Dodaj do ulubionych

Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżcie :)

10.05.07, 08:39
Witajcie!!
Moze i wy mi pomozecie.
Coreczka ma aktualnie 1,5roczku i jezdzimy od samego poczatku Mutsy. Wszystko
jest ok ale wolalabym juz cos lzejszego. Zalezy mi zeby wozek byl wygodny i
mial rozkaladane oparcie bowiem po spacerkach moja Agatka zazwyczaj zasypia w
drodze do domu. najlepiej zeby byl to wozeczek nie tylko na lato ale tez na
jesien i zime bo zapewne jeszcze bedzie chciala jezdzic. a mutsy bym
najchetniej juz sprzedala ze wzgledu na jego wielkosc. Aktualnie po
przeszukaniu forum i wysluchaniu opini w sklepach chodza mi po glowie
nastepujace modele: peg perego pliko p3 (jednak zastanawiam sie czy czasami
moja corcia juz nie jest do niego za duza??ale najbardziej mi sie podoba).
Bardzo podoba mi sie takze wersja peg perego pliko x-lite jednak uslyszalam
opinie ze jest to wozek tylko na sezon letni. dodatkowo nigdzie nie moge w
trojmiescie zobaczyc tego wozeczka na zywo. trzecim typem jest inglesina
trip. wozek na lato ok ale nie wiem czy sprawdzi sie w sezonie jesienno-
zimowym. podobana sytuacja z jane energy... juz sama nic nie wiem...:((
zawsze jestem taka nie zdecydowana..taka juz moja natura.. pomozcie prosze:)
Karolina

Obserwuj wątek
    • agular Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 10.05.07, 08:48
      ja synkowi jak miał 1,5 roku kupiłam Maclarena i sprawdza się oczywiście
      super...Polecam
      • alcarin Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 10.05.07, 09:35
        Widze, ze jest podobnie, jak u nas: tez od poczatku jezdzimy mutsy, ale
        wolalabym dla siebie cos lzejszego i mniejszego (na urlop chcialabym wsadzic
        kilka toreb do bagaznika ;) ) Moja corka jest co prawda troche mlodsza, bo ma
        niecale 13 m-cy, ale jest dluga osoba. Dlatego zalezey mi na czyms, co ma dlugie
        oparcie (a o to trudno niestety). Chcialabym tez zeby bylo dosc szerokie - ok.
        32cm. O to juz latwiej, ale standard w spacerowkach-parasolkach to raczej 30cm.
        No i byloby fajnie, gdyby mialo okrycie na nozki, choc tak do konca nie wiem,
        czy jest nam potrzebne, bo ja kupuje wozek glownie na okres letnio-jesienny, bo
        na zime zostawiam jednak mutsy (napewno lepiej sobie poradzi na sniegu , niz
        parasolka z podwojnymi kolkami, w ktorych ponoc zawsze blokuje sie snieg). Acha,
        no i z racji tego, ze ma to byc wozek wypadowo-urlopowy (mutsiakiem bede tez
        jezdzic na spacery kolo domu), to nie chce na niego wydac wiecej niz 450-500zl
        (a najchetniej jeszcze mniej ;) ). Moimi typami dotychczas byly: Coneco Polo b.
        chwalone przez mamy (ponoc bardzo udana podroba maclarena xlr), ale wczoraj
        przymierzylam do niego corke i jest jakies takie plytkie, Coneco Trafic -
        wszystko super, bo jest glebsze niz Polo, ale nie ma kieszonki na budce, a ja
        musze miec jakis mini schowek w wozku, bo nie zawswze chce sie brac np. plecak
        ze soba. Te dwa wozki maja rewelacyjne ceny: Polo 340zl, a Trafic 299. Z
        oslonkami na nozki i chyba foliami. No ale jak widac z czegos one wynikaja :/
        Myslalam tez o irlandzkim wozku Zooper Hula, bo w necie i z daleka prezentuje
        sie super, ale ponoc ma slaby, cienki material. Inne osoby twierdza, ze jest
        poprostu delikatny i super na lato. Musze go obejrzec z bliska, ale w W-wie sa
        tylko w Swiecie Dziecka. Kosztuje ok. 400zl. W internecie podobaly mi sie tez
        wozki z grupy Hauck (niemieckie), ale wczoraj widzialam modele Disney na zywo i
        sie zalamalam - takiej szmaty na wozku to nigdy nie widzialam. Tandeta na maxa.
        Taki sam material byl tez na wozku Esprit (tez z tej grupy), tyle, ze w innych
        kolorach. A Esprit kosztuje ok. 650zl. wiec wcale nie malo jak na wozek tej
        klasy. Material w nich jest gruby na siedzisku, a na budce cienki szmaciany,
        sztuczny, szorstki i jakby (a moze napewno) bez impregnacji. Az ciary przechodza
        jak go dotykasz. Mam jeszcze jeden typ - Chicco ct0.4. Nowe kolory sa fajne, ale
        nie widzialam go na zywo, tylko w necie. Kosztuje ok. 480zl z oslonka.
        Nie ma wozka idealnego, ale czy zeby kupic w miare dobry wozek, rozkladany na
        plasko i z oslonka, trzeba wydac 100zl?
        Jak znajdziesz cos fajnego, daj znac :)

A co do PP - chyba faktycznie nie ma sensu kupowac takiego wozka dla
        poltorarocznej dziewczynki.
        • alcarin Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 10.05.07, 09:37
          Oczywiscie 1000 zl, a nie 100 :)
        • karolzz Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 11.05.07, 12:13
          Chicco ct0,4 jakos nie przypada mi do gustu. i ostatecznie dokonam wyboru
          pomiedzy inglesina trip a pliko x-lite. no w sumie jeszcze maclaren xt chodzi
          mi po glowie :) na korzysc inglesiny przemawia cena i rozkaladane na plasko
          oparcie. natomiast pliko jest poprostu ladny i ma duze siedzisko i jest
          przytulnieszy od inglesiny. oczywiscie nadal pliko na zywo nie widzialam tylko
          sugeruje sie tym co wszyscy pisza i mowia. i co tu wybrac?? przede mna
          weekend . musze cos wymyslec i w poniedzialek dokonac zakupu :)
          • monika_wroclaw Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 11.05.07, 18:40
            Ja wypróbowywałam oba te wózki w sklepie tzn. Inglesinę Trip i Pliko x-lite, na
            korzyść Inglesiny zaliczyłabym prowadzenie i podbijanie.
            • karolzz Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 11.05.07, 20:51
              A czy moglabys mi napisac ktory wg Ciebie bedzie wygodniejszy dla dziecka?? czy
              pliko ma wieksze siedzisko niz trip?? i czy przy maksymalnie rozlozonym oparciu
              w pliko dziecko spokojnie "utnie" sobie godzinna drzemke? z gory dzieki za
              odpowiedz
              pozdr
              • monika_wroclaw Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 12.05.07, 10:13
                Siedziska nie mierzyłam, ale tak na oko wydaje mi się, że w pliko x-lite jest
                ciut większe, ogólnie mojej Ninie było w nim wygodnie i myslę, że bez problemu
                dziecko może się przespać w tym wózku, oparcia rozkłada się wystarczająco.
                Pliko x-lite podbija się trochę gorzej od Tripa, ale dużo lepiej od pliko p3.
                Wizualnie bardziej podoba mi się x-lite niż trip, w tegorocznej kolekcji nie
                podoba mi się tapcerka w tripie, a z poprzedniej kolekcji już raczej się w
                Polsce nie kupi.

pozdrawiam
                • karolzz Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 12.05.07, 14:15
                  A więc chyba się zdecyduje na x-lite. najwyzej sprzedam jakby sie nie
                  sprawdzil. raz sie zyje :) dzieki
                  pozdrawiam
    • szalaput3 Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 10.05.07, 09:57
      i ja również Mutsy jeżdzę- ciężki to fakt, ale kupiłam już chicco ct 04
      w sklepie go wcześniej oglądałam i wygląda nawet fajnie jak na parasolkę, jest
      spory po rozłożeniu, niestety coś wysyłka się opóźnia ale może dziś już dojdzie
      i będę mogła wypróbować :)
      • alcarin szalaput 3 :) 10.05.07, 10:10
        Blagam w takim razie o opinie o ct 0.4, bo wlasnie na niego ostrze zeby :)
        Zalozylam nawet przed chwila watek o tym wozku i zadaje tam dosc szczegolowe
        pytania :) A ogladalas tez ct 0.5? Bo wydaje sie byc podobny (tylko inna
        kolorystyka), tyle ze tanszy. Chcialabym wiedziec na czym polega roznica miedzy
        nim, ze jeden od drugiego jest sporo tanszy.
        • sadaga ct. 0,4 10.05.07, 11:29
          moja znajoma ma ten model. Nie narzeka oprócz jednej rzeczy - mianowicie synek
          jej zjeżdża z siedziska. Nawet był taki wątek na forum. dziewczyny sie
          zastanawiały czy to wina wózka czy dzieci (bo to lubia po prostu robić :-).
          • alcarin Re: ct. 0,4 10.05.07, 11:35
            Hm, no wlasnie czytalam. I wydaje mi sie, ze to moze byc wina wozka, bo
            siedzisko ma ponoc tylko (wg mnie to b. malo) 20cm. Co prawda z rozlozonym
            podnozkiem az 42, ale przeciez jak dziecko wieksze, to jezdzi z podnozkiem zlozonym.
            • monika_wroclaw Re: ct. 0,4 10.05.07, 12:07
              To nie jest wina głębokości siedziska tylko wyprofilowania, jak siedzisko z
              tyłu lekko się zapada to wtedy jest ok i dziecko nie zjeżdża, jeżeli jest źle
              wyprofilowane to nawet jak będzie miało 25cm to i tak dziecko będzie się zsuwać.
        • martapj Re: szalaput 3 :) 31.05.07, 01:43
          alcarin napisała:

> Blagam w takim razie o opinie o ct 0.4, bo wlasnie na niego ostrze zeby :)

• aguskin Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 31.05.07, 09:16
      wczoraj byłam w sklepie i właśnie oglądałam tego typu wózki, synek ma 13
      miesięcy i jeździmy plico p3 i chcę coś lżejszego, oglądałam i woziłam go w
      maklarenie techno, inglesinie trip i espresso i ciak primi sogni, i jeszcze
      takim malutkim bebe confort- dziwadełko(nie wiem jak się nazywał- bo stary
      poganiał), powiem tak wizualnie wszystkie oprócz maklarena wyglądały jak
      zabawkowe, w maklarenie było najlepsze podbijanie i synkowi najwygodniej, ale
      nie jest aż tak dużo lżejszy niz nasze ppp3, i kolor smutny, stawiałam na ciaka
      i espresso bo chciałam coś z całą rączką, lepiej mi się prowadzi i ciak chyba
      lepszy ale kolorrr brrr, a espresso kolorki fajne ale taka jakaś badziewna, i
      nadal nie wiem, a trip taka malutka, zgrabna, ale taka płytka, i niestabilna,
      na lato pewnie fajna, ale jak już kiedyś pisałam nie lubię jak dziecko wypełnia
      cały wózek, i boję się go na chwilę samego zostawić, że kombinując wywali się z
      całym wózkiem
      czy są jakieś lekkie z cała rączką?? i nie wyglądają jak dla lalek i różnia się
      od ppp3
      • kaaaroo Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 31.05.07, 11:27
        Na Twoim miejscu jeśli myślisz o pełnej rączce to postawiłabym na Espresso -
        wcale nie badziewna, to bardzo dobra firma i wytrzymałe wózki. Sama chciałam
        ten model, ale najpierw dziecko było za małe do wózka bez regulacji podnóżka, a
        później nie mogłam sobie pozwolić na taki wydatek i wybrałam wózek w typie
        chicco caddy. Espresso to moje niespełnione marzenie ;)) wady to mała budka -
        raczej daszek i niewielkie wymiary wewnętrzne siedziska.
        Jedno mnie niepokoi w Twoim poście - jak to "boję się go na chwilę zostawić" -
        dziecka w wózku nie zostawia się ani na chwilę!
        • aguskin kaaaroo 31.05.07, 19:22
          nie chodzi mi o zostawienie całkiem samego, ale jak jestem w sklepie i on stoi
          w wózku koło mnie, a ja coś oglądam , bo tych przewozówek używam na tego typu
          wyjazdy, i mam starszego 8 latka, który ciągle walczy o prowadzenie, i on przy
          podbijaniu lub innych manewrach przesadza, a ja mam serce w gardle, sa o to
          ciąglie dymy, zimę jeździliśmy deltimem ligero to czołg, więc byłam trochę
          spokojniejsza, a w plio trchę się boję, a tamte wózeczki jak starszy dopadł to
          fruwały po sklepie, mały też już wychyla się itp. może jestem przewrażliwiona,
          może po obciążeniu dzieckiem jest ok???
      • alcarin Re: Parasolka dla 1,5rocznej dziewczynki - pomóżc 31.05.07, 15:35
        Jest jeszcze mutsy spider - ma pelna raczke, nawet obciagnieta skora ;) Jest na
        3 kolach (tzn. w sumie na 6, bo ma podwojne), fajnie wyglada, podobno lekki i
        przyjazny dla mamy. Nie wiem tylko jak przyjazny jest dla dziecka - balabym sie
        go kupic, ze wzgl. na to, ze zamiast pelnego oparcia w jednym kawalku ma
        oparcie, a nad nim taki jakby zaglowek. Widzialam w nim 13-miesieczna
        dziewczynke i wygladala na zadowolona. Spala tez w nim smacznie i widac bylo, ze
        jej wygodnie. Jeszcze chyba nie dosiegala glowa do zaglowka, tylko miala ja na
        tej czesci stanowiacej oparcie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka