07.02.09, 13:19
Moja córka od trzech misięcy bierze tą szczepionkę,nie wiem na ile
jest skuteczna,czy któreś z Wszych dzieci też ją przyjomwało?
Obserwuj wątek
    • agata-k3 Re: Uro-vaxom 07.02.09, 17:50
      Moja córka przyjmowała ją 5 krotnie, E coli rzeczywiście udało nam się wyplenić
      na jakiś czas, ale na jej miejsce zaczęły pojawiać się inne bakterie, po roku E
      coli wróciły. Ostatnio mamy na zmianę proteusa i e coli.
    • naamahia Re: Uro-vaxom 02.04.09, 10:16
      Ja jako osóbka dorosła stosowałam tą szczepionkę. Mam przewlekłe odmiedniczkowe
      zapalenie nerek i do tego bezobjawowe czyli nawracające. Dopiero gdy jest bardzo
      źle to wtedy zaczynam czuć ból nerek itp. Często właśnie e coli była przyczyną
      całego zamieszania.
    • ama-5 Re: Uro-vaxom 07.05.09, 21:37
      Mój syn 7 lat temu zażywał Uro-vaxom przez 3 m-ce i mielismy spokój
      z infekcjami aż do ubiegłego roku , znowu więc zażywał tą
      szczepionkę i jak narazie odpukać pomaga.
      • marzanna_2015 Re: Uro-vaxom 22.03.10, 20:11
        Widze ze to informacje sprzed roku ale może ktos mi odpisze. Córka ma obecnie
        roczek i obustronny refluks 3go st oraz podwójny ukm do lewej nerki. Miała dwa
        zumy, obecnie zmagamy się z colą, czytałam o szczepionce Uro-vaxom ale nie ma
        tam info o wieku dzieci ktorym można je podawać. Zapytam lekarkę ale wizytę mamy
        dopiero za tydzień, proszę o odp.
        • madziulec Re: Uro-vaxom 23.03.10, 11:16
          Biorac pod uage, ze jest to szczepionka doustna (a nie taka typoa szczepionka)
          to dziecko musi byc dobrze polykajace.
          Przynajmniej wg mnie.
    • mopsikrex Re: Uro-vaxom 30.06.10, 20:38
      Wita, mam dwoje dzieci z wadą w układzie moczowym. Córka też brała
      Uro-vaxom i pomogło. Nie odrazu, ale po pół roku miałam spokój ze
      szpitalami i tak jest do dziś. obecnie córka ma 13 lat, a zaczęła
      corowa od 3 m-ca życia.
      • erivela Re: Uro-vaxom 22.02.11, 14:17
        Jeśli chodzi o nawroty choroby to dobrze jest wziąć po pół roku dawkę przypominająca uro-voxamu.
    • madziulec Re: Uro-vaxom 22.02.11, 14:35
      www.urologiapolska.pl/artykul.php?2667 Znalazlam taki artykul.
      Dobrze przeczytac, ze u niektorych pacjentow podawanie leku trwalo 12 miesiecy, a badanie trwalo 6 miesiecy.
      • erivela Re: Uro-vaxom 24.02.11, 12:02
        Grunt, że działa skutecznie i znacznie ogranicza stosowanie antybiotyków no i co najważniejsze nie ma interakcji z innymi lekami i nie szkodzi tak jak antybiotyk.
        • bladyroz Re: Uro-vaxom 24.02.11, 16:14
          A ja powtórzę, to co napisałam w innym wątku - córka w 3 miesiącu zażywania preparatu dostała bakterii colii, wyniki przy tym wyszły fatalne (z białkiem w moczu włącznie), po przeleczeniu zinnatem, znowu ma bakterie w moczu, jakie - pokaże posiew. Przestrzegaliśmy wszystkich zaleceń - podawanie na czczo, popijanie wodą, dodatkowo brała w tym czasie furagin. Więc nie można jednoznacznie twierdzić, że jest skuteczny!
          • erivela Re: Uro-vaxom 09.03.11, 14:20
            No tak, masz rację zdarzają się zakażenia ale już nie są takie ostre jak przed leczeniem i szybciej chyba mijają.
            • bladyroz do erviela 10.03.11, 12:12
              chyba zacznę podejrzewac Ciebie o pracę w reklamie wink Może to z moich 2 juz postów na temat szczepionki urovaxom nie wynika jasno - w naszym przypadku nie zadziałała, zum w 3 miesiącu brania był najgorszy ze wszystkich dotychczasowych.
              • erivela Re: do erviela 10.03.11, 17:48
                A to przepraszam, chciałam tylko pomóc, a że przechodziłam przez to wiem dokładnie co mi pomogło, no ale widać że rzeczywiście nie na każdego działa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka