Dodaj do ulubionych

dlaczego nikt nie pisze?

24.09.04, 21:16
Mysle ze dlatego, ze nasze zainteresowania sa takie same lub zblizone do
tych, jakie maja 30-latki, 40-latki itd. A wiec wlasciwie mozna o wszystkim
na ogölnych forach dyskutowac. Prawda?
Gdyby sie tu jednak znalazl ktos z okolic Mannheim, to melduje: szukam
nowych znajomych na wedröwki. Möj klub jest wylacznie niemieckojezyczny, a
chcialoby sie czasami porozmawiac po polsku.
Obserwuj wątek
    • step44 Re: dlaczego nikt nie pisze? 08.02.05, 20:23
      Hallo Basiu 553! Co prawda nie jestem z Mannheim ale zrobie Ci frajde i pare
      zdan (na pocieszenie) napisze. Az wierzyc sie nie chce, ze nikt Ci nie odpisal
      od wrzesnia 2004!!!!! Mieszkam w Nuernberg od 17 lat i duzo jezdzimy autem po
      calych Niemczech. Odwiedzam z moja rodzina np. "stare katy". tj. miejscowosci w
      ktorych dawno temu raz bylem. Np. jak bylem z kolegami na tzw. Weinlese w
      okolicach Karlsruhe w latach 1984/5/6 toi teraz po latach przyjemnie odwiedzic
      tych moich starych Winzerow (juz nie "Maluchem" ale Toyota). Mam jeszcze pare
      lat do emerytury i nazbieralo sie juz tutaj troche ciekawych przezyc - nadawaly
      by sie nawet do napiasania ciekawej ksiazki - moze w jezyku polskim albo doch
      in Deutsch? Jak masz Basiu Lust na pisanie po polsku to napisz mi maila:
      Spiechula44@aol.com Ja lubie pisac i na pewno odpisze. Co to za klub
      niemieckojezyczny? Ostatnio zapisalem sie w tutejszym chörze koscielnym i
      wytrzymalem tylko 6 pröb. Za nudne, bo cwiczyli sredniowieczne utwory z 15
      wieku (Totentanz). Wole samemu grac na pianinie. Ostatnio wycwiczylem na pamiec
      Preludium Deszczowe Fryderyka Chopina. Sam sie dziwie, skad mam tyle
      cierpliwosci i wytrwalosci. Poza praca nie tylko gram na pianinie. Czasami
      jezdze z moja corka na narty do Austrii. A wiec Basiu - jak masz ochote pisac
      to czekam na list. Stefan
      • basia553 Re: dlaczego nikt nie pisze? 10.02.05, 18:51
        odpisalam Ci na priva. pozdrawiam.
        szkoda, ze to forum zamiera......
        • landslajt Re: dlaczego nikt nie pisze? 14.02.05, 11:07
          Walentynkowo zycze milych kontaktow. Dobrze, ze nikt nie gledzi tutaj o
          chorobach i slabosciach. Postow troche malo - przyznaje - ale tak to bywa z
          zabieganymi i aktywnymi seniorami.
    • ania_53 Re: dlaczego nikt nie pisze? 14.03.05, 15:44
      Piszę się na wędrówki! Mam sprzęt (plecak,namiot, materace itp).Nie znam jedynie
      niemieckiego chociaż chętnie nauczyłabym się tego języka. Możesz napisać do
      mnie:ania_53@gazeta.pl
      • basia553 Re: dlaczego nikt nie pisze? 16.03.05, 22:26
        Odpisalam Ci Aniu!
        • terra-magica Re: dlaczego nikt nie pisze? 01.05.05, 20:29
          No nie zgodze sie z Toba Basiu tak do konca. Poczytalam co piszesz - mysle, ze
          jestes z obszaru niemieckiego - i gdzie jak gdzie, ale tutaj seniorzy bardzo
          akcentuja, ze sa seniorami i forow - poczawszy od 50 wiele pod tym haslem. W
          polskim obszarze internetowym to jakis wstydliwy, tak jakos niesmialo
          przemycany lub prawie nieznany temat. Kiedys byly uniwersytety trzeciego wieku -
          ale wowczas bylam baardzo od tego daleko. Pozdrawiam i zagladne tutaj od czasu
          do czasu.
        • basia553 do terra magica 02.05.05, 08:54
          nie wiem z czym sie nie zgadzasz:)))) Tak, pisze z Niemiec, gdzie sie swojego
          wieku wstydzic nie moge. Tak, senioirzy tutaj maja bardzo aktywne zycie i to
          jest swietne. Skonczylam w ubieglym roku 60 lat i bardzoi mnie ucieszylo jak
          dwa tygodnie pözniej moglam we Florencji poprosic w jednym z muzeöw o bilet
          ulgowy od 60:)))) I byla kupa Niemcöw, ktörzy tez swöj wiek radosnie
          wykrzykiwali. Jezdzac w göry röwniez widze mnöstwo senioröw w formie lepszej
          jak niejeden mlokos. Problem w tym, ze jestesmy tu na polskim forum, a
          obserwujac moich znajomych z Polski widze, ze internet, ba, computer wogöle,
          jest wsröd moich röwiesniköw malo popularny.
          Co do zainteresowan, to faktycznie niewiele sie röznia od tych 40-latköw, chyba
          tylko röznica w tym, ze seniorzy maja...mniej czasu. Tak, tak, odkad nie
          pracuje, tak sie zawalilam obowiazkami wolontariuszki i zajeciami urlopowo-
          rozrywkowymi, ze stale brak mi czasu. Zycie jest cudowne!!!
          • jednapani Re: do wszystkich ktorzy gdzies przepadli...... 13.08.05, 21:16
            Przegladam forum od konca, w poszukiwaniu ciekawych tematow
            do ktorych moge dolaczyc.

Ze smutkiem zauwazam, ze nie wszystkie tu wpisane osoby sa dotad z nami...
            Wierze ze zyja i ciesza sie dobrym zdrowiem, ale dlaczego przestali
            to forum odwiedzac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka