Dodaj do ulubionych

chicco 05 czy viva ktory polecacie?

28.03.07, 09:57
Obserwuj wątek
    • bonnie75 Re: chicco 05 czy viva ktory polecacie? 28.03.07, 10:46
      Na moje oko niemal identyczne, jesli o wyglad chodzi (no, kolory rozne) :-)
      Z jedna roznica - Chicco ma okrycie na nozki, czego Viva nie posiada :-(
      • koma.edziecko Re: chicco 05 czy viva ktory polecacie? 28.03.07, 10:50
        A czy koniecznie musi być któryś z tych dwóch, bo obydwa nie są za dobre.
        Ja miałam CT 0,5 i nie polecam, Viva też ma coraz więcej kiepskich opinii na
        forum - oparcie nie ma pozycji całkiem siedzącej,pasy mają kiepskie zapięcie.
        • bonnie75 Re: chicco 05 czy viva ktory polecacie? 28.03.07, 12:19
          Po dokupieniu palaka do Vivy - pasy sa zupelnie zbedne, a za plecki podkladam
          poduszke i jest ok.
          • koma.edziecko Re: chicco 05 czy viva ktory polecacie? 28.03.07, 12:20
            Fajnie ale u starszaka pałąk tylko przeszkadza,ja nie wyobrażam sobie wożenia
            mojej dwólatki niezapiętej pasami i z poduszka pod plecami,po co jesli można
            kupić lepszy wózek.
            • michuteria Re: chicco 05 czy viva ktory polecacie? 28.03.07, 13:47
              lepszy, czyli który?
              inglesina trip? a co w nim jest konkretnie lepszego?
              mój mały lubi pałak, opiera sie o niego, a jak zacznie przeszkadzac , to zawsze
              można go zdjąć
              • bonnie75 Re: chicco 05 czy viva ktory polecacie? 28.03.07, 14:14
                No coz, ja z kolei nie wyobrazam sobie wozic mojego synka przyszpilonego
                szelkami do wozka. Kazdy wybiera to, co lubi. Dziecko oczywiscie. Moje woli
                trzymac sie za palak, niz gdyby mialy trzymac go pasy.
                Natomiast jesli chodzi o oparcia - to z tego, co sie orientuje niemal wszystkie
                parasolki bez palaka maja oparcie lekko pochylone. Wskaz mi, prosze, ktora
                parasolka ma idealny kat prosty oparcia!
                A Inglesina Trip - czekam na info w czym jest lepsza? Chyba w cenie tylko :-)
    • jonama Re: chicco 05 czy viva ktory polecacie? 28.03.07, 15:49

Ja chciałam Inglesinę trip i byłam właśnie w sklepie porównywałam ją z chicco i
      bebe confort. Najlepeij wypadł bebe confort i chyba się jednak zdecyduje, ale
      pod blokiem już 2 widziałam. Inglesina - moje minusy - znacznie mniejsze
      siedzisko, mojemu dziecku już nózki wystawały na podnóżku, a jeszcze roku nie
      ma, na rurkach mało miejsca i żle się montuje pałąk i kólka jakies takie duże
      jak na parasolkę, rączki do prowadzenia jakoś wysoko nienaturalnie, ja do
      niskich nie należe i mi nie pasowały a i gorzej podbijała przy prowadzeniu.
      Bebe confort minus tylko dziwny system zapinania pasów, ale do przyzwyczajenia
      trening czyni mistrza...Chicco jakoś dziwnie dziecko wyglądało w tym wózku tak
      jakby miało wypaść, małe siedzisko - ale kolory super. Okrycie na nózki
      uniwersalne jest dobre do wszystkich wózków także to nie chyba nie argument i
      róznica w cenia akurat na bajery inne.
      • koma.edziecko Re: chicco 05 czy viva ktory polecacie? 28.03.07, 17:10
        A czy ja w tym watku wspomniałam coś o Inglesinie Trip?
        Zasugerowałam że obydwa model nie mają zbyt dobrych opinii wśród użytkowników i
        tyle i tak autorka wątku kupi to co jej będzie odpowiadało.
        A co do budowy siedziska w parasolkach to się mylisz,większość ma oparcie
        podniesione pionowo a siedzisko jest leciutko pochylone do tyłu ku oparciu,
        dzięki czemu dziecko z wózka nie wypadnie.
        Moje dzieci jeżdżą w pasach od zawsze i uważam że tak jest bezpieczniej,odpinam
        naramienne i uzywam tylko pasa biodrowego.

A jeśli się już tak upierasz to Inglesina Trip to porównywalny wózek z Vivą
        tyle że ma większe kółka,oparcie pionowe i bardzo łatwo zapinane pasy,pałąk też
        pasuje uniwersalny, wymiary siedziska mają identyczne nie wiem jak wysokość
        oparcia w Vivie ale Inglesina ma bardzo wysokie.
        • mama-misia Oparcie całkiem pionowo w parasolce !! 30.03.07, 22:05
          Cześć,
          oparcie pionowo w pozycji siedzącej na też mój Peg Perego Lite- bardzo fajny
          wóziczek, pasy są bardzo łatwe do zapinania i odpinania, siedzisko
          wyprofilowane. Wózków bebe confort nie polecam,pasek na którym dziecko trzyma
          nóżki po pewnym czasie się rozciągnie i jak dziecko oprze nóżki to pasek
          ocierać będzie o koła i będzie hamować, ale to tylko jeden z wielu minusów bebe
          confort.
          Pozdrawiam
          Monika
          • bonnie75 Re: Oparcie całkiem pionowo w parasolce !! 31.03.07, 10:21
            ale to tylko jeden z wielu minusów bebe
            >
            > confort.

Chetnie poznam te inne wiele minusow, zebym wiedziala na co sie nastawic :-/
            • betka_1713 Re: b.c viva 31.03.07, 15:31
              mam i polecam,przetestowałam jezdzi się super po "wygryzionych"
              chodnikach,torach tramwajowych, super się podbija.Moja Anika ma rok jeszcze nie
              chodzi sama, wybrałam się z nia sama PKSem 30 km na zakupyi poszło świetnie
              pierwszy raz dałam sobie radę z zakupami i dzieckiem na ręku, wózek rozkłada się
              super wystarczy jedna ręka, jest lekki.Mała się wyspała.Byłam bez pałąka bo
              czekam na przesyłkę.Co do pasów to jedyny minus, ja wyciełam ten plastikowy
              element ze srodka( miedzy nogami) i teraz zapinam bez problemu, dopiero po
              zapięciu naciągam materiał na zapięcie.Mam troje dzieci i przetestowałam
              wieleeee wózków mam doświadczenie i uważam że ten wózek jest dobry i cenowo i
              jakościowo.Mam kolor brązowy , materiał jest trochę "czepliwy"do paprochów i
              trzeba uważać przy składaniu żeby lamówka z budki nie dotykała brudnych kółek bo
              błoto ciężko sie dopiera
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka