Dodaj do ulubionych

parasolka dla 2,5 latka!

09.10.07, 09:57
chciałabym kupić lekką parasolkę, dla synka. Coś mały nie lubi
chodzić na spacerkach i ciągle domaga się wózeczka. Potrzebuję coś
małego składanego szybko do samochodu, dobrze byłoby żeby siedzenie
było chociaż lekko odchylane do tyłu, zdaża się mu usnąć na
spacerze. Prawie zdecydowałam się na Coneco Joker są teraz w
promocji, ale mają taki okropny daszek zamiast budki. Nie chcę za
bardzo przepłacać, bo wózek mam nadzieję nie będzie potrzebny zbyt
długo. Błagam doradźcie coś bo oszaleję od przeglądania wózków.
Obserwuj wątek
    • roksanaa22 Re: parasolka dla 2,5 latka! 09.10.07, 14:14
      Joker jest dostępny także z budką ja jednak szczerze polecam baby
      dreams bunny:)))
      • baziaczek Re: parasolka dla 2,5 latka! 09.10.07, 16:20
        Jeśli nie jesteś zbyt wysoka (tak gdzieś do 170 cm wzrostu) to
        polecam chicco caddy (czyli ct06). Jest super dla niższych osób
        doskonale się podbija, lekko odchyla, ma fajne, dość głębokie
        siedzisko, dobrą amortyzację jak na parasolkę i jest naprawdę
        leciutki - cena coś koło 200 zł.
        Jeśli jesteś wysoka to polecam jane rocket, ale cena jest dość
        wysoka, więc nie wiem czy to miałoby sens.
        Obydwa te wózki wypróbowałam więc mogę z czysteym sercem polecić.
        Podobał mi się też x-lander x-go, oglądałam go ostatnio w sklepie,
        ale nie miałąm okazji powozić w nim młodego, więc nic tu nie powiem,
        poza tym że cena i sam wózek wyglądowo fajny.
        • pati1970 Re: parasolka dla 2,5 latka! 09.10.07, 17:52
          chicco caddy jest ok tylko nie wiem dlaczego niepodobają mi się te
          wszystkie daszki zamiast budki, chyba że można do chicco caddy
          dokupić budkę?? Oglądałam na allegro też Bunny jest dość fajny i ma
          daszek, ale znowu czytałam że lepszy jest Sorento bo się lepiej
          podbija (ale też ma ten okropny daszek) albo właśnie Caddy. Aha i
          jestem raczej tą "niższą" mamą. Może jeszcze jakieś sugestie???
    • pati1970 Re: parasolka dla 2,5 latka! 09.10.07, 22:41
      podbijam pytanie.
      moze ktoś ma jeszcze jakieś propozycje albo spostrzeżenia co do
      eksploatacji.
      • marta2202 Re: parasolka dla 2,5 latka! 09.10.07, 23:27
        Ktoś na forum kiedyś polecał taki wózek.
        www.allegro.pl/item216971427_hit_esprit_black_lekka_spacerowka_hauck_folia.html

ja tego wózka osobiście nie znam ale mi się podoba:)
      • pstrabiedronka Re: parasolka dla 2,5 latka! 09.10.07, 23:27
        a chicco ct05? kosztuje 260 zł, ma budkę oparcie regulowane do półleżącego.
        www.allegro.pl/item252045510_oryginalny_wozek_chicco_ct_05_od_ss_njtaniej.html
        albo Graco Mojo - 230 zł
        www.allegro.pl/item252409601_graco_mojo_niesamowita_promocja_4_kolory_.html
        a tutaj Chicco ct05 Evolution za 270
        www.allegro.pl/item252398095_chicco_ct05_evolution_07_folia_wyslka_12_h_e_.html

• roksanaa22 Re: parasolka dla 2,5 latka! 10.10.07, 08:45
          Chicco strasznie klekoczą:))
          Sorento natomiast zepsuł się mojej koleżance po 2 tygodniach...
          • pati1970 Re: parasolka dla 2,5 latka! 10.10.07, 09:41
            esprit jest super ale trochę drogi, mojo widziałam na żywo i wygląda
            bardzo niefajnie jak wózek dla lalki, natomiast te jasne wykończenia
            przy nóżkach w tych wózkach chicco to nie dla mojego 2,5 latka, poza
            tym suwaki często puszczają.
            Sorento jest fajny ale przynajmniej na zdjęciach niczym nie rózni
            się od bunny, a ten ma daszek. Nie wiem tylko jak z trwałością.
          • kasia27-2 Re: parasolka dla 2,5 latka! 10.10.07, 10:11
            Witam...mnie podoba się wózek niemieckiej firmy Hartan buggy ix1...pdaję link
            www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=66&products_id=1040&osCsid=87d88fc6da31f22152fddd10ae5a4d7f
            Czy ktoś wie coś na ich temat? Niezły jest też Peg-perego Pliko P3...no ale są
            to wózki już znacznie droższe
    • koma.edziecko Re: parasolka dla 2,5 latka! 10.10.07, 10:10
      Lekki i tani to tylko Chicco Caddy, to chyba najlepszy wózek tego
      typu.
      Bunny jest dużo cięższy i ma płytsze siedzisko.
      Żadne suwaki nie puszczają, miałam i babydreams i Chicco.
      Caddy jest naprawdę super a daszek wcale nie jest taki zły, jest
      łamany dzięki czemu chroni przed słońcem, jak pada deszcz to
      zakładasz na niego folię, można też go odkręcić jeśli by Ci był
      niepotrzebny.
      .
      • marta2202 Re: parasolka dla 2,5 latka! 10.10.07, 15:03
        tutaj jest Speed Sun tańszy ale nie wiem czy to to samo:)
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=253711277
        Może ktoś się zna i się wypowie.
        • mysz1978 Re: parasolka dla 2,5 latka! 10.10.07, 18:24
          Tu jets jeszcze Hauck
          www.allegro.pl/item253711277_spacerowka_hauck_speed_sun_2_kolry_wyprzedaz_.html
          Ja tez mam Hauck ale taki troche masywniejszy - Hauck Shopper - teraz widze ze
          ich na Allegro nie ma... Jest podobny
          www.allegro.pl/item251546889_disney_shoper_wozek_spacerowka_prokids_hauck.html
          • pati1970 Re: parasolka dla 2,5 latka! 11.10.07, 10:42
            A co sądzicie o parasolce X-Fun firmy X-Lander. W wyszukiwarce nie
            znalazłam zbyt wiele info o niej. Jest teraz w promocji na allegro
            za 159,00 (nie wiem jak zamieścić link) waży tylko 5 kg i wygląda
            dość fajnie.
            • koma.edziecko Re: parasolka dla 2,5 latka! 11.10.07, 11:20
              X-fun to podróbka Chicco Caddy, wygląda niemal identycznie a wiadomo
              jak jest z podróbkami, oryginał jest zawsze lepszy.
              • pstrabiedronka Re: parasolka dla 2,5 latka! 11.10.07, 12:48
                ja widziałam Xfun w sklepie - nie zrobil na mnie dobrego wrażenia.
                miałam wrazenie ze się zaraz rozleci i ledwo się trzyma. Bardziej mi
                przypominal wózek dla lalek. Nie wiem - może to kwestia skręcenia??

do marki nie jestem uprzedzona, miałam zwykłego Xlandera XA i tego
                polecam z czystym sercem ale Xfun jakos ... no ale nie wiem - nie
                używałam, mówie tylko o wrażeniu po obejrzeniu w sklepie.
                • pati1970 Re: parasolka dla 2,5 latka! 11.10.07, 17:21
                  właśnie jestem po wizycie w sklepie i powiem że całkiem fajny ten x-
                  fun, z tym że teraz chicco cady w firmowym sklepie można kupić za
                  199,00. Widziałam tez parasolkę firmy Delti model Duck z budką
                  zamiast daszka i miękkim pałąkiem za 249,00, całkiem fajna tylko
                  trochę długa jakieś 115 nie wiem czy mi wejdzie do bagażnika. A co
                  myślicie o kupnie używanego chicco cady - na co trzeba zwrócić
                  uwagę, co najbardziej się zużywa.
                  • pati1970 Re: parasolka dla 2,5 latka! 13.10.07, 17:57
                    jestem zdecydowana na chicco caddy tylko chciałabym spytać o kosz na
                    zakupy. Podobno kiedyś można było dokupić kosz na allegro teraz nie
                    ma, czy od innego chicco pasuje i czy można dokupić w sklepie sam
                    kosz. Sprzedawczyni z firmowego powiedziała że nie bo nie pasuje,
                    ale przecież one są zapinane na rzepy więc chyba jakoś można
                    pokombinowaź, żeby chociaż włożyć kocyk.
                    • pati1970 Re: parasolka dla 2,5 latka! 14.10.07, 15:37
                      Hej! I co z tym koszykiem czy nikt nie ma podobnego problemu????
                      • roksanaa22 Re: parasolka dla 2,5 latka! 14.10.07, 20:27
                        Można zapiąć inny.Jak kupowałam za 10 zł ale do innego wózka:)
                        • baziaczek Re: parasolka dla 2,5 latka! 14.10.07, 20:49
                          Zobacz na forum Zakupy i wrzuć na wyszukiwarkę caddy - nie pamiętam
                          ja się ta mama nazywa (chyba Iwek ale mogłam pomylić więc wywołaną
                          do tablicy Iwek z góry przepraszam) miała chicco caddy dla swojego
                          synka i były linki do tych koszyczków na allegro. Nawet barierkę
                          dokupiła i jak synek chciał spać to ją obniżała, tak że kładła mu
                          nóżki i nie wisiały.Daszek jest fajny, bo ta własnie mama gdy już
                          synkowi wystawała głowa zakładała daszek pod te rurki pod
                          siedziskiem, tak że miał jakby przedłużone oparcie.
                          Ja miałam caddy 3 tygodnie i gdyby nie zbyt niskie dla mnie rączki
                          nigdy bym się go nie pozbyła, był taki lekki (a wiem co mówię bo mam
                          do pokonania 60 schodów). Ogólnie marka chicco niezbyt mi się
                          podoba, ale uważam, że ta parasolka jest genialna.
                          I koniecznie zapytaj w sklepie o rabat - my w firmowym sklepie gdy
                          caddy było po 199 zapłaciliśmy 179 zł.
                          • pati1970 Re: parasolka dla 2,5 latka! baziaczek 14.10.07, 21:18
                            niestety nic nie znalazłam, ale mam nadzieję że jakoś do tego
                            koszyka wreszcie dojdę. Jaki miałaś kolor i jak Ci się sprawdzał mi
                            podoba się czarny, ale nie wiem czy w lecie to dobry pomysł. Do
                            sklepu firmowego dzwoniłam (tylko jeden w Krakowie) i są po 199,00
                            nie wiem czy da się coś stargować, w innym sklepie są po 279,00.
                            dzięki za info
                            • marta2202 znalazłam coś takiego:) 14.10.07, 22:52
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=61336134&a=61429698
                              • pati1970 Re: koszyk do laski 15.10.07, 12:13
                                dzięki za info, znalazłam na allegro sprzedawane przez All8 kosz na
                                zakupy chyba uniwersalny do parasolek nazywa się "koszyk do laski"
                                jest ortalionowy za 24,00 lub z siatki za 18,00 i z tego co
                                doczytałam na forum można go dopasować do Caddy.
                                • pati1970 Re: kolor chicco 17.10.07, 22:39
                                  ostatnie moje pytanie jaki dla chłopca wybrać kolor manhatan- granat
                                  (mam do niego kolorystycznie pasującą osłonkę na nózki z
                                  poprzedniego wózka), czy też extreme - pomarańczowy, gorszy na zimę
                                  i trochę dający po oczach. Tylko te zostały w sklepie firmowym.
                                  • koma.edziecko Re: kolor chicco 18.10.07, 10:27
                                    Z tych dwóch to tylko Manhattan mi się podoba, extreme jak dla mnie
                                    okropny, w Warszawie zresztą tona jexdzi w tym kolorze bo chyba
                                    niechodliwy był bo zrobili na niego promocję.
                                    Ja miałam czerwony z szarą lamówką (chyba race) i był bardzo fajny
                                    stonowany nadający się i dla chłopca i dla dziewczynki.
                                    • baziaczek Re: kolor chicco 21.10.07, 18:12
                                      Miałam pomarańczowy, rok temu ten mi się najbardziej podobał, na
                                      drugim miejscu był czarny - wtedy były takie z jaskrawymi obszyciami
                                      i ten pomarańczowy dla chłopaka był najlepszy. Czerny miał
                                      jaskrawozileony brzeg - nie podobał mi się. Jakbym miała wybierać,
                                      to kupiłabym granatowy - łatwo dopasować dodatki np. taką siatkę na
                                      zakupy. A poza tym widziałam też budki - oczywiście w granatowym
                                      kolorze (ale to jeśli ktoś chce zmieniać daszek na budkę).
                                      Właśnie w tym sklepie w Krakowie jak pojechaliśmy na miejsce to
                                      zarówno na wózku, jak i na tym autku-pchaczu utargowaliśmy rabaty -
                                      trzeba tylko rozmawiać z właścicielem, bo sprzedawcy nie zależy, a
                                      jak sie trafi na właściciela, to można pogadać.
                            • smeagoul Re: parasolka dla 2,5 latka! baziaczek 26.01.08, 12:26
                              co do koloru to ja mam race dla chłopca. sliczny jest:)kupilam w sklepie chicco
                              w katowicach (3 stawy) i dałam 199zł
    • mozynka Re: caddy parasolka- tylko do 15 kg 25.01.08, 20:02
      wiele z Was poleca chicco caddy ct 05(czy 04- myli mi się to zawsze) ale
      wszystkie parasolki chicco są tylko do 15kg!!!! Moja córka 222mce już waży 13
      bez ubrań, a jeszcze chciałabym pojeździc taką spacerowką trochę.....
      • smeagoul Re: caddy parasolka- tylko do 15 kg 26.01.08, 12:24
        ja mam caddy i syna 16 kg plus ubranie i zakupy- i wózek jak nówka- a jest już
        po jednym sezonie u nas:) polecam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka