Dodaj do ulubionych

Bugaboo w Warszawie w sprzedaży

04.09.06, 19:12
Pojawiło sie 5 sztuk w świecie dziecka, narazie bezcenne - podobno 3200 ma
kosztować.
Ktoś coś wie wiecej?
Jest importer jakiś?
Obserwuj wątek
    • reabataeb Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 04.09.06, 21:05
      Bezposednio oni sami. Cena nadal nie znana, jutro sie przejde by zobaczyć cene.
      Sprzedawcy wogle nie sa zorientowani w mozliwościach tego wózka.
      Dostepne wersje kolorystyczne - granatowo-granatowa, piaskowo-pomaranczowa,
      czarno-czerwona. No i adaptery do Maxi Cosi maja.
      • agulec.majulec Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 04.09.06, 21:24
        to jak tylko 5 sztuk to trzeba sie pospieszyć!!!! bo takie wzornictwo.... i za
        tą cenę..... okazja naprawdę, i może byc za późno.....
        • kaliaa Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 04.09.06, 23:07
          sa tez w swiecie dziecka na solidranosci w tej samej cenie
          • reabataeb Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 05.09.06, 21:14
            a w którym miejscu na solidarnosci jest swiat dziecka?
            • w1paula Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 05.09.06, 21:33
              Z tego co wiem, to na Solidarności nie ma Świata Dziecka. Jest w Jupiterze i
              koło Ikea w Markach
              • kaliaa Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 05.09.06, 23:21
                Paulo swiatow dziecka jest w warszawie wiecej poza dwoma wymienionymi przez
                Ciebie:)
                • reabataeb Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 08.09.06, 17:49
                  Więc jeszcze raz proszę powiedz mi gdzie na Solidarnosci jest Świa dziecka -
                  ogólne informacja - miedzy plac bankowym a JPII czy gdzie?
                  Poza stwierdzeniem ze jest ich wiele podaj szczegóły.
                  • kaliaa nie swiat dziecka a wozik i foteliki 10.09.06, 00:25
                    na solidarnosci niedalko kina femina w okolicach urzedu wola, jest sklep a
                    wlasciwie sa dwa po obu stronach solidarnosci nazywaja sie "wozki i foteliki"
                    podaje link do mapki tego sklepu:
                    wozki-foteliki.pl/go/_files/?file=our_shops.html
                    nie sposob ich nie zauwazyc jadac od kina feminy. oprocz tego widzialam
                    wczoraj te wozki w swiecie dziecka w jupiterze na towarowej. Pozdrawiam
                    milosniczki bugaboo :)
        • femian co za brzydactwo 24.11.06, 18:07
          uuuhh, co za ohyda za tak drogie pieniądze??? Czyście zwariowali? Znowu
          reklamujecie jekiś felerny towar i będziecie ludzio wciskać beznadziejne wózki.
          Za te przednie kółka ten wózek powinien trafić na czarną listę.
          • femian Re: co za brzydactwo 24.11.06, 18:08
            Tak się zdenerwowałam, że aż z błędami napisałam. Przepraszam za te literówki.
            • coronella Re: co za brzydactwo 24.11.06, 18:50
              a czym sie tak zdenerwowałas??? Ktos ci go wciska na siłe? Wiesz, ja mam to brzydactwo od jakiegoś czasu, i nie zamieniłabym przednich, suuuper amortyzowanych kółek na żadnego 4 wielko-kołowego kolosa. A jak mi kółka z przodu będą przeszkadzać, to przełoże sobie rączke i juz będe mieć je z tyłu.
              Nie denerwuj sie, bo nie ma czym! Przeciez nie musisz go kupować! Do takich wózków trzeba dorosnąć :)
    • urge Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 05.09.06, 22:15
      Osobiście uważam że ten wózek jest ohydny, ale jak się komuś podoba to można
      zamówić w sklepie internetowm:
      wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=947&sess_id=8e49d7cdff4a42d766f7ce9782c77e40
      • coronella Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 05.09.06, 22:51
        nie wszystko co piekne, jest dobre. Ciekawe, ze najgłosniej krzycza tu osoby, które pojecia o tym wózku nie mają. Pewnie 99% z nich zmieniło by zdanie, gdyby miały okazje chociaż przez jeden dzień go poużywać.
        Wózki te sa bardzo drogie, i nowe, i na rynku wtórnym. Skoro tyle osób je kupuje, za takie pieniądze, muszą byc ich warte. I sa!
        • kaliaa Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 05.09.06, 23:20
          chodzilo mi o dwa fajne sklepy "wozki i foteliki" na soldarnosci za kinem
          femina - po obu stronach solidarnosci sa dwa sklepy z wozkami i fotelikami.
          Tea smiac mi sie chce z osob ktore tak negatywnie wypowiadaja sie o bugaboo, a
          wiekszosc z nich na oczy tego wozka nie widzialo!Dla mnie ten wozek jest
          rewellacja i pzry nastpenym dzicku prawie na pewno go kupie :P
          • mariken Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 06.09.06, 09:41
            widziałam go na żywo - w holandii jeździ nim masa dzieciaków (m.in. moja
            kuzynka). niestety, jakość holenderskich dróg i chodników znacznie różni się od
            polskich, dlatego nie patrząc już na design zastanowiłabym się, jak będzie się
            tutaj sprawował - małe kółka przednie itd.

joaśka
            • szpilki Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 06.09.06, 12:18
              a dlaczego z przodu te małe kółka?
              Czy to nie jest tak, ze jedziesz przez zaspy z dużymiz przodu, wjeżdżasz do np.
              centrum handlowego i cyk, przakładasz rączke i masz małe skrętne z przodu i nie
              musisz sie namęczyc z brakiem skrętnych kółek??

www.bugaboo.com
              • mariken Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 06.09.06, 14:50
                hehe, no te, które widziałam miały akurat małe z przodu :)))

joaśka
                • coronella Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 06.09.06, 15:46
                  a ja mam cos podobnego, Hartana VIP, tez ma małe kólka z przodu. I nie wiem w czym miały by przeszkadzac??? Sunie rewelacyjnie po każdej nawierzchni.
            • reabataeb Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 08.09.06, 17:54
              mariken napisała:
              dlatego nie patrząc już na design zastanowiłabym się, jak będzie się
              > tutaj sprawował - małe kółka przednie itd.

To jest wąłsnie najcudoenisze w nim - jednym ruchem zmieniasz kolejność kołek.
              2 w jednym. Propouje obejrzeć film na stornie bugaboo
        • urge Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 06.09.06, 18:06
          Rozumiem że o tym krzyczeniu to do mnie? Przyznam szczerze że jestem zaskoczona
          tym agresywnym tonem, napisałam tylko że wózek mi się nie podoba nie
          wspominając nic o jego funkcjonalności...
          A intencje też miałam dobre -może nie zwróciłaś uwagi ale podałam link gdzie
          można zamówić ten wózek -moim zamierzeniem było ułatwienie życia tym którzy
          chcą go kupić.
          ps: polecam melisę do picia ;-)
          • coronella Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 06.09.06, 19:00
            a gdzie ten agresywny ton? Przeczytałam jeszcze raz wszystkie posty i nie rozumiem o co chodzi? Na temat inytecji tez nic nie było, dobrych czy złych. Ten kto chce kupic bugaboo w Polsce, zna z pewnocia cała oferte, wszystkich sklepów, tym bardziej, że link ten przewijał sie tu już kilka razy.
            A z ta melisą też nie rozumiem, jakas nowa moda?
        • mariken Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 07.09.06, 09:29
          również masa ludzi kupuje za ciężkie pieniądze np mutsy... taka moda, i tyle.

joaśka
      • reabataeb Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 08.09.06, 17:53
        No coż dla mnei ten wozke jest piękny - bo jest funckjonalny. w jednym wózku
        mam wózek miejski i terenowy, jest lekki (8 kg)regulowana wysokość. Jako jeden
        z 2 na swiecie daje ci mozliwosc jazdy po piachu bez wysiłku, mzna go nawet
        przypiąć do roweru (widziałam) poza tym nie musze miec osobnego wózka do jazdy
        na rolkach. Ma 2 letnia gwarancję.
        Ci wszscy znajomi którzy smaili sie ze mnie ze go sicagneła z londynu teraz
        zazdroszcza mi.
        • kraxa wszystko sie zgadza 26.10.06, 11:26
          cameleon jest fantastyczny, funkcjonalny- tylko niestety jego wynik w
          niemieckim tescie konsumenckim- a raczej wykrycie w jego skladzie szkodliwych
          systancji to dla mnie DYSKWALIFIKACJA. A szkoda, tym bardziej, ze za taka
          sluszna cene mozna by oczekiwac, ze producent dolozy staran do wyboru
          materialow ;-(((
    • pinik Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 04.11.06, 01:30
      Hej,

jezdze bugaboo od ponad dwoch lat. Mialam juz kilkadziesiat wozkow (takie durne
      hobby).

Bugaboo mam najdluzej ze wszystkich. I gdybym miala miec jeden, to mialabym
      wlasnie ten.

Najpierw mialam model frog, teraz cameleon i frog.

Sa poprostu rewelacyjne i absolutnie warte swojej ceny!!!

A wyglad? No coz... Na poczatku strasznei mi sie nie podobaly. Ale musi cos w
      nich byc, skoro wszystkie firmy po koleji proboja je nasladowac.

Jezdza bosko! W miescie i w lesie!

Namowilam na ten wozek juz dwie kuzynki i kolezanke z Polski. Wszystkie
      zachwycone (a mialy juz rozne wozki przed bugaboo, ktore szybko sprzedawaly).
      • anna-pia Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 06.11.06, 23:06
        Widziałam Bugaboo na żywo - nie podoba mi się, IMO jest brzydki. Ale tak samo
        brzydka jest moja stara Emmaljunga, ale ją kocham ;)
        • pajda Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 07.11.06, 09:18
          no własnie tez musze zobaczyc ten wózek na "zywo" - w necie wygląda całkiem
          intrygująco ...
          • anna-pia Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 07.11.06, 21:24
            Miałam szczęście - jedna mama kupująca w "Smyku" miała, to obejrzałam dyskretnie.
            Wygląd generalnie zgodny z netem.
      • direstion Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 27.11.06, 16:05
        Hej,
        Zainteresowal mnie wozek Bugaboo Cameleon. Sprzedawca polecil mi go, gdy
        powiedzialam, ze szukam wozka na wertepy i lekkiego. Mam tylko watpliwosc czy
        on jest wystarczajaco "cieply" na nasze zimy? Ten material jest taki cieniutki
        w porownaniu z innymi. No i pytanie czy siedzisko spacerowki jest wygodne (bo
        tylko dzieciak moze siedziec)? Bede wdzieczna za rade uzytkowniczki :)
        Pozdrowienia.
        • coronella Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 27.11.06, 18:08
          ja mam własnie cameleona.
          I tak: siedzisko jest dla dziecka baaaaardzo wygodne!!! Ten wózek przekonał mnie do kubełkowego siedzenia! Wreszcie synek mi nie wyje, jezdzi chętnie,m nie wychodzi z wózka, bardzo cameleona polubił.
          Na zime chyba nie jest za cienki, bo jest to skorupa, na nia naciągniety jest cieńki materiał. Podejrzewam, ze a skorupa siedziska dobrze izoluje, i nie ma w niej dziur, otworów, itp prez które przelatuje wiatr.
          • direstion Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 30.11.06, 10:52
            dziękuję bardzo za odpowiedź!
          • direstion Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 30.11.06, 10:54
            A jeszcze mam pytanie, w jakim wieku jest Twój synek?
            Bo te siedzonak kubełkowe to podobno nie są najlepsze, jak się przesiada z
            gondolki, czyli po 6 miesiącach, kiedy dziecko jeszcze śpi na spacerach (czyli
            powinno mieć opcję rozkładania na płasko). Co o tym myślisz?
            Dzięki wielkie za pomoc.
            • coronella Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 30.11.06, 11:35
              moj synek ma 14 miesięcu, a wiec juz duze dziecko, Nadal na spacerach spi. Teraz nie jest to dla mnie problemem, ale wcześniej by było, bo Paweł bardzo długo spał na brzuchu. O bugaboo myslałam od dawna, ale z tego względu kupiłam go dopiero teraz.
              Wczesnie miała,m Hartana VIP, wygląda tak:

www.hartan.de/produkte/groesser.php?artnummer=2520-27-419&artnr=2520-27-452
              jest to wózek robiony na wzór bugaboo, czyli dwa małe koła i dwa większe, ale:
              nie ma kubełkowego siedzenia, a normalne, rozkładane całkowicie na płasko
              ma regulowany podnóżek, który dodatkowo ma 2 długości (mozna go wyciagnąć)
              rączkę ma wsuwaną, baardzo łatwo, jest to rewelacja np w windzie, w autobusie, w domu, tam gdzie jest ciasno. Wózek robi się wtedy maleńki. Ja to wykorzystywałam jeszcze gdy Paweł usypiał, chce wtedy trzymac mnie za reke- składałam rączke i bez problemu pchałam wózek trzymajac pawla.

Ma przekładane siedzenie, i co wazne, bez problemu przekłada sie je z dzieckiem!! nawet tak duzym jak moje

ma boooooskie amortyzatory (regulowane) na tylko koła. boskie!!! mozesz, jak chcesz, bujac dziecko w miejscu!

zachwalam hartana, ale to fajna i duzo tansza alternatywa, szczególnie dla małych dzieci. Ja swojego chce juz sprzedac, bo teraz starczy mi bugaboo, ale jak pawel byl maly, byl dla niego swietny.
              • direstion Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 04.12.06, 13:19
                Bardzo jestem Ci wdzięczna za pomoc. Naprawdę utwierdziłaś mnie w przekonaniu,
                że Bugaboo to trochę później. A ja tak się wahałam, bo wiesz ... "oczy by
                chciały" ;) A ten wózek, o którym piszesz brzmi bardzo fajnie. Wielkie dzięki!
              • direstion Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 07.12.06, 12:00
                Mam pytanie, bo nie mogłam znależć wózka, o którym pisałaś (Hartan VIP - czy
                można go kupić w Polsce? Dzięki.
                • coronella Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 07.12.06, 12:28
                  niestety, nie. Ja swój kupowałam w niemieckim sklepie. Jest to bardzo nowy wózek, i mysle, ze jeszcze przez jakis czas nie bedzie go w PL.
                  I jak pisałam wczesniej, jest obecnie do sprzedania, więc jesli jestes zainteresowana tym wózkiem, moge Ci wysłac więcej zdjec, dokładniejszy opis, itp. Podaj mi tylko adres email.
    • monikan1 do Pinik 08.11.06, 01:17
      Czesc,
      Mysle mocno o kupieniu Bugaboo, ale nie wiem na jak dlugi okres bedzie on
      przydatny. Skoro uzywasz go od 2 lat, to prosze o rade. Do jakiego wieku dziecko
      mesci sie w nim. Czasem wydaje mi sie , ze dzieci siedzace w nim wygladaja na
      troche zcisniete, ale moze to tylko wrazenie. Pozdrawiam,
      Monika
      • pinik Re: do Pinik 08.11.06, 02:04
        Hej,

ja dla pierwszego dziecka mialam froga (troche mniejszy od cameleona). Maly
        jezdzil w nim w spiworze (ten oryginalny jest genialny, szczegolnie ten
        starszy!) nawet jak mial trzy lata. I w kurtce!

TEraz mam cameleona i froga. W cameleonie mam gondole (maly ma ponad 5
        miesiecy, ale nie chce juz lezec na plasko), a we frogu juz spacerowke. I nawet
        to kubelkowe siedzonko nie jest najgorsze.

Jak masz pytania, sluze rada. Kocham te wozki!
    • mamami Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 08.11.06, 19:28
      Jako jedna z namowionych przez pinik na bugaboo musze sie odezwac :)
      Jezdze nim od miesiaca, przed nim przetestowałam kilkanascie innych wozkow i
      dopiero teraz zmieniłam zdanie, ze nie ma wozka idealnego i trzeba miec ich
      kilka.
      Do tej pory nie wyobrazalam sobie ze moge miec jeden wozek i nie cierpiec z
      tego powodu. Teraz uzywam tylko bugaboo, zarowno na wycieczki terenowe, jak i
      do centrum handlowego i do łazenia po sklepach w moim miescie.
      Szczeze powiedziawszy usiluje sie w tym wozku doszukiwac wad na sile i jak na
      znalazlam jedną. Kiepsko jest wyładowac kosz na zakupy kilkoma siatkami, kiedy
      uzywa sie gondolki, bo on jest nisko.

Jeszcze moje zdanie na temat wygladu. Na poczatku, czyli dwa lata temu uwazala
      ze to szczyt brzydoty. Ale w trakcie uzytkowania kolejnych wozkow chcialo mi
      sie czego innego. Dzis uwazam, ze to wozek jak wozek i podobnie jak ktoras z
      dziewczyn kochajaca swoja emmaljunge, ja kocham bugaboo i bynajmniej nie za
      wygląd :)
      • g_cz Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 08.11.06, 22:35
        Jaka jest różnica miedzy Cameleonem, Frogiem i Geco?
        • pinik Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 14.11.06, 22:49
          Gecko jest najgorszy (zla regulacja pochylenia siedzonka), materialy nie
          podszyte, brak okladzinki miekkiej na niektorych metalowych elementach. Frog
          jest juz znacznie lepszy (niestety nie produkowany juz). Wszystkie w.w.
          mankamenty GEcko ma dobrze rozwiazane. Cameleon jest niby najlepszy. Roznica w
          stosunku do Froga (poprzednik Froga to classic - wyglada b. podobnie, ale ma
          zle rozwiazany np. hamulec!) to troche wieksza rama na siedzonko i gondole,
          regulowana dlugosc raczki, mozliwosc zmiany materialow na budce, okrycia
          gondoli i ochraniacza siedzonka. Ma tez regulacje amortyzacji z przodu (choc ta
          i we frogu jest super!).

Cameleon ma troche ciensza raczke niz frog i nie pasuja do niego np. klipsy na
          torbe!
          • jade_adas Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 28.11.06, 16:40
            Ja mam pytanko o wagę tego wózka. Ile waży ? Byłoby super gdybyś znała wagę i
            stelaża i spacerówki i gondolki.
            Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
            Jade
            • coronella Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 28.11.06, 17:35
              hej, ja odpowiem za Pauline
              Cały wózek waży 9 kg (cameleon) i 8 kg (frog) A więc mniej niz w niektórych ważą same stelaże.
              Nie wiem ile ważą poszczególne części, ale myślę, że gondolka i siedzisko ze 2-3 kg. Więcej nie, bo to jest gruby materiał naciągany na prostokątną ramę od siedziska.
              • jade_adas Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 29.11.06, 10:24
                Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
                Jade
                • marta.kondraciuk Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 04.12.06, 13:57
                  Witam!!!
                  Czy możecie mi podac wymiary gondoli w bugaboo? Mój synek urodzi sie w marcu
                  więc teraz mam dylemat jaki wózek kupić.
                  Pozdrawiam Marta
    • magaretka Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 09.02.07, 05:40
      mam do sprzedania wozek Bugaboo,Frog,kolor czerwony (gondola + siedzonko),
      jesli ktos jest zainteresowany prosze o kontakt na moj email:
      magaretka@NOSPAM.gazeta.pl
    • magaretka Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 09.02.07, 05:41
      mam do sprzedania wozek Bugaboo,Frog,kolor czerwony (gondola + siedzonko),
      cena ok.2.500 zl
      jesli ktos jest zainteresowany prosze o kontakt na moj email:
      magaretka@NOSPAM.gazeta.pl
      • ammk70 Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 09.02.07, 19:48
        Do Magaretki - niestety juz trzy wiadokmości, które skierowałam dziś na podany
        adres powróciły jako niedostarczone, może podasz jakiś inny, bo jestem
        zainteresowana.
        • magaretka Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 03.03.07, 06:47
          ...do ammk70,
          napisalam do Ciebie na priva - na adres gazetowy edziecko.
    • magaretka Re: Bugaboo w Warszawie w sprzedaży 09.02.07, 05:42
      przepraszam,ale przypadkowo kliknelam podwojnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka