brusiaw0 04.09.07, 23:24 Mam pytanie do uzytkowniczek X-landerów XA,X1,X3 czy sa/byly zadowolone z wozkow i o ew.wady, usterki itp. Jesli moge to proszę o informacje czy mieszkacie w mieście czy poza? Dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silje78 Re: X-lander X1,X3,XA 05.09.07, 10:06 temat wałkowany wielkorkotnie. wrzuć w wyszukiwarkę. ja mam XA. co prawda jeszcze czeka na pasażerkę, ale troje moich znajomych je ma/miało i byli zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: X-lander X1,X3,XA 05.09.07, 10:15 Miałam XA Zadowolona bardzo Mieszkam w mieście (w bloku) Kilka małych zastrzeżeń miałam - ale małych. więcej szczegółów w poprzednich wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
brusiaw0 Re: X-lander X1,X3,XA 05.09.07, 10:50 Dzięki za odpowiedzi, ale uściślę trochę moje zapytanie:zależy mi głównie na opiniach użytkowniczek/ków spoza miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: X-lander X1,X3,XA 05.09.07, 12:57 co prawda mieszkam w mieście, ale prawie całe wakacje byłam poza miastem, troche na wsi a trochę w górach. Wszędzie z Xlanderem XA. Powiem tak - jechaliśmy nim w Dolinie Strążyskiej w Tatrach :) W innych dolinach też ale z tych "zdobytych" przez nas ta była chyba najabrdziej kamienista. Na wsi chodziłam na spacery po drogach polnych. Uważam, że wózeczek sprawował się bardzo dobrze. Duże kółka sprawiają że musi byc naprawde głęboki piach żeby było trudno jechać, po kamieniach tez radzi sobie świetnie (troche trzęsie - wiadomo - ale przeciętna polna droga nie jest mu straszna). Dla mnie czasem minusem była jego waga (choc i tak niewielka w porównaniu z wózkami tego typu, na duzych pompowancyh kołach) kiedy musiałam wciągac go po schodach. W niektórych hipermarketach były za wąskie przejścia przy kasach dla tylnych kółek XA. Poza miastem minusów tego wózka widze znacznie mniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
brusiaw0 Re: X-lander X1,X3,XA 05.09.07, 13:16 Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedz,mnie na szczęście nie czekają schody, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta80s Re: X-lander X1,X3,XA 05.09.07, 14:00 Dziewczyny a napiszcie prosze jak jest z rozkladaniem oparcia w spacerowce w xa. Na plasko calkowicie sie nie da i wydawalo mi sie w sklepie ze maxymalne rozlozenie w nim nie jest do konca wygodne dla dziecka. Ale jestem zielona w tym temacie wiec prosze napiszcie czy byl z tym klopot. Drugie pytanie dotyczy samego siedziska w spacerowce. W sklepie uslyszalam, ze to siedzisko jest zdecydowanie zbyt krotkie i ze dziecko zjezdza z niego. Z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: X-lander X1,X3,XA 05.09.07, 14:47 Faktycznie nie rozkłada sie na idealnie płasko. Niestety w większości wózków tak jest. Moja córka spała chętnie w tak rozłożonym i było ok. Co do siedziska - nie wiem jak by bylo z duzo starszym dzieckiem - ja jezdzilam Xlanderem do 9 miesiąca życia Tereski i bylo ok. Nie wydaje mi sie zeby bylo za płytkie - nawet powiedzialabym ze wózek jest właśnie wygodny dla dużego dziecka, przestronny itp. No ale jak mówie - nie próbowałam to nie będe się zarzekać... Nie sądzę tez żeby dziecko zjeżdżało bo siedzisko jest roche "zapadnięte" do dołu, więc raczej sie z niego nie "wyjedzie". Odpowiedz Link Zgłoś
brusiaw0 Re: X-lander X1,X3,XA 06.09.07, 11:26 Mam jeszcze jedno pytanie, tym razem o gondolę,a dokładnie jak jest z rozmiarem ,czy jest obszerna? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: X-lander X1,X3,XA 06.09.07, 12:25 no cóż - do największych nie należy. nie ma się co porównywac z taką np. Emmaljungą, ale dla mnie było ok. Jest robiona na wzór gondoli Quinny i rozmiar jest właśnie taki. Moja córka urodziła sie w listopadzie, miała 3600 wagi i 58 cm wzrostu (więc dosc długa:)). Przez zimę spokojnie się przewiozłyśmy, ja na wiosne zainstalowałam już spacerówkę - ale to dlatego że jest lżejsza niz gondola a ja mieszkam w bloku wiec musiałam wózek wciągac codziennie po kilku schodach. Mój brat woził synka znacznie dłużej i jakos się mieścili. No generalnie do najobszerniejszych nie należy ale gdzies do pół roku dziecko powinno pojeździć. Jak dla mnie potem można wozić w spacerówce rozłożonej. Odpowiedz Link Zgłoś
anamelia Re: X-lander X1,X3,XA 06.09.07, 12:58 Ja mam x landera x3. Gondola rzeczywiście nie jest duża ale może nie tyle krótka co jest wąska i trochę płytka. Pocieszam się że gdy mojemu synkowi zrobi się w niej trochę ciasno wyjmę wkład materiałowy i zrobi się wtedy więcej miejsca. Ale nie będzie mu wtedy tak cieplutko.Koła są duże pompowane, sprawdzają się rewelacyjnie na nierównościach. Jak dla mnie rączka powinna mieć większą regulację poziomu w dół bo jestem niska. Mam już najniżej a wolałabym jeszcze trochę. Minusem jest montowanie długiego paska do torby x landera. Nie da rady gdy torba jest zawieszona na wózku. Trzeba torbę odpiąć i zamontować długi pasek do noszenia na ramieniu. Dla mnie to wada bo raczej używa się długiego paska żeby mieć wolne ręce. Zatrzask w torbie za głośno się zamyka. A tak poza tym wózio super jeszcze go testujemy. Super wielki kosz na zakupy. Wszystko się zmieści dla mnie to też było ważne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: wymiar gondoli 06.09.07, 17:23 dlugość 78cm, szerokosć w miejscu przewężenia (uchwyty do mocowania gondoli na stelażu) prawie 33cm (poza nózkami jest to najwęższe miejsce w gondolce). tak więc nie jest najmniejsza, choć faktycznie np. emmaljunga czy peg perego ma większe :) Odpowiedz Link Zgłoś
opium74 ja mam X1 07.09.07, 08:26 na razie używamy tylko gondoli. Mieszkamy w mieście ale chodzimy na spacery po łąkach nadodrzańskich a na wakacjach byliśmy w Borach Tucholskich - wózek spisał się świetnie, żadne wyboje, piach i wertepy nie były mu strzaszne :) z wad moznaby wymienic: - wagę - dla mnie to nie problem bo mam 6 schodków do piwnicy i po prostu zjezdzam wózkiem w dół a w górego wciągam a nie noszę - brak przekładanej rączki - też mi to nie przeszkadza :) - mały kosz na zakupy - kupiłam dodatkową siatkową torbę wieszaną na rącze, mieści się do niej OGROMNA ilośc zakupów a dzięki dobremu wyważeniu wogóle to nie przeszkadza w prowadzeniu wozka - żeby złożyć budkę należy przytrzymac przyciski z jej obu stron i wtedy brakuje trzeciej ręki żeby ją złożyć ;) - to mnie akurat irytuje ale już się nauczyłam jak sobie radzić :) Torbę dobrałam z casualplay - duża, świetna organizacyjnie, wytrzymałe zatrzaski. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: ja mam X1 07.09.07, 09:28 ten kosz nie jest znowu taki maleńki :) ja miałam torbę do kompletu, wieszaną na rączce. Oprócz rzeczy dla dziecka można tam schowac sporo zakupów, poza tym w spacerówce jest jeszcze siatkowa kieszeń na dole oparcia - to tez zwiększa miejsce na zakupy :) Odpowiedz Link Zgłoś