odysse 15.01.07, 09:41 no i pomocy.... co to oznacza? co jeszcze moge zrobic dla mojego rocznego dziecka? jakie badania? przepraszam jestem tu nowa i pierwszy raz spotykam sie z takimi wynikami lekarka przepisala zinnat (czy jakos tak) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mami7 Re: leukocyty-500, erytrocyty-150 15.01.07, 09:48 Zanim podasz antybiotyk powinnaś zrobić posiew moczu, jak pobrac mocz znajdziesz na forum. A jak się czuje dziecko przy takim wyniku? Odpowiedz Link
gosia1142 Re: leukocyty-500, erytrocyty-150 15.01.07, 10:07 Taki wynik oznacza ,że dziecko ma infekcję dróg moczowych i rzeczywiście koniecznie powinnaś zrobić posiew moczu z antybiogramem.Kup w aptece sterylny kubeczek , umyj dobrze dziecko wodą z mydłem,potem samą wodą,na koniec przetrzyj wacikiem zamoczonym w rivanolu. Mocz łap bezpośrednio do kubeczka.Ja swojej córeczce daje dużo pić, czekam pół godziny , myję i czekam aż zacznie sikać. Zyczę powodzenia. Odpowiedz Link
odysse Re: leukocyty-500, erytrocyty-150 15.01.07, 10:09 dzeiki za rade i za to ze nie musze juz szukac martwie sie ale powtorze wyniki w takim razie Odpowiedz Link
odysse Re: leukocyty-500, erytrocyty-150 15.01.07, 10:08 oprocz tego ze miala wysoka goraczke (1,5 dnia) i problemy z zasypianiem (panicznie nie chciala lezec i zasnac) to tak w ogole niezle. Smieje sie, bawi .. normalnie jak dla mnie sie zachowuje. zaraz poszukam o tym posiewie Odpowiedz Link
madziulec Re: leukocyty-500, erytrocyty-150 15.01.07, 10:10 Dziecko w zaleznosci od wieku - moze czuc sie normalnie, a moze.. mniec krwiomocz (Myszol tak mial, ale przy tym - normalne wesole dziecko). Posiew przed podaniem pierwszej dawki antybiotyku i tyle. Odpowiedz Link