Dodaj do ulubionych

Funkcjonalny i tani wózek

16.10.11, 18:30
Witam chciała bym prosić o pomoc potrzebuję wózek tak do 1000 może być używany.Dzidziuś ma być na końcu stycznia, więc jest trochę jest czasu gondola i spacerówka.Chyba 4 kołowiec może Emmaljunga,Teutonia,lub coś z polskich firm Roan, nie musi mieć wpinanego fotelika.Bardzo proszę o radę może jeszcze Peg Perego niech ktoś mi doradzi miałam już jakiś polski wynalazek ciężki i masakra do mycia i jeszcze żeby był wielki do załadunku.
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: Funkcjonalny i tani wózek 16.10.11, 20:28
      do 1000 pln spokojnie znajdziesz teutonię lub emmaljungę - to dobre wózki:) teutonia nie jest popularna i na rynku wtórnym czasem bardzo tanio można ją kupić;)

z polskich firm polecam: deltim leo/puma lub jedo fyn lub vedi

Warto się zastanowić czy koła pompowane są niezbędne? Piankowe są lżejsze;)
      • sabina_online Re: Funkcjonalny i tani wózek 16.10.11, 21:21
        Waga nie jest taka ważna byle była duża gondola, można tapicerkę ściągnąć do prania i w miarę małe gabaryty po złożeniu uda się coś wybrać?
        • saras-wati Re: Funkcjonalny i tani wózek 16.10.11, 22:43
          duża gondola i małe gabaryty po złożeniu wykluczają się wzajemnie...teutonia np. model fun system jest bardzo mały po złożeniu, gondola standardowa(rodziłam w styczniu i spokojnie do czerwca wystarczyła, bo im maluch robił się większy, tym mniej warstw na niego ubierałam);
          jedo i emmaljunga mają największe gondole na rynku(chyba), no ale będą większe po złożeniu...

ja mam świetny wózek, który składa się do małych rozmiarów i jest to naprawdę cudny wózek - mamas&papas mylo...czasem na ebayu można używany ustrzelić;)

• sabina_online Re: Funkcjonalny i tani wózek 17.10.11, 08:45
            Dziękuję za zainteresowaniem tematem.Jeszcze jest trochę czasu, a czy teutonia dobrze prowadziła się po śniegu?Zastanawiam się które koła lepiej się spiszą pompowane czy piankowe?Biorę pod uwagę też EMMALJUNGA SMART DUO COMBI.
            • saras-wati Re: Funkcjonalny i tani wózek 17.10.11, 09:30
              teutonie miałam fun system na piankowych kołach, w dużym śniegu tak sobie, ale dzięki wąskiemu stelażowi, mieściła się na odśnieżonym chodniku;) w takich warunkach, to pewnie lepsze są koła pompowane;)

co do emmaljungi, to nie mogę doradzić więcej, bo nie miałam tego wózka; moja koleżanka ma najprostszy model, na pompowanych kołach i chwali sobie ten wózek;)
              • sabina_online Re: Funkcjonalny i tani wózek 17.10.11, 11:41
                A czy duża jest rozbieżność w wielkości stelaży między w/w wózkami?
                • saras-wati Re: Funkcjonalny i tani wózek 17.10.11, 16:51
                  no jest...nie pamiętam dokładnie, ale może gdzieś na forum będą wątki, gdzie jest rozstaw kół podany...
                  • saras-wati Re: Funkcjonalny i tani wózek 17.10.11, 16:54
                    ale i emmaljunga, i teutonia ma wiele modeli, więc możesz znaleźć coś, co Ci odpowiada - zerknij może na stronę czy dystrybutora, czy jakieś dużego wózkowego sklepu;) o tych wózkach sporo było napisane, więc na pewno znajdziesz potrzebne informacje:)

wózki są tej samej klasy, więc którego nie wybierzesz, będziesz zadowolona;)
                    • sabina_online Re: Funkcjonalny i tani wózek 17.10.11, 20:28
                      Serdecznie dzikuję
                      • analyss Re: Funkcjonalny i tani wózek 17.10.11, 22:46
                        ja bym jeszcze dorzuciła swoje trzy grosze:
                        - większośc modeli teutonii ma skrętne koła przednie, ale twardsze podobno zawieszenie (tak czytałam); ponadto och spacerówki wydają mi się optycznie bardzo małe (nie wiem jak gondole), więc jeśli planujesz dłużej pojeździć w spacerówce, a dziecko może być duże (bp np. Wy jesteście wysocy) to wózio może nie wystarczyć
                        - emma jest duża i mieszczą się tam całkiem duże dzieci; z kolei większosć modeli ma nieskrętne koła przednie, jednak zwolennicy tej marki twierdzą, ze to wcale nie przeszkadza; ja mialam wózek nieskrętny o choć faktycznie przy niemowlaczku to nie problem, to problem szybko narasta ;-) i następnym razem bym wybrała inny pojazd zdecydowanie.
                        • sabina_online Re: Funkcjonalny i tani wózek 18.10.11, 15:44
                          To w takim razie co wybrać by było duże i miało skrętne koła.Oby dwoje jesteśmy wysocy.Proszę o pomoc.
                          • antyka Re: Funkcjonalny i tani wózek 18.10.11, 17:19
                            Mam super teutonie do sprzedania, uzywana, ale w bardzo dobrym stanie (gondola + spacerowka), kola piankowe i gumowe, spiwor zimowy. Jesli chcesz, moge wyslac zdjecia na priva + cena :)
                            • sabina_online Re: Funkcjonalny i tani wózek 18.10.11, 18:30
                              to poproszę sabina.doskocz@wp.pl
                              • saras-wati Re: Funkcjonalny i tani wózek 19.10.11, 16:10
                                tu jest piękna teutonia, w bardzo okazyjnej cenie:

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,121650296,129909093,Re_Sprzedam_wozek.html
      • groszekptysiowy Re: Funkcjonalny i tani wózek 29.10.11, 23:02
        Jeżeli chodzi o delti to faktycznie super wózeczek, ja teraz też kupiłam, super cenę znalazłam www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-858-Wozek-Cat-gondola-spacerowka-Lisa.html na żywo dużo fajniej wygląda, ale najbardziej i tak skusiła mnie cena ;-)
    • krooowka Jedo Fyn 18.10.11, 22:41

• 1mokka Re: Funkcjonalny i tani wózek 31.10.11, 22:50
      Polecam Peg Perego Pliko Switch. Mam do sprzedania używany w zestawie z gondolą i fotelikiem. Używałam go przez półtora roku i jestem bardzo zadowolona.Więcej informacji na yoasiab@o2.pl. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka