Dodaj do ulubionych

dlaczego nikt nie kupuje maclarena triumpha?

04.03.08, 00:11
zastanawiam się dlaczego nikt nie kupuje maclarena triupha, podoba mi się ten
wózek i cena jest nie najgorsza, a jakoś wszyscy kupują questa. Przyszło mi
nawet do głowy żeby zamienić titanium na triumpha bo jest lżejszy o 2 kg a to
jak dla mnie dużo.
Quest odpada bo jest za drogi.
Obserwuj wątek
    • malgosiaw32 no właśnie, dlaczego? 04.03.08, 08:12

• arc-en-ciel Re: no właśnie, dlaczego? 04.03.08, 08:25
        system regulacji oparcia jest klopotliwy, oparcie nie ustawia sie do pionu, ja
        mialam mx3 i to mnie strasznie wkurzalo w tym wozku, mysle, ze to moze byc jedna
        z przyczyn
        • etxxx Re: no właśnie, dlaczego? 04.03.08, 08:42
          witaj ja rozważałam kupno triumpha ,ale zdecydowałam się na volo
          jest lżejszy o cały około kilogram ,a dla mnie i to jest dużo .
          Moje dziecko ma dwa lata i nie sypia już na spacerach a mam jeszcze
          drugi wózek z rozkładanym oparciem.
          Myślę tak ,że on w ofercie jest taki niepotrzebny ,bo jak ktoś
          zmienia szybciej wózek myślę tu o dzieciach około roku albo półtora
          to kupują uesta ,a jak dla starszego tak jak ja to wystarczy
          przewozówka tylko .Myslę ,że triumphy sie sprzedają ,ale poprostu w
          mniejszej ilości niż inne modele.
          Przeczytałam tu ,że z oparciem jest coś nie tak może dlatego?
          Ja i tak kupowałam w necie więc nie widziałam na żywo wózka volo
          mogę Ci polecić jest rewelacyjny.
          • magda79pn Re: no właśnie, dlaczego? 04.03.08, 09:47
            ja mam volo i titanium jednak titanium zaczyna być ciężki (6,5kg) poza tym jest
            dla dziecka o wadze do 17kg a maclareny podobno do 25kg, mój syn śpi czasem na
            spacerach, jak mu się uda tzn np od ok czterech dni śpi codziennie.
            • marzena02 Re: ja sie do niego przymierzam 04.03.08, 09:53
              Juz od jakiegos czasu mysle o lekkiej przewozowce - corka ma 8,5 m-
              ca. Rozwazalam titanium spider, pozniej inglesine trip, a teraz
              triumph jest faworytem. Quest odpda bo za drogi, a triumph mozna
              kupic juz za 450 zl no i waga tylko 5 kg (faktcznie to pewnie 5,5 do
              6 kg). Rozmawialam z posiadaczka tego wozka i jest zadowolona.
              Teraz musze sprzedac gondole casualplay (potrzebne pieniazki) i
              chyba kupie tego maclarena (no chyba ze znowu mi sie odmieni)
              • pstrabiedronka Re: przez oparcie !!! 04.03.08, 09:56
                niektórym dzieciom nie przeszkadza półleżące oparcie i jeżdżą takimi
                wózkami bez protestów a niektórym odwrotnie - przeszkadza bardzo.
                Moja córka nie potrafi jechac z oparciem choć trochę opuszczonym -
                musi mieć prawie pionowo, inaczej sie denerwuje i krzyczy i wierci
                okropnie w wózku.

Oparcie w triumphie jest półleżące - dla mnie odpada.
                • rena78 a ja kupiłam:) 04.03.08, 10:20
                  jak dla mnie super;0
                  kolor brązowo-niebieski+pałąk niebieski jest super!!!
                  oparcie wcale nie uciązliwe jak wszyscy piszą!!!!
                  polecam
                  • pinik Re: a ja kupiłam:) 04.03.08, 10:23
                    Ja tez mialam triumpha. Sprzedalam go i zostaje przy quescie i volo
                    (techno tez mialam, i oceniam go jako najgorszy w prowadzeniu).

Sa dzieci, ktorym takie pochylone oparcie nie przeszkadza, ale
                    niektore szalu w takim wozku dostaja.

MOze bedziesz miala szczescie. Oby!
                  • pinik Re: a ja kupiłam:) 04.03.08, 10:25
                    Wczoraj byl starszy quest za 299 zl na allegro. Wolalabym tego niz
                    nowego triumpha czy volo.
                    Ja kupuje b. duzo wozkow i czesto uzywanych. Mialam wpadki, ale tez
                    super okazje i jestem bardzo za kupowaniem uzywanych. Wtedy mozna o
                    wiele wiecej wyprobowac, bo strata nie duza, albo nawet zadna!
                  • marta2202 do rena78 04.03.08, 10:52
                    napisz proszę coś więcej o triuphie.
                    Ile faktycznie wazy-jeśli masz możliwość zwazyć.
                    Z jakiej kolekcji masz wózek 2007 czy 2008?
                    I co z tym oparcie jest możliwość ustawienia do pionu?

• rena78 Re: do rena78 04.03.08, 11:26
                      hej mam z kolekcji 2008 nie ważyłam ale jest naprawdę leciutki;)
                      z tym oparciem mojej córce nie przeszkadza nie jest pionowo ale gdyby tak było
                      to moim zdaniem byłoby za mało miejsca na tym siedzisku;)
                      ja nie jestem znawczynią wózków jak pink;) to mój drugi wózek używam zamiennie z
                      peg perego atlantico 1
                      pozdrawiam
                    • rena78 kupiłam tu 04.03.08, 11:29
                      allegro.pl/item318493332_hb_wozek_maclaren_triumph_2008_super_gratis_w_wa.html
    • koma.edziecko Re: dlaczego nikt nie kupuje maclarena triumpha? 04.03.08, 10:59
      Ja w czerwcu 2007 pojechałam do sklepu po triumpha, potrzebowałam
      lekkiej parasolki na wakcje no i wyszłam z questem.
      Cena nie sporo większa Questa można już kupić nowego za 570zł a
      jest wygodniejszy.
      Triumph oparcie ma półleżace nie da się tych taśm mocniej naciągnąć,
      nie ma wysuwanego podnózka, siedzisko jest trochę płytsze od questa
      a wagowo jest to róznica góra pół kilograma, podnosiłam w sklepie
      obydwa.
      Triumph jest bardzo ładny, jest na tym samym stelarzu co quest
      oparcie dosyć mocno się pochyla (tak ok 18cm) żeby to zrobić trzeba
      rozpiąć plastikową klamrę z tyłu oparcia, nie ma kieszonki w budce.
      • magda79pn Re: dlaczego nikt nie kupuje maclarena triumpha? 04.03.08, 11:42
        allegro.pl/item318493331_hb_wozek_maclaren_triumph_2008_wys_0_zl_w_wa.html
        czy na tych zdjęciach to oparcie jest złożone czy rozłożone?

• betty_julcia Re: dlaczego nikt nie kupuje maclarena triumpha? 04.03.08, 11:50
          ja nie ropatrywałam nawet triumpha ze względu na płytkie siedzisko.

A tak na marginesie, gdyby jane zrobiło lepszy daszek albo quest
          maiłby bardziej rozkładane siedzisko to naprwdę nie byłoby
          alternatywy dla tych wózkow.
        • rena78 złożone n/t 04.03.08, 11:50

• pstrabiedronka Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 11:54
            www.alewozki.pl/index.php/cName/wozki-spacerowe-maclaren-triumph?osCsid=0f9c0003fe3c3d1dc2da008b92f29f8f

na dole, jest mozliwosc klikniecia w tekst "więcej zdjec tutaj" i
            wchdozi sie do galerii bardzo dokładnych zdjęć - polecam
            • monika_wroclaw Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 11:58
              A najlepiej obejrzec tu www.maclarenbaby.com/europe/index.php?
              option=com_content&task=view&id=100&Itemid=492

Wszystko dokladnie pokazane
              • pstrabiedronka Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:07
                śmiem twierdzić, że na zdjęciach podancyh przez mnie widac dużo
                lepiej :)))
                • koma.edziecko Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:10
                  ten kolor na prezentacji w alewózki to sprzed dwóch lat, na żywo
                  jest to zgniła zieleń taka khaki plus jasny błękit, nie wiem czy go
                  jeszcze gdzieś dostaniesz.
                  Ja też ostatnio kombinowałam że wystarczyłoby założyć na stelarz
                  pasek parciany z klamrą i mocno naciągnąć....
                  • magda79pn Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:21
                    to by musiało pasować bo jeśli stelaż jest ten sam co w queście... to jest
                    siedzenie pod tym samym kątem... napiszcie jeszcze do jakiej wagi dziecka jest
                    ten wózek bo to byłby jedyny argument żeby zamienić titanium na triumpha...
                • monika_wroclaw Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:38
                  pstrabiedronka napisała:

> śmiem twierdzić, że na zdjęciach podancyh przez mnie widac dużo
                  > lepiej :)))

Zgadzam się :-) Ja kliknełam na galerię, a tam byly tylko 4 zdjęcia,
                  dopiero potem zobaczyłam te dokładniejsze.
            • magda79pn Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:06
              na tym zdjęciu od tyłu oparcia to przecież wystarczy skrócić pasek po lewej
              stronie tzn przyszyć tą klamerkę koło rzepu i oparcie podniesie się wyżej :)))))))))
              już mi się podoba :))))))))
              ten kolor co w tej prezentacji :)))))))))))
              • pstrabiedronka Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:10
                Magda - zrobi Ci sie bardzo niewygodny wózek...
                ja rozumiem co chcesz zrobić, mozna tak, ale zobacz że wtedy będzie
                bardzo płytkie siedzisko, pod dosc ostrym kątem w stosunku do
                oparcia, tzn dziecko nie będzie mogło wygodnie usiąść.
                Zeby Twój sposób działał trzebaby jeszcze siedzisko jakos ustawic
                bardziej poziomo - tak mi sie wydaje.
                • magda79pn Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:13
                  muszę to zobaczyć na żywo w jakimś sklepie
            • magda79pn Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:09
              ja bym miała jeszcze prośbę żeby ktoś kto ma ten wózek go zważył bo na podanej
              stronie sklepu napisano że wózek waży 5 kg a w kartonie 7,45kg i coś tu nie
              pasuje bo chyba karton nie waży 2,5 kg?
              • betty_julcia Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:18
                Stelaż waży 5 kg, a karton, plus tapicerka,budka, kosz, osłona
                przeciwdeszczowa i jest 2,5 kg :)
                Poza tym zatsanawiam sie czy do wagi stelaża licza sie koła?
                • magda79pn Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:24
                  jak mi przysłali volo bez budki to na liście przewozowym ważył 4kg a w aukcjach
                  podają że cały waży 3,9kg !!!
                  • pstrabiedronka Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:28
                    na stronie Maclarena wyraźnie pisza przy wszystkich wózkach ze
                    podana waga jest "without hood and shopping basket"
                    • magda79pn Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:30
                      no to jeszcze to przetłumacz bo mój angielski jest poniżej wszystkich poziomów :)))
                    • magda79pn Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:31
                      no może nie aż tak źle :) bez budki i koszyka?
                      • magda79pn Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:33
                        i jeszcze doczytaj do jakiej wagi dziecka :) dzięki
                        • monika_wroclaw Re: dokładne zdjęcia - złożenia i wszystkiego :) 04.03.08, 12:33
                          magda79pn napisała:

> i jeszcze doczytaj do jakiej wagi dziecka :) dzięki

Do 15kg
                      • pstrabiedronka Re: :) dobrze jest ;) b/t 04.03.08, 12:35
                        • magda79pn jaka waga 04.03.08, 12:44
                          a czytałam tu gdzieś na forum że maclareny są do 20 czy nawet 25kg, czyli to
                          nieprawda?
                          • monika_wroclaw Re: jaka waga 04.03.08, 13:05
                            Na stronie Maclarena tylko xlr jest do 29kg
                            Reszta do 15kg, co nie oznacza, że się zarwie jak będzie jeździć w
                            nim dziecko, które wazy trochę więcej...
                            • pstrabiedronka Re: jaka waga 04.03.08, 13:26
                              ktos pisał, że w jakims sklepie sprzedawca - dorosły mężczyzna - sam
                              usiadł w Queście, podobno "z błogosławienstwem" producenta :)
                              • pinik Re: jaka waga 04.03.08, 13:42
                                Ja to pisalam z tym sprzedawca, bo zrobilo to na mnie wrazenie!

A ja swojego 4,5 letniego synka (coprawda lekki - 16 kg) tez wozilam
                                tym wozkiem (tzn Questem) na ostatnim wyjezdzie calymi dniami robiac
                                ok. 20 km dziennie i lepiej. Wozek przetrwal super!

Wg mnie nie ma za bardzo wyczuwalnej roznicy wagowej miedzy questem
                                a triumphem, a siedzonko questa znacznie wygodniejsze. Ono sie tak
                                rozklada, ze naprawde juz male dziecko ma w nim wygodne spanie (a i
                                moj starszy synek w pazdzierniku spal w nim nie raz! Ten 4,5
                                letni!). Specjalnie nie wzielam dla niego volo z nami, zeby mogl sie
                                wygodnie przespac, bo mysmy b. duzo chodzili.
                                • magda79pn kto ma volo i triumpha? 04.03.08, 16:05
                                  czy tymi wózkami jeździ się tak samo dobrze? czy któryś jest gorszy? gorzej się
                                  podbija czy coś innego?
                                  • koma.edziecko Re: kto ma volo i triumpha? 04.03.08, 16:15
                                    Ja mam volo i questa, a triumph jest na tym samym stelażu co quest,
                                    obydwa pcha się bardzo odbrze, podbijanie to bajka.
                                    Ale siedzonko wygodniejsze ma quest, wagowo bardzo niewiele się
                                    różnią.
                                    • magda79pn Re: kto ma volo i triumpha? 05.03.08, 14:53
                                      mam wreszcie volo... i powiem wam że jest super, byłam już na pierwszym spacerku
                                      i wszystko w porządku, synkowi też sie spodobał, już mu się miało na spanie ale
                                      jednak nie zasnął, fajnie ma wyprofilowane oparcie ta że jak się oparł i by
                                      zasnął to na pewno by główka nie spadała, nie sprzedaję go,wózek bez dziecka z
                                      powieszanymi zakupami przewraca się ;) ale to jest kwestia przyzwyczajenia bo w
                                      titanium tak się nie działo, titanium ma też dużo lepszą amortyzację, ja
                                      mieszkam w centrum poznania i jak przejeżdżam przez tory tramwajowe to titanium
                                      płynął a volo musiałam uważać żeby kółek nie połamać ;) no i wkurza mnie ten
                                      "dziwny" hamulec ale to też kwesia przyzwyczajenia, czy wy macie jakiś patent na
                                      blokowanie i odblokowywanie tego hamulca?
                                      sprzedaję titanium i kupuję triumpha lub jak mi się uda przekonać męża to questa.
                                      czy 2 latek potrzebuje questa? czy triumph by starczył?
                                      • koma.edziecko Re: kto ma volo i triumpha? 05.03.08, 15:11
                                        JA DLA DWULATKI KUPIŁAM QUESTA...
                                      • magda79pn Re: kto ma volo i triumpha? 05.03.08, 15:13
                                        koma ty masz questa, czy mogłabyś zmierzyć oparcie, siedzenie i podnóżek w
                                        pozycji rozłożonej tak żebym wiedziała ile jest miejsca na długość do spania? bo
                                        na aukcjach widzę że ma on fajny, długi podnóżek.
                                      • koma.edziecko Re: kto ma volo i triumpha? 05.03.08, 15:13
                                        A co do hamulca to kwestia przyzwyczajenia.
                                        Ja mam taki w quescie i nei ukrywam ten nowy jest dużo wygodniejszy
                                        ale tem też się da zaciągnąć, ja to robiłąm nogą a jak mi siatki
                                        wiszące na rączkach zasłaniały to ręką, zauwazyłam też że dużo
                                        lepiej chodzi gdy są czetse koła i jest nasmarowany.
                                        Moja Oliwka dzisiaj spała trzeci raz w Volo, główka jej nie opadała.
                                        • magda79pn Re: kto ma volo i triumpha? 05.03.08, 16:28
                                          dzięki to muszę go nasmarować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka