Dodaj do ulubionych

Babyactive el nino

07.02.12, 22:36
Witam,

Chce kupić wózek firmy babyactive el nino.

Wózek podoba mi się ze względu na to że jest lekki rama waży 5kg wózek w wersji z gondolą waży 11kg a spacerówka 10kg. Jest to dla mnie ważny parametr ponieważ mieszkamy na 3 piętrze. Ma obrotowe koła z łatwym blokowaniem pozycji na wprost, system cichego składania/rozkładania budki, łatwo (jednym przyciskiem) ściąganą dondole/spacerówkę, możliwość prowadzenia wózka przodem lub tyłem do kierunku jazdy, Regulowana i skórzana rączka do 115cm (mam 195cm a żona 165cm wzrostu), w pełni regulowane oparcie oraz podnóżek spacerówki. Wykonany jest z dobrych materiałów z atestem.

Chciałem się dowiedzieć, czy ktoś z drogich forumowiczów spotkał się już z tym wózkiem i ma na jego temat jakąś opinie. Przeszukałem cały internet w poszukiwaniu opinii ale nic nie znalazłem.

www.babyactive.pl/el-nino/
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Babyactive el nino 09.02.12, 19:53
      Podawana waga na 100% nie jest prawdziwa, ale mocno zaniżona.
      Po pierwsze: 5 kg to waga stelaża na pewno bez kół (pompowane!) dodaj do tego średnio ok. 1 kg na koło ... już nie będzie tak lekko.
      Po drugie: gondolka z podnoszonym oparciem też waży nieco więcej (ponad 5 kg zazwyczaj) , wiec te 11 kg to raczej waga stelaża + waga gondoli ... czyli znów dolicz wagę kół.

Inna sprawa to fotelik, albo raczej atrapa fotelikopodobna. Na wózek ok. ale dziecka w samochodzie ja bym w tym nie woziła bo nie gwarantuje bezpieczeństwa.
    • lucyna_1980 Re: Babyactive el nino 11.02.12, 11:44
      Ta waga akurat w tym przypadku jest prawdziwa... a sam producent zmierza w naprawdę dobrym kierunku by ścigac się z innymi dobrymi polskimi firmami.
      Uważam, że wózek naprawdę godny uwagi jeśli chodzi o tę pókę cenową.
      Design to kwesta gustu... ale wiem, że sie podoba.
      • lucyna_1980 Re: Babyactive el nino 11.02.12, 11:46
        Aaaa .... i na wózkach marki Babyactive można montować foteliki Recaro i Maxi-Cosi ale trzeba dokupic dodatkowy adapter
        • maciekpas Re: Babyactive el nino 11.02.12, 15:18
          Witam,

Dziękuje bardzo za wasze odpowiedzi.
          Tak wiem, że przy pomocy adaptera można zamontować fotelik maxi cosi, dlatego plasnuje kupić tylko wózek i gondolę z adapterem oraz osobno fotelik maxi cosi używany od kolegi.

Mam już w tej chwili foteli do 13kg niemieckiej marci concord model badoo - ma 3 gwiazdki w testach adac.

Ciekawy jestem czy ktoś z Was już użytkuje ten wózek i czy ma już jakąś opinie o nim?

• mala.mi81 Re: Babyactive el nino 11.04.12, 20:49
            Witaj maciekpas!
            Otóż ja mam od maja 2011 wózek el nino babyactive. Podobnie jak Ty mam adapter i fotelik Recaro (odkupiony od znajomków). Tandem bez zarzutów. Może faktycznie producent lekko przesadził z wagą, ale prowadzi się go bardzo dobrze. Mówię to jako dość szczupła i niska kobieta:) Składa się raz-dwa i zajmuje na prawdę mało miejsca. Cechą dla nas ważną była możliwość dużej regulacji rączki - mój mąż ma 193cm wzrostu - sam wybrał wózek bo mu odpowiadała wysokość rączki.

pozdrawiam
            mi.
            • miarkaola Re: Babyactive el nino 19.11.12, 11:36
              Mamy el nino plus fotelik maxi cosi.
              Póki co jestem bardzo zadowolona. Prowadzi się leciutko, łatwo składa( gondola się spłaszcza do transportu!). Waga jest nieduża, sama wnosiłam go w całości. Córcia niedługo kończy pół roku a ma jeszcze dużo miejsca. Mogę polecić.
              W tej grupie cenowej super wybór.
              • norbi551 Re: Babyactive el nino 04.12.13, 18:52
                Wózek elnino jest totalnym bublem. Konstruktorzy aby zmiejszyc wymiary po zlozeniu puscili przednie kola po zlozeniu miedzy rame co powoduje iz spore przednie kola blokuja sie w momencie skladania ramy, Rama wtedy wystaje do gory i nie wiadomo co z nia zrobic, trzeba miec specjalny patent na skladanie ramy w wozku elnino, ale przeciez kazdy wozek powinien skladac sie bez zadnych patentow, w tym przedziale cenowym zdecydowanie wybralabym cos innego, tym bardziej ze w tej chwili wybor na rynku jest ogromny
        • norbi551 Re: Babyactive el nino 06.12.13, 10:10
          Wózek elnino jest totalnym bublem. Konstruktorzy aby zmiejszyc wymiary po zlozeniu puscili przednie kola po zlozeniu miedzy rame co powoduje iz spore przednie kola blokuja sie w momencie skladania ramy, Rama wtedy wystaje do gory i nie wiadomo co z nia zrobic, trzeba miec specjalny patent na skladanie ramy w wozku elnino, ale przeciez kazdy wozek powinien skladac sie bez zadnych patentow, w tym przedziale cenowym zdecydowanie wybralabym cos innego, tym bardziej ze w tej chwili wybor na rynku jest ogromny
          Następna sprawa waga wózka . Producent podaje waga 5 kg. My jako sprzedawca dostalismy kiedyś negatywana opinię w związku z zaniżaniem wagi wózka. Rama waży ok 7 kg.
    • norbi551 Re: Babyactive el nino 06.12.13, 10:11
      Konstruktorzy aby zmiejszyc wymiary po zlozeniu puscili przednie kola po zlozeniu miedzy rame co powoduje iz spore przednie kola blokuja sie w momencie skladania ramy, Rama wtedy wystaje do gory i nie wiadomo co z nia zrobic, trzeba miec specjalny patent na skladanie ramy w wozku elnino, ale przeciez kazdy wozek powinien skladac sie bez zadnych patentow, w tym przedziale cenowym zdecydowanie wybralabym cos innego, tym bardziej ze w tej chwili wybor na rynku jest ogromny
      Następna sprawa waga wózka . Producent podaje waga 5 kg. My jako sprzedawca dostalismy kiedyś negatywana opinię w związku z zaniżaniem wagi wózka. Rama waży ok 7 kg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka