Dodaj do ulubionych

używane Mutsy

13.03.06, 14:12
Witam,

mam nadzieję, że poruszam ten temat na właściwym forum. Jestem trochę
zirytowana i chciałam się wyżalić.
Od jakiegoś czasu szukałam używanego Mutsy Urban (kompletu z fotelikiem)
takiego rocznego. Obserwując wszelkie anonse, czy allegro uważam, że ludzie
powariowali z cenami. Dwuletnie, stare wózki są sprzedawane średnio po 2200
zł. Jest duży popyt, więc jest i cena, bo ludzie za tyle kupują. Tylko, że ja
cały czas mam w głowie, że ten fotelik to już ma 2lata i że przez ten czas
wyprodukowano już nowe modele, bezpieczniejsze. Że przez dwa lata, to dwoje
dzieci przynajmniej już nim jeździło itd.
Kupiłam, więc nowy. Znalazłam na wyprzedaży nowy Joe, dokupiliśmy nowy
fotelik z uchwytami i za cały komplet wyszło 2600zł i o 400zł więcej mam nowy
komplet z 12-ną gwaranancją.
Apeluje, więc do tych co szukają, żeby przeliczyli kasę i się zastanowili.
Obserwuj wątek
    • slepa Re: używane Mutsy 13.03.06, 18:28
      ja podobnie :) kupiłam stelaż z fotelikiem za 1690, nówka, prosto ze sklepu, a
      po 20 marca jak dowiozą resztę to dokupie spacerówkę za 500 zeta :) razem
      wyjdzie 2190, a jakbym chciała z gondolka, to ona kolejne 500 zeta razem 2690
      :) niewiele drożej a tez gwarantncja, funkiel nówka :) Tylko my gondolki nie
      kupujemy, bo nam sie juz nie opłaca :) Ola ma 2 miesiące prawie, fotelik na
      stelazy sprawdza się super, rozkłada sie na płasko, ma przykrycie na nóżki,
      budkę :) prawie jak mała gondolka :) więc nie chcemy przepłacac za cos co nam
      posłuzy chwilę, bo w końcu zaraz lato i dziecko przesiadzie sie do spacerówki :)
      • dzidzia_ch Re: używane Mutsy 14.03.06, 10:14
        my tez szukalismy na allegro
        na szczecie poszlam do sklepu i kupilam gondole + stelaz za 1350zl!!!
        na allegro za uzywane dalabym o 100-2oo zl drozej :)!
        warto wiec negocjowac w sklepach
        a spacerowki do Mutsy nie dokupie bo ciezka i malutka
        • kasik755 Re: używane Mutsy 14.03.06, 11:57
          Witaj,
          Mi też strasznie podoba się ten wózek, ale ceny na allegro rzeczywiście nie
          należą do zachęcających.
          Czy mogłabyś zdradzić gdzie kupowałas wózek w tej cenie?

Pozdr
          Kasia
          • stephany Re: używane Mutsy 14.03.06, 18:27
            niestety ale mutsy sa w cenie. Ja tez kupię cały zestaw nowy i wyjdzie mi
            troszkę drożej. ale wolę zapłacic więcej i miec nowe na gwarancji niz stare i
            podniszczone. Uważam ze jak kogoś stac na mutsy to 200-300 róznicy to nie jest
            dużo i lepiej kupić nowy.
            Polecam kontakt z importerem www.miko-poznan.pl
          • slepa Re: używane Mutsy 16.03.06, 10:56
            ja kupiłam w opolu, było taniej niż we wrocławiu w fixoni, można negocjowac
            cene :))))
        • ffiill Re: używane Mutsy 06.07.06, 09:30
          dzidzia_ch napisała:

> na szczecie poszlam do sklepu i kupilam gondole + stelaz za 1350zl!!!

Moesz się podzielić informacją gdzie kupiłaś Mutsy w tak atrakcyjnej cenie?
    • alcarin Re: używane Mutsy 16.03.06, 21:32
      Tak, tez widzialam ceny na allegro. Dlatego kupilam w sklepie nowy stelaz Urban
      Rider z siedziskiem spacerowym - dostalismy 10% rabat za platnosc gotowka, czyli
      zaplacilismy 1620zl(Warszawa, sklep Male Dziecko). Dodam, ze teraz stelaze UR sa
      inne niz rok temu - roznica niewielka, ale jednak: inny napis z boku, raczka
      skorzana jest juz standardem, a nie luksusem, za ktory trzeba doplacic, no i
      koszyk na zakupy nie jest z samej siateczki, tylko ta siatka jest zatopiona w
      plastiku - dzieki temu, gdy jest mokro nie mocza sie nam od spodu zakupy. Od
      przyjaciolki odkupilam 10-ciomiesieczna gondole i fotelik Play. Te dwie rzeczy
      za pol ceny nowych, czyli za 600zl. W sumie za wozek zaplacilam 2220zl, a mam
      nowy, na gwarancji najwazniejszy element, czyli stelaz i uklad jezdny + nowa
      spacerowke, ktora zaczne uzywac za kilka miesiecy. Gondolka i fotelik wygladaja
      jak nowe, byly uzywane przez pol roku, wiem jakie dziecko w nich jezdzilo, z
      jakiego sa domu itp. W ogole kupno wozka na allegro to jakas pomylka - ani go
      dobrze nie widac, ani nie wiadomo, czy np. nie skrzypi, nie telepie sie itp.

Acha, w sklepie, w ktorym kupowalam wozek nowa gondola kosztuje 570zl (potanialy
      od ubieglego roku o ok. 50zl), a fotelik Play 620zl. Jest drozszy od MaxiCosi,
      ktory tez pasuje do Mutsy. Maxi Cosi nie rozklada sie zupelnie na plasko, a w
      "moim" sklepie kosztowal ok. 560zl. Czyli gdybym kupowala wszystko nowe i
      zaplacila gotowka, koszt stelaza z 3 elementami wynosilby ok. 2640zl (przy
      zakupie tanszego fotelika, a takie wlasnie w wiekszosci byly sprzedawane na
      allegro). Qrcze, nie rozumiem tych tlumow na aukcjach Mutsy, gdze ceny siegaly
      sporo ponad 2 tys. zl. Przeciez przy takim wydatku kwestia wydania ok. 400zl
      wiecej za nowy wozek na gwarancji jest bezdyskusyjna. Owszem, 400zl to duzo, ale
      jak ktos ma te 2200 na stary wozek, to chyba znajdzie jeszcze kilka stow na
      nowiutki. Mysle, ze popularnosc aukcji uzywanych wozkow bierze sie stad, ze
      ludzie nie sprawdzaja cen w sklepach, gdzie mogliby dostac rabaty, tylko w
      witrynach internetowych tych sklepow, gdzie jednak jest drozej ( w internetowym
      Malym Dziecku np. stelaz + spacerowka 1820zl). No i pokutuje jeszcze
      przekonanie sprzed 2 lat, ze Mutsy to potwornie drogi wozek i ze za caly komplet
      trzeba zaplacic grubo ponad 3 tys. zl. A tak nie jest. I dziwie sie osobom,
      ktore za ok. 2600zl kupuja np. bebecary, ktore skrzypia po kilku spacerach (nie
      widzialam w parku nieskrzypiacego Bebecara), zamiast kupic nowy Mutsy,ktory jest
      naprawde solidnym wozkiem.
    • alcarin Re: używane Mutsy 16.03.06, 22:04
      Oto kilka przykladow cen z allegro:

www.allegro.pl/item91995482_wozek_wielofunkcyjny_mutsy_na_gwarancji_.html
      Cena Kup teraz 2300zl za kilkumiesieczny wozek BEZ gondoli

www.allegro.pl/item91473370_wozek_mutsy_gleboki_spacerowka_fotelik_.html
      Cena kup teraz 2090zl za elementy kazdy "z innej parafii" i z fotelikiem Maxi Cosi

www.allegro.pl/item92286811_gondola_mutsy_sport_39.html
      Cena za gondole kilkumiesieczna 550zl - nowa w sklepie: 570zl :)

A ludzie kupuja :) Takich kwiatkow jest tam wiecej.
    • pyza_uk używane foteliki samochodowe 17.03.06, 10:27
      Nie o Mutsy/wozkach - ale o fotelikach... Dlaczego ludziska kupuja uzywane
      foteliki samochodowe, szczegolnie te od 9 kg, ktore maja sluzyc dziecku przez 3
      lata, po cenach kosmicznych, prawie rownym cenom nowych fotelikow?? To jest dla
      mnie zagadka. Czy kupilybyscie fotelik z drugiej (trzeciej) reki za 300-400 zl
      i wiecej, bez instukcji i gwarancji itd, od kogos, kogo nie znacie? Na allegro
      pelno aukcji fotelikow, niektore chyba pamietaja czasy mojego dziecinstwa, i
      ludzie je kupuja...
    • kamaja78 Re: używane Mutsy 06.07.06, 17:30
      Za nową gondolke i stelaz płaciłam 1 600 ( po rabacie).
      Jeśli chodzi o ceny uzywanych Mutsy to nie ukrywam zadowolenia,że ceny sa dosc
      wysokie. Dziewczyny przynajmniej nie stracimy duzo sprzedając nasze wózki:)
    • magkon1 Re: używane Mutsy 06.07.06, 20:55
      Przepraszam ale nie rozumiem o co to cłe halo!!!
      Nie pasują ceny na allegro to nie kupujcie, no kurcze ceny są takie bo ludzie
      sami te ceny podbijają, ja sama kupiłam nowy komplet z fotelikiem Play, z osłoną
      na nóżki do spacerówki, z parasolką, z orginalną folią przeciwdeszczową i ze
      śpiworkiem do spacerówki na zimę zapaciłam ponad 3tys. Nie miałam zamiaru
      kupować używanego, ale nie wydaje mi się żeby któraś z Was chciała sprzedać
      później ten wózek np. za 1500zł, wiadomo, że każdy chce odzyskać jak najwięcej
      się da więc moim zdaniem bez sensu byłoby wystawiać cenę kup teraz 1500zł skoro
      wiadomo, że raczej i za 2 tys znajdą się chętni.
      Nie widzę powodu do narzekań. Każdy kupuje tam gdzie mu pasuje. Allegro istnieje
      juz troche i chetnych nie brakuje, wiec jak widać Wasze pretensje są trochę
      głupiutkie...
      Pozdro
      • chewela Re: używane Mutsy 07.07.06, 10:31

oki ceny cenami kazda i tak kupi po tyle na ile ja stac. Ja mam troszke inne
        pytanko rodze w listopadzie na poczatku i nie wiem czy kupowac gondole mutsi
        czy odrazu fotelik i spacerówke???doradzcie mi bo nie wiem czy w zime takie
        malenstwo jezdzi na spacery czy nie???czy gondola posłuzy mi na dłuzej czy to
        wyrzucenie kasy.??
        • ffiill Re: używane Mutsy 07.07.06, 15:24
          my kupujemy gondole i fotelik a pozniej na wiosne kupujemy spacerowke.. po co
          ma przez zime lezec i zajmowac miejsce
          • ginger133 Re: używane Mutsy 07.07.06, 16:06
            no ja mam wlasnie maly problem. zdecydowalam sie na mutsy ale dostalam fotelik
            z chicco i wolalabym nie dokupywac drugiego. czy to jest b ardzo praktyczne, ze
            mozna go zamocowac na stelazu? mam termin na wrzesien wiec wydaje mi sie, ze
            bede bardziej korzystac z gondolki na stelazu a z fotelkia osobno-jak myslicie?
            • magkon1 Re: używane Mutsy 07.07.06, 17:45
              Powiem tak: my mieliśmy na początku fotellik maxi cosi cabrio (też można
              zamontować na stelarzu), ale po 2 miesiącach kupiliśmy Play. Dużo jeździmy i tu
              świetnie sprawdza sie regulacja konta nachylenia oparcia (jak malutka zaśnie to
              rozkładam i sobie wygodnie śpi). A montowanie na stelażu jest moim zdaniem
              bardzo wygodne (np. jak jedzie się do sklepu nie trzeba zabierać gondoli). Ja
              bardzo polecam Play!!!
              Któraś z dziewczyn jeszcze pytała czy kupować gondolę. Uważam że tak szczególnie
              że dzidziuś będzie malutki zimą. Moja Wiktoria ma 3,5 m-ca jeszcze jeździ w
              gondoli a jest na prawdę bardzo długa.
              Pozdrawiam i życzę zdrówka mamusiom i ich brzuszkom!!!
              • ffiill Re: używane Mutsy 07.07.06, 18:22
                my kupujemy do Mutsy Maxi Cosi bo są znacznie bezpieczniejsze niż te Play!
                • dzidzia_ch Re: używane Mutsy 07.07.06, 20:21
                  my mamy maxi cosi cabrio
                  mielismy laczniki do montowania na stelazu i uzylismy ich raz!!!
                  sprzedalismy Mutsy a bezpieczny fotelik mamy nadal
                  • mmadzik1 Doradzcie prosze 19.07.06, 13:30
                    Bardzo mi sie podobaja te wozki ale mam obawy czy nie jest za ciezki jak dla
                    mnie. Jestem dosyc mikra i slaba a te wozki maja ponoc ciezki stelaz. I jeszcze
                    ta zima przedemna rodze dopiero w listopadzie wiec tak naprawde niewiem czy
                    skupic sie na dobrym wozku zimowym czy taki ktory dam rade pchac zima.
                    poradzcie prosze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka