Dodaj do ulubionych

Jane Nomad

28.03.12, 22:28
Witam serdecznie i jednocześnie prosze o opinię na temat wózeczka Jane Nomad:). Ostatnio mi wpadł w oko. Ogólnie szukam wózka najlepiej z całą rączką, na troche większych kółkach i najlepiej żeby gondla miała wentylację, bo synek rodzi się w wakacje. Raczej interesuje mnie wózek używany.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gatta28 Re: Jane Nomad 28.03.12, 22:49
      Jak dla mnie wszystko super, poza buda - za płytka. Za to podbijanie, wielkość, ciężar na duży plus.
      • mycha79 Re: Jane Nomad 02.04.12, 22:28
        Chyba tylko używany wchodzi w rachubę bo nowych już od dawna nie produkują. Chyba, że gdzieś zalegał w magazynie.
        • gaga-sie Re: Jane Nomad 03.04.12, 00:18
          Zmieniony Nomad właśnie powraca www.jane.es/pl-de#/catalogo-jane/de-paseo/buggys/nomad
    • long100 Re: Jane Nomad 03.04.12, 09:09
      Ebm3 nawet sie nie zastanawiaj nad kupnem tego wózka (Jane Nomade). Ma same zalety. Po pierwsze doskonale sprawdza się podczas jazdy po sniegu, błocie, bardzo stabilny, dobrze się prowadzi-lekko, mocny, łatwo odpina się gondolę ( wiem bo codzinnie na 3 piętro było wnoszone dziecko), gondola (posiada certyfikat) doskonale spełniała rolę do przewożenia dziecka w samochodzie (pasy do przypinania dziecka w środku gondoli). Praktycznie dziecko w gondoli było wożone do 10 miesiąca ( a wnuk był dużym dzieckiem). Spacerówka - bardzo wygodna dla dziecka, nawet 4 -letniego. Naprawdę bardzo polecam, wybór dla mojego wnuka był bardzo trafiony.
      • kicia_beauty Re: Jane Nomad 12.04.12, 19:51
        Miałam Nomada 3w1 , jak dla mnie to był porażka. Gondola miała nierówne dno ( taka jakby poduszka na środku ) przez co dziecko zsuwało sie na boki. Szczególnie w zimie. Bardzo ciężko sie prowadzi po śniegu, amortyzacji zero, dzieckiem rzuca, a ręce trzęsą nie po pachy. Zmieniałam go na Emmaljungę City Cross - niebo a ziemia. Moje dziecko i ja zostaliśmy fanami spacerów.
        Ja Nomada nie polecam.
    • sisisylwia Re: Jane Nomad 03.04.12, 09:41
      Witam:)
      Posiadam wózek Jane Nomad Capazo 2009 do sprzedania. Z wózka byłam bardzo zadowolona, przede wszystkim lekki. Mieszkam na 4 pietrze wiec w wyborze wózka wagą na pierwszym miejscu się sugerowałam. Gondolka głęboka i z możliwością przewożenia dziecka w samochodzie, nie potrzebny jest fotelik. Moj synek jest dosyc duzym dzieckiem i w gondoli przesiedzial okolo 8 miesiecy. Bardzo łatwo i sprawnie manewruje sie po największych wertepach, u nas jest dziura na dziurze wiec jak widziałam jak inne panie męczyły sie na rożnych ścieżkach, jednokrotnie wózkami o bardzo podobnej cenie, to cieszyłam się ze pieniążki w moim przypadku nie poszły na marne:). Głęboki koszyk,gdzie można włożyć na prawdę wiele rzeczy. Spacerówka wystarcza na prawdę do 3 lat. Moje koleżanki w miedzy czasie gdy ich pociechy miały niecałe 2 latka musiały zmieniać na inne wózki a ja do te pory mogłam używać swój. Bardzo ładnie wygląda i jest inny niż wszystkie. Mogę z całą pewnością polecić ten wózek.
      pozdrawiam serdecznie w razie jakichkolwiek pytań proszę pisać na email: sisisylwia84@gmail.com
      • mycha79 Re: Jane Nomad 03.04.12, 23:08
        sisisylwia napisał(a):

Gondolka głęboka i z możliwością przewo
        > żenia dziecka w samochodzie, nie potrzebny jest fotelik.

dziewczyny błagam, w gondolce można wozić sporadycznie, w ekstremalnych sytuacjach, ale żeby pisać, że niepotrzebny jest fotelik to już przesada. Proponuję obejrzeć testy, co się dzieje z dzieckiem w gondolce w czasie wypadku. Nawet takiej, którą można przypiąć pasami.
        • mirtillo1983 Re: Jane Nomad 04.04.12, 08:57
          ok ale testy gondoli z 2012 jane transporter 2 to 4* więc niejeden fotelik się umywa...a nomad nowy chyba jest z 2012 roku...
          informacja potwierdzona przez dystrybutora
          • mycha79 Re: Jane Nomad 04.04.12, 11:35
            mirtillo1983 napisała:

> ok ale testy gondoli z 2012 jane transporter 2 to 4* więc niejeden fotelik się
            > umywa...a nomad nowy chyba jest z 2012 roku...
            > informacja potwierdzona przez dystrybutora

no ale pisze, że ma capazo, a nie transporter.
            • sisisylwia Re: Jane Nomad 04.04.12, 14:59
              Napisałam ze jest taka możliwość, a nie że należy tak robić. Faktycznie w sporadycznych przypadkach można skorzystać z gondolki i wtedy nie jest potrzebny fotelik, ale to już od nas samych zależy jakie chcemy dziecku zapewnić bezpieczeństwo. Źle sformułowałam zdanie, ale absolutnie nie neguje tego iż fotelik jest bezpieczniejszy.
              • samanta25 Re: Jane Nomad 04.04.12, 21:47
                i bardzo dobrze że Nomad powraca i będzie znowu w sprzedaży. Ja mam ten wózek i szczerze go mogę polecić. Mój synek ma 3.5 roku i jeszcze spokojnie zmieści się w nim a ma ok 104 cm wzrostu.
    • jualama3 Re: Jane Nomad -jaka budka 13.04.12, 11:35

Witam
      szukam dużej spacerówki dla dziecka 2-3 letniego.
      Teraj jeździmy Casualplay S6 którym jeździ się super, ale córka jest wysoka i czapką haczy o budkę,
      budka jest wspaniała, bo idzie ją na siedziąco naciągnąć, aż do pałąka.
      Jak duża jest budka w Jane Nomad może ktoś wstawiłby zdjęcie naciągniętej budki ?
      Czy kosz na zakupy jest wzmocniony (często wożę plecak starszej córki) ?
      Z góry dziękuję za odpowiedzi.
      • sylki Re: Jane Nomad -jaka budka 13.04.12, 14:43
        jest płytka, ale dość wysoko nad siedziskiem.
        W necie pełno fotek
      • gaga-sie Re: Jane Nomad -jaka budka 13.04.12, 21:35
        Buda jest płytka, nie naciąga się więcej, niż pokazują zdjęcia. Kosz jest spory;głeboki i wzmocniony, ale dostęp do niego jest dosyć trudny, nie wiem, czy dasz radę wsadzić tam plecak:-( A już przy rozłożonym oparciu na pewno nie.
    • ancia19 Re: Jane Nomad 20.04.12, 15:10
      mam do sprzedania wózek Jane Nomad na pompowanych kołach + gondola Capazo.
      Był niewiele używany, stan BDB++.
      W razie zainteresowania zapraszam na GG: 3518482
      • wanilia78 Re: Jane Nomad 31.08.12, 13:13
        ancia, jaka szkoda że nie trafiłam tu wczesniej
        kupiłam nomada nowego a chętnie kupiła bym taniej używańca jakbym trafiła, zawsze jakaś oszczedność
        Ale wyboru nie żałuję , fajny wózek
    • ewelinaszcz123 Re: Jane Nomad 21.10.12, 22:25
      witam. posiadam wózek Nomad JANE i właściwie muszę powiedzieć że wytrzymał 2 dzieci. zalety: lekki, łatwoskładalny przez co idealny do bloku bez windy i małych mieszkań, duża spacerówka służy nawet 3 latkowi do wyspania, mm model trzyczęściowy z gondolą i osobno nosidłem samochodowym, idealne rozwiązanie że nosidło wpina się do stelaża co ułatwi np zakupy z maluchem. nadaje się stanowczo do miejskich zastosowań i równych powierzchni typu chodnik. w teren nie za bardzo ze względu na ruchome kółka przednie.
      MAM DO SPRZEDANIA GONDOLĘ I NOSIDŁO SAMOCHODOWE W DOBRYM STANIE GDYBY KTOŚ CHCIAŁ "SKŁADAĆ Z CZĘŚCI " ZESTAW - MODEL Z 2007 ROKU, niestety spacerówka ze stelażem podstawowym bardzo się zużyła i nadaje się jedynie na darmowe oddanie może na próbę. kontakt 609225429
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka