Dodaj do ulubionych

Luzy w kołach PP Atlantico

28.10.08, 21:46
Czy w Waszych PP Atlantico przednie koła też mają luzy? Tzn chodzi
mi o to, czy się trochę podczas jazdy ruszają w boki czy też są
sztywno na osi? Moja mama była dziś naszym wozkiem nowym/uzywanym na
pierwszym spacerze i zwrocila na to uwage. Na "dotyk" to ten luz
jest nawet mniejszy niż w enjoy'u ale moze na kostce bardzoej sie to
czuje? Jutro sprawdze osobiście co i jak ale proszę też o Wasze
uwagi.
Obserwuj wątek
    • aribeth1 Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 08:23
      Jeżeli chodzi Ci o to, że po zablokowaniu przednich kół nieco się one ruszają na
      boki, to tak, też tak mam. Miałam tak w używanym i mam tak w nowym, więc to
      chyba normalne. Nigdy mi nie przyszło do głowy, że to może w czymś przeszkadzać,
      łatwiej się przez to prowadzi moim zdaniem.
      • annalalik Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 08:28
        Chodzi mi o to ze ruszaja sie na boki przy odblokowanych kołach
        • rene26 Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 08:43
          u mnie się nie ruszają, no może minimalnie ale nie czuć tego przy
          prowadzeniu, wózek oczywiście tez kupiłam używany i nie wiem czy w
          nowych jest tak samo
          • aribeth1 Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 09:21
            Kiedy szłam po lekko wyboisto - kamienistej dróżce to owszem, w używanym koła latały na boki. Nowym jeszcze tej trasy nie pokonywałam, dam znać, kiedy to zrobię;)
            • magda79pn Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 09:54
              ja miałam odwrotnie wózki tzn kiedyś nowy, teraz używany, w moim koła się
              ruszają, chyba rozumiem o co ci chodzi, tak samo ruszają się szwagrowi przy
              techno xt, jest to potrzebne aby wózek "płynął" po każdej nawierzchni, u mnie
              wygląda to tak że po prostej drodze nic się nie rusza, natomiast na wertepach
              ruszają się sporo (wyginają się) może to zależy od amortyzacji - jak było w
              nowym nie pamiętam... natomiast mój nowy/używany ma amortyzację w jednym kole do
              wymiany i nie mam czasu aby z nim jechać do serwisu, koszt wymiany sprężynek w
              obydwóch kołach (konieczne aby był równo sztywny) to 70zł, więc niema tragedii,
              kupiłam ten wózek za 220zł :)))
              • annalalik Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 12:23
                Sprawdzilam to dzis i faktycznie jest tak jak piszecie - w chicco
                mialam podobnie ale kolka byly ciut mniejsze wiec pewnie tego nie
                widzialam ani ja ni mama. Tak ze jest ok. A jaki on fajny
                wielki ;))) Synek 2 latka i 14 kg spokojnie sie mieści i ma jeszcze
                zapas. Super wozek. Jedyne co mi przeszkadza troche to ciut
                przykrotkie pasy te w pasie dziecka ale dajemy rade ;)
                • magda79pn Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 12:54
                  nie zwróciłam uwagi na pasy bo jak go zapinałam to tylko na biodrach, nawet nie
                  poprawiałam tego paska w pasie tylko on na nim siedział, teraz od 4 dni mam
                  pokrowiec na nogi bo u nas leje, a mój syn nie znosi folii :)
                  Mój Oskar ma 2,5 roku jest wysoki ale drobny, waży 14-15kg i na wysokość jest
                  "na styk" a na szerokość ma dużo miejsca.
                  • annalalik Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 13:28
                    A masz tez lekki luz w raczce? bo u mnie jest ale to pewnie przez to
                    ze jest regulacja. W chicco tez byl lekki w raczkach luz wlasnie ale
                    nie przeszkadza to w uzytkowaniu
                    • rene26 Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 13:42
                      co do pasów to ja w ogóle ich nie używam, zdjęłam je całkowicie i
                      tylko używam pałąka
                      a w rączkach lekkie luzy są, na pewno w PP-miałam też duży wózek z
                      gondolą i też tak było ale to minimalnie jest odczuwalne
                      mi brakuje teraz tylko śpiworka na zimę :(
                      • magda79pn Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 15:02
                        mi też brakuje śpiworka... i nie wiem co tu zrobić aby mieć 1 śpiworek do
                        atlantico i do triumpha... chyba będę musiała mieć dwa ;)
                        • rene26 Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 15:42
                          a gdzie kupić śpiworek do Atlantico? czy moze sama coś znowu
                          uszyjesz? :)
                          • magda79pn Re: Luzy w kołach PP Atlantico 29.10.08, 17:33
                            uszyję chyba taki jak mam tamte profilowane tyle że troszkę szerszy ok 2cm, bo
                            one ładnie leżą. A jaki ty masz kolor wózka? mam czarny ortalion a dodatkowo
                            kupiłam wczoraj ortalion w brązowym kolorze (brązowy był przy świetle w
                            hurtowni) przy świetle dziennym jest brązowy z połyskiem w kolorze zielonej
                            oliwki... ja do maclarena będę go miała, na razie nie mam czasu go uszyć, jak
                            tylko będzie gotowy będę mogła stwierdzić czy ładnie pasuje.
                            • rene26 Re: Luzy w kołach PP Atlantico 30.10.08, 09:20
                              ja mam kolor Black Sable, czyli właściwie chyba obydwa by pasowały.
                              Jeżeli będziesz szyła do Atlantico to chętnie kupię, bo jest problem
                              żeby kupic śpiwór do tego wózeczka.
    • magda79pn Rene26 30.10.08, 10:44
      napisz do mnie na sowa796@wp.pl
      • anm-aj Re: Rene26 07.11.08, 01:27
        Gdzie mozna kupic atlantico, ponoc juz nie produkuja i czy to ten o ktorym
        czytalam: OGROMNE SIEDZISKO
        • annalalik Re: Rene26 07.11.08, 07:31
          Można kupić na allegro używane a też w niektórych sklepach jeszcze
          maja jakieś stare zapasy. Zadzwoń do producenta - on podpowie, gdzie
          w Twojej okolicy jeszcze te wózki moga być.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka