Dodaj do ulubionych

quinny speedy czy Jane Powertrack

19.08.06, 15:44
prosze dziewczyny doradźcie co wybrać quinny speedy czy Jane Powertrack, nie
mogę się zdecydować, oba mają po jednym minusie, w jednym brak pałąka, w
drugim brak regulowanego podnóżka, ale bardzo mi zależy na małej wadze wózka
i chyba te są najlżejsze z trójkołowych. Brałam jeszcze pod uwagę ABC RODEO,
ale to kubełkowe siedzisko mnie przeraża, potrzebuje wózek dla dziecka 5-cio
miesięcznego. Który z tych wózków jest lżejszy? chodzi mi o samą spacerówke.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • lulka79 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 20.08.06, 20:13
      witam
      ja korzystam z quinny i jestem bardzo zadowolona, bo rzeczywiscie jest lekki i
      mimo ze jestem raczej drobna osoba to daje rade z wnoszeniem go do mieszkania
      lub do nieustannego pakowania do samochodu ;) A co do pałąka to są w sklepach
      pałąki do speedi (nie oryginalne) lub tacki z wgłębieniem na kubeczek.Polecam
      • xixx Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 21.08.06, 12:49
        Tego drugiego nie znam a mam quinny speedy - rewelacja :-)
    • rafka44 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 21.08.06, 14:28
      Witam,
      może wziełaby Pani pod uwagę wózeczek Jane Slalom Pro, który waży 8kg i ma
      zarówno regulowany podnóżek jak i pałąk. Jest wózkiem 3kołowym :)
      Pozdrawiam,
      Szlwia
      • marzena771 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 21.08.06, 17:19
        witam,
        brałam pod uwagę również slalom pro ale, niestety on nie waży 8kg, tylko 9,3 i
        to nie caly wozek tylko sama rama, wiec ze wszystkim spacerówka bedzie ważyła
        ok. 13kg albo więcej. Troche dużo, ale bardzo mi się podoba ten wózek.
        • mfka Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 21.08.06, 18:57
          Mam Slaloma Pro i z pewnością nie waży on ponad 9 kg, a wózeczek jest super,
          lekki, zwrotny, w przeciwieństwie do Powertracka ma rozkładany podnóżek. I w
          każdym ze źródeł podają wagę tego wozka 8kg, np:
          www.babyzoop.co.uk/janepro/slalomprospecs.htm
          www.whizzywheels.co.uk/jane_slalom_pro__m510
          • marzena771 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 21.08.06, 19:26
            faktycznie te źródła podają taką wagę, ale na polskich stronach i polskich
            ulotkach jakie mam jest waga 9,3kg. Teraz to już nic nie rozumie z tego.
            calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=3915
            • dido_dido Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 21.08.06, 20:10
              Pod względem danych technicznych najbardziej wiarygodna jest strona
              hiszpańskiego producenta. A on podaje 8 kg:
              www.jane.es/construye/index.php?fuseaction=fitxa&tipo=1&id_producte=118&categoria=
              Pozdrawiam
              Iwona
              • marzena771 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 21.08.06, 20:56
                To by było super, jest co prawda dużo droższy od powertracka ale chyba się
                skuszę. Jutro jade do sklepu oglądać.
                dzięki
                • ela-e22 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 21.08.06, 21:04
                  Mam Loolę , która waży 10kg i Jane Slaloma, który tak na prawdę nie wiem jaką
                  ma wagę. Ale do wnoszenia lepszy jest Slalom, do zjeżdżania po schodach też (
                  jedną ręką trzymam Slaloma , w drugirj dziecko lub w komplecie). 13 kg to on na
                  pewno nie waży, myślę ,że ok. 9-10 kg.
                  • sdec Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 21.08.06, 21:30
                    Podnosiłam Jane Slaloma i na pewno nie waży on 8 kg (siedzisko+budka p. słon.),
                    bardziej bym zbliżała się do 10 kg.
                    • dido_dido Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 22.08.06, 11:06
                      Z tego co widzę na rysunkach czy zdjęciach to 8 kg waży stelaż. Do tego trzeba
                      dodać tapicerkę i budę (bardzo lekką) czyli w sumie może dochodzić do tych 9.3
                      kg jak to się czasami pojawia w danych technicznych.
                      Sprawdziłam dane innych wózków. Bebecar icoon stelaż 7,5 kg, siedzisko 5,8 czyli
                      razem ponad 13; loola stelaż 7 kg, siedzisko 3 ale pewnie bez budy (bo to
                      dodatkowe wyposażenie) no i koła są mniejsze.
                      I jeszcze jedna rzecz - jane slalom po złożeniu jest jedną paczką bo tapicerka
                      do spacerówki składa się razem ze stelażem. W przypadku np looli siedzisko jest
                      osobną częscią, raczej trudną do złożenia i zapakowania np w samochodzie.
    • marzena771 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 21.08.06, 22:05
      dziewczyny a czy w tych wózkach dziecko może jeździć do 3 lat, czy raczej
      będzie trzeba jeszcze zmienić wózek na jakąś parasolke?
      • iona_r Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 22.08.06, 09:23
        Skoro tak ważna jest waga wózka to weżmy po uwagę to, że quinny speedy waży ok
        12kg!czyli nawet jeśli Slalom waży 10 to zawsze 2 kilo mniej:)Ja też zastanawiam
        się nad zakupem Slaloma lub Nomada. Jak możecie doradzić to proszę o opinie co
        lepsze trójkołowiec czy tradycyjna spacerówka? A i jeszcze jedno czy można do
        nomada jakiś śpiworek dokupić???
        Iona mama Jonka:)
        • mfka Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 22.08.06, 10:37
          Nie znalazłam żadnego źródla, które podawałoby wagę Slaloma większą niż 8-9 kg,
          więc nie wiem skąd ta opinia,że waży 10kg, albo i więcej, no chyba,że ktoś nie
          dowierza,że taki wózek może ważyć tylko 8 kg. Mam ten wózek i nie wydaje mi
          się,żeby ważył więcej niż 9kg z kołami, z budką - w całości. Koleżanka ma Loole
          i ten waży 10 kg - z pewnością jest cięższy od Slaloma, gdyż miałam okazję
          podnosić obydwa wózki.
          Jeśli chodzi o okrycia na nóżki to do Slaloma i Nomada są takie same, jednak
          nie ma pełnego wyboru kolorystyki, są tylko chyba 3 podstawowe kolory, napewno
          czarny,granat i chyba czerwony.
          Widać na stronce:
          glinki.com/?l=2yfk8t
          Natomiast wadą Slaloma jest to, że zajmuje sporo miejsca w barażniku (ale to
          większość solidnych wózków tak ma) i pewnie na drugi rok pokusimy się jeszcze o
          jakąś małą, składaną spacerówkę, typu Maclaren czy Jane Energy, która na
          wyjazdy jest idealna w transporcie. Nie wyobrażam sobie wyjazdu na wakcje ze
          Slalomem w bagażniku, bo już mało co by się zmieściło do niego, mimo tego,że
          mam dośc duży bagażnik w samochodzie.
          • dido_dido Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 22.08.06, 11:22
            Mfka,
            Ze zdjęć wynika, że sam stelaż waży 8 kg więc cała spacerówka pewnie te
            przewijające się wcześniej 9,3 kg.
            Co do okryć na nóżki to ja w czeskim sklepie znalazłam coś takiego:
            www.detskezbozi.com/inshop/scripts/detail.asp?itemId=189&level=38
            Jest to typowe okrycie na nóżki a nie ocieplany śpiworek i coś takiego bardziej
            by mi pasowało.
            W polskim katalogu dla jane na 13 stronie też jest taka osłona pokazana:
            www.jane.pl/katalog.pdf
            Muszę popytać w sklepach i może nie będę musiała sprowadzać z Czech.

A co do małej spacerówki - ostatno widziałam w sklepie jane energy i powiem, że
            bardzo mi się spodobała!
            Ja jednak mam po starszym synku chicco pony i tym będę się musiała zadowolić.
            • dido_dido Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 22.08.06, 11:34
              Przed chwilą dzwoniłam do sklepu w Warszawie - można kupić i osłonki na nóżki i
              śpiworek w cenach 179 (osłonka) i coś ponad 200 spiworek. Są w kolorystyce
              starej i nowej.
              Iwona
              • ela-e22 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 22.08.06, 12:31
                W jakim sklepie??
                • dido_dido Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 22.08.06, 12:38
                  W Calineczce
                  • ela-e22 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 22.08.06, 13:01
                    Dzieki, dobrze ze w internetowym
        • monii_1 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 23.08.06, 12:47
          quinny speedi waży 14,5 kg taka waga podana jest na oryginalnym kartonie , na
          poczcie ważyłam razem z kartonem waży 15,5 kg
    • marzena771 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 23.08.06, 21:05
      No to się zdecydowałam i kupiłam... co wybrałam, ani speedy, ani slaloma,
      kupiłam Bebe Confort Higt Treck, narazie jestem bardzo zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka