Dodaj do ulubionych

gondola x-landera

12.05.07, 19:54
czy wiecie może czy gondolki w x-landerach mają regulowane oparcie? czy
wiecie, która gondola z taką funkcją pasowałaby do x-landera?
z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • silje78 Re: gondola x-landera 12.05.07, 21:19
      niestety nie mają, do wózków tej firmy pasują tylko gondole x-lander oraz
      quinny i maxi-cosi (te po dokupieniu adaptera-teraz jest inny).
      • melancholia133 Re: gondola x-landera 13.05.07, 07:25
        no to gucio. a już myślałam, ze w końcu znalazłam sensowny wózek.
        • sylw99 Re: gondola x-landera 13.05.07, 09:41
          Ja gdy znalazłam x-landera też chciałam by w gondoli było regulowane oparcie,
          niestety nie było ale wózek tak mi się spodobał że kupiłam a teraz z
          perspektywy czasu powiem ze regulowane oparcie w gondoli to tylko bajer a z
          drugiej strony jak dziecko będzie chciało siadać to już nie utrzymasz go w
          gondoli a jeżeli bardzo będziesz chciała podnieść dzieciaczka to wystarczy
          poduszeczka czy jak u mnie odpowiednio złożony ręcznik włożony pod materacyk.
          Pozdrawiam i życzę udanych wyborów… znam ten ból :)
          • melancholia133 Re: gondola x-landera 13.05.07, 12:25
            no właśnie też tak sobie teraz myślę, że to regulowane oparcie będzie można
            jakoś obejść, ale ponieważ dziecko przyjdzie na świat na jesieni przypuszczam,
            ze całą zimę przejeździ w gondoli, dlatego akurat na gondolę w pierwszej
            kolejności zwracam uwagę. Może faktycznie wystaczy jakiś domowy sposób na
            uniesienie oparcia?
            • mariken że tak zapytam... 13.05.07, 20:39
              po co chcesz podnosić oparcie?
              moja córka urodziła się na początku grudnia, w gondoli zupełnie na płasko
              jeździła 4 miesiące - przesadziłam ją do spacerówki kiedy zaczęła zapierać się
              łokciami przy wkładaniu do gondoli. poza tym jest długa i nie było jej już
              wygodnie.
              nasza gondola nie miała podnoszonego oparcia i jakoś nie uważam tego za wielki
              minus. ba, kupując wózek to byłaby ostatnia cecha nad którą bym się
              zastanawiała...

joaska
            • sylw99 Re: gondola x-landera 13.05.07, 22:01
              Mój synek urodził się w połowie września i powiem że gondola jest idealna na
              zbliżające się chłody, poza tym koła x-landera są super świetne na śnieg, ja
              mam 3 kołowy wózek to tym bardziej był super gdy musiałam przebić się przez
              wydeptaną ścieżkę w śniegu, po prostu podnosiłam tył i jechałam jak taczką na
              przednim kole. W ten sposób nie było dla mnie żadnego miejsca gdzie bym nie
              dotarła ze swoim maluchem :).Wracając do gondoli to synuś przejeździł całą
              jesień, zimę i wczesną wiosnę a gdy miał 7 miesięcy przesiadł się do
              spacerówki, idealnie bo w gondoli już nie chciał jeździć a zaczynała się wiosna
              więc spacerówka w sam raz. Odnośnie podnoszenia to mój synuś jak już podrósł
              był bardzo ciekawy świata i nie chciał leżeć na płasko więc podniesienie
              ułatwiało mi sprawę bo mały widział co dookoła się dzieje i nie spacerowałam na
              sygnale a to ważne dla zdrowia psychicznego 
              • melancholia133 Re: gondola x-landera 14.05.07, 08:51
                no właśnie ja też mam termin na połowę września i myślę sobie, że podnoszone
                oparcie byłoby super na początek przyszłego roku, kiedy dziecko będzie chciało
                sobie popatrzeć na świat, a na spacerówkę może być jeszcze za małe...

Sylw99, nie wiem, czy dobrze zrozumiałam - miałaś x-landera z regulowanym
                oparciem gondoli, czy jakąś inną gondolę, a x-landera spacerowego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka