Dodaj do ulubionych

Wózek CART - firmy ANMAR

09.01.06, 15:46
Dziewczyny czy któraś z was miała taki wózek? Jeśli tak, to proszę o opinie.
Piszcie o jego plusach i minusach. To wózek głęgoko-spacerowy, producent
pisze,że bardzo lekki niecałe 12 kg, a ja mieszkam na 4 piętrze więc szukam
lekkiego żeby go wtaszczyć na góre. No i nie jest drogi, kosztuje niecałe
500zł. A może zaproponujecie inny lekki i niedrogi wózeczek?
Obserwuj wątek
    • efilix Re: Wózek CART - firmy ANMAR 09.01.06, 22:35
      Kupiliśmy ten wózek we wrześniu. Użytkujemy go 3 miesiące. Za te pieniądze
      rewelacji sie nie spodziewaj. Teraz wolałabym jednak pompowane koła, ale dzięki
      temu, że są palstikowe, wózek jest rzeczywiście dosyc lekki. Na początku
      skrzypiały koła, ale przeszło. Amortyzatory w wózku szybciutko sie wyrabiaja i
      można dziecko troszkę pobujać, co jest przeważnie trudne w wózkach na
      amortyzatorach. Budka jest dosyć głośna, ale można poluzować ( niestety wtedy
      śrubka się odkręca). Nosidełko z wózka jest super, z daszkiem. Ogólnie nie
      jestem rozczarowana za te pieniądze.
      • a_pynia Re: Wózek CART - firmy ANMAR 10.01.06, 13:17
        Też się zastanawiam nad tym wózkiem i nawet napisałam zapytanie o dokładną wagę
        oraz wymiary po złożeniu do sprzedającego. Chyba nie będzie mieć nic przeciwko,
        jak zacytuję odpowiedź:
        Witam!
        Wymiary wózka po złozeniu to:
        590/840/350
        Wózek waży 11,5 kg z całym wyposażeniem,to naprawde bardzo lekki
        wózek!!!
        Z tego co mówią klienci,najlżejszy w tej cenie!!!
        Pozdrawiam i polecam!!!

Z tego wynika, że po złożeniu jest mniejszy od wózka Baby Dreams Smart+, za
        którym też puszczałam wici, a waga podobna.
        • dasia_p Re: Wózek CART - firmy ANMAR 11.01.06, 10:44
          Właśnie też zastanawiam sie nad Smartem+. Ale szczerze mówiąc wizualnie Cart
          podoba mi sie bardziej. No i nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się, że
          Cart ma lepsze, większe koła i łatwiej będzię się prowadził. Co Ty na to??
          • a_pynia Re: Wózek CART - firmy ANMAR 12.01.06, 08:17
            Mnie także Cart się bardziej podoba od Smarta+, tak że do wyboru zostały mi
            tylko dwa wózki Arti Travel Lux i Anmar Cart :).
      • a_pynia Re: Wózek CART - firmy ANMAR - do efilix 10.01.06, 13:23
        efilix napisał:

> Kupiliśmy ten wózek we wrześniu. Użytkujemy go 3 miesiące.
        Mam jeszcze pytanka odnośnie użytkowania:
        Jak często składasz i rozkładasz ten wózeczek? (mnie czeka składanie 2x
        dziennie)
        Czy dobrze się jeździ wózkiem przy obu położeniach rączki?
        Czy myślisz o kupnie lekkiej spacerówki, jak dzidzia bedzie mieć około roku,
        czy ten wózek Cię zadowala?
        Napisz coś więcej, co cię wkurza, a czym jesteś zachwycona.
        Nie ma wózka idealnego, zawsze jest jakieś ale. Najważniejsze, żeby tych ale
        było jak najmniej :).
        • efilix Re: Wózek CART - firmy ANMAR - do efilix 10.01.06, 14:03
          W związku z pytaniami napiszę coś więcej. Wózek kupiliśmy na allegro, ze
          sprzedawcą nie było problemów, bardzo dobry kontakt telefoniczny i dosyć szybka
          przesyłka. Ze spacerówki jeszcze nie korzystałam.
          Co mi się podoba:
          - cena:)))
          - wózek się łatwo składa i zajmuje mało miejsca - mieści sie spokojnie w
          bagażniku fiata brava, gdzie jest zamontowana średnia tuba.
          - jest lekki
          - nosidełko ma daszek, co jest bardzo praktyczne, gdy jest zimno. Super przy
          wyjściu ze szpitala i w pierwszych tygodniach życia dzidzi.
          - podstawka na jedzenie lub butelkę przy rączce - przydatne na pewno latem.
          - dużo miejsca po wyjęciu nosidełka.

Co mnie wkurza:
          - tak jak pisałam skrzypiące koła - tak jakby tworzywo z którego jest opona
          jeździło po "feldze" - najpierw zaczęło skrzypieć jedno, a później wszystkie po
          kolei. Na szczęście szybko przeszło.
          - głośna budka - jak jest przykręcona na maxa praktycznie budzi dziecko, ja ją
          poluzowałam, ale zdarzyło mi się kilka razy, że prawie zgubiłam śrubkę.
          - przyznam że z hamulca korzystam rzadko, ale dla kogoś kto będzie to robił
          częściej na pewno uciązliwe bedzie to, że jest on usytowany z jednej strony.
          Gdy korzystam z wersji głębokiej, gdzie dziecko jest twarzą do mamy, hamulec
          jest po przeciwnej stronie.
          - jest trudny dostęp do kosza na zakupy, gdy wózek jest złożony tak aby dziecko
          całkowicie leżało. Jak jest już 1 stopień wyżej jest o.k.
          - przy przekładaniu rączki trzeba uważać na podstawkę na napoje - zahacza o
          budkę.

Brak pompowanych kół powoduje, że trzęsie na wertepach, ale akurat w naszym
          przypadku to nie przeszkadza, ponieważ to usypia szybciutko moją córkę.
          Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę. Pozdrawiam!
        • efilix Re: Wózek CART - firmy ANMAR - do efilix 10.01.06, 14:26
          Dodam jeszcze, że wózek prowadzi się dość dobrze, może jest mniej stabilny od
          innych wózków, ale to dlatego, że jest dużo lżejszy.
          Jeżeli chodzi o rączkę to nie ma różnicy w jakim jest ona położeniu, chociaż
          rzadko je zmieniam ( mam maksymalnie do góry).
          Tak jak pisałam nie korzystałam jeszcze ze spacerówki, ale niezależnie jak się
          będzie spisywać Anmar i tak mam zamiar kupić parasolkę na lato.

Zapomniałam jeszcze dodać, że wózek ogólnie jest trochę "skrzypiący". Może
          wystarczy gdzieś podsmarować? Ja tego nie robiłam, bo to też mojej córce nie
          przeszkadza. I to chyba wszystko. Buziaki!
          • dasia_p Re: Wózek CART - firmy ANMAR - do efilix 10.01.06, 15:04
            Czy oglądałaś ten wózek może w jakimś sklepie? Ja też go widziałam na allegro ,
            ale nie bardzo lubię kupować w ciemno. Wolałabym najpierw go troszkę pomacać
            zanim się zdecyduje. Ponieważ mój Dzidziolek urodzi się w czerwcu zastanawiam
            się czy w zimę nie będzie mu za ciasno jak będzie ubrany w kombinezon. Jak
            myślisz zmieści się tam 6-9 miesieczny maluch w kombinezonie?
            • efilix Re: Wózek CART - firmy ANMAR - do efilix 10.01.06, 15:13
              Wózek kupiłam w ciemno na Allegro, myślę, że dzidzia się zmieści, bo po wyjęciu
              nosidełka jest sporo miejsca. Mieszkam we Wrocławiu i nie widziałam go w żadnym
              sklepie. Pozdrawiam!
              • a_pynia Re: Wózek CART - firmy ANMAR - do efilix 12.01.06, 08:18
                Dzięki za informacje :). Mam jeszcze pytanka, mogę?
                Ile pozycji rozkładania ma spacerówka?
                Jaka jest szerokość spacerówki?
                • efilix Re: Wózek CART - firmy ANMAR - do efilix 13.01.06, 10:30
                  Spacerówka ma 3 pozycje, a szerokośc napiszę później, bo mała śpi i nie chce
                  jej budzić(śpi w wózku).
                  • annor Re: Wózek CART - firmy ANMAR - do efilix 13.01.06, 18:39
                    To może jeszcze ja się przyłącze do tej ciekawej "dyskusji" :)) Mnie też
                    zainteresował ten wózek na allegro i mam pytanko, czy materiał z jakiego jest
                    zrobiony jest taki na poziomie tych wózków w sklepach np. tako czy jest
                    jakiś "badziewiarski"?? (pytam bo ostatnio oglądałam w sklepie inny wózek który
                    też mnie zaciekawił na allegro i okazło się że materiał do niczego -podobny do
                    tego z którego są te zielone fartuchy w szpitalach tylko trochę grubszy). Czy
                    nie masz problemu z szerokością wózka przy wjeżdżaniu do sklepów? Jak sądzisz
                    czy zmieściłby się do bagażnika seicento(miałam przy pierwszym dziecku graco i
                    się mieścił)?? Czy gdybyś teraz kupowała to wziełabyś tę wersję z kołami
                    pompowanymi, co byś mi radziła?(ja mieszkam na II p.)??
                    Z góry wielkie dzięki.
                    • a_pynia Re: Wózek CART - firmy ANMAR - do efilix 14.01.06, 08:23
                      też mam seicento i myślę, że powinien się zmieścić - wymiary wózka podawałam
                      wyżej - muszę jeszcze zmierzyć bagażnik :).
                      Nie brałabym kół pompowanych, bo są cięższe i nie chcę mieć problemów z flakami
                      w kołach.
                      • a_pynia Re: Wózek CART - firmy ANMAR - do efilix 14.01.06, 08:48
                        Coraz bardziej jestem zdecydowana na ten wózeczek - po przemyśleniach
                        stwierdziłam, że i tak najbardziej będę wózek eksploatować w ciągu pierwszego
                        pół roku - na macierzyńskim. Potem, jak już będę chodzić do pracy, to taki sam
                        problem będę mieć z każdym wózkiem. A chyba najważniejsze jest, zeby dzidziuś
                        się dobrze czuł, a raczej wygodniej mu będzie w większym i bardziej
                        amortyzowanym wózku.
                        Koleżanka ma wózek Hummer firmy Anmar i jest z niego bardzo zadowolona. Jest
                        cięższy od Carta, ale jej to nie przeszkadza. Nie ma zamiaru się przesiadać do
                        lekkiej spacerówki. W końcu lekka spacerówka przydaje się, jak dużo się z
                        dzieckiem chodzi i korzysta z komunikacji miejskiej - ja nie korzystam w ogóle.

Jeszcze pytanie do efilix: czy łatwo składa się ten wózek? Czy wystarczy jedna
                        ręka, czy trzeba się namęczyć przy składaniu i rozkładaniu?
                        • dasia_p Re: Wózek CART - do a_pynia i annor 14.01.06, 11:49
                          Dziewczyny jeśli byście kupowały ten wózek to w którym miesięcu. Bo ja termin
                          mam dopiero na czerwiec. Więc jesli byście go ewentualnie kupiły wcześniej to
                          napiszcie swoje uwagi. Chyba, że wybierzecie inny pojazd, ale też chętnie
                          poczytam o nim. Mnie zależy przede wszystkim na tym, żeby wózek był lekki.
                          Zastanawiam się też czy ten wózek pojawia się w sklepach, hurtowniach, żeby go
                          obejżeć na żywo. Jeśli go gdzieś znajdziecie to dajcie znać.
                          Pozdrawiam.
                          • annor Re: Wózek CART - do a_pynia i annor 14.01.06, 14:25
                            <b>dasia_p</b> ja mam termin na 2 kwietnia i na dzień dzisiejszy jestem
                            przekonana na 90% że kupię ten wózek, ale dopiero w drugiej połowie lutego.
                            Pisałam do kilku osób, które kupiły ten wózeczek w ubiegłym roku i miały okazję
                            go przetestować oto co napisały:
                            1. "ZALETY
                            Jestem bardzo zadowolona z wozka, jest swietnie wykonany, lekki 11 kg co czuje
                            sie podczas jazdy. Gondolka jest dluga i jak na niemowle zupelnie obszerna i
                            dosc gleboka. Gdy go kupowalam porownalam kilkanascie modeli wozkow pod
                            wzgledem roznych cech min bralam rowniez pod uwage cene, wage, kolorystyke
                            funkcjonalnosc bezpieczenstwo, raczke, ilosc stopni regulacji oparcia,
                            moskitiere, folie przeciwdeszczowa, hamulce, torbe, dodatkowy kosz na zakupy,
                            półke na drobiazgi, pasy bezpieczenstwa etc. Jest to wozek wielosezonowy, na
                            niemowle i malucha, ktory juz chodzi...
                            Wózek ma odpinane rozne czesci np. bude na ktorej jest dodatkowa torba na
                            drobiazgi. Reasumujac kupilabym wozek 2x jest jak mercedes u nas sie sprawdzil
                            w 150%.
                            Ostatnio jezdze nim na spacery zimowe i doceniam to ze jest lekki, w zasadzie
                            sam sie prowadzi.
                            WADY
                            Zdarzyla mi sie tez ostatnio przygoda, wykrecila mi sie jedna ze srob
                            mocujacych raczke do wozka, ale dalam rade wrocic do domu i tam maz skrecil mi
                            raczke - poluzowala sie podkladka i sruba sie wykrecila, ale nie uwazam by to
                            bylo cos strasznego, pewnie gdybym sie uparla to skrecilabym sama podczas
                            spaceru."
                            2. "Tak więc bede szczera wózek kupowałam w prezencie więc na codzień nie mam z
                            nim styczności, ale z tego co wiem to nie byłoi nie ma z nim żadnych problemów.
                            O przepraszam jeden trzeba było naoliwić kółka bo po jakimś czasie troszkę
                            skrzypiały, ale to chyba nie problem ;) Poza tym ja sama byłam bardzo
                            zadowolona z tego że udało mi się kupić tak fajny wózek. Kupowałam go osobiście
                            bo szczerze mówiąc <pisząc> bałam się, że trafię na jakiś bubel i ku mojemy
                            wielkiemu zdziwieniu wózek był dokładnie taki jak na zdjęciach-nowiusieńki.
                            Sprzedawca wykazał się profesjonalizmem, bardzo miły człowiek. Na prawdę
                            polecam myślę, że nie pożałuje Pani tego zakupu jeśli oczywiście zdecyduje się
                            Pani na kupno :)"
                            3. "wózek kupiłam w zeszłym roku ale jestem jak najbardziej zadowolona nic mi
                            sie nie zepsuło jak do tej pory. Jego zaletą jest to że ma duże koła i można
                            nim wszędzie wjechać samodzielnie, ma też nosidełko co też dość ułatwia wyjście
                            do lekarza . A jego jedyną wadą jest to że przy zakupie dołaczają folie
                            osłonową nie na cały wózek ale tylko na samą bude, myśle że i tak jest wart
                            tych piniędzy , a kupno takiej folji nie jest kosztowne . Jedynie ok 20-30 zł w
                            zależności od sklepu. "
                            4. "Wózeczek jest bardzo fajny,trzeba tylko kupić dodatkową folię na cały
                            wózek.W zestawie jest tylko folia na ten mały otwór ( ale jest też potrzebna,
                            np jak jest wiatr to jest to super osłona.Jedyne zastrzerzenia mam do torby,nie
                            ma kieszonek i średnio się zamyka.Ale wózeczek ok.Na święta jezdziłam pociągiem
                            i wytrzymał wszystko(składanie,ściskanie). Jak jest upał to daszek odpinamy i
                            mamy tylko siateczkę, spacerówka ma pasy, to jest bardzo ważne aby dziecko
                            siedzące nie wypadło.Noworodek ma nosidełko,które można wkładać do wózka-jest
                            to dodatkowa osłona przed zimnem."

Pozdrawiam
    • efilix Re: Wózek CART - firmy ANMAR 14.01.06, 19:03
      Witam!!
      Materiał z którego jest wykonany wózek jest dobrej jakości. Ale z tego co
      pamiętam to są dwa rodzaje materiału. My mamy ten bez ciapek. Moim zdaniem jest
      lepszy. I na pewno nie jest to materiał z którego szyje się fartuchy :))
      Mam poważne wątpliwości czy wózek zmieści się do seicento. Ale nie próbowałam
      to nie wiem.
      Jeżeli chodzi o pompowane koła, to na pewno są wygodniejsze, ale też i cięższe,
      a mi zależało na wadze. Też mieszkam na II piętrze. Sam wózek nie jest ciężki,
      ale powiem szczerze, że teraz gdy moja córka ma 3 miesiące i nosimy wózek z nią
      w środku to jest ciężko i sama nie dałabym chyba rady.
      Wózek składa i rozkłada się naprawdę lekko, ale raczej przy użyciu dwóch rąk,
      ale skłądam go sporadycznie więc myślę, że się wyrobi.
      Przy wejściu do sklepów nie ma problemów.
      Dziś byłam na spacerze z córką i znowu zaczęły skrzypieć koła ( dostała się
      woda ). Będę musiała jednak nasmarować.
      Jak macie pytania to piszcie chętnie pomogę. Jak jeszcze czegoś nie wiecie, bo
      powiedziano tu chyba już wszystko. Pozdrawiam.
      • annor Re: Wózek CART - firmy ANMAR 14.01.06, 19:37
        Dzięki efilix :)) chyba faktycznie wiemy już wszystko :)
        Do bagażnika powinien wejść o ile te wymiary co podał sprzedający a_pyni są
        rzeczywiste.
        • dasia_p Re: Wózek CART - firmy ANMAR 16.01.06, 09:43
          Dziekuję serdecznie za wszystkie opinie. ANNOR jeśli zakupisz wózeczek napisz
          czy spełnia twoje oczekiwania, chętnie poczytam.
          Pozdrawiam.
          • annor Re: Wózek CART - firmy ANMAR 20.01.06, 17:24
            Dziewczyny macie tu jeszcze kilka opinii od użytkowników wózka
            1. Jest owszem bardzo lekki i z tego jestem zadowolona bo reszta wózków i bez
            dziecka jest ciężka a ten do tej pory prowadzę jedną ręką a dziecko waży już
            7,5 kg.
            Ma jednak wadę produkcyjną- skręca sam, od samego początku, nigdy nie
            przejechał prosto, muszę więc co chwila podnosić i ustawiać na prosto, to
            męczące :(
            Koła mogą skrzypieć, na początku jest ok, ale po pewnym czasie albo się
            odklejają albo co bo skrzypią wtedy, po jakimś czasie to minęło u mnie, ale
            wraca. No i na początku trzeba nasmarować łożyska w kołach ale to nie problem
            akurat.
            Folia przeciwdeszczowa jest tylko na wersje spacerową i to na nogi dziecka,
            więc trzeba sobie kupić nową samemu żeby chronić wózek przed deszczem...
            Wózek ogólnie nie nadaje się do długiego użytkowania, jest delikatny i trzeba
            na niego uważać. Plastik i aluminium - dlatego taki lekki.
            Cena odpowiada standardowi wózka.

2.Główną wadą tego wózka są kółka. Wykonane są z tworzywa sztucznego nie
            najlepszej jakości. Po miesiącu użytkowania zaczęły trzeszczeć, ale nie to jest
            największą wadą - wyłamaniu uległy elemnty zabezpieczające przed ich wypadaniem
            z ośki. Trudno byłoby je samemu naprawić i obecnie zastanawiam się nad
            reklamacją. Nie wiem jednak jak zostanie rozpatrzona, gdyż przekazana gwarancja
            nie była opieczętowana przez producenta lub sprzedającego. Poza tym wózek jest
            ładny i funkcjonalny.

3.Wózek jest w 100% w porządku. Dopiero po pewnym czasie działają amortyzatory
            ponieważ musza się "rozruszać". Wózek jest świetnie wyposażony,ale zauważyłam
            dwie wady: pierwsza z nich to taka że przy uchwycie jest tacka,której w żaden
            sposób nie można odczepić- jest na stałe. Na początku jest ona dość męczącym
            elementem,bo trudno przez nią włożyć nosidełko z dzieckiem(osobiście odczepiłam
            ją na siłe).Druga wada troche gorsza to, to że kiedy dziecko jest w pozycji
            leżacej nie ma dostępu do koszyka znajdującego się na samym dole wózka.Można do
            niego się dostać jedynie przez podniesienie do pozycji siedzącej siedliska dla
            dziecka. Poza tymi wadami wózek ma same zalety. Jest letkki, ma dużo kieszeni,
            łatwo sie go prowadzi, można w prosty sposób go złożyć.

Ja jednak na ten wózek się nie zdecyduję, napisałam do sprzedającego (na dwa
            adresy mailowe) o przesłanie zdjęć oraz kolorów jakie można zamówić, miałam też
            parę pytań, ale czekam już tydzień na odpowiedź i chyba się nie doczekam.
            Przez ten czas znalazłam wózek który kupię na bank i to nie w internecie tylko
            w małym sklepiku w moim mieście. Zauroczył mnie Mikrus (nie "alu sprint" tylko
            ten drugi model II P/R) jest trochę podobny do carta (ze zdjęć) ma wyjmowane
            usztywniane nosidło dla noworodka, przekładaną rączkę, jest lekki w porównaniu
            do innych wózków, kółka (pompowane lub plastikowe) się lekko zdejmują dzięki
            czemu zmieści się do małego bagażnika, ma moskitierę, folię na całość, szelki 5-
            punktowe, koszyk na zakupy dostępny nawet jak dziecko leży, fajne kolorki i
            porządny materiał, a i ma jeszcze takie coś przy kołach, takie sprężyny że jak
            to się odblokuje to można dzieciaczka fajnie bujać no i co też ważne cena 560
            zł, no i pewność że jak coś się uszkodzi to gwarancja podbita, a firma znana
            więc na pewno naprawią. Nie ma to jak zobaczyć wózek naocznie przed zakupem :))

pozdrawiam cieplutko
            • oljot Re: Wózek CART - firmy ANMAR 25.01.06, 20:02
              Tak czytam i czytam bo sama niedawno pytalam o lekki wozek.Widze ze w miare
              pisania postow wozek Cart schudł" o caly kilogram,najpierw wazyl 12,potem 11,5
              teraz 11 :}.Ogladalam dokladnie juz wiele wozkow,czytalam opisy i opinie i
              stwierdzam, ze jednak najbardziej lekki i jednocześnie solidnie wykonany jest
              peg perego.Chyba zdecyduje sie na A3-8,1kg + nosidlo dla noworodka lub
              Atlantico- 9kg,bo jest szerszy.Najpierw je wymacam w sklepie a zamowie przez
              internet bo jest taniej.Ogladalam jeszcze Graco Aero sport plus,jest tanszy
              ponad 600zl i wazy 7,5kg,ale nie wiem czy dobry dla noworodka,obawiam sie ze
              nie.Rodze dopiero w czerwcu,ale jak sprawdze je odrecznie to chetnie sie
              podziele wrazeniami.Najbardziej zalezy mi na lekkosci(3pietro) i solidnym
              wykonaniu.
              • dasia_p Re: Wózek CART - firmy ANMAR 26.01.06, 11:01
                Oljot producent podaje wagę 11,5 kg.
                Dziewczyny a co myślicie o tym wózku? Zadałam pytanie na forum prosząc o
                opinie, ale widocznie nikt nie używa takiego wózka. Też jest lekki, a to u mnie
                podstawa
                www.tutek.pl/esklep.php?show=produkt&prodid=5&prodnazwa=TRIKO%202&zdjecie=2&opis=2
                • dasia_p Re: do oljot - Wózek CART - firmy ANMAR 26.01.06, 11:20
                  Oglądałam ten wózeczek, nawet ładny i oczywiście leciutki. Ale czy on nadaje się
                  dla noworotka? Czy rozkłada się na płasko i można dokupić wkład?
                  www.desen.com.pl/wozki_dzieciece.php?wozek=12
                  • oljot Re: do oljot - Wózek CART - firmy ANMAR 29.01.06, 15:48
                    Tylko nie wiem o ktorym wozku teraz mowisz.Peg perego chyba nie rozkladaja sie
                    calkiem na plasko,ale gdy sie wklada gondole albo sztywne nosidlo to wcale nie
                    przeszkadza.Mialam wozek baby welt dla pierwszego dziecka i tez sie calkiem nie
                    rozkladal,ale kat nachylenia byl bardzo niewielki,minimalny i z nosidlem bylo
                    ok.Niestety ten wozek byl ciezki,dlatego teraz tak zwracam uwage na wage
                    wozka.Tu jest taki watek o peg chyba pon 100opinii i ludzie tez tam pisza,że
                    kupuja dla noworodkow takie wozki.Na allegro widzialam rozne nosidla,np
                    emaljunga czy graco i one sa z takiego jakby plastiku,w kazdym razie cos na pol
                    gondola pół nosidlo.O czyms takim myslę,bo calkiem miekka torba to chyba za
                    malo dla noworodka.Mnie sie wydaje że lepiej kupic super lekka spacerowke,ktora
                    posluzy 3 lata niz ciezki gleboki woz na 5 -6mies.Moje dziecko jezdzilo w
                    spacerowce na siedzaco od 5,5 mies a na wozku napisane bylo, że jest od 1,5
                    roku.Właściciele tych wozkow(peg)pisza ze sa one bardzo trwale,nawet dla 2-3
                    dzieci,cos w tym chyba jest skoro uzywane tez kosztuja niemalo
                    ok.700zl.Pozdrawiam. Acha,te graco chyba sa bardzo podobne w tym wszystkim do
                    peg,ale chyba maja gorsze wykonanie,bardziej trzescza i skrzypia,tak slyszalam.
                    • dasia_p Re: do oljot - Wózek CART - firmy ANMAR 31.01.06, 11:20
                      Chodziło mi dokładnie o ten wózeczek
                      www.desen.com.pl/wozki_dzieciece.php?wozek=12
                      • oljot Re: do oljot - Wózek CART - firmy ANMAR 31.01.06, 11:53
                        tanimarket.pl/go/_info/?id=428&sess_id=56ceea5e6800b69362feff536f6a1b30
                        To jest dokladnie taki sam tylko kolor inny,na cene tez mozna lepsza
                        trafić.Niestety niewiele wiem o tych wozkach,ale podobno rozkladaja sie calkiem
                        na plasko,gdzies to czytalam.
                        • keri5 Re: do oljot - Wózek CART - firmy ANMAR 31.01.06, 22:30
                          mam pytanie jaka jest srednica koleczek w anmarze i czy kolory
                          a chodzi mi dokladnie o ten niebieski odpowiada faktycznie
                          kolorowi na zdjeciu ze strony allegro? czy te kola sa takie
                          duze czy moze posredniej wielkosci?
                          pozdrawiam
                      • annor Re: do oljot - Wózek CART - firmy ANMAR 01.02.06, 12:07
                        dasia_p fajny ten wózeczek :) Ja miałam Graco i byłam bardzo zadowolona tylko,
                        że kupiłam dopiero jak mała miała z 6 m-cy, bo mnie już gondola wku...ła i nie
                        wiem jak on by się sprawdził przy noworodku, ale faktycznie jest lekki, łatwo
                        się składa, bez problemu mieścił mi się w bagażniku seicento.
                        Ja już mam taki mętlik w głowie co do wózków, chciałam Mikrusa, ale nie mam
                        pewności czy w bagażnik wejdzie, a zdejmować koła za każdym razem to bez sensu,
                        ostatnio to podobają mi się trzykołówki :)
                        ps. Ten gość z Anmaru jeszcze mi nie odpisał :( więc odpada na bank.
                        • dasia_p Re: do annor - Wózek CART - firmy ANMAR 02.02.06, 12:39
                          A co myślisz o tej trzykołówce?
                          www.tutek.pl/esklep.php?show=produkt&prodid=5&prodnazwa=TRIKO%202&zdjecie=2&opis=2
                          Jeśli chodzi o Gracoto podoba mi się bardzo, ale nie wiem jak sprawdzą się te
                          podwójne kłóka podczas zimy.
                          Jeśli chodzi o Mikrusa to akurat znajomi mają, poza tym ze podobno jest ciężki
                          to nie ma innych wad.
                          • annor Re: do annor - Wózek CART - firmy ANMAR 03.02.06, 11:20
                            Fajna ta trzykołówka, ale nistety za duża po złożeniu :(
                            Wczoraj pochodziłam po sklepach, trzykołówki wszystkie za duże chyba że koła
                            zdejmować, a tak nie chcę, graco w sklepach to mają w takich kolorach, że
                            załamać się można czarne z czarnym albo dziki niebieski :), podobały mi się
                            chicco spacerowe, ale są dość wąskie, że usztywniane nosidło nie wejdzie. No i
                            w ostatnim sklepie kupiłam, choć planowałam tylko pooglądać, wózeczek będzie
                            musiał poczekać niecałe 2 miechy chyba że mała zdecyduje wyjść wcześniej.
                            Kupiłam taki identyczny:
                            www.artykulydzieciece.pl/sklep/pokaz_produkt.php?
                            idpro=36133&PHPSESSID=c1ddc7c7a85e09cc85b1997253bb939a# Szkoda, że rączki nie
                            ma przekładanej, ale za te pieniądze to przeboleję, najważniejsze że jest dość
                            obszerny, idealnie pasuje nosidło usztywniane zarówno na długość jak i
                            szerokość (jak ma to nosidło wsadzone to wcale na spacerówkę nie wygląda),
                            łatwo się składa, ma fajny duży koszyk na zakupy, zawieszenie takie że można
                            dzidziusia pobujać i co najważniejsze mieści się w bagażnik, kółka ma podwójne
                            podobne jak w graco, w komplecie dostałam jeszcze pokrowiec na nóżki i folię p-
                            deszczową na cały wózek. Jak się będzie sprawował okaże się w praktyce,
                            gwarancji ma rok.
                            • annor Re: do annor - Wózek CART - firmy ANMAR 03.02.06, 11:24
                              Z tym linkiem coś mi nie wyszło, trzeba dokleić drugą część do tej
                              podświetlonej.
    • maj29 mogę prosić jakąś Mamusię o zdjęcia:) 23.04.06, 18:02
      bylam na niego zdecydowana... ale teraz juz sama nie wiem:( obawiam sie tych
      skrzypiacych kol:(
      i czy moglabym prosic o przeslanie ZDJEC w realu jesli ktoras z Was posiada:)
      agnesnumer1@wp.pl
      zeby chociaz zobaczyc jak wyglada na "zywo"?bo w sklepach nigdzie nie moge
      znalezc?(wieceie moze co jest przyczyna, ze w sklepach nie maja wozkow tej
      firmy?-a moze ja zle szukam:))
      • dasia_p Re: mogę prosić jakąś Mamusię o zdjęcia:) 24.04.06, 10:36
        Niestety nie mam zdjęć, ale mam informacje. Tez byłam zdecydowana na niego, a
        ponieważ nadszedł czas wysłałam pytania do sprzeawcy i prośbę o dodatkowe
        zdjęcia i kolorystykę. Niestety odpowiedzi nie otrzymałam i zrezygnowałam z
        niego. Nie będę czekac w nieskończoność.... Zakupiłam inny wózek. Moze Ci się
        spodoba. Wklejam link.
        www.allegro.pl/item99463405_wozek_lux_przesylka_gratis.html
        Wózek jutro będzie u mnie jeśli Ci sie podoba, mogę napisać coś więcej
        Pozdrawiam.
        • dasia_p Re: mogę prosić jakąś Mamusię o zdjęcia:) 24.04.06, 10:38
          Aha zapomniałam dodać, że wózek który zakupiłam jest firmy Witpol. I miałam
          możliwość obejrzenia innego wózka tej firmy w sklepie. A co do mnie dotrze to
          sie jutro okaże:)
          • maj29 Re: mogę prosić jakąś Mamusię o zdjęcia:) 24.04.06, 11:48
            o tez go ogladam:) bo i malie od tego pana od anmara nie dochodza... (tzn.chyba
            nie ma czasu odpisywac;/)
            wiec bardzo Cie prosze o zdjatka jak tylko bedziesz miala i o opinie:)ja
            wozeczek kupuje gdzies za miesiac-ale cos widze, ze zachodu bede miala z tym co
            niemiara:))
            pozdrawiam
            • dasia_p Re: do maj29 26.04.06, 09:19
              Wózek LUX o którym piasłam już otrzymałam. Mogę więc coś napisać, ale pewnie to
              czy będzie się dobrze sprawował okaże sie dopiero "w praniu" tj. po urodzeniu
              Dzidzi.
              Przesyłka przyszła w terminie, płatność przy pdbiorze (bez problemu). Wózek
              naprawdę ładny, solidnie wykonany. Miałam możliwośc obejżeć na żywo wózek
              Jakmar, też z allegro i muszę przyznać, że witpol robi solidniejsze wózki.
              Tamten materiał (jakmar) był trochę kiepskiej jakości. A te są ładnie wykonane
              jeśli chodzi o szycie i materiał. Ma dużo bajerów, jak w opisie, wszystkie
              cześci odpinane, zdejmowane. Kółka też się łatwo zdejmują, ale pewnie nie
              należy przesadzać z tym zdejmowaniem, żeby w końcu same nie spadły...

Ale jest też wada! Wózek nie waży 11kg!!! Całość, ze wszystkimi częściami,
              torbą, nosidłem itp waży 15 kg, natomiast sam wózek 13 kg. Wiadomo, że
              wszystkich części na raz się nie korzysta. Ja mam zamiar wnosić dziecko w
              nosidle a potem wtargać wózek (mieszkam na 4 piętrze). Wydaje mi się, że
              wygodniej będzie go złożyć i dopiero wnieść/wciagnąć po schodach:)
              Aha, jeszcze jeden problem. Na allegro sprzedawca napisał, że gwarancja jest na
              12 m-cy, a na karcie gwarancyjnej jest napisane, że na 6 m-cy??? Jestem na
              etapie negocjacji ze sprzedawcą, który zapewnia mnie, że mam gwarancje na 12 m-
              cy... Jeśli będę miała jakieś wyjaśnie nie dam znać.
              A jeśli mogę jeszcze w czymś pomóc to proszę pytać...
              Ogólnie z wózka jestem zadowolona, bo jest naprawdę ładny i porządny, i cena
              też niewielka.
              • maj29 Re: do dasia_p 28.04.06, 10:52
                Witaj,dziękuję ślicznie za wyczerpującą odpowiedź.Teraz mam nowy dylemat-gdyz
                ogladajac wozki w sklepie na żywo jakoslatwiej prowadzilo mi sie wozki na
                paskach-jestem drobnej budowy i obawiam sie tych ciezarow:)ale pewnie to kwestia
                przyzwyczajenia i jak piszesz i tak wszytsko wyjdzie w "praniu":)teraz czas na
                dokladne przemyslenia.dziekuje raz jeszcze za opis.ps.mam nadzieje,ze z ta
                gwarancja wyjdzie wszytsko dobrze-a najlepiej jakby wozek okazal sie bezawaryjny:)
                • maj29 Re: do dasia_p 12.05.06, 18:09
                  Dasia_p czy moge prosic Cie o zdjecia Twojego wozeczka na
                  agnesnumer1@wp.pl
                  bede bardzo wdzieczna:)
                  aha-zamawialas na kolach pompowanych za doplata czy innych?
                  i jak wyszlo z ta gwarancja?
                  czy przekladajac raczke gdy dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy latwo sie
                  go "naciska"-tz. czy latwo podjezdza sie pod krawezniki?
                  pozdrawiam:)
                  • dasia_p Re: do dasia_p 15.05.06, 12:59
                    Zdjęcia prześlę wieczorkiem lub jutro. Nie zamawiałam na kołach pompowanych, bo
                    są cięższe, a mnie zależało na lekkości wózka. Koła są piankowe,dość duże.
                    Jesli chodzi o gwarancję to sprzedawca podobno wysłał ją do mnie listem. Piszę
                    podobno, bo jeszcze nie doszła. Jak dojdzie dam znać. Oczywiście pisał maile,
                    ze mam gwarancję na 12 m-cy, a nie na 6 itp. Na razie czekam..
                    Jeśli chodzi o podjazdy pod krawężniki, to niestety jeszcze tego nie
                    wypróbowałam bo dzidziuś na razie w drodze...Także wózek testuję tylko w domu.
                    Jednak myślę, że nie powinno być problemu z podjazdem ponieważ wózek jest na
                    paskach, a one ułatwiają wszelkie manewry. Pozdrawiam
                    • malgosiek2 Re: do dasia_p 06.09.06, 08:09
                      Up!!!
                      Może nowe uwagi dotyczące wózka anmar cart?
                      Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka