Dodaj do ulubionych

b.lekki wózek

22.01.06, 11:19
Prosze o rade.Mieszkam na 3 pietrze i niedlugo bede musiala codziennie
schodzic z noworodkiem(2 dziecko w przedszkolu).Zależy mi na naprawde lekkim
wózku.Ogladalam już wiele w necie ale poniżej 15kg niewiele
znalazlam.Powinien jeszcze latwo sie skladać.Moze ktos ma taki wozeczek i
moze mi pomoc.
Obserwuj wątek
    • adanko77 Re: b.lekki wózek 22.01.06, 11:24
      wiele juz bylo o tym na tym forum-ja jestem w podobnej sytuacji (4p. bez windy)
      i zdecydowalam sie na Peg perego (8kg)
      • oljot Re: b.lekki wózek 22.01.06, 11:55
        Moze i wiele sie o tym mówi, ale konkretnie wagi wozkow nie ma.Jesli Peg perego
        to który?Te 8 kg to chyba sama spacerówka do której nie wloze noworodka.Czy
        jest gondola, ile waży,czy latwo sie zdejmuje? Bardzo prosze o jakies
        konkrety.Obejrzalam juz setki wozkow i mam dosc...
        • pyzula3 Re: b.lekki wózek 22.01.06, 12:14
          Polecam peg perego Pliko P3, wazy 8 kg, sklada sie w parasolke. To jest co
          prawda parasolka ale ja ja kupuje dla mojego noworodka, do tego bude przekladam
          w druga strone i kupuje nosidlo emaliungi za 69 zl i bede wozila dziecko
          przodem do siebie, a pozniej jak juz podrosnie zrobie normalna parasolke i tak
          bede miala jeden wozek na 3 lata.
          • oljot Re: b.lekki wózek 22.01.06, 12:34
            Bardzo dziekuje.Czy w takim razie ktos moze mi podac adresy sklepów ale z
            pelnym wyposażeniem PP(wwa i okolice)?
            • pyzula3 Re: b.lekki wózek 22.01.06, 12:41
              swiat dziecka w tesco na gorczewskiej i na Towarowej i napwno sklep z wozkami na
              Solidarnosci, no i Calineczka chyba na ulicy Grochowskiej.
              • oljot Re: b.lekki wózek 22.01.06, 13:17
                Dzieki, na pewno sprawdze jak one wygladaja na zywo.
          • adanko77 Re: b.lekki wózek 22.01.06, 12:35
            mozesz podac jakiegos linka na to nosidlo, thx
            • pyzula3 Re: b.lekki wózek 22.01.06, 12:39
              Adresu strony internetowej nie znalazlam, ale to nosidlo jest w sklepie swiat
              dziecka w tesco na gorczewskiej warszawie
              • adanko77 Re: b.lekki wózek 22.01.06, 14:07
                hihi, ja jestem z Zielonej Gory -do Warszawy mam jakies 400 km, ale poszukam w
                necie-moze znajde. Dzieki za odp
                • a_pynia Re: b.lekki wózek 23.01.06, 09:04
                  Najlżejsze to:
                  Peg Perego Pliko - 8,5 kg, trzeba do niego dokupić nosidełko dla noworodka,
                  składa się w parasolkę, można wpiąć fotelik - cena chyba ponad 1200 zł;
                  Peg Perego Pramette - wersja Pliko dla noworodka - 9 kg - tworzy się w nim taką
                  niby-gondolkę, ale też bym do niego dokupiła nosidło - cena od 1300 do 1700 zł;
                  Arti (Everflo)Travel - podróbka Pliko - praktycznie identyczny wygląd i
                  funkcje, lae bez mozliwości wpięcia fotelika - wątpliwości powstają co do
                  jakości wykonania - było kilka niepochlebnych postów - cena około 400 zł;
                  Arti Travel Lux - jak Pliko Pramette - cena około 500 zł;
                  Baby Dreams Smart+ - waga około 11 kg - składa się w kopertę, z nosidełkiem dla
                  noworodka, przekładana rączka, można wpiąć fotelik - cena około 500zł;
                  Deltim Fokus - waga stelaża około 10 kg - do stelaża wpina się gondolę,
                  spacerówkę lub fotelik, małe wymiary stelaża po złożeniu - cena kompletu około
                  1200 zł;
                  Anmar Cart - waga 11 kg (całość) - składa się w kopertę - ma małe wymiary po
                  złożeniu, z nosidłem, nie ma możliwości wpięcia fotelika - cena około 500zł.

Jak narazie ten ostatni to mój faworyt :).
                  • marzena_so Re: b.lekki wózek 26.02.06, 17:09
                    Nowość 2006-w Polsce w sprzedazy w drugiej połowie marca.W www.familyschop.pl
                    cena bedzie do 1199zł (tak mi odpisano). Nazwa Peg Perego CENTRO COMPLETO waga
                    8,2kg, koła 19,3cm, i 20,5cm. Przednie podwójne, z blokadą. Jedyny mankament to
                    bark przekładane rączki.Do tego mozna dokupić wkładkę usztywniającą Porte-
                    Enfant - wiem że pasuje ze strony przedstawiciela firmy Peg Perego w Polsce
                    [Gondolka Porte Enfant kosztuje 339zł
                    Pozdrawiam Adam Przybysz
                    Sklep Calineczka
                    ul.Grochowska 178 i 180
                    tel/fax 022/6100399
                    kom. 606733838
                    www.calineczka.pl ]

ta wkładka usztywniająca wygląda tak /tu kolor kremowy/
                    www.baby.com.pl/szczegoly.php?przedm=4606437&grupa_p=1&sess_id=3396912790
                    drogo wychodzi 1199zł+339 =1538zł.
                    ALE WSZYSCY NA FORUM WYPOWIADAJĄ SIĘŻE WÓZKI PEG PEREGO SA NA "6"
                  • agnes3131 Re: b.lekki wózek 01.03.06, 11:16
                    Witaj, a wiesz coś więcej na temat firmy Anamar? Też myślałam o tym wózku, ale
                    w mojej okolicy nigdzie nia ma go w sklepach, a jak zadzwoniłam do nich, to tak
                    dziwnie się rozmawiało... nie wiem czy to dobra firma, na forum sa różne opinie.
                    • oljot Re: b.lekki wózek 01.03.06, 13:30
                      Dzieki marzena.Juz wczesniej przeczytalam gdzies twoj post o tym wozku,tu jakos
                      nie zajrzalam.Rzeczywiscie fajny i chyba na firme juz jestem zdecydowana.Duzo
                      pozytyw opinii ma PP.Jesli chodzi o model to ten nowy albo atlantico lub
                      A3.Raczka sie nie przeklada w tym centro a szkoda,ale chyba mozna wozic przodem
                      dziecko,jest tam chyba taka opcja?Czy on sie rozklada na plasko,czy tylko mi
                      sie zdawalo? Pozdrawiam.Jola
                      • anjany Re: b.lekki wózek 01.03.06, 18:25
                        ja mam atlantico i to super wózek!!!! a dla noworodka da się przełożyć budę,
                        rozłożyć siedzisko i włożyć nową mini-gondolkę nosidło porte enfant. Podobnie w
                        centro completo badź A3. Próbowałam w sklepie i jeszcze nie wiem, czy tak
                        zrobię z moim wózeczkiem dla czerwcowego Maluszka czy kupię mu nowy a sprzedam
                        atlantico :) pozdrawiam. W opcji jest jeszcze gondola navetta ale ta kosztuje
                        pow. 700 PLN. A, te wózeczki rozkładają się "prawie" na płasko :) pozdrawiam
                        • oljot Re: b.lekki wózek 01.03.06, 19:00
                          Wydaje mi sie za ta mini gondolka nosidlo wystarczy,bo navetta b.droga,a poza
                          tym na ile mi wystarczy na 3,4 mies? Chyba nie warto.Anjany,moze sie
                          orientujesz czy szerokosc siedziska w atlantico jest taka sama jak w nowym
                          centro,czy jednak szersza.Jesli to jest to samo,to te wozki chyba niewiele sie
                          roznia,jesli jednak w centro jest węższe to chyba wolalabym
                          atlantico.Pozdrawiam.J
                          • anjany do oljot 02.03.06, 00:05
                            otóż dziś wyprałam i zmierzyłam moje atlantico i szerokość siedziska chyba jest
                            nie do pobicia przez żaden inny wózek bo ma aż 38cm !!! Długość po rozłożeniu
                            na płasko 91cm a wysokość oparcia spacerówki 52cm. I chyba dokupię tą mini
                            gondolkę, bo faktycznie navetka jest bardzo droga a nie starczy na dłużej niż
                            jej wersja mini. Ja tym wózeczkiem jeździłam już 1,5 roku i uważam, że jest
                            rewelacyjny. Podobno (tego nie sprawdzałam) jego następca, pp a3 jest węższy,
                            nie wiem jak at4 lub nowy centro completo. Na pewno super jest to, że można
                            tpaicerkę wyprać w pralce, odpiąć całkowicie pałąk, ma super hamulce i dość
                            dobrą amortyzację (choć nie porównuję do wózków na pompowanych kołach, bo tamte
                            amotryzują njalepiej), regulowany podnóżek, jest dobrze zabudowany i chroni
                            przed zimnem. No i prowadzi się jedną ręką. To główne plusy. Moja starsza
                            córcia go uwielbia, więc liczę, że i młodszy synuś polubi :). Centro ma bardzo
                            podobny stelaż o ile nie taki sam ale też równie podobny ma pp a3, więc nie
                            wiem czym różnią się te wózeczki? A3 i centro widziałam tylko na necie, więc
                            nie znam dokładnych wymiarów. Polecam z serca atlantico i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka