Dodaj do ulubionych

Ten jedyny

22.12.10, 12:23
Dziewczyny, chciałabym Was się zapytać jaki byłby Wasz sprawdzony wybór wózka. Czytam i czytam różne opinie i tu coś za a tu coś przeciw tu wady, tu zalety - a czy tak po prostu może się da "jednym słowem" wybieracie pierwszy wózek dla swojego nowo narodzonego maluszka jaki to będzie typ:?
Pzd Kasia
Obserwuj wątek
    • monia76 Re: Ten jedyny 22.12.10, 12:34
      nie ma wózka idealnego, najważniejsze, aby był jak najlepiej dopasowany do potrzeb użytkowników. w moim przypadku takim wózkiem jest emma nitro city. jeżeli dziś miałabym kupować cały zestaw dla noworodka to wybrałabym właśnie ten model, ewentualnie używaną gondolę jedo fyn, a potem spacerówkę nitro city.
    • sylki Re: Ten jedyny 22.12.10, 12:38
      Nie ma wózka idealnego, zawsze coś będzie na plus i minus.
      Jaki typ wózka, to zależy w zasadzie od wszystkiego, czyli
      - od terenu po jakim się nim będzie jeździć
      - od piętra na którym będzie się go wnosić
      - od tego z jakiej pory roku jest dziecko (tyczy się to gondoli)
      - od tego jakie mają być koła
      i tak można by bez końca...
      • twitti Re: Ten jedyny 22.12.10, 13:30
        Ja takiego nie spotkalam:) moze jakbym miala budzet ok 4 000 zl to moze bym znalazla, ale tym jakim dysponowalam do tej pory to raczej wozki slabej jakosci.
        Moj wymarzony to:
        - obrotowe kola - mozliwosc obrotu wozka jednym palcem w miejscu
        - dobra amortyzacja
        - regulacja raczki
        - duzy kosz na zakupy
        - wygodny dla dziecka
        - lekki
    • saras-wati Re: Ten jedyny 22.12.10, 13:54
      Ten jedyny, to byłby mountain buggy lub teutonia:)
      • lamciad Re: Ten jedyny 22.12.10, 17:04
        Jedyny to się nie da,bo albo bedziesz miala komfort albo praktyczność,gdyby połaczyc te dwie rzeczy to byłby wózek idealny,niestety takiego nie ma.Więc ja obstawiam:
        1.komfort - emmaljunga city cross (bo najlżejsza), smart lub cerox
        2.praktyczny - ktoras z parasolek (Maclaren xt,quest,Peg Perego Si)
        W tej chwili mój wybór wlasnie tak by wygladał,na pewno jeden wózek by nie wystarczył,bo zawsze cos przewozowego sie przydaje(chocby wyjazd na wakacje,szybkie wypady do sklepu).Wiem,że u mnie na jednym ani na dwóch wózkach sie nie skończy,bo takie zboczenie;-) ale na pewno na samym poczatku kupię emmaljungę,bo dla noworodka niezastapiona,a potem się okazuje,że dla rocznego i dwuletniego na zimę też się przydaje.
    • groniek1977 Re: Ten jedyny 22.12.10, 23:42
      Dla wygody maluszka:
      dobrze amortyzowany, w miarę duża gondola, dobrze osłonieta spacerówka z obracanym i długim siedziskiem i dużą budą - któraś emmaljunga
      dla mnie - mały po złożeniu i w miarę lekki, duży kosz na zakupy, łatwa obsługa i dodatkowe bajery (np. uchwyt na kubek, przybornik) - któryś peg perego

Gdybym miała wybrać jeden to emmaljunga nitro city.
      Ewentualnie, jeśli wiedziałabym,że raczej nie będę jeździła po wertepach i nierównych chodnikach to skusiłabym się na nowego pega easy switch.

Ale z jednym od początku do końca raczej trudno będzie, więc : emmaljunga city cross (lub nitro city) i peg perego si.
      • emma6666 Re: Ten jedyny 23.12.10, 08:29
        właścicielki bugaboo cameleona twierdzą, że jest prawie idealny
    • a.dka Re: Ten jedyny 27.12.10, 15:57
      jedo fyn. jest ok.
      • agnes_nyc Re: Ten jedyny 27.12.10, 18:56
        a ja moglabym jezdzic do konca bugaboo cameleonem bo jest ok lecz musze wyprobowac i inne a to wszystko przez to forum :)
        • cytrynowa.lemoniada Re: Ten jedyny 28.12.10, 15:33
          jak może być idealny wózek w którym w spacerówce dziecko nie może się położyć tylko jest wciśnięte w siedzisko??
          • agnes_nyc Re: Ten jedyny 28.12.10, 16:01
            jesli piszesz o moim wozku (bo nie za bardzo jest jasne do ktorej wypowiedzi jest twoj wpis) to sie gleboko mylisz zeby wydac opinie o wozku to trzeba go miec-uzytkowac. Moje dziecko uwielbia ten wozek i wcale nie wyglada na wcisnieta to po pierwsze a po drugie moje dziecko tylko w cameleonie zasypia nigdzie wiecej w lozeczku tylko na noc - wiec twoja opinia jest troche na wyrost
            • cytrynowa.lemoniada Re: Ten jedyny 28.12.10, 16:57
              nie trzeba mieć wózka żeby wiedzieć że wygodnie i bezpiecznie dla kręgosłupa śpi się na płaskim podłożu, a nie w pozycji zgiętej w pałąk
              • agnes_nyc Re: Ten jedyny 28.12.10, 17:01
                twoja ostatnia wypowiedz pozostawie bez komentarza :)
              • sylki Re: Ten jedyny 28.12.10, 17:17
                cytrynowa.lemoniada napisała:

> nie trzeba mieć wózka żeby wiedzieć że wygodnie i bezpiecznie dla kręgosłupa śp
                > i się na płaskim podłożu, a nie w pozycji zgiętej w pałąk

A może poczytaj sobie opinie ortopedów, niejednokrotnie piszą/mówią, że siedziska kubełkowe sa zdecydowanie lepsze niż rozkładane.

Też nie za bardzo jestem przekonana do kubełków, ale nie wypowiadam takich herezji.
                • pomilak1 Re: Ten jedyny 28.12.10, 18:36
                  Ja też nie miałam "kubełka" przy pierwszym dziecku a teraz bardzo bym chciała wypróbować :) dla mniejszych dzieci wydaje mi się że kubełek jest lepszy bo tak "trzyma" dziecko,ale nie miałam więc nie jestem przekonana do swej racji :)
                  Na bugaboo mnie nie stać,ale bardzo podoba mi się ten wózek jedynie przerażałby mnie dostęp do kosza przy gondolce i ze gondolka jest tak nisko :)
                  • agnes_nyc Re: Ten jedyny 28.12.10, 18:58
                    nie chcialam nikogo pouczac bo widze ze "ekspert" nie do przekonania wiec szkoda slow

pomilak : dostep do kosza masz racje przeszkadza i mi ale ze wzgledu ze mam dwa cameleony (na wiosne sprzedaje z wielkim bolem jeden) to w jednym mam spacerowke w drugim gondole jak ide na zakupy to biore spacerowke a dodatkowo dokupilam sobie haki na raczke i wieszam zakupki wiec mi juz nie przeszkadza kosz :)

gondolka nisko kwestia przyzwyczajenia mi nie przeszkadza

tak jak pisalam moje dziecko uwielbia spac w wozku i kubelek jej nie przeszkadza :)
                    • sylki Re: Ten jedyny 28.12.10, 19:14
                      Agnes
                      czy 2-2,5 latek zmiesci sie do cameleona?
                      • agnes_nyc Re: Ten jedyny 28.12.10, 19:26
                        spokojnie sie zmiesci widzialam i 3 latki jak wozily mamy w usa

Izabelka kupila cameleona wlasnie dla 2-2,5 latka jest w temacie mozesz ja zapytac
                        • sylki Re: Ten jedyny 28.12.10, 19:44
                          Znalazłam takie zdjęcie (że też wcześniej nie wpadłam na to by googla przeszukać)
                          On naprawdę taki DUŻY no nie wierzę hehe, bo ogólnie jak go zawsze gdzieś mijam, to nie wydaje się takie wielki :)

https://2.bp.blogspot.com/_D9DyfBFxq-0/TBkOhsikJRI/AAAAAAAAAGA/pOQCfMaAIhA/s1600/stroller.jpg
                          • afroddytta Re: Ten jedyny 28.12.10, 21:06
                            Ja mam wózki zwykłe i kubełkowe i moim chłopakom to nie robi żadnej różnicy. Starszy zaczął jeździć kubełkiem jak miał prawie 3 lata (w wózku podwójnym kolcraft) i nadal na dłuższe wycieczki w nim jeździ -teraz ma ponad 4 lata i nigdy nic nie powiedział, że siedzenie inne/niewygodne/gorsze niż w parasolce rozkładanej na płasko, a sypiał po 3 godz.. Mały przesiadł się do spacerówki jak miał 6-7 mies. i jeździł równocześnie Speedi i tym kubełkiem i pomimo, że jest nerwus i maruda to akurat w tym temacie było mu zawsze ok. Teraz czekam na trzeciego bobasa i wózek podwójny znów pójdzie w ruch :)
                            Tylko nie wiem jak inne kubełki, mój się rozkłada, ale nie zupełnie płasko i dopiero tak 4-5 mies. dziecko może w nim jeżdzić, bo inaczej się zsuwa, potem u starszych (cięższych) dzieci już jest praktycznie płasko (bo ten fotelik tak jakby pracuje, przynajmniej u mnie takie wrażenie, ale coś już kiedyś ktoś pisał podobnie).
                            • jolanka-5 Re: Ten jedyny 28.12.10, 23:21
                              Co do siedziska kubełkowego, to na forum wiele już na ten temat było napisane. Ja też miałam obawy zanim przesadziłam małą do spacerówki bugaboo. Dziś uważam, że jest to wózek idealny. Moje 6-7 miesięczne dziecko czuło się w nim świetnie, też chętnie w nim spało. Mój chudy czterolatek mieścił się w nim idealnie, taże wózeczek na długo. A że gondolka nisko... mnie się to osobiście podoba. W tej swojej prostocie ma coś ze stylistyki starych wózków. Przeglądam z tęsknotą oferty na allegro i składam kasę. Jeszcze do niego wrócę;)
                      • majkusia08 Sylki, 29.12.10, 18:46
                        zdjęcia zrobione dzisiaj.
                        Moja Majka ma 2 lata i 10 msc no i waży 18 kg i mierzy 95 cm,spora kobieta :) Mieści się w Bugaboo a co najważniejsze wózek razem z nią lekko się podbija :)
                        Kiedyś mi się ten wózek nie podobał ale jak moja siostra go kupiła to zmieniłam zdanie,jest świetny :)

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2559840,2,1,SAM-0629.html
                        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2559841,2,2,SAM-0630.html
                        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2559842,2,3,SAM-0632.html
                        • sylki Re: Sylki, 29.12.10, 19:45
                          Dzięki wielkie,
                          że też mnie nie stać by mieć oba, tzn bugaboo i Jane :(
              • twitti Re: Ten jedyny 29.12.10, 13:39
                cytrynowa.lemoniada napisała:

> nie trzeba mieć wózka żeby wiedzieć że wygodnie i bezpiecznie dla kręgosłupa śp
                > i się na płaskim podłożu, a nie w pozycji zgiętej w pałąk

Zgadzam sie:) bo w cameleonie chyba jest spacerowka kubelkowa, prawda? miala taka i szybko sprzedalam, bo moje dziecko nienaturalnie w nim spalo. Co z tego ze fajnie wygladal.. Na bank nie byl za wygodny do spania. Sprobujcie usiasc na krzesli polozonym poziomo, na pewno wygodnie nie bedzie. Co nie znaczy ze nie da sie w nim spac:)
          • majkusia08 Cytrynko 29.12.10, 13:37
            a co powiesz o foteliku no chyba,że w przewozisz dziecko w gondoli?
            Mojej siostry synek jeżdzi Bugaboo i nie wygląda aby był niezadowolony z tego ułożenia.Siedzi sobie wygodnie a nawet smacznie śpi.Gdyby było coś nie tak to by płakał.
            Jestem pewna,że gdybyś dostała ten wózek gratis to byś nie marudziła :)
    • gu-sia Re: Ten jedyny 27.12.10, 22:31
      dokładnie nie ma wózka idealnego. To co mi ise podoba niekioniecznie musi spodobać się innym.
      Ja mam wózek Delti Cat i jak na razie nie zamieniłabym go na inny.
      Łatwo sie go prowadzi, regulowana rączka, duuzy kosz na zakupy. Gondola duża i szeroka, siedzisko spacerówki mozna montowac w obu kierunkach.
      Przednie kółeczka chociaz sa małe mają ta zaletę, że sa bardzo zwrotne, świetne na zakupy w sklepie :)
      Wizualnie tez atrakcyjny, szczególnie nowa kolekcja kolorystycznie prezentuje sie świetnie. spokojnie mogę polecić.
      • funnybaby link do strony z wózkami 29.12.10, 10:57
        pewnie nie w tym wątku powinnam to wkleić ale nie wiem gdzie :) znalazłam galerię użytkowniczek różnych wózków z dziećmi w przeróżnym wieku i myślę że może sie przydać. Nie miałam pojęcia że niektóre wózki mogą służyć spokojnie 4 latkom kiedy wyglądają jakby mieściły dziecko do roku max. Poza tym poza granicami naszego państwa też są maniaczki wózkowe osiadające kilkadziesiąt modeli(no może przesadziłam, kilkanaście) w karierze wózkowej ;)
        strollersandprams.com/readerPhotosSelectByUser.html
      • twitti Re: Ten jedyny 29.12.10, 13:57
        A jeszcze jedno:) widzialam dzis w tesco mocno podobny wozek do cameleona:) znawczynia nie jestem, wiec pewnie fani by powiedzieli ze nie jest podobny:) ale dla mnie na pierwszy rzut oka, bardzo:)
        • sylki Re: Ten jedyny 29.12.10, 14:21
          Pewnie widziałaś baby ace
          aukcjewp.wp.pl/baby-ace-markas-najtaniej-i-przesylka-gratis-i1359583515.html
          badziewie jakich mało ;)
          To już chyba wolałabym tego bebop'a ;)
          • twitti Re: Ten jedyny 30.12.10, 09:49
            tak, to chyba ten wozek:) wygladal niezle, ale pewnie rzeczywiscie slabiak:)
            • pomilak1 Re: Ten jedyny do Agnes :) 30.12.10, 09:54
              Agnes kiedy zamierzasz sprzedać swój Bugaboo i w jakim masz kolorze i z jaką budką? no i oczywiście za ile :) możesz napisać na gazetowego jak nie chcesz tu :)
              No i jeszcze jedno pytanie, jak sprawują się te małe kółeczka zimą??mieszkam w mieście więc wiadomo jakiś mega dziur nie mam, bo wszystko wybrukowane ale w zimy się obawiam :)
              • sylki Re: Ten jedyny do Agnes :) 30.12.10, 10:26
                o to samo mialam pytac :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka