Dodaj do ulubionych

Planowany Zakup fotelika 9-36

16.10.14, 00:28
Witam, chciałbym się dowiedzieć który fotelik będzie dobrze chronił mojego syna oraz będzie dobrze pasował do mojego samochodu.
Samochód VW PASSAT B6 Kombi 2008r.
Syn ma 5 miesięcy i waży 8kg dlatego powoli rozglądam się za zakupem fotelika.
Cena jaką chce wydać za fotelik jest to około 500zł max.
Chciałbym się dowiedzieć jaka jest wasza opinia na temat fotelików Ferarri np model gt i-max.
Chcę aby fotelik był pochylany.
Proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Planowany Zakup fotelika 9-36 17.10.14, 22:02
      tak male dziecko wozi sie tylko i wylacznie tylem. ono nie potrafi siedziec wiec kup maxi cosi cabriofix bo jest chyba najwiekszy a jak dziecku zacznie wystawac glowa albo przekroczy 13kg wtedy kupisz nastepny fotel tylem.
      • jaceknowy59 Re: Planowany Zakup fotelika 9-36 28.10.14, 22:42
        Ja się zdecydowałem na zakup fotelika 9-36, ale postawiłem na Easy Go Maxima SPS. Fotelik jest pochylany pod czteroma różnymi ustawieniami. Jak go kupowałem przekonywano mnie do systemu SPS, czyli systemu ochrony bocznej. Fotelik faktycznie jest dobrze obudowany po bokach, ma dobre pasy bezpieczeństwo, więc ja tam o bezpieczeństwo syna się nie martwię.
        • thea19 bzdura 29.10.14, 11:45
          bardzo dobry fotel jako podstawka na krzeslo przy stole. do wozenia dzieci absolutnie nie polecam. chyba, ze na taczce.
    • tylempl Re: Planowany Zakup fotelika 9-36 23.10.15, 09:56
      Zgadzamy się z thea19.
      Dla tak małego dziecka polecamy wyłącznie foteliki tyłem do kierunku jazdy - RWF.
      • wkurz-ona-ona Re: Planowany Zakup fotelika 9-36 01.04.16, 21:21
        mnie się podoba fotelik Graco Milestone, widzieliście? a może jest tu jakaś mama- użytkowniczka fotelika? rośnie wraz z dzieckiem, można go używać od urodzenia dziecka po 12 rok zycia. Bardziej uniwersalnego fotelika nie widziałam.Wzmacniana stalą rama dla większego bezpieczeństwa, aż 10 pozycji podwyższania zagłówka wraz ze wzrostem dziecka. No ,mnie ąz zaparło dech w piersiach
        • kapao1 Re: Planowany Zakup fotelika 9-36 17.04.16, 18:29
          Co ci zaparło dech w piersiach? Podstawowe funkcje, które ma każdy fotelik 9-36kg? :D
    • raffii90 Re: Planowany Zakup fotelika 9-36 21.04.16, 15:36
      Dla dziecka w tym wieku polecam zakup fotelika, który można montować
      zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy. Niestety dla tak małego
      dziecka większość fotelików 9-36 może być zła, ze względu na brak
      funkcji spania. Polceam fotelikilionelo są dobre i tanie. Myślę że najlepszy w tym wypadku
      będzie fotelik LINN.
      • mojamu16 Re: Planowany Zakup fotelika 9-36 27.09.16, 14:18
        jak chcesz, żeby pasowało do passata to najlepiej kup bezpośrednio od producenta: my tak robilismy, to mega wygodne. Sprawdź na vw-sklep.pl :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka