Dodaj do ulubionych

Maxi cosi cabrio fix

IP: 212.185.19.* 27.01.14, 14:30
Hej,

Moje dziecko ma się urodzić w maju i poszukuję dla niego fotelika samochodowego.
Znajomi polecali nam Maxi cosi cabrio fix ale czytam właśnie, że on się nadaje tylko do niewielkich dzieci, bo jak się urodzi duże dziecko to bardzo szybko przestaje się do niego mieścić. Ma to ktoś i potwierdzi?
Obserwuj wątek
    • mamajaktalala Re: Maxi cosi cabrio fix 27.01.14, 14:35
      ja mam, oboje urodzeni pow. 4 kg.
      owszem córkę przełożylismy do mobi jak miała 10 czy 11 mcy ale ona jest nieproporcjonalnie wysoka, a nie dlatego że duża sie urodziła.
      syn jeździ w nim.
    • dziustynka Re: Maxi cosi cabrio fix 27.01.14, 14:48
      synek urodzony 59cm jeździł w cabrio fix w zasadzie do pierwszych urodzin.
      Myślę, że i tak dziecko powyżej roku się przesadza do większego.
    • nuage8 Re: Maxi cosi cabrio fix 29.01.14, 20:16
      moja córka co prawda urodziła się malutka, ale teraz prawie 11m i 9kg i dalej się mieści :)
    • minininja Re: Maxi cosi cabrio fix 01.02.14, 10:17
      Do dziś używamy, ale w przeciągu 1-2 miesięcy będziemy zmieniać na większy, bo córka już po mału przestaje się mieścić. Ma 12 miesięcy i waży 10kg (urodzeniowa waga 3,25kg). W foteliku może teoretycznie do 13kg jeździć lub do czasu kiedy głowa zacznie dziecku wystawać. No i u nas po mału zbliża się to drugie ;)
      Ale jakby nie było rok w nim pojeździła :)

Ogólnie foteliki dla noworodków i niemowląt są do 13 kg. Są też takie do bodajże 25kg z wkładką noworodkową, ale te dla maluszków są mniej bezpieczne w razie wypadku, bo głównie są przystosowane pod dzieci od 9kg.
    • blueaha Re: Maxi cosi cabrio fix 01.02.14, 15:26
      jesli chodzi o foteliki z grupy 0-13kg to cabrio jest jednym z najobszerniejszych fotelików na rynku, nowszy fotelik maxi cosi peeble jest ciut mniejszy w srodku. tak czy inaczej ten pierwszy fotelik kupuje sie na najkrótszy okres, bo dziecko bardzo szybko rosnie.
      Moje dziecko urodziło sie duze -4300 g a mimo to nawet teraz majac 18 miesięcy do cabrio by sie mieściło. Mam gdzieś nawet zdjecie mojego 3 latka w tym foteliku, wagowo oczywiscie juz sie nie mieścil w normie ale głowa mu jakoś strasznie nie wystawala.
      Oczywiscie jesli zapakujemy dorodne dziecko w kombinezon a la wyprawa na biegun to w zadnym foteliku mu nie będzie wygodnie,
      Najwazniejsze jest by jak najdłuzej wozic dziecko tyłem do kierunku jazdy bo tak jest najbezpieczniej. Są na rynku fotele montowane tyłem w których dzieci jeżdża od urodzenia do osiagniecia wago 18 albo 25kg, no ale takiego fotelika nie wyjmiesz raczej z dzieckiem z samochodu co przy maluchu ponizej roku jest jednak przydatne, że nie musisz go wyciagac spiacego z fotelika tylko mozna dziecko przenieśc w nim
      • paulina.mlynarczyk Re: Maxi cosi cabrio fix 04.03.14, 17:30
        co za głupoty można wyczytać w tym Internecie, to głowa mała :) Cabriofix tylko dla drobnych dzieci? to oszustwo, my jeszcze nie mamy fotelika, ale dobierzemy z maxi cosi do stelaża wózka, wszystkie w grupie 0-13 moim zdaniem są obszerne i nadają się dla dzieci w tym przedziale wagowym :)
        • Gość: mamawozkowa paulina.mlynarczyk IP: *.internetia.net.pl 04.03.14, 23:22
          Jak lubię Quinny i Maxi Cosi to twoich komentarzy w każdym wątku czytać się nie da ...
          piszesz:
          "my jeszcze nie mamy fotelika, " a z miesiąc temu na fotelikowym pisałaś ze masz pebble i bazy szukasz ... przestań z tą nachalną reklamą bo szkody więcej robisz niż pożytku a firma jast dobra i takiego wciskania produktów nie potrzebuje.
    • Gość: justyna Re: Maxi cosi cabrio fix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.14, 23:44
      Mój synek normalnych wymiarów jeździł w maxi cosi cabrio 15 miesięcy. To jest właśnie duży fotelik, na pewno większy of pebble. Po wyjęciu wkładki spłycającej jest naprawdę dużo miejsca.
      • edek.z.krainykredek Re: Maxi cosi cabrio fix 07.03.14, 05:57
        nie znam innych fotelików, ale to co mi się NIE podoba w cabrio fix - mam wrażenie, że dziecko jakby na siedząco było. Uważam, że dla takich maluchów korzystniejsze jest jakby bardziej na pleckach spoczywały, a mój ma brodę prawie do klatki wciśniętą. Dodatkowo daszek to porażka, kawał szmatki. Na przewożenie dziecka z auta np do lekarza, na zakupy kupiłam YOYO, fotelika już nie ruszam z bazy. Aham jeśli chodzi o wielkość to ok, uważam że jeszcze na kilka m-cy starczy. Wyniki crash testów są ok, to najważniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka