ja19761 12.12.04, 22:19 A może coś o dyskryminacji?! Jestem facetem ale cały czas słyszę, ze strony kobiet uczących w szkole, hasła o dyskryminacji ze strony mężczyzn. Wiem, że różnie to bywa, ale wydaje mi się to przesadą. W tym zawodzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaz_dra Re: dyskryminacja 13.12.04, 17:13 Wiesz, wydawałoby sie,że w tym zawodzie nie ma dyskryminacji, bo wiekszość "bab". A jednak , nie wiem jak u Ciebie, ale u nas konkursy na dyrktorów wygrywają panowie i to "posledniej maści". Konkursy sa naprawdę fikcyjne. :) Odpowiedz Link
ja19761 Re: dyskryminacja 13.12.04, 20:37 Pracowałem w kilku szkołach i tylko w dwóch dyraktorami byli mężczyźni. Może tak trafiłem i nie jest to reprezentatywne... Jednak w szkole w której obecnie pracuję tylko jedno stanowisko kierownicze jest obsadzone przez mężczyznę. Odpowiedz Link
j.chudzik Re: dyskryminacja 13.12.04, 19:41 Kiedys szukając pracy w szkole, trafiłam na rozmowę do pewnego gimnazjum, gdzie usłyszałam ,że ponieważ nie jestem facetem to na pewno sobie nie poradzę z uczniami. No i pracy nie dostałam. Odpowiedz Link
svistak Re: dyskryminacja 13.12.04, 21:50 W moim miescie we wszystkich szkolach dyrami sa faceci. s. Odpowiedz Link
svistak Re: dyskryminacja 13.12.04, 21:59 ...ale w p-lach za to kroluja kobitki:-) pewnie dzialaja tu jakies stereotypy w mysleniu. s. Odpowiedz Link