Dodaj do ulubionych

bebecar icon lub vector - prosba o opinie

15.07.06, 00:32
juz wkrotce na swiat przyjdzie moja mala kruszynka a ja ciagle nie moge sie
zdecydowac na wozek, ostatnio na topie sa wozki bebecar icon lub vector
bede wdzieczna za opinie na temat ich kolek - czy nie sa one przypadkiem zbyt
delikatne na nasze polskie chodniki?
pozdrawiam mlode i przyszle mamy
Obserwuj wątek
    • sdec Re: bebecar icon lub vector - prosba o opinie 15.07.06, 17:29
      Oglądałam Icon'a Bebecar (wersja spacerowa)- naprawdę godny polecenia wózek.
      Bardzo podoba mi się, zastanawiałam się nawet nad jego zakupem (dla 10-mies.),
      ale po złożeniu jest za duży jak dla mnie i dla dziecka w tym wieku można
      znaleźć coś mniejszego.
      W Icon kółka są spore, myślę, że da sobie radę na polsich chodnikach i mniej
      równych drogach, kółko z przodu nie jest wcale małe (np. porównując do Buzza),
      lekko się prowadzi, łatwo składa, duży po złożeniu. Siedzisko bardzo mi się
      podoba, nie jest aż tak wysoko od ziemi, super, że można je montować przodem i
      tyłem, choć mój 9-mies. synek zajmował 90% długości siedziska po rozłożeniu.
      Nie widziałam Vectora, ale dla mnie ten wózek jest naprawdę godny polecenia.
      • zosia_771 Re: bebecar icon lub vector - prosba o opinie 15.07.06, 21:51
        Hej,

Ja kupiłam Icona, kółka są ok ( 21 cm przednie i 24 tylne koła). Nie mogę nic
        więcej powiedzieć, wózek nie był jeszcze przeze mnie używany - wciąż czekam na
        moją małą Kruszynkę :). Nie wiem czy ktokolwiek opisze Ci zalety i wady tego
        wózka, bo z tego co wiem Icon jest w Polsce od mniej więcej 3 tygodni.
        • suszek_k Re: bebecar icon lub vector - prosba o opinie 15.07.06, 23:03
          wyglada na to, ze mamy bardzo podobne terminy :) mi zostalo poltora tygodnia
          zycze powodzenia!!!
          • zosia_771 Re: bebecar icon lub vector - prosba o opinie 16.07.06, 10:49
            Wzajemnie :)
            • paproszek57 Re: bebecar icon lub vector - prosba o opinie 16.07.06, 11:37
              tez byłam zainteresowana, ale po obejrzeniu zrezygnowałam, uważam że ma małą
              spacerówke, wg. mnie jest ona zbyt wąska, a poza tym przy rozłożeniu na płask
              zagłówek unosi sie do góry (ok. 15 cm) co znacznie skraca oparcie, ale jest
              cudny, i wyjatkowo zgrabny
              • kasia2612 Re: bebecar icon lub vector - prosba o opinie 16.07.06, 12:36
                Witam, ja mam zamówionego bebecara icon i z niecierpliwością czekam na jego
                odbiór. W spacerówce zagłówek wcale nie unosi się do góry, oglądałam ją i
                oparcie rozkałada się całkiem na płasko. Życzę udanego wyboru.
                • zosia_771 Re: bebecar icon lub vector - prosba o opinie 16.07.06, 19:01
                  No i moim zdaniem gondola jest naprawdę spora:)
                  • paproszek57 Re: do kasia2612 17.07.06, 14:38
                    nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś, spacerówka rozkłada sie na płasko ale
                    górna cześc oparcia, mniej wiecej 15 cm, przy rozłozeniu na płasko zagina sie
                    pod kątem 90 stopni, i to znacznie skraca oparcie
                    • suszek_k Re: do kasia2612 24.07.06, 07:46
                      cos Ci sie chyba pomylilo, po rozlozeniu na plasko gorna czesc oparcia jest
                      faktycznie zagieta ale pod katem moze 10-15 stopni, ale jest to najkrotsza czesc
                      i moim zdaniem w niczym to nie przeszkadza, czesc calkowicie plaska ma jakies 80
                      cm co jest wystarczajace
                      wlasnie odebralam ze sklepu Icona, szczegolowa inspekcje przeprowadzila moja
                      mama, ktora zajmuje sie moja roczna siostrzenica i miala do czynienia z kilkoma
                      wozkami, stwierdzila, ze jest to bardzo fajny wozeczek, nawet przekonala sie do
                      tego, ze jest to wozek praktycznie trojkolowy (choc z przodu sa 2 kolka), bardzo
                      spodobala jej sie przestronna gondola no i spacerowka, ktora mozna wpinac
                      przodem i tylem do kierunku jazdy, co jest bardzo istotne kiedy szkrab jest juz
                      na tyle duzy ze siedzi w wozku ale na tyle maly, ze trzeba miec go stale pod
                      kontrola (bardzo teraz tego mamie brakuje w spacerowce chicco), chwalila tez
                      bardzo latwosc skladania i rozkladania
                      zobaczymy, jak bedzie sie go nam uzytkowalo no i przede wszystkim jak spodoba
                      sie naszemu malenstwu, ktore juz za chwile bedzie z nami :-)
                • kasia2612 Re: bebecar icon lub vector - prosba o opinie 24.07.06, 10:30
                  Witam, faktycznie zagłówek trochę się unosi ale to w niczym nie przeszkadza. Ja
                  mam do odbioru icona w tym tygodniu. Miałabym już go w domku ale przyszedł do
                  sklepu zły kolor stelaża :( i znów muszę czekać. Mama nadzieję, że bedziemy
                  zadowolone z użytkowania tego wózia. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka