iguloo 25.02.09, 11:53 Jestem kontraktowym od września uiegłego roku. Przed podjęciem pracy w szkole przepracowałam w sumie 2 lata i 4 m-ce (studia zaoczne). Czy mam szansę na otrzymanie pieniądzy "na zagospodarownia"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamka1 Re: zagospodarowanie... 25.02.09, 13:17 Jeśli to nie była praca w szkole to tak, ale musisz mieć umowę na czas nieokreślony, żeby dostać dodatek. Odpowiedz Link
iguloo Re: zagospodarowanie... 25.02.09, 17:31 Mam umowę na czas nieokreślony. Kadrowa twierdzi, że nie dostanę tego dodatku, ponieważ nie jest to moja pierwsza praca w życiu.Zastanawiam się więc jak interpretować zapis: "pierwsza praca w życiu w szkole". Odpowiedz Link
hofff Re: zagospodarowanie... 25.02.09, 19:22 Niestety, twoja księgowa ma rację :-( poczytaj: www.vulcan.edu.pl/doradca/22/jednorazowy.html Odpowiedz Link
mist3 Re: zagospodarowanie... 27.02.09, 20:40 ja też potwierdzam - przed rozpoczęciem pracy w szkole miałam przez 4 miesiące umowę o pracę w urzędzie i dodatek mi się już nie należał :( Odpowiedz Link
kasiunia62 Re: zagospodarowanie... 01.03.09, 14:49 ja z kolei dostałam ten dodatek, mimo, że wczesniej pracowałam zawodowo - ale było to w trakcie studiów więc moze dlatego? Praca nauczyciela była 1 pracą tuż po obronie Odpowiedz Link
kasiunia62 Re: zagospodarowanie... 01.03.09, 14:52 teraz czytam ten link o zarządzaniu oświatą i z wynika z niego, ze nie powinnam otrzymac tego dodatku..nic teraz nie kapuję. Odpowiedz Link
mist3 Re: zagospodarowanie... 01.03.09, 17:08 tzn. że kadrowa się pomyliła na Twoją korzyść - ciesz się z tego i tyle. Jakby przyszło RIO na kontrolę to mogłaby mieć problemy, ale jak to było parę lat temu to pewnie i tak sprawa się przedawniła. Odpowiedz Link
pasadenkaa Re: zagospodarowanie... 01.03.09, 21:17 to bzdura ze trzeba mieć umowę na czas nieokreślony aby dostac w/w dodatek, dlaczego ludzie udzielają blędnych informacji? Odpowiedz Link