avekleo
06.04.11, 04:51
Cóż szykuje się kolejne maleństwo. Dlatego pomyślałam, że może mój kawaler (9 miesięcy, 78 cm, 11 kg) latem, jesienią, może nawet zimą pojeździ potem kolejne. Chciałam kupić spacerówkę małe gabaryty po złożeniu, lekką i wygodną dla kawalera typu parasolka, ale uzmysłowiłam sobie, że mieszkam na wsi ;) drogi dziurawe, leśne itp. więc odpada ten typ, chyba że na wycieczki do miasta.
Mam kilka pytań do użytkowniczek Jedo Fyn 4ds.
1. Jak wam się sprawuje przy większym dziecku i do ilu latek starcza? Da radę dla dużego 2 - 2,5 latka? Chyba że woziłyście albo testowały na starszym?
2. Czy elementy odblaskowe poza koszem na zakupy są jeszcze gdzieś?
3. Czy podnóżek jest jakoś zabezpieczony folią, aby tak szybko się nie brudził?
4. Czy ta osłonka na nóżki nie jest za ciasna, w sensie jak dziecko rusza nogami i ma kombinezon? Jest cienka czy grubsza?
5. Jakie są wymiary spacerówki u producenta napisane jest : wymiary siedziska wewnętrzne dł./wys./szer. (cm.): 90/17/34. Jak to rozszyfrować. To 90 chyba to długość powierzchni leżącej (oparcie + siedzenie + podnóżek).
Tylko ile w końcu ma oparcie (wys x szer), ile siedzisko (szer x gł), a ile podnóżek (dł).
Czy ma zwężenia w szerokości siedziska i ile wtedy ma?
6. Jaki jest wymiar wózka rozłożonego (szer x dł x wys).
7. Odległość zamontowanego dna siedziska od podłoża?
8. Odległość dna zamontowanej gondoli od podłoża?
9. Czy ich folia przeciwdeszczowa to jest uniwersalna i do gondoli i spacerówki, czy też kupić inna jaką?
Podobają mi się kolory żywe, niebieski, czerwony, średnio jasne i jasne, (nie czarujmy się na ciemnym też widać brud).
Z kolekcji 2011 biorę pod uwagę te kolory tylko nie mam możliwości obejrzenia na żywo i nie mogę znaleźć wyglądu spacerówek:
Classic:
KOLOR 125 to niebieski ciemniejszy z jasnym czy też szary z jasnym niebieskim
KOLOR 130
KOLOR 173 jaki ten niebieski chciałabym jakiś ładny żywy tylko nie neonowy (chyba);)
KOLOR 180 te wzorki to przypominają mi róże czy to coś innego
KOLOR 200
Freeline
KOLOR 125 FL pytanie jak wyżej
KOLOR 173 FL
KOLOR 180 FL
KOLOR 200 FL
Chociaż wolałabym jednak wersję freeline 173 albo 180 tylko jak wyglądają spacerówki?