Dodaj do ulubionych

Jane Carrera Pro

16.01.07, 21:32
Poszukuję wózka, który byłby lekki, składał się w parasolkę, ale miał pełną
rączkę. Zastanawiamsię nad Jane Carrera Pro. Stąd moje pytanie -

jak się tym wózkiem jeździ, co z amortyzacją i podjeżdżaniem pod krwężniki
itp.

Obecnie mam Inglesinę Max, która ma świetną amortyzację i jestem ciekawa jak
wygląda to w przypadku Jane.

Będę wdzięczna za wszelkie uwagi.
Obserwuj wątek
    • monika_wroclaw Re: Jane Carrera Pro 16.01.07, 22:24
      Witam

Mam carrerę pro od 8 miesięcy, wózkiem jeżdzi się bardzo dobrze, łatwo prowadzi
      się jedną ręką, jest zwrotny, lekko podbija się na krawężnik, siedzisko jest
      bardzo obszerne, moja dwuletnia córka w kurtce zimowej mieści się bez trudu,
      ogólnie wózek jest dość duży, ostatnio miałam okazję przyrównać go do peg
      perego atlantico i są porównywalnej wielkości, za to po złożeniu wózek jest
      mniejszy od peg perego pliko.
      Jeżeli chodzi o wagę to stelać waży 8,5kg, cały wózek około 10kg.
      Ma świetnej jakości tapicerkę, mimo wielokrotnego prania w pralce i
      dwumiesięcznego pobytu nad morzem nadal wygląda jak nowa.
      Amortyzacja jest, ale na pewno nie taka jak w inglesinie max... na przednie
      koła jest bardzo dobra, na tylnych jest regulacja, ale nawet na ustawieniu
      miękkim daleko jej do tej w max'ie, ale w zasadzie nam to zupełnie nie
      przeszkadza.
      Ogólnie wózek bardzo polecam.
      • marzec7 Re: Jane Carrera Pro 16.01.07, 22:29
        Dziekuję za odpowiedź.
        Zaskoczyło mnie to, co napisałaś nt. wagi wózka. Zależy mi, aby wózek był
        lekki. Na stronie producenta jest napisane, że waży on 7,2 kg. Skąd taka
        różnica?
        • monika_wroclaw Re: Jane Carrera Pro 17.01.07, 16:26
          7,2kg waży stelaż carrery C, carrera pro jest większa.

Na stronie producenta www.jane.es przy carrera pro jest podana waga 8,5kg,
          ważyłam sam sltelaż i dokładnie tyle waży, z tapicerką budkę i koszem 10kg

pozdrawiam
        • monika_wroclaw Re: Jane Carrera Pro 17.01.07, 16:27
          7,2kg waży stelaż carrery C, carrera pro jest większa.

Na stronie producenta www.jane.es przy carrera pro jest podana waga 8,5kg,
          ważyłam sam stelaż i dokładnie tyle waży, z tapicerką budką i koszem 10kg

pozdrawiam
    • marzec7 Re: Jane Carrera Pro 20.01.07, 14:31
      Będę wdzięczna za dalsze komentarze.
      Pozdrawiam
      • atra1 Re: Jane Carrera Pro 22.01.07, 15:52
        No to ja:)

W sumie jeździmy carrerą pro do 2 tygodni, na razie z gondolą capazzo i na razie jestem zachwycona. Jedno co mnie zdziwiło, że gondola po zamocowaniu jest "luźna" - patrz mój wątek gdzieś poniżej, ale to jest jak dotąd plus bo na nierównościach małego delikatnie kołysze.
        Pozostałe plusy:
        -gondola szybko się wypina i stelaż jest lekki- nie ma problemu z samodzielnym wnoszeniem wózka na piętro
        -lekki, lekki, lekki
        -zgrabny i zwrotny wózek
        -pojemny kosz
        -wygodna łączona rączka, nie jak w innych parasolkach
        -gondola z moskitierą
        -fajna torba
        • himilke Re: Jane Carrera Pro 22.01.07, 16:48
          My mamy spacerowke i bez watpienia jest to swietny, niezawodny wozek, bardzo
          wygodny dla dziecka i latwo sie prowadzi. Uwazam, ze przewyzsza wszystkie inne
          spacerowki, ktore dane mi bylo prowadzic. Jest bardzo ladnie zrobiony, w
          porownaniu z nim moja poprzednia Inglesina Zippy wyglada jak z plastiku.
          Jednakze ja bym drugi raz nie kupila Carrery, gdyz przeliczylam sie z jej waga i
          rozmiarem, dla mnie jest po prostu za duza. Duzo poruszam sie autobusem i ciezko
          mi ja wnosic, powinnam byla kupic od razu mala spacerowke taka jak Jane Energy.
          Oczywiscie to tylko moj blad, bo do Carrery nie mam zadnych zastzezen i wiem, ze
          mojej corce na pewno jest wygodnie, nawet jesli ja sie musze nameczyc dzwigajac
          wozek.
          • ma_ti Re: Jane Carrera Pro 29.01.07, 17:33
            witam, a mozecie napisać jakiego rodzaju są koła tzn. piankowe? czy inne... i
            rozmiar kółek. dzięki
            • monika_wroclaw Re: Jane Carrera Pro 29.01.07, 22:54
              Koła mają 195mm, są piankowe, ale bardzo dobrej jakości, nie ścierają się.

Wogóle uważam, że wózek jest super, świetnie się nim jeździ, moja ponad
              dwuletnia córka w kombinezonie mieści się bez problemu, wózek jest bardzo
              wygodny i dla dziecka i dla prowadzącego.

Jedynie waga nie jest zbyt niska, ale jest to naprawdę duża i wygodna
              spacerówka składana w parasolkę, także nie mozna oczekiwać, że będzie ważyć
              tyle co najprostsze "przewozówki"

pozdrawiam
    • domek2004 Re: pyt. o Inglesine Max 22.01.07, 16:15
      marzec7, napisz mi prosze, czy Inglesina Max sklada sie do parasolki,
      jesli nie, to jak i czy duzo miesca zajmuje po zlozeniu ?
      • marzec7 Re: pyt. o Inglesine Max 23.01.07, 20:33
        Inglesina Max składa się do parasolki, gdyż ma łamaną rączkę. Po złożeniu
        zajmuje bardzo mało miejsca. Jest bardzo lekka (wrzucam ją bez problemu do
        samochodu, a jestem w 6 miesiącu ciąży).Pozdrawiam
        • domek2004 Re: pyt. o Inglesine Max 28.01.07, 02:00
          dzieki za odp, a mozesz mi jeszcze zmierzyc
          i napisac wymiary tej Inglesiny Max po zlozeniu,
          chodzi mi glownie o dlugosc a raczej wysokosc po zlozeniu
          oraz wage wozka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka