Dodaj do ulubionych

X-lander czy Driver 4XL Implastu

09.01.06, 22:22
Podobają mi się te obydwa wózki, a cena jest też w miarę, aczkolwiek nie wiem
jak są wykonane, nie widziałam ich jeszcze na żywo. Nie wiem też jak się
sprawują w eksploatacji. Brałam pod uwagę też Emmaljungę Smart, jest troszkę
droższa, ale podobno niezawodna. Wizualnie jednak jest bardziej tradycyjna i
nie wiem czy nie nieco wielkich gabarytów. Ja natomiast jestem drobna. Na
pewno X-lander i driver wyglądają bardziej nowocześnie. A jeśli, to który z
tych dwóch jest lepszy? Jakie są wasze opinie. Bardzo proszę o radę. Mam
jeszcze 3 miesiące na podjęcie decyzji.
Obserwuj wątek
    • igus_tryn Re: X-lander czy Driver 4XL Implastu 10.01.06, 14:13
      x-lander ma bardzo mała gondolkę i spacerówkę, którą można wieźć dziecko tylko
      przodem do kierunku jazdy, co się niesprawdza na dzieciach poniżej 1 roku
      życia. Ja osobiście jestem właścicielką driwera 4xl i polecam, chociaż nie jest
      on idealny.
      • 0902b Re: X-lander czy Driver 4XL Implastu 10.01.06, 18:41
        A jak sprawdzają się skrętne przednie koła, bo słyszałam że jest z nimi kłopot?
        A amortyzacja tego wózka, czy nie jest zbyt sztywny?
        • mycha79 Re: X-lander czy Driver 4XL Implastu 11.01.06, 23:41
          Bardzo wiele moich koleżanek używa spacerówek juz dla 6 mies. dzieci i nie mają
          przekładanej rączki. Dzieci nie krzyczą za mamusiami tylko oglądają otaczający
          je świat. Ja sama jestem nianią i moja podopieczna nigdy nie protestowała, że
          nie widzi mnie albo swojej mamy. Więc myślę, że to zależy od dziecka. Ale nie
          można pisać, że to nie zdaje egzaminu. W sklepach oglądałam różne wózki i
          zastanawiałam się nad driverem, x-landerem i quinny freestyle. Drivera
          wykluczyliśmy od razu bo nam nie przypasował. Kupiliśmy w końcu freestyle, ale
          dlatego, że dostaliśmy super ofertę w innym razie wybralibyśmy x-landera 3. Ma
          go moja koleżanka i jest bardzo zadowowlona. Zresztą x-landery są robione na
          licencji quinny więc w gruncie rzeczy to ten sam wózek.

Pozdrawiam :))
    • igus_tryn Re: X-lander czy Driver 4XL Implastu 13.01.06, 11:00
      Tak tylko, że jak świeci słońce czy wieje mroźny wiatr to w rzaden sposób
      dziecka nie zasłonisz. Sąsiadka kupiła x-landera a później bardzo żałowała. Dla
      starszych dzieci owszem jast super ale nie dla takich 6-mies. które jeszcze
      jeżdżą w pozycji połleżącej.
      A skrętne koła są wielkim udogodnieniem.
    • sylabar Re: X-lander czy Driver 4XL Implastu 16.01.06, 23:08
      ja mam Drivera ale tego 4kołowego bo nie znoszę trójkołowców i jestem bardzo
      zadowolona,ale to baaaardzo.Nioe wiem jak Xlander ale driver 4Xl jest
      super.bardzo stabilny i zwrotny przez kólka przednie.frajnie się składa i jest
      dość lekki.prowadzi się super niczym fajna brykę.my mamy cxzerwony i wzbudza
      zainteresowanie wsród przechodniów bo jest ciekawy i po prostu ładny.kosztował
      ok.1600 zł ze spacerówką.
      • nikolaweronika Re: X-lander czy Driver 4XL Implastu 08.02.06, 19:54
        ja jestem wlascicielka x-landerka3.bardzo polecam ten wozek,cena jest
        adekwantna do jakosci i funkcjonalnosci wozka.jezdze tym wozkiem od trzech
        miesiecy i jestem ogolnie z niego bardzo zadowolona:)jak dotad perzeszedl
        wszystkie mordercze testy mojego meza:)najlepsze w tego typu wozkach jest to,ze
        jest to spacerowka przerabiana na gleboki wozek ,a nie odwrotnie. gondolka
        starcza na maksymalnie 5 miesiecy,a pozniej uzytkujemy wozek jako spacerowke
        poki dziecko nie wyrosnie.szybko przerabia sie ze spacerowki na
        gondolke.amortyzacja jest swietna,jest nieprawda ze wytrzepie maluszka:)kosz
        pod wozkiem jest duzy.pouzytkuje jeszcze troszke i napisze wiecej:)jak narazie
        to tyle.jak przejde na spacerowke to sie rozpisze:)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka