświadczeniu) i nasz przypadek tylko do obserwacji. Usg co 3 miesiące i badanie ogólne moczu co 2 tygodnie. Stwierdził, że nie zawsze wiadomo dlaczego ukm-y są powiększone. Czasem nie ma w tym żadnej patologii. Jak się nie będzie powiększać to nic innego robić nie trzeba. Cieszę się, bo mnie uspokoił. Dzięki Gusiu za pamięć Odpowiedz Link
magda740814 Re: i jak po wizycie? 18.11.06, 22:20 Przede wszystkim dziękuję Wam dziewczyny za numer telefonu do dr Karpowicza. Wybieramy się do niego w grudniu. A czy mogę zapytać jeszcze o cenę wizyty? Odpowiedz Link
gusia210 Re: i jak po wizycie? 18.11.06, 23:51 no to super,cieszę się że z tym Waszym poszerzeniem jest dobrze,super!!! Odpowiedz Link
m-anettka Re: i jak po wizycie? 20.11.06, 04:07 mam nadzieję, że nie będzie się powiększać. Dzięki za kciuki Wy macie chyba podobną sytuację, bo wasze zwiększanie jest minimalne i wszystkie badania wychodzą idealnie. Karpowicz mówił, że nie zawsze można poznać przyczynę poszerzonych ukm-ów. I nie zawsze stanowią problem trzymamy za Was kciuki! Odpowiedz Link
gusia210 Re: i jak po wizycie? 20.11.06, 20:59 faktycznie,nasze przypadki są podobne u nas najpierw się zmniejszyło a ostatnio zwiększyło-sama nie wiem co o tym myśleć.Cysto OK,scyntygrafia chyba też.Więc nie wiem.Wizyta dopiero 8 grudnia i zobaczymy co dalej.Na szczęście posiewy jałowe.Teraz muszę zrobić znowu bo jesteśmy przed szczepieniem a bez pewności że jest jałowy nie zaszczepię. Dzięki za Wasze kciuki.Zawsze tak raźniej. pozdrawiam aga Odpowiedz Link
phantomka Re: Radiolog 04.12.06, 22:22 Ja polecam Wam nie nefrologa, ale swietna radilog dziecieca. Co prawda ja sama do niej chodze, ale dzieki tej kobiecie spie spokojnie. Zostala mi polecona przez nefrologa z AM. Nazywa sie dr Wyszomirska i przyjmuje zarowno w szpitalu Wojewodzkim, jak i w przychodni Solidarnosc (oplata za usg bez skierowania to 40 zl, wiec nie ma takiej tragedii) Odpowiedz Link
gusia210 Re: Gusiu, jak po wizycie? 27.12.06, 23:54 cześć dzięki za pamięć nie miałam jakiś czas dostępu do internetu i dlatego odpisuję tak późno lekarz powiedział że jest dobrze,mamy brać furaginę i w styczniu zrobić USG u dr Kosieka(nie wiem kto to bo dotychczas robiliśmy u Sochy) następna wizyta z wynikiem USG 2 lutego mam nadzieję że tym razem się zmniejszy pozdrawiam Odpowiedz Link
magda740814 Re: Gusiu, jak po wizycie? 28.12.06, 23:09 Dr Kosiak. Ze skierowaniem przyjmuje w Akademii Medycznej, a gdzie prywatnie niestety nie wiem. Bardzo miły człowiek i podobno bardzo dobry specjalista od usg nerek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gusia210 Re: Gusiu, jak po wizycie? 29.12.06, 20:59 dzięki magda740814 mam do niego telefon i muszę się umówić na badanie Odpowiedz Link
trudy77 Re: Gusiu, jak po wizycie? 04.01.07, 12:07 Dr Kosiak faktycznie jest bardzo miły, kontaktowy i ma świetna opinię. Ponieważ w AM sa okropne terminy, więc byliśmy u niego w prywatnej przychodni na Żabiance. Podobno przyjmuje też gdzieś w Gdyni i Żukowie. Niestety nie pamietam nr telefonu (po prostu zapytałam go o numer tej przychodni. Jeśli chodzi o nefrloga, to chodziliśmy do dr Żurowskiej (też AM). Pozdrawiam i życzę zdrówka. Odpowiedz Link
gusia210 Re: Gusiu, jak po wizycie? 04.01.07, 20:07 już jestem umówiona do dr Kosiaka na 31 stycznia-alee terminy,i to prywatnie.Nieźle co? w Gdyni przyjmuje na Dworcowej 7-to gdzieś koło dworca PKP rówinież pozdrawiam Odpowiedz Link
m-anettka Re: Gusiu, jak po wizycie? 06.01.07, 02:56 dobrze, że się odezwałaś! zmartwiłaś mnie tym terminem! Ja wybieram się na usg do dr. Czarniaka, dzwoniłam w grudniu, żeby umówić się na usg, ale jeszcze nie wiedział gdzie będzie przyjmował i miałam dzwonić w styczniu, żeby umówić się jeszcze na styczeń....Mam nadzieję, że zdążę przed wizytą u dr. Karpowicza... na razie posiew jałowy, wcześniej Staś miał ZUM-e.coli Odpowiedz Link
gusia210 Re: Gusiu, jak po wizycie? 08.01.07, 13:56 a kiedy macie wizytę?My 2 lutego po kontrolnym USG.Mam nadzieję że teraz wyjdzie dobrze.Jesteśmy na furaginie i mały pije sporo soczków żurawinowych.ZUMów na szczęście nie ma. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
m-anettka Re: Gusiu, jak po wizycie? 09.01.07, 01:42 u dr Karpowicza-19 stycznia. Usg miało być w tę środę, ale mój mąż wyjeżdża i mamy w następną środę-u dr Czarniaka. My też teraz na furaginie-po zumie. Pozdrawiamy Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: Gusiu, jak po wizycie? 15.01.07, 21:57 Też idę 19 stycznia, może się spotkamy w poczekalni. Wiesz już ile kosztuje wizyta? Daj znać. Karolina mama Kubka Odpowiedz Link
m-anettka Re: Gusiu, jak po wizycie? 16.01.07, 12:10 nie wiem. Teraz znowu NFZ, może podpytam jak nie zapomnę Ja idę na 16.30. Jutro usg nereczek u dr. Czarniaka. Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: Gusiu, jak po wizycie? 16.01.07, 12:17 To sie niestety miniemy, bo ja na 11-tą. Malutki ten twój Stasio, ale nas też zdiagnozowano kiedy Kubek miał 3,5 m-ca. Teraz jest wesołym chłopcem 9,5 m-ca, żeby nie ZUM-y to byłoby ok. Czeka mnie teraz rundka po prywatnych lekarzach i Poradniach Metabolicznej, Chirurgicznej, Nefrologicznej i ciekawe co jeszcze ... Jak sobie wyobrażę te kolejki w każdej to mi się blleeee robi, ale trudno. Trzymaj się i powodzenia. Będzie lepiej, musi być. Karolina, mama Kubka Odpowiedz Link
danteos Re: Gusiu, jak po wizycie? 09.01.07, 18:51 Dr Kosiak prywatnie przyjmuje na Przymożu, poszukam stare USG syna i napiszę wam dokładny adres i nr telefonu, bo trzeba się tam zarejestrować. Bardzo sympatyczny, kontaktowy i przede wszystkim to klasa I specjalista. Zresztą podobne zdanie mam także o p. Wyszomirskiej. Odpowiedz Link
gusia210 m-anettka-jak po USG? 18.01.07, 20:17 mam nadzieję że dobrze.My 31 stycznia.Już się denerwuję. Odpowiedz Link
m-anettka Re: m-anettka-jak po USG? 19.01.07, 02:05 chyba dobrze-zmniejszyło się-powiększenie miedniczki do 9 na7mm, bez poszerzenia kielichów. Zobaczymy co powie na to dr. Karpowicz. Jutro wizyta. Dzięki Gusiu za pamięć! Ja robiłam usg u dr. Czarniaka-b. miły. Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 19.01.07, 20:41 Jestem świeżo po pierwszej wizycie i pod wielkim wrażeniem polecanego tutaj dr. Bogusława Karpowicza. Podaję namiary tel. 600 474 223 i 606 403 384 przyjmuje w Gdańsku w przychodni przy ul. Sojowej 22 w części specjalistycznej cene pierwszej wizyty ok. 70 PLN. Facet jest miły i bardzo konkretny. Daje wszystkie potrzebne namiary na specjalistów i badania. Polecam. Karolina mama Kubka Odpowiedz Link
m-anettka Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 20.01.07, 02:05 my mamy wizytę przeniesioną na 2 lutego. A lekarz rzeczywiście konkretny i bardzo miły. Staś miał skierowanie od pediatry więc chodzimy na NFZ, terminy nie są wcale odległe. Cała przychodnia na Sojowej jest na poziomie. Odpowiedz Link
gusia210 Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 20.01.07, 20:47 my też mamy 2 lutego na 13-mamy szansę się spotkać? Odpowiedz Link
m-anettka Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 21.01.07, 00:59 my 10.15. Szkoda,ale może kiedyś jak zrobi się trochę cieplej jakiś spacerek z chłopakami? Odpowiedz Link
kajkasz1 Poprawka - Gdynia, nie Gdańsk 21.01.07, 01:03 Oczywiście przychodnie, w której przyjmuje dr. Karpowicz znajduje się w Gdyni, nie Gdańsku. Przepraszam. Odpowiedz Link
gusia210 posiew zrobiony-jest jałowy!!! 30.01.07, 20:40 jak zwykle przed wizytą u nefrologa musi być aktualny posiew.Na szczęście wyszło jalowo.Jutro USG.Już się denerwuję.Mam nadzieję że niepotrzebnie. Odpowiedz Link
gusia210 anettka i jak po wizycie? 03.02.07, 20:05 u nas w sumie bez zmian.USG wyszło średnio.Ale na razie nic nie robimy.Następne USG w końcówcw maja i zobaczymy.Tak powiedział dr Karpowicz.Jeśli będzie pogorszenie to czeka nas urografia.Mam nadzieję że jednak się obejdzie. Odpowiedz Link
m-anettka Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 06.02.07, 11:06 hej Gusiu! Mamy mieć cystografię. Dr Karpowicz stwierdził, że po tym zumie należy ją zrobić. Teraz wyniki posiewu są cały czas ok. Boję się potwornie tego badania. Nie mam 100% przekonania, że jest niezbędne. Inny nefrolog z którym rozmawiałam twierdzi, że nie zlecałby jeszcze cystografii (on po 3 zumie zaleca cum). Ale ile lekarzy-tyle opinii. Komuś trzeba zaufać i czegoś się trzymać. Więc trzymam się opinii dr Karpowicza. Gdzie Zbyszko miał robioną cystografię? Jakie masz wspomnienia po badaniu? My mamy zrobić w Wojewódzkim-mamy termin na 12 lutego. Nie panikuję, ale potwornie się boję.....cierpienia Stasia.... Odpowiedz Link
m-anettka cieszę się że u Was ok! 06.02.07, 11:21 byle tak dalej! nasza miedniczka jest mniejsza niż na poprzednim badaniu-9 na 7 mm. Ale ciągle jest większa-no i mieliśmy pierwszy zum. Mam nadzieję, że cystografia wykluczy refluks i już będzie coś wiadomo. Odpowiedz Link
gusia210 Re: cieszę się że u Was ok! 06.02.07, 20:04 Zbyszko miał cystografię w Miejskim w Gdyni.W sumie to było OK.Ale strasznie płakał(miał wtedy 8 miesięcy)i nie chciał leżeć.Aż mu się krwiaczki na szyji porobiły.Ale to badanie wcale nie jest takie straszne.Im młodsza dziecko tym lepiej je znosi.Ja bym na Twoim miejscu długo nie czekała.Nas też skierowano po pierwszym ZUMie.Ale na szczęście badanie wyszło dobrze. Teraz zaczynam się martwić że czeka nas urografia.A to w końcu izotopy.A przecież raz już miał je podawane podczas scyntygrafii.Taka chyba nasza rola- rola matek.Żeby się martwić. ale głowa do góry.Musi być dobrze. pozdrawiam bardzo się cieszę że macie troszkę mniejszą tą miedniczkę nasza jest dwa razy większa Odpowiedz Link
m-anettka Re: cieszę się że u Was ok! 06.02.07, 22:48 dzięki Gusiu za dobre słowa! zdecydowaliśmy się na cystografię, masz rację-lepiej wiedzieć wcześniej. W końcu Karpowicz to specjalista i wie co robi. trzymam kciuki za Was. Najważniejsze, że posiewy macie jałowe. Dzielna jesteś! I Zbyszko też zuch!!!!! Musi być dobrze! Wszystkie badania na razie są u Was ok- może ta miedniczka to taki urok. Kiedy macie urografię? Odpowiedz Link
gusia210 Re: cieszę się że u Was ok! 11.02.07, 21:52 anettka-kiedy macie cystografię i gdzie? urografię będziemy mieli tylko jeśli ta miedniczka nadal będzie się powiększać.USG w maju.Jeśli nie powiększy się to chyba tego badania nie będzie.Zobaczymy.A odwiekło się to tylko dlatego że Zbyszko ma cały czas posiewy jałowe.Dzięki bogu!!! pozdrawiam Odpowiedz Link
m-anettka Re: cieszę się że u Was ok! 12.02.07, 13:50 dziś mieliśmy!W szpitalu woj w Gdańsku. Jestem pozytywnie zaskoczona-szybko, sprawnie i mimo wąskiego ujścia cewki-bezproblemowo i....bez płaczu!!!!! Zakwilił Stachu tylko przy trzymaniu przy robieniu zdjęć!!!! Po zabiegu Stach rozsyłał uśmiechy.....A tak się bałam! Jutro wynik. A u Was nic się nie będzie powiększać!!!!!! Tak być musi! Posiewy jałowe i to najważniejsze! Dzięki za pamięć! Odpowiedz Link
m-anettka Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 13.02.07, 15:40 Gusiu! Nie ma refluksu!!!!!!! Jestem szczęśliwa jak chol....ups...nie wiem co ))))) Odpowiedz Link
gusia210 Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 13.02.07, 22:30 Huraaaa!Ale się cieszę!!! Odpowiedz Link
m-anettka Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 17.07.07, 00:59 Staś miał kolejne kontrolne badanie usg u dr Czarniaka. POSZERZEŃ UKŁADU BRAK!!!!!!!! )))))))))))) Zniknęły,nerki rozwijają się prawidłowo. Zumów nie ma. Ale się cieszę. Gusiu, co u Was? Odpowiedz Link
gusia210 Re: nefrolog w Gdańsku/ usg nerek w Gdańsku 17.07.07, 16:02 ale rewelacyjna wiadomość.Cieszę się bardzo. U nas nadal bez zmian.Czyli poszerzenie cały czas prawie takie samo.Ale i tak dobrze że się nie powiększa za bardzo.Ostatnio Zbyszko przeszedł ostry ZUM z krwiomoczem ale szybko zostało to wyłapane i dostał antybiotyk i już na drugi dzień było dobrze.Mamy kontrolne USG 22 sierpnia a wizytę i nefrologa 3 września.Zobaczymy. Odpowiedz Link