Dodaj do ulubionych

Składki na NFOZ

20.10.14, 18:32
Gdyby kazdy z nas mógł odlozyc pieniązki które są mu potrącane z emerytury to sam mógłby bez
opieki Państwa leczyc sie w dobrych prywatnych gabinetach lekarskich. Ja tak uważam.
A Wy jak uważacie?
Obserwuj wątek
    • inka117 Re: Składki na NFOZ 13.05.15, 09:49
      Pewnie masz absolutną rację w tym temacie.Gdyby tak było to i leczenie w prywatnych klinikach także byłoby droższe.Indywidualnie nie jest możliwe uzbierać pieniędzy na prywatną klinikę i prywatne sanatorium.
      • maria88 Re: Składki na NFOZ 15.05.15, 22:35
        Raz tylko byłam w sanatorium a nigdy w prywatnej klinice.Staram się omijać lekarzy ,
        chyba,że cos bardzo dokucza. Nie robię badań nagminnie i nie wyszykuje w sobie
        chorób. Organizm ma prawo się starzeć i nic i nikt temu nie zaradzi. Trzeba trochę
        swoją starość szanować i umieć się z nią godzić.Więc mnie nie potrącanie
        z emerytury składek miesięcznych na NFOZ i podatku bardzo by zadowoliło.
        • super.222 Re: Składki na NFOZ 16.05.15, 16:27
          A na co być wydawała pozyskane środki :D
          • maria88 Re: Składki na NFOZ 16.05.15, 17:05
            Np. na wycieczki zagraniczne.
            • super.222 Re: Składki na NFOZ 17.05.15, 13:36
              Wiedziałam, że chcesz *grabić* do siebie.
              Składki są dla społeczeństwa. :D
              • maria88 Re: Składki na NFOZ 17.05.15, 21:19
                Niby dlaczego? Czy mam zagwarantowane godne zycie na emeryturze po
                przepracowaniu solidnie 40 lat?- nie mam, a więc o co chodzi?
                • inka117 Re: Składki na NFOZ 18.05.15, 10:53
                  Nie oszukujmy się, że 40 -letni staż pracy nie ma wpływu na nasze zdrowie
    • inka117 Re: Składki na NFOZ 18.05.15, 10:55
      maria88 napisała:

> Gdyby kazdy z nas mógł odlozyc pieniązki które są mu potrącane z emerytury to s
      > am mógłby bez
      > opieki Państwa leczyc sie w dobrych prywatnych gabinetach lekarskich. Ja tak uw
      > ażam.
      > A Wy jak uważacie? Ja swoją opinię już wyraziłam ciut wcześniej ---tak uważam.
      • maria88 Re: Składki na NFOZ 18.05.15, 20:13
        INKO leczenie prywatne a w ramach NFOZ to ogromna róznica.
        Dlatego swoje zdanie podtrzymuję,że prywatnie leczący dentysta jest zawsze lepszy.

• inka117 Re: Do Marii 222 -- Składki na NFOZ 20.05.15, 10:17
          Ja nie narzekam na opiekę lekarską,mimo iż korzystam z kilku specjalistycznych poradni właśnie na NFZ.
          Jeżeli chodzi o poradnie stomatologiczne to od wielu lat korzystamy całą rodziną z prywatnych gabinetów i tylko dlatego,że na NFZ jakoś nie ich nie dostrzegłam .
          Osobiście nie mam większych zastrzeżeń do NFZ -u,poza tym ,że zbyt długo trzeba oczekiwać na sanatorium lub szpital uzdrowiskowy.
          W temacie składek na NFZ powiem tak: niczego na tym ziemskim padole nie dostaje się darmo.
          Polska to piękny kraj ---żyjemy z rodziną i nie narzekamy.Inne narody mają jeszcze gorzej.
          • super.222 Re: Do Marii 222 -- Składki na NFOZ 20.05.15, 13:12
            Maria jest z numerem 88.
            Z numerem 222 jestem ja. :D :D
            Tylko prostuję.

Ja też nie narzekam na służbę zdrowia. Skierowanie do sanatorium
            co 3 lata, to czekam. W pozostałych dwóch latach prywatne kwatery
            i zabiegi. Służba zdrowia o mnie dba w myśl powiedzenia:"pacjent
            ma takiego lekarza, na jakiego zasłużył."
      • maria88 Re: Składki na NFOZ i podatek 20.05.15, 13:52
        Nie jestem osoba narzekająca , bo to i tak nic nie da.
        Może u Was tak prosto i bez wyczekiwania dostaniesz się do
        naczyniowca, okulisty lub kardiologa i do tego do którego byś chciała.
        U nas trzeba wyczekiwać w dość długich kolejkach.
        Zreszta sama lubie decydować na co mam wydać swoje pieniądze
        a nie żeby ktoś mnie do tego zmuszał.
        Przez długie lata pracy chyba zapłaciłam za wszystko co mi się na emeryturze
        należy z opieki zdrowotnej a tu ciągle płac i płać i to wcale nie mało
        w stosunku do otrzymywanej emerytury + podatek tez wcale nie
        mały. Wstydu to państwo nie ma.
        Odnosnie stomatologa, to leczą w ramach NFOZ tylko zęby przednie
        inne mogą Ci usunąc.
        • maria88 Re: Składki na NFOZ i podatek 20.05.15, 14:19
          Fakt INKO,że Polska jest pięknym krajem, ale żyje się w nim coraz gorzej i nie tylko
          emerytom ale ludziom młodym, którzy stosowanie do swoich umiejętności i wykonywanej pracy nie dostają godziwego i sprawiedliwego wynagrodzenia. Dlaczego wyjeżdżają?
          Nie dlatego,że im się Polska nie podoba, dlatego, że tam więcej zarobią.
          Gdyby w latach mojej młodosci nie było tak trudno wyjechać to też bym to zrobiła.
          Wysokie płace były i stołki tylko dla członków PZPR, reszta to była niższa kasta
          mimo iż niejednokrotnie posiadała wyższe kwalifikacje i wiedzę. Dzisiaj dlatego m.in.
          gro emerytów ma tak niskie świadczenia. A co uzbierają dzisiejsi młodzi w tym
          kraju? chyba też nie wiele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka