Dodaj do ulubionych

easywalker

24.11.13, 23:02
Właśnie zauważyłam, że o tym wózku jednak mało na forum, zastanawiam się, dlaczego? Ma 4 duże pompowane koła, przednie zwrotne z możliwością blokady (której nigdy nie używałam zresztą). Jest aluminiowy. W wersji podwójnej, której byłam szczęśliwą właścicielką jest zgrabny, pojemny (zakupy na tydzień zmieściły się na dole) i wąski na tyle, że wjeżdżałam w każde drzwi. Szukając wózka dla dzieci rok po roku (u mnie 1,5 roku) przemyślałam wiele różnych ofert i obejrzałam wszystkie baby joggery itp. Pchanie pociągu nie wchodziło w grę. dziecko na poziomie psich pysków i spalin z rur wydechowych też nie wchodziło w grę. Noworodek w gondoli odwróconej do mnie tyłem też nie. Starszak z przodu, zasłonięty gondolą też. Easy Walker spełnił moje wyobrażenia i uważałam go zawsze za jeden z najlepszych zakupów w życiu. Co z tego, że mąż śmiał się wtedy, że nasz samochód mniej jest wart od tego wózka? Tak było, ale ja jestem z tych, co biorą dzieci na spacery nawet z deszcz i w ogóle wszędzie piechotą. Na początku z mojego 3 piętra schodziłam tak: Dzidziuś w chuście, gondola w ręce, a starszak "siam". Potem wpinałam tę gondolę jedną ręką do jedną ręką wyciągniętego ze schowka i rozłożonego wózka! EW sprawdził się w lesie, na plaży, żwirze, a w tym roku był z nami w Tatrach. Przed zakupem nie byłam pewna, czy to ok, że spacerówka nie rozkłada się na płasko... Okazało się, że to może nawet lepiej. Były 2 stopnie tego położenia, regulowane zamkami błyskawicznymi i zatrzaskami (używałam tylko zamków, trzymały wystarczająco dobrze), rozkładało się na prawie całkiem płasko, dziecko mogło spać na boczku. Łatwo się ściągało całą tapicerkę i wrzucało do pralki. Czy ktoś ma jakieś (inne) doświadczenia z tym wózkiem? Myślę, że warto napisać, by spopularyzować świetne model i markę. To był mój trzeci - po jedo bettinie i inglesinie zipp. Zdecydowanie najlepszy.
Obserwuj wątek
    • biszkopty35 Re: easywalker 24.11.13, 23:05
      www.easywalker.nl/pl-PL/home
      • alaa4433 Re: easywalker 25.11.13, 14:43
        Koleżanka też ma Easywalkera w tej podwójnej wersji i też sobie bardzo chwali, to chyba jeden z najlepszych bliźniaczych wózków na rynku u nas
        • annulka79 Re: easywalker 25.11.13, 14:59
          Więcej (choć też niedużo) znajdzie się na forum wózkomania. Tam są też użytkowniczki. Easywalker to fajne, wygodne i trwałe wózki jednak marka niezbyt znana u nas i przegrywają z chinsko-czestochowskimi cudeńkami 6w1 ;)

• biszkopty35 Re: easywalker 25.11.13, 19:54
            Tak, chyba agentka czy importerka na Polskę chciała wypromować te wózki jako luksusową markę. Pamiętam jak 3 lata temu, gdy kupowałam, towarzyszyło mu hasło "wózek gwiazd" czy coś w tym stylu. Mnie to nie kręci, ale teraz też widzę, że Chylińska i Cichopek są z nim fotografowane... Szkoda, że nie stoi w każdym sklepie z wózkami... Nie wiem, jak jest w innych krajach, ale chyba bardziej popularny, bo wiele jest ogłoszeń na Ebayu i szybko się sprzedają z drugiej ręki. jak mi mąż połączy komputer i aparat jakimś kabelkiem, to wstawię tu zdjęcie mojego duo/ rok po roku.
            • alaa4433 Re: easywalker 26.11.13, 13:26
              Chylińskiej zdjęcie też widziałam, ale Cichopek ma chyba jakąś inną markę... Janiak i Malinowska na pewno też mają Easywalkera. Słyszałam właśnie, że są trwałe, dlatego pewnie dobrze schodzą na ebayach ;) Czekam na zdjęcie Twojego ;)
    • kkitka Re: easywalker 27.11.13, 18:06
      I na tym forum też postanowiłaś zareklamować wózek, który chcesz sprzedać?! :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka