gosia2122 12.05.08, 08:45 Na allegro jest taka fajna trójkołowka ale nic nie słyszałam nt tej firmy, jak sie ma sprawa jesli chodzi o jakosc:)...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninaornella Re: PIKOLO-co to za firma? 12.05.08, 08:59 Podbijam bo sama jestem zainteresowana:-)chciałabym kupic ja komuś a nie wiem jak się sprawuje.Czy chodzi o tę? www.allegro.pl/item360274454_super_trojkolowka_swietna_jakosc_ekstra_cena.html Odpowiedz Link Zgłoś
territta Re: PIKOLO-co to za firma? 12.05.08, 09:13 PIKOLO to żadna firma. Taka nie istnieje. Wózki te, podobnie jak Titanium (niby holenderski), Magic 3 i 4, itp. są niestety robione w Chinach. Jakość na początku wydaje się OK, ale podobno bardzo szybko się zużywają. Odpowiedz Link Zgłoś
anula-8 Re: PIKOLO-co to za firma? 12.05.08, 09:18 magic 3 jest produkowany w polsce i ma dobra opinie Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: PIKOLO-co to za firma? 12.05.08, 09:25 No bez przesady magic 3 jest baby design i czekaja na dostawy z Chin, jak to stwierdziła sprzedawczyni. Tyle tylko ze importer jest polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ninaornella Re: PIKOLO-co to za firma? 12.05.08, 09:26 Jesli chodzi o Titanium to sie nie zgodzę bo sama go mam juz od pięciu miesięcy i jakość bardzo dobra i wcześniej miałam Titanium Bugy tak samo super sprzedałam tylko dlatego że chciałam coś lżejszego i bardziej zwrotnego na podróże. I dlatego chcę kupić od tego sprzedawcy bo naprawdę ma super ceny wózków dobrej jakości. Poza tymi wózkami mam jeszcze trójkołowy chicco s3 i w jezdzie między chicco a Titanium dużej różnicy nie widzę a różnica cenowa kolosalna. A Titanium napewno sprzedawany był w Holandii bo znalazłam kilka stron a czy holenderski tego nie wiem ale teraz większość rzeczy produkowana jest w Chinach bo tam jest poprostu taniej. W każdym razie do tej pory chwale sobie Spidera a moja dwulatka to nikogo nie chce dopuscic do wózka tak go pokochała:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: PIKOLO-co to za firma? 12.05.08, 10:08 Wszystkie te wózki, baby design, coneco, titanium itp są produkowane w chinach i są kiepskiej jakości. Szybko się psują, kółka ścierają itp, jeśli chodzi o coneco i baby design to te firmy z Częstochowy je tylko sprowadzają ale serwis mają super i jesli już kupować taki wózek to od nich bo potem bez problemu go naprawią lub kółka gratis wymienią. Co do Titanium to w Holandii nikt ich nie zna, adres strony podanej przez tego sprzedawcę z allegro nie istnieje a co rozpatrywania reklamacji to wystarczy poczytać negatywy i neutrale.....ja bym od niego nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: PIKOLO-co to za firma? 12.05.08, 10:31 Sa na stronach holenderskich www.babycare.nl/index.php?cPath=63_115 Byc moze jakosc nie jest rewelacyjna, ale cena tez znikoma. Nie próbuje bronic sprzedawcy w zadnym przypadku ale z tego co widze ma 0,4% negatywów i 1% neutrali (głównie za wysyłki nieterminowe) - i to jest dużo waszym zdaniem? Dzwoniłam do nich i miła pani dokładnie i precyzyjnie odpowiadałą na moje pytania w sprawie rozkładania oparcia itp. Inna sprawa ze miałam okazje widziec spidery na żywo i niezbyt mi spasowały. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: PIKOLO-co to za firma? 12.05.08, 11:00 ale jak cos się popsuje to reklamujesz u niego i komentarza juz nie możesz zmienić. Czyli moze byc tak, ze kupisz, jestes zadowolona, dasz pozytywa a potem przy reklamacji usterki jestes juz niezadowolona ale komentarza dodac nie możesz... Tu na forum był wątek jak ten sprzedawca "rozwiązuje" problemy... No niestey - nawet jeden niezadowolony klient powoduje zniechęcenie co najmniej kilkunastu kolejcyh potencjalnych klientów. Tak działa prawo handlu - trzeba dbac o kazdego... Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: PIKOLO-co to za firma? 12.05.08, 11:11 i mi właśnie o to chodzi, te negatywy i neutrale pokazują jak sie zachowuje sprzedający gdy coś jest nie tak, jest chamski obwinia klienta ze sam coś złamał itp ja wolałabym kupić w sklepie taki baby design np i mieć pewność że w razie reklamacji nikt mnie nie zwymyśla przez telefon tylko naprawi wózek bez żadnej łaski. Dlatego też dokładam kilka groszy więcej i wózki raczej kupuję w sklepie nie na na allegro, jak sie coś zepsuje oddaję do sklepu i oni to załatwiają, nie muszę wysyłać wózka kurierem na drugi koniec Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
anula-8 Re: PIKOLO-co to za firma? 12.05.08, 12:48 racja produkowany w chinach, ale mam wozek baby design 1,5 roku i nic sie nie starło, nie odpadlo i nie zgrzypi Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: PIKOLO-co to za firma? 12.05.08, 19:43 Ja też miałam Baby Design i Coneco.Wiadomo-jakość nie powala ale cena też nie:)Byłam jak najbardziej zadowolona.W czasie intensywnego używania w obu wymienialam tylko kola,które wysyłali "bez łachy"... Odpowiedz Link Zgłoś