Dodaj do ulubionych

Jedo Fyn 4ds

06.04.11, 04:51
Cóż szykuje się kolejne maleństwo. Dlatego pomyślałam, że może mój kawaler (9 miesięcy, 78 cm, 11 kg) latem, jesienią, może nawet zimą pojeździ potem kolejne. Chciałam kupić spacerówkę małe gabaryty po złożeniu, lekką i wygodną dla kawalera typu parasolka, ale uzmysłowiłam sobie, że mieszkam na wsi ;) drogi dziurawe, leśne itp. więc odpada ten typ, chyba że na wycieczki do miasta.

Mam kilka pytań do użytkowniczek Jedo Fyn 4ds.
1. Jak wam się sprawuje przy większym dziecku i do ilu latek starcza? Da radę dla dużego 2 - 2,5 latka? Chyba że woziłyście albo testowały na starszym?
2. Czy elementy odblaskowe poza koszem na zakupy są jeszcze gdzieś?
3. Czy podnóżek jest jakoś zabezpieczony folią, aby tak szybko się nie brudził?
4. Czy ta osłonka na nóżki nie jest za ciasna, w sensie jak dziecko rusza nogami i ma kombinezon? Jest cienka czy grubsza?
5. Jakie są wymiary spacerówki u producenta napisane jest : wymiary siedziska wewnętrzne dł./wys./szer. (cm.): 90/17/34. Jak to rozszyfrować. To 90 chyba to długość powierzchni leżącej (oparcie + siedzenie + podnóżek).
Tylko ile w końcu ma oparcie (wys x szer), ile siedzisko (szer x gł), a ile podnóżek (dł).
Czy ma zwężenia w szerokości siedziska i ile wtedy ma?
6. Jaki jest wymiar wózka rozłożonego (szer x dł x wys).
7. Odległość zamontowanego dna siedziska od podłoża?
8. Odległość dna zamontowanej gondoli od podłoża?
9. Czy ich folia przeciwdeszczowa to jest uniwersalna i do gondoli i spacerówki, czy też kupić inna jaką?

Podobają mi się kolory żywe, niebieski, czerwony, średnio jasne i jasne, (nie czarujmy się na ciemnym też widać brud).
Z kolekcji 2011 biorę pod uwagę te kolory tylko nie mam możliwości obejrzenia na żywo i nie mogę znaleźć wyglądu spacerówek:
Classic:
KOLOR 125 to niebieski ciemniejszy z jasnym czy też szary z jasnym niebieskim
KOLOR 130
KOLOR 173 jaki ten niebieski chciałabym jakiś ładny żywy tylko nie neonowy (chyba);)
KOLOR 180 te wzorki to przypominają mi róże czy to coś innego
KOLOR 200
Freeline
KOLOR 125 FL pytanie jak wyżej
KOLOR 173 FL
KOLOR 180 FL
KOLOR 200 FL
Chociaż wolałabym jednak wersję freeline 173 albo 180 tylko jak wyglądają spacerówki?
Obserwuj wątek
    • avekleo Re: Jedo Fyn 4ds 06.04.11, 04:57
      Pytania o intensywność tych kolorków i spacerówki:
      Freeline:
      KOLOR 173 jaki ten niebieski chciałabym jakiś ładny żywy tylko nie neonowy (chyba)
      KOLOR 180 te wzorki to przypominają mi róże czy to coś innego
    • gosia_arma Re: Jedo Fyn 4ds 06.04.11, 10:22
      Ja uzywałam wózka przez rok (6m-cy gondola - rewelacja) i 6 m-cy spacerówka.
      -elementy odblaskowe są chyba tylko na koszu
      -podnóżek jest plastikowy wiec łatwo utrzymać go w czystości
      -osłona na nóżki jest gruba, ale dość wąska, nigdy jej nie używałam, bo dla mnie nie była wygodna w użyciu, miałam śpiwór i to starczało (osłona do gondoli jest ok)
      -spacerówka jest szeroka i wysoka, ale ma nisko osadzoną budę i jak jest złożona to kładzie sie dziecku na głowie :( i tu odp. na pytanie 1, spacerówka gabarytowo starczy na długo, ale bez budy, bo ta jest naprawdę nisko osadzona
      - powierzchnia spania naprawdę jet duża (teraz nie zmierze, bo wózek już sprzedałam)
      -w szerokości siedziska nie ma zwężeń, mój roczny synek w spiworze i kombinezonie miał jeszcze sporo miejsca
      -wymiary wózka złozonego i rozłożonego sprawdź na stronie producenta, lub bobowózki
      -wysokości nie pamietam, ale gondola jest dość wysoko zawieszona, mi było bardzo wygodnie
      -ja kupiłam folię uniwersalną i pasowała mi do gondoli i spacerówki
      - co do kolorów, ja miałam szary z grafitem i lamówkami żółtymi, kolor był bardzo ładny, nie wyblakł, a żółte lamówki miały bardzo ładny żywy kolor, z tego co widzę na ulicy to kolory są bardzo wyraziste, no chyba ze te z wzorkami (takie kółka na materiale) mi sie nie podobaja, bo są dość smutne.

Mi wózek bardzo sie podobał, byłam bardzo zadowolona, bo super sie nim jeździła, swietna amortyzacja, super sie podbijał i był wygodny dla malucha.
      Kupowałam go w zamierzeniu uzywania tylko gondoli, bo spacerówka mi się nie podobała, ale młodego przesadzałam jesienią do spacerówki i całą zimę przejeździliśmy, wózek super sobie radził na śniegu i w błocie, a spacerówka jest fajnie zabudowana więc i młodemu było ciepło i wygodnie.
      Ja wózeczek polecam. Nic mi się w nim nie psuło z niczym nie miałam kłopotów.
      • avekleo Jaki wózek dla małego olbrzyma? 10.04.11, 07:34
        Dziękuję ślicznie za szybką odpowiedź :)
        Niestety nadal się waham.
        Podyktowane jest to tym że syn aktualnie nosi ubranka rozmiar 86 w około 9,5 miesiącu. Tułów ma długi na 1,5 - 2 latka. Wszyscy co go widzą mówią że ma 1,5 roku a nie 9 miesięcy.
        Muszę mieć wózek który mi dłużej posłuży, czyli kolejną zimę i będzie mu wygodnie. Przeżyję że ciężki, a mąż ten bagażnik może przeboleje (tylko jak go upchnie w Punto). Tako City Voyager był akurat dla synka (mowa o spacerówce), tylko o mało nie straciliśmy szyby z tyłu w aucie.
        Tylko uparłam się na te skrętne koła i tylko nie 3 kołowce jakoś nie jestem do nich przekonana. Muszą być pompowane jak pisałam wcześniej i mieć dobrą amortyzację.
        Pisałyście również, że Roan Marita ma dużą spacerówkę (niestety mąż zwie na wymiary po złożeniu) i nie ma skrętnych kół.
        Mogę wydać max 1500 zł.
        • annapszczel Re: Jaki wózek dla małego olbrzyma? 10.04.11, 09:37
          Cięzko mi określić jak spacerówka ale gondola mi starczyła do 9 mies dla syna.
          Ja mam classic 120. Razem z fotelikiem będe sprzedawać niedługo.Wózek jest w idealnym stanie-spacerówka narazie miesiac uzywana.NIestety musze kupic coś mniejszego/lżejszego bo ciagłe jeżdzenie samochodem jest uciażliwe w malym samochodzie.
          Za całość chce 900żł.zdjęcia moge wysłac jakbys była zainteresowana
        • gosia_arma Re: Jaki wózek dla małego olbrzyma? 10.04.11, 15:04
          Ja fyna zamieniłam na cocncord fusion (synek miał 11 m-cy, roz 86), ten wózek ma naprawdę dużą i wygodną spacerówkę, jestem pewna,że starczy młodemu do końca wózkowania.
          Ma skretne koła, ale nie pompowane, mimo to jest fajnie amortyzowany, bardzo dobrze sie prowadzi i super podbija. Waga taż nie jest gigantyczna bo wazy ok 11kg, no i po zdjęciu kół misci sie w naprawdę małym bagazniku.
          Wózek na pewno poradzi sobie w trudnych zimowych warunakch, bo testowaliśmy go we Włoszech i super sobie radził.
          Cena nowego to ok 1500zł, ale można sporo taniej kupić uzywanego, a wózek jest bardzo solidny.
          --
          • izzyy6 Re: Jaki wózek dla małego olbrzyma? 10.04.11, 22:53
            moja mala ma prawie dwa latka i jest wysoka jak na swoj wiek i nadal swietnie jezdzi mi sie tym wozkiem bardzo lekko wogole nie czuje sie ciezaru moja mloda jeszcze czasem w nim sypia, ogolnie bylam i nadal jestem z niego zadowolona i z gondoli i ze spacerowki z zalem musze go sprzedac bo mloda juz tak jezdzic w wozku nie chce , mam jeszcze jeden a miejsce w wozkarni by mi sie przydalo jesli bys byla zainteresowana tablica.pl/oferta/sprzedam-jedo-fyn-4ds-stan-bardzo-dobry-ID5PmL.html
            • avekleo Re: Jaki wózek dla małego olbrzyma? 19.04.11, 11:00
              Dziękuję ślicznie za odpowiedzi.
              Temat już nieaktualny mąż podjął decyzję i zamówił właśnie Jedo Fyn 4ds 173 fl, który dotarł już do nas i podbił serca: synka, rodziców i dziadków. Nie wspominając, że takiej bryki nie ma w okolicy ;)
              Syn ma wygodnie, śpi smacznie na spacerkach, teren leśny, polny, itd. podbity i opanowany :)
              Nawet ten kolor na żywo wygląda prześlicznie.
              Aktualnie nie zmieniłabym na żaden inny, czas pokaże jak długo potrwa sielanka :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka