Dodaj do ulubionych

Ingl. Trip czy XT?

17.10.09, 23:30
Trip oglądałam dziś na żywo i fajny mi się wydał, bo ma duże kółka, jest
kompaktowy, budka mocno zasłania dziecko.
Jakby się miał do niego XT? Waga podobna, a reszta?
Obserwuj wątek
    • meitaimama Re: Ingl. Trip czy XT? 18.10.09, 09:50
      bez wątpienia wybrałabym xt! poczytaj o nim na forum jest tu pełno
      wątków o tym wózku...nawet nie ma co się zastanawiać..a i pewnie
      potem jak bedziesz sprzedawać używany to weźniesz prawie tyle za ile
      go kupiłaś...rozumiem że chodzi Ci o Maclarena XT?
      • pstrabiedronka Re: Ingl. Trip czy XT? 18.10.09, 10:50

no nie no... tyle za ile kupiła to nie weźmie, bez przesady :)
        teraz cena Maclarena jest trochę chora, prawie 1300 zł a sprzedać to chyba można
        by za jakieś 800 jeśli będzie w idealnym stanie.

Nie wiem czy pomogę - ja mam Maclarena od dwóch lat,kupiłam dla pierwszej córki,
        używa wciąz druga, a i starszą ostatnio do niego wsadziłam bo potrzebowałam z
        nią dalej pojechać. Ale ja kupiłam w 2006 roku jak jeszcze kosztował 750zł a nie
        1300 :)

Takie wyraźne różnice pomiędzy tymi wózkami no to chyba jednak budka - w Techno
        jednak naciąga się głębiej, można rozpiąć suwak. Ale jak napisałaś w Tripie tez
        źle nie jest, budka całkiem spoko.

W techno jest regulacja wysokości rączek - dobra sprawa dla osób bardzo
        wysokich, np. mój mąż ma 198 cm wzrostu i sobie Techno chwali, inne parasolki sa
        praktycznie nie do prowadzenia dla niego bo sa za niskie.

W techno jest bardzo fajna folia przeciwdeszczowa. Tzn cała budka jest
        całkowicie nieprzemakalna i jak jest niewielki czy niezbyt zacinający deszcz to
        w ogóle folii nie trzeba zakładać. Jak już trzeba to folia jest bardzo mała i
        zgrabna, dzięki temu można ja wozić złożoną na dnie koszyka i nie zajmuje w
        ogóle miejsca.

Techno ma amortyzowane trochę koła. Trochę - no bo nie jest to amortyzacja jak w
        dużym wózku na wielkich kołach, ale daje się ja wyczuć i faktycznie fajnie się
        wózeczek prowadzi. Trip nie ma amortyzacji.

No i cóż - Maclarena bardzo wygodnie się prowadzi, praktycznie bez wysiłku,
        nawet po trawie czy wertepach (oczywiście bez przesady nie mówie o jakiś
        bezdrożach tylko np. skrócie przez osiedlową łączkę czy nierównym chodniku, czy
        bruku).
        Tripa nie prowadziłam z dzieckiem w środku więc nie wiem.

Jakość - na pewno Maclaren jest bardzo dobry, nie psuje się, nasz ma dwa lata
        jest mocno eksploatowany a stan techniczny jest bardzo dobry. Myślę że i trzecie
        dziecko spokojnie nim pojeździ.
        Ale Inglesina to tez niezła firma.

Aha - w techno trochę terkocza kółka, jest to słysalny dźwięk. Mi nie
        przeszkadza ale kilka dziewczyn tu pisało ze im przeszkadza. Z kolei o Tripie
        kilka dziewczyn pisało że kółka potrafią skrzypieć czy piszczeć. No ale na to
        jest WD40 od czasu do czasu. Także jeśli chodzi o wydawanie dźwięków to i jeden
        i drugi coś tam wydaje :)

Nie wiem co wybrać. Na pewno Techno ma trochę więcej funkcji, ale jest sporo
        ponad polowe droższy od Tripa. Sama oceń, czy te różnice o których pisałam sa
        warte dołożenia takiej kwoty.
        Na pewno trip to tez dobry wózek, wygodny dla dziecka, rozkładany na płasko,
        dobry jakościowo.
        • meitaimama pstrabidronka 18.10.09, 12:45
          ja też mam z 2006 roku więc jak będę sprzedawać to pewnie mi się
          zwróci prawie całość :) ja płaciłam 739zł :)
          jest nadal w świetnym stanie, oddałam go do serwisu na podkręcenie
          tego i owego , jest zadbany więc myślę że będzie wart dobrej sumki :)
        • annulka79 Re: Ingl. Trip czy XT? 18.10.09, 15:30
          Całkowicie zgadzam sie z tym co napisała Pstrabiedronka, mogę dodać tyle, że:
          -w tripie również jest całkowicie nieprzemakalna budka i malutka, poręczna folia
          przeciwdeszczowa
          -amortyzacja w Tripie jest, niewielka ale jednak (na tylnych kołach) choć nie
          wiem dokładnie jak wypada w porównaniu z maclarenem

Użytkowałam Tripa ponad 2 lata i nadal działa i ma się świetnie. Różnica w
          cenach obu wózków jest ogromna ale czy w jakości i funkcjonalności również tak
          duża tego nie jestem pewna. Jeśli nie zależy Ci na cenie wybierz XT choć to
          ponad połowę więcej i sama nie wiem czy warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka