Dodaj do ulubionych

ranking wózków wielofunkcyjnych

24.07.06, 12:27
proponuję stworzenie takiego rankingu, gdyż widzę sama po sobie ile kłopotu
sprawia kupno wózka młodej mamie
ofert tysiące i jak tu wybrac?

chciałabym kupić wózek wielofunkcyjny do ok. 1500 zł- jak większość mam

chętnie poznam wady i zalety używanych przez was wózków oraz opinie na co
warto zwracać uwagę planując kupno

rodzę w październiku a juz teraz wozki śnią mi się po nocach
pomózcie mi i tysiącom innych mam w podjeciu tej trudnej decyzji
Obserwuj wątek
    • dorianne.gray Roan Marita 24.07.06, 13:13
      Razem z fotelikiem niecałe 1300, można taniej.

Robiony na wzór i podobieństwo Inglesiny, polski. Duży, solidny, pompowane
      koła, wachacze, hamulec włączany i wyłączany jednym ruchem stopy, metalowy kosz
      na zakupy, stelaż składany jedną ręką, regulowana wysokość rączki. Bardzo
      dobrze się prowadzi, świetny na "wertepy" ;) Gondola chyba największa wśród
      polskich wózków, solidna, z regulowaną wysokością oparcia (8 stopni), z
      wentylacją w dnie, w nowych Maritach budka składa się cicho (w starszych
      trzeszczała), trochę kiepsko wyważone uchwyty do przenoszenia gondoli.
      Spacerówka montowana przodem i tyłem, z pięciopunktowymi pasami, duża, wygodna,
      z pałąkiem. Możliwość montowania fotelika na stelażu przy pomocy adaptera.
      Wózek z gondolką waży ok. 15 kilo, fotelik 2,5
      Wózek jest wielki, dla wysokich rodziców raczej.

www.roan.pl

Odbieram moje piękne cudo z granatowego sztruksu i białego skaju już za kilka
      dni i nie mogę się doczekać pierwszych spacerów ;)
      img193.imageshack.us/img193/3516/s19skgranat6sm.jpg
      • mamaly Re: Roan Marita 25.07.06, 17:20
        ogólnie polecam emmaljungi.

W cenie 1500 zł - emmaljunga smart.
        Wózek duży i wygodny, lekko się prowadzi, ma jedną z największych spacerówek na
        rynku, co jest naprawdę ważne, nie każdy rodzi przerzuca się na lekką
        spacerówkę po roku.
        Ja miałam emmaljungę edge na stelażu classic, którą używałam na codzinne
        spacery dopóki córka nie skończyła 2,5 roku i wogóle z wózka nie zrezygnowała.
        Lekkiej parasolki uzywałam tylko do samochodu, autobusu. Na codzień emmaljunga
        prowadziła się o niebo lepiej, była wygodna dla mojej córki, miała długą
        spacerówkę (córa lubiła sobie kimnąć na spacerze do samego końca korzystania z
        wózka), wózek jest dobrze wyważona i ma wiele wiele innych zalet. POlecam.

Inne wózki w tej cenie to Roan, X-lander, implast , teutonia, jakieś nowe wózki
        haucka (jaguary i merliny) ale o nich wolałabym się nie wypowiadać bo nigdy nie
        używałam.

Można jeszcze w tej cenie kupić quinny speedy, ja osobiście odradzam, chciałam
        kupić ten wózek, jak córka miała coś ok. 1,5 roku jako zastepstwo dla
        emmaljungi (mniejszy, lżejszy i ze skrętnym kołem) ale zrezygnowałam przy
        bliższych ogledzinach i przeprosiłam emmaljungę. W speedy nie można było
        postawić oparcia spacerówki do pionu, przez co dziecko siedziało w pozycji
        półleżącej, nie mogło się rozgladać na boki, bo zaslaniały boczne ścianki. Moja
        córka wogóle nie chciała w tym wózku siedzieć.

Pozdrawiam,

A.
      • karcia85 Re: Roan Marita 10.08.06, 21:14
        Też mam ten wózek!!!!!!! Jest naprawdę dobry, solidny, po prostu-szkoda
        pieniędzy na droższe modele bo to to samo. Ma jedną wadę: jest ciężki ale poza
        tym z czystym sumieniem doradzam go każdemu:). Z adapterem do fotelika mam
        problem bo nie mogę go zdjąć z niego :p. Za wózek z fotelikiem zapłaciłam 1099
        zł, kupowaliśmy go w Szczecinie.
      • ad57 Re: Roan Marita 20.09.06, 08:07
        dorianne sliczna Maritka mi się też taka marzy wózek jedyny w swoim rodzaju
    • amwaw Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 24.07.06, 21:04
      Emmaljunga smart-1560zł
      • nelly29 Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 25.07.06, 07:59
        Ja bym proponował dodać wózek Polak. Jest niedrogi i na rok użytkowania
        wystarczy:) Zresztą tyle mniej więcej dzieci jeżdza w takich wózkach.
        • smilla7 Emmaljunga 25.07.06, 15:34
          model Smart 1500zł z groszami. zdecydowanie!
          • piotr_gk Re: Emmaljunga 05.08.06, 21:44
            A gdzie widziałaś Emmaljunge smart za 1500 zł. Aktualnie szukam w warszawie i
            internecie i poniżej 1650 nie udało mi sie nic zobaczyć.
    • annalalik Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 25.07.06, 15:40
      A Deltim Focus?
      • megan79 Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 25.07.06, 18:01
        Ja chyba zdecyduje się na deltim focus.Jest dość lekki,nie ma olbrzymich
        ciężkich kół,oprócz gondoli i spacerówki jest możliwość dokupienia fotelika
        mocowanego na stelażu.
        • annalalik Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 25.07.06, 21:19
          No wlasnie mnie tez przekonuje Deltim tylko nie wiem czy siedzisko w spacerówce
          bedzie ok - ono ma glebokość 22 cm - czy to starczy? Termin mam na grudzien
          wiec chce by spacerówka byla dobra tez na kolejna zime - czyli jak dziecko
          bedzie mialo roczek. Czy w kombinezonie siedzisko bedzie wystarczająco głęgokie?
          • annalalik Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 25.07.06, 22:09
            Kurcze nosz mnie zamroczylo... nie chodzi mi przecież o glebokość siedziska
            tylko o jego długość. No wlasnie - jaka ona jest bo nigdzie nie pisze????
            • megan79 Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 26.07.06, 13:41
              Wymiary wewnętrzne spacerówki focus to wys. 18cm, szer. 33cm, dług. 80cm.Tak
              przynajmniej podają na stronie www.
              • annalalik Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 26.07.06, 14:23
                To wiem ale chodzi mi o samo siedzisko. Oparcie + siedzisko + podnóżek to 80 cm
                a samo siedzisko nie wiem ile ma a to dość istotne. Jak sie skończa upały to
                podjade do sklepu i pomierze sama chyba :(
                • annalalik Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 30.07.06, 19:13
                  Juz wiem - samo siedzisko ma 22 cm - to chyba troche mało kurcze...
    • ali-24 Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 30.07.06, 18:57
      odezwijcie się jeszcze!!!
      który wybrać do 1500 zł
      emmaljunga smart , X- lander, deltim, implast
      ???
      • kajak75 Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 30.07.06, 23:29
        zdecydowanie Emmaljunga
        • violkam Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 31.07.06, 13:32
          Moja córka ma 2 latka i nadal jeździmy Deltimem! Polecam!
          • violkam Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 31.07.06, 13:49

• zlotarybka81 Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 06.08.06, 16:49
      Ja mam deltima focusa. W prawdzie nie uzywalam jeszcze spacerowki, ale gondole
      i wpiety fotelik jak najbardziej. Sam wozek jest bardzo fajny. Leciutki, ladnie
      uszyty, bardzo fajnie i lekko sie prowadzi, ma duuza gondole, duzy wygodny kosz
      na zakupy, fajne koleczka, po zlozeniu zajmuje malo miejsca (bez problemu
      wchodzi do opla corsy trzydrzwiowego). Miezszkam na wsi w ktorej wlasnie kladli
      kanalize i pozrywali asfalty, wiec same wertepy i dziury mamy a deltim radzi
      sobie z nimi swietnie. Jak czasem jade do miasta na zakupy, to biore tylko
      stelaz i potem wpinam malego z fotelikiem prosto na niego. Nie dosc, ze lekko
      (chyba 11 kg z fotelikiem) to jeszcze wygodnie. A korzystam z tej opcji raz
      czasem dwa razy w tygodniu. Wielka ogromna waga deltima jest jakosc wykonania
      stelaza. NIe zzepsul sie, ale wszystko w nim piszczy, trzeszcy i skrzeczy
      (kola, plastiki i amortyzatory). Jestem tak zla, ze nie kupilabym go drugi raz
      wlasnie ze wzgledu na te odglosy. Byc moze to przypadlosc mojego egzemplaza a
      te z kolekcji 2006 sa inne. Ale nie mam pojecia.
      • amwaw Re: ranking wózków wielofunkcyjnych 10.08.06, 14:44
        niestety to trzeszczenie to standard w deltimie
    • anna_iza Re: a czy gondola jest potrzebna? 10.08.06, 13:16
      sluchajcie, ja dopiero sie przymierzam do ogladania wozkow wiec moze to dziwne
      pytanie ale czy gondola jest tak naprawde potrzebna?? z tego co widze to
      spacerowki teraz sa kosmiczne. mozna je rozlozyc na plasko, sa okrycia na nozki
      i budki. wiec nie wystarczy taki wozek? jak dzidzia bedzie jeszcze w spiworku?
      czy to jednak nie jest tak samo - ulozyc dziecko w gondoli i spacerowce? czy to
      kwestia bezpieczenstwa dziecka czy wygody matki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka