Dodaj do ulubionych

czy może sie kąpać?

16.07.07, 11:43
Iga znów bierze furagin , jedną tabletkę na noc,w najbliższym czasie
wybieramy się nad morze, czy wolno będzie jej się kąpac? Czy może są jakieś
specjalne środki ostrożności, czy pampersy do kąpieli byłyby przydatne? a
może wogóle nie wskazane są jakiekolwiek kąpiele?Dodam tylko, że Iga nie ma
wady,ale ma zumy.
Obserwuj wątek
    • phantomka Re: czy może sie kąpać? 16.07.07, 13:14
      Mance nefrolog nie pozwolila sie kapac (ma refluks a zum byl tylko raz w ciagu
      1,5 roku) mocze jej nogi, pluska sie nad brzegiem, mieszkam nad zatoka gdanska i
      syf jaki tu jest nie zacheca do kapieli nawet doroslego. No ale to zalezy, czy
      jedziecie w te rejony czy nad otwrte morze.
      • puzowok Re: czy może sie kąpać? 16.07.07, 14:45
        Witam)Moja Natalka miała ZUM dwa razy, we wrzesniu idziemy na badania, ale teraz
        jadę z nią nad morze Czarne.Lekarka powiedziała że ok,może się kąmpać,pytałam u
        kilku lekarzy i też mówili to samo.Napewno będę szukać czystej plaży i wody .Ale
        i tak strasznie się boję(( Pozdrawiam.
        • luiza2pop Re: czy może sie kąpać? 16.07.07, 16:00
          Witamsmile Niespelnma tydzien temu wrocilismy znad morza. Dopiero po rezerwacji
          pokoju w krynicy Morskiej odwiedzilismy nasza profesor nefrolog i
          dowiedzielismy sie ze Nela nie moze sie kapac (ma refluks II stopnia, brak
          zumod 1,5 roku). Pani Dr powiedziala ze nawet do roku po cofnieciu sie refluksu
          dziecko nie powinno sie kapac ani w morzu ani w jeziorze(tzn moczyc pupy w
          wodzie). Trzeba tez uwazac na przeziebienia bo sprzyjaja zum. My mielismy
          fatalna pogode wiec nie bylo problemu ale gdyby bylo ladnie to nie wiem jak
          utrzymalabym dziecko. Pozdrawiamsmile
          • kwinta5 Re: czy może sie kąpać? 16.07.07, 18:28
            zeby było jasne nie radze tylko dziele sie swoim doswiadczeniem-po ostatniej
            operacji minał rok i Ida kapała sie w morzu-nie było zumu przeziebienia czy
            innych rewelacji,ale skoro sa zumy to ja bym uwazała,poza tym zaden lekarz nie
            weźmie ryzyka i nie powie"tak"-decyzja zalezy do ciebiesmile
            ja podjełam ryzyko i nie powiem- bałam sie ,ale wole morze niz basen czy jakies
            jeziorko,po wyjsciu z wody wycieram ,zmieniam Idce majtki i juz. zuma mozna
            dostac tez w piachu...... i ze wszystkiego nawet od przesaady w czystoscisad

zycze trafnej decyzji i miłego wypoczynkusmile
    • amparito1 Re: czy może sie kąpać? 16.07.07, 20:27
      Prawdę mówiąc nie radzę, ja wykąpałam mojego synka w basenie jeden raz na
      wakacjach (ma reflux 2 stopnia) i po dwóch tygodniach dostał ZUM i to tak silny
      że wylądowaliśmy w szpitalu, ale lekarz mnie ostrzegał - nie posłuchałam i
      bardzo tego żałuję. Życzę przemyślanych i słusznych decyzji no i dużo zdrówka.
      • gosia1142 Re: czy może sie kąpać? 16.07.07, 21:50
        Bardzo dziękuje za szybkie odpowiedzi, tak więc będziem raczej dmuchać na zimne
        i pozostaniemy przy moczeniu nóżek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka