Dodaj do ulubionych

graco trekko

13.04.08, 16:44
co o nim sadzicie? jak sprawuje sie w trudniejszych terenach, typu las czy
zasniezone chodniki? rodze w polowie sierpnia i szukam wozka niedrogiego ktory
posluzy mi rok czasu bo na nastepne lato kupuje parasolke, jakie sa opinie na
temat tego modelu? dziekuje za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • hercia83 Re: graco trekko 13.04.08, 20:26
      Witam! Oglądałam ten wózek w sklepie i od razu zaznaczam - model z 2007 roku. Tam oparcie nie rozkładało sie zupełnie na płasko, tylko pod pewnym kątem i moim zdaniem dla maleństwa się nie nadaje. Musiałabys sprawdzić jak jest w tym nowym modelu 2008 - one się różnią bo w tym starszym np siedzisko jest na stałe zamontowane przodem do kierunku jazdy a w tym nowym już jest obracane, więc może i oparcie da się rozłożyć na płasko. Ogólnie wózeczek jest fajny, dośc duży ale lekki, fajnie skręca, ale ciężko mi ocenić amortyzację, która jest w Twoim przypadku bardzo ważna, bo wnioskuję że spacerówa ma być dla noworodka :). Sprawdź go jeszcze w sklepie. Spotkałam się tu na forum z opinią, że amortyzacja jest taka sobie... Poszukaj o tym wózeczku na forum. Ogólnie Graco się poprawiło podobno, ale ich produkty na USA a na Polske diametralnie sie różnią więc sama nie wiem.Mnie się wydaje,że najlepiej jakbyś kupiła spacerówke używana dobrej firmy jak Emmaljunga, Teutonia itp , lub po prostu zestaw z gondolą - wyjdzie podobnie cenowo- one są dobrze resorowane a odsprzedac ją potem możesz. Ja szukam własnie spacerówki dla 4miesięcznego bobaska i ostatnio jestem w temacie ;))). Tak więc spacerówka z opcja wózka wielofunkcyjnego nadaje się dla bobaska małego najbardziej.
      • vi-23 Re: graco trekko 13.04.08, 21:25
        ja juz sama nie wiem, taki mam dylemat z tym wozkiem ze glowa mala ;( nie chce
        kupowac wozka za 2000 bo posluzy mi on tylko rok, wozki firmy teutonia lub
        emmaljunga nie podobaja mi sie wogole...zdecydowalam sie juz na atlantica espiro
        baby design ale dzis wkladalam do bagaznika x-landera i zajal on cale miejsce w
        bagazniku! nie chce zeby wozek zajmowal cale miejsce bo nic innego tam juz nie
        wloze a nawet do sklepu po chleb musze podjechac samochodem...z drugiej strony
        tak prawde powiedziawszy to moje spacery beda wygladaly w wiekszosci tak ze bede
        siedziala na ogrodzie lub spacerowala wokol domu po kostce, co prawda mieszkam
        pod lasem ale sama nie bede po nim chodzic jak cos to weekendami albo bardzo
        sporadycznie...jeszcze mam troche czasu na podjecie decyzji ale nie chce wydawac
        duzo kasy a z tymi tanszymi wozkami zawsze cos jest nie tak...
        • hercia83 Re: graco trekko 13.04.08, 23:14
          Nio, dokładnie wózków jest multum a tak ciężko dokonać wyboru. Tez mi głowa puchnie od jakiegoś czasu ;). Może załóż nowy temat ,przykładowo 'Spacerówka dla rodzącej w sierpniu' czy coś takiego i napisz to co tutaj, bardziej doświadczone dziewczyny rzuca jakieś propozycje i będzie Ci łatwiej. Myślę, że skoro nie będziesz chodzić w jakieś dalsze wyprawy a raczej poruszać się koło domu to da sie coś wykombinować - przeciez chodzi o to by dzidziuś był na powietrzu a niekoniecznie w ruchu. Pewnie będziesz mogła mu kupić jakiś wózeczek an małych kółkach, składany do małych rozmairów. Pozdrawiam i trzymam kciuki :)
          • vi-23 Re: graco trekko 14.04.08, 09:09
            dziekuje za rade :) co do spacerowki na malych kolkach to poczatkowo bylam
            zdecydowana na chicco ct o1 - przystepna cena i spacerowka skladana tak jak
            parasolka,zajmowalaby malo miejsca i jednoczesnie posluzylaby dluzszy czas
            jednak juz teraz pomysl ten odszedl w dalszy plan bo stwierdzilam ze na pewno
            nie czesto ale jednak bede wychodzila na te spacery po lesie wiec chcialabym cos
            z wiekszymi kolkami...trudno jest kupic wozek ktory spelnialby nasze wszytskie
            oczekiwania, decyzja jest naprawde ciezka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka