leila78 30.12.08, 13:11 pinik o nim pisała. właśnie przez przypadek na niego trafiłam w sklepie int. amko. mają też swój sklep stacjonarny w wawie. może któraś z Was by go zobaczyła na żywo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinik Re: i'coo pluto już u nas 30.12.08, 14:28 oo!! nie mam teraz czasu szukac. ciekawa je3stem ceny. u nas jest b. drogi niestety. zegnam was forumki zyczac szczesliwego nowego roku! wracam tu w nowym roku dopiero. pappa! Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: i'coo pluto już u nas 30.12.08, 17:30 www.amko.com.pl/spacerowka-parasolka-pluto-black-icoo-cat-656-id-2038.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: i'coo pluto już u nas 30.12.08, 17:31 To jest wózek stworzony dla Magdy79pn ma to co chciała szerokie siedzisko(40 cm!!!)i wysokie oparcie, no i leciutki Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: i'coo pluto już u nas 30.12.08, 21:22 ha ha ha, tylko cena nie taka... :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: i'coo pluto już u nas 30.12.08, 21:33 ja znalazłam również wózek GESSLEIN SWIFT który kosztuje 499zł i ma idealne wymiary (oparcie wysokie na ponad 60cm!!!) ale podobno kiepsko się podbija a ja niestety nie mam możliwości osobiście tego sprawdzić... i nie wiem co dla kogo jest kiepskie bo wszyscy na forum pisali że bebe confort viva podbija się okropnie a ja w sklepie posadziłam synka i bez problemu podbiłam... nie podobają mi się te koła z przodu ale jeśli wózek byłby wygodny to mogłabym przymknąć oko ;) http://cgi.ebay.pl/Gesslein-Swift-ORANGE-BLACK-2008-Neu-Portofrei-in-DE_W0QQitemZ230316864631QQcmdZViewItemQQptZDE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies?hash=item230316864631&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1399|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318 Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: i'coo pluto już u nas 30.12.08, 21:33 http://cgi.ebay.pl/Gesslein-Swift-ORANGE-BLACK-2008-Neu-Portofrei-in-DE_W0QQitemZ230316864631QQcmdZViewItemQQptZDE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies?hash=item230316864631&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1399|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318 Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: i'coo pluto już u nas 30.12.08, 23:25 Ten swift całkiem fajny:) Co do podbijania, to chyba każdy ma inaczej. Dla mnie Mutsy podbija się tragicznie za to tani Deltim Voyager005 przy nim podbija się jednym paluszkiem, i zupełnie nie rozumiem dlaczego skoro różnica cenowa to 1500zł:/ A mam jakoś tak że od droższych rzeczy wymagam więcej.A i Chicco Tour też super się podbija, ba nawet Implast.Ogólnie Mutsy robi fajne wrażenie tylko jako gondolka i tylko na stelażu urbanrider...szkoda ze robi tylko wrażenie;) Mi się ten Pluto bardzo podoba i te kolorowe wkładeczki też super,jedyne co mnie zastanawia do budka:) Magda a opłaca Ci się kupować wózek skoro zima ma się raczej ku końcowi??Mój 3 latek juz praktycznie nie używa wózka,no chyba że przed telewizorem;)pewnie już się pozbędziemy(a mam chętną) naszego chociaż mam wątpliwości bo go bardzo lubię, a tym bardziej że juz go nie produkują:( Odpowiedz Link Zgłoś
marriposa Re: i'coo pluto już u nas 31.12.08, 10:35 tu chyba tańszy: allegro.pl/item513914822_spacerowka_swift_gesslein_lekka_7kg_alumin_stelaz.html Odpowiedz Link Zgłoś
marriposa Re: i'coo pluto już u nas 31.12.08, 10:36 i chyba bym wolała niż tą pomyłke slapy :( Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: i'coo pluto już u nas 31.12.08, 14:13 no może nie warto, PLUTO na pewno nie bo teraz już nie kupię wózka za prawie 1000zł skoro będzie mi potrzebny max pół roku, na razie mam triumpha i jakoś daję radę (pierwszy raz od 6 lat mam tylko jeden wózek na stanie...) ale mania wózkowa nie daje mi spokoju ;) i wymyśliłam że pojadę do sklepu i przymierzę synka do IMPLAST VIBE który to jest identyczny jak GESSLEIN SWIFT - identyczny poza wysokością oparcia, implast ma podobno 48cm co w rzeczywistości może okazać się 43cm... no ale chodzi mi w sumie o podbijanie a stelaże te wózki mają takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
jokka Re: i'coo pluto już u nas 29.01.09, 15:29 podbijam może któraś z Was widziała ten wózek na żywo?? Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 29.01.09, 16:19 Ogladalam juz ten wozek i to b. dokladnie :) Fajny jest! Ma szerokie siedzonko. Ja sie tylko boje, czy on bedzie cichutko jezdzil. Siedzonko ma dosc plytkie niby, ale moje dziecko dobrze w nim siedzialo. Piekne one sa z tymi wkladkami. FAjny pomysl z tym indywidualnym dobieraniem kolorow. Odpowiedz Link Zgłoś
jokka Re: i'coo pluto już u nas 29.01.09, 16:26 Pinik płytkie niby? tzn? płytsze niż maclaren? nawet z tym regulowanym podnóżkiem? a jak z regulacją oparcia? jaki ma mechanizm? szerokość siedzonka (oparcia) jest imponująca 40 cm, fajne, a moze kojarzysz jakąs lekką (w miarę) spacerówkę równie szeroką i małą ( w miarę) po złożeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 29.01.09, 16:41 TAk, plytsze niz quest. Jak podniesiesz podnozek, to jest glebsze, ale na tym podnozku to bym zbytniego ciezaru na stale nie widziala... Tzn nie obciazalabym go za mocno. Z szerokich, malych po zlozeniu i w miare lekkich wozkow to napewno buggster. Oprocz niego peg perego aria (ma dosc szerokie siedzonko - mam model bez ogranicznikow oparcia). Jest leciutki i malenki i ma fajne resorki, cene i duzy kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
jokka Re: i'coo pluto już u nas 30.01.09, 10:16 Tylko że ja potrzebuje małego wózka z mozliwością rozłożenia na w miarę płasko, z regulowanym podnóżkiem, dlatego chyba nie aria jednak, jeszcze żeby można było tą tanią kupić:/, ale na razie brak, a ponad 500 zł mi szkoda jak za ten wózeczek BUggster, chyba za duży, nie wiem sama, no i się na płasko nie rozkłada ta i'coo pluto ma fajne szerokie siedzonko, ale zmartwiłaś mnie tym że takie jest płytkie. Mój synek raczej z tych większych, mac trochę się zrobił za wąski;)a gdzie ja znajde dokładne wymiary tego pluto?? Zastanawiam się poważnie nad dazzle, bo niby szerszy... Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 30.01.09, 10:32 Wiesz, wbrew pozorom w buggsterze sie dzieciom naprawde dobrze spi. I jak wyjmiesz jedno kolo (jeden guzik) to wozek jest b. plaski po zlozeniu. Pluto jest znacznie szerszy od questa. Ja tez sie wystraszylam ta plytkoscia siedzonka. Ale potem poszlam z dzieckiem i zimowej kurtce calkiem fajnie w nim siedzial. Gdybym miala teraz jakis wozek kupic i pieniadze na niego, to bym pluto kupila. Ale mnie bardzo neci juz od pol roku ten swift. Odpowiedz Link Zgłoś
jokka Re: i'coo pluto już u nas 30.01.09, 12:19 znalazłam wymiary Pluto Leicht, flexibel und wendig. Die exklusive Lifestylemarke i´coo präsentiert den neuen federleichten Liegebuggy Pluto. Der stylische Buggy besticht durch sein futuristisches Design, seine Funktionalität sowie durch uneingeschränkte Mobilität. Der kleinste seiner Art - komplett aus hochwertigem Aluminim gefertigt. Der i’coo „Pluto“ ist Ihr ideale Begleiter für die Stadt und genügt höchsten Ansprüchen. Das extravagante Modell besticht durch klare Linien und ein hochwertiges Aluminium-Gestell. schenk- und feststellbaren Vorderrädern extra breite Sitzauflage weiche Federung Rückenlehne verstellbar bis in Liegeposition 5-Punkt-Gurtsystem robuste Luftkammerräder Verdeck mit Sichtfenster und Utensilientasche Maße: Aufgebaut (LxBxH): 85 x 51,5 x 107 cm Zusammengeklappt (LxBxH): 107 x 30 x 35 cm Länge der Sitzfläche: 23 cm Länge der Liegefläche: 84 cm Sitzbreite: 40 cm Gesamtgewicht: 7,5 kg Schieberhöhe: ca. 104 cm i to wychodzi , ze siedzisko ma głebokość 23 cm, to 1 cm więcej niż dazzle, a ile ten podnóżek może mieć? a dlaczego piszesz ze bys go nie obciążała?? jakoś marnie wygląda ? że się rozwali? Pinik, a macie te wózki w sklepie? jak się sprzedają? są na nie jakieś reklamacje? a jak kolory na żywo wyglądają?? Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 30.01.09, 17:06 TE wozki mamy od tygodnia. Od tygodnia nie bylo mnie w pracy (mialam urlop). Dzis tam bylam moment i widze, ze zaden nie jest sprzedany. Dla mnie ciemne ladniejsze, bo te napisy na nich bardziej widac. Wiekszy kontrast. Ten zielony najbrzydszy (wg. mnie i kolezanek sklepowych). Wkladki super! Nie obciazalabym podnozka tzn. nie uzywala go jako siedzonko, bo to zawsze sie trzyma na tych takich "zawiasach". Nie, nie mam na mysli, ze to badziewny wozek. Mnie sie podoba bardziej skladanie w maclarenie (w tym jest jakas blokada, ktora trzeba reka odblokowac - troche podobnie jak w buggsterze). Za to oparcie sie o wiele lepiej rozklada, bo centralnie i jedna reka. RAczki sa niepiankowe (troche jakiegos plastiku czesciowo pomalowanego chyba na srebrno). Sa fajne, ze takie grube. Dobrze sie to trzyma (ergonomiczne). Jutro ide do pracy, wiec jak masz jakies pytanie to w wolnej chwili moglabym moze zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
jokka Re: i'coo pluto już u nas 30.01.09, 17:58 BYm była wdzieczna jakbys zobaczyła, czy jest jakas regulacja pasów? ile cm ma podnózek, mi wychodzi ze powinien miec 20, mozliwe to? jaki duży jest po złożeniu? taki jak mac? jak bardzo można położyć oparcie? jak się podbija, jak manewruje? myślisz ze wart tej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 31.01.09, 21:16 Przeczytalam ten post juz po powrocie z pracy. Ale nic to nie zmienia, bo nie mialam nawet chwili przerwy. W soboty to sie duzo dzieje. Ale dzis sie jeden wozek sprzedal. Oparcie rozklada sie mniej wiecej jak w quescie. Odpowiedz Link Zgłoś
jokka Re: i'coo pluto już u nas 31.01.09, 21:38 acha, oki no to teraz mam problem ;) a nie kojarzysz czy jest jakaś regulacja pasów? i jaki duży jest ten wózek po złożeniu? jak kolor się Wam dzisiaj sprzedał?: Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 31.01.09, 21:45 Nie patrzylam na regulacje pasow. Dlugosci to mysle, ze na 99%jest, ale tobie chyba chodzi, czy mozna ich jakby punkt zaczepienia o siedzonko zmienic, co? Tego nie wiem. Sprzedal sie ten jasno zielony. To byl jedyny, ktory mielismy tylko raz, bo wszystkim nam (sprzedawcom) sie zdecydowanie najmniej podobal (blady i malo na nim konstrasty z napisami i ze srebrnym chromowanym stelazem widac). Po zlozeniu jest podobny dlugoscia do questa, ale bardziej "gruby". Odpowiedz Link Zgłoś
jokka Re: i'coo pluto już u nas 31.01.09, 21:52 czyli wychodzi, ze pluto to taki quest z większym siedzonkiem? tak hmm a jakbyś miała wybierać między pluto a buggsterm to który by wygrał? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 31.01.09, 22:23 Z wygladu to chyba pluto. Nie wiem jednak, czy w nim na ulicy kolek nie slychac. Koszyk tez ma lepszy buggster. Nie wiem, ktory bym wybrala :) Ja to go jeszcze kupie. Ale narazie to jeszcze bym b. chciala tego swifta (OTH) i nadazylo mi sie tez zakupic maclarena 4 seasons w tej najnowszej edycji. Tak wiec narazie musze posprzedawac cos, zanim cos zakupie. Odpowiedz Link Zgłoś
jokka Re: i'coo pluto już u nas 01.02.09, 22:28 Pinik mam kolejne pytania Pluto dotyczące, bo w opisach piszą że oparcie rozkłada się do 169 stopni, a to prawie płasko, to jak to jest? i czy to oparcie faktycznie takie szerokie jest? czy wychodzi takie jak w xlr? już trochę zwątpiłam drogie to pluto, udało mi się wstępnie znegocjować cenę na 900 zł, ale to i tak dużo, za tyle kupie buggstera, xlr Jeszcze jest opcja z tym cosatto, ale cóż to za firma? nie znam jej. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra jak pluto :) 03.02.09, 18:03 www.mamasandpapas.co.uk/product-frankie-nicey/101510800/type-i/ Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: jak pluto :) 03.02.09, 18:14 peg perego (mamas&papas) jakoś lepiej mi się słyszy niż i'coo Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: jak pluto :) 03.02.09, 18:19 ładny kolorek ma :) mam uczulenie na i'coo naciełam sie na ich model plasma, ale pewnie nie ma co źle oceniać wszystkich i'coo przez to. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: jak pluto :) 03.02.09, 20:54 Ten mamas&papas jest juz od wielu lat na rynku. Nawet kiedys go w Anglii kupilam, a potem im sie odwidzialo z wysylaniem do Niemiec. Wozki podobne, choc pluto ladniejsze, bo takie zaokraglone ma rurki stelaza, jest takie "oble". Co do i'coo. Tak, ta firma robila straszne badziewie. Bo pod firma I'coo (jak i pod ESPRIT i wieloma innymi dobrze brzmiacymi) tkwil Hauck. To byly wozki Hauck'a (ktory ma b. zle opinie i beznadziejna wytrzymalosc). Ale ten model podobno jest robiony przez inna firme! Nie ma go tez np. w nowym katalogu I'coo! Cos sie I'coo podobno z hauckiem scielo i ten wozek jest innego producenta i wlasnie z mysla o dobrej jakosci. To jest to, co wiem ze sklepu, w ktorym pracuje (nasz szef od dawna i'coo skreslil z listy dostawcow, a pluto zamowil, choc to drogi wozek). Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 04.02.09, 22:59 www.allegro.pl/item548040405_wozek_spacerowy_mamas_papas_ziko_frankie.html Wydaje mi sie fajny i cena ok. Odpowiedz Link Zgłoś
izabeladrozd Re: i'coo pluto już u nas 04.02.09, 23:15 no wlasni o tym wozku pomyslalam i chyba cena mniejsza a prawie to samo ja mam zamiar go kupic w marcu Odpowiedz Link Zgłoś
izabeladrozd Re: i'coo pluto już u nas 04.02.09, 23:17 w angli kosztuje 170 funtow Odpowiedz Link Zgłoś
izzzzi Re: i'coo pluto już u nas 11.02.09, 11:26 Kupiłam wczoraj PLUTO i zrobiłam spacer testowy, więc opiszę. Wózek jest rzeczywiście szeroki, szerszy niż MACLAREN XLR, bo porównywałam oba wózki w AMKO. MacLaren 4 Seasons ma te wszystkie dodatki, ale śpiworek jest dość krótki, raczej dla maluszka. Jeździłam MacLarenem i PLUTO po sklepie i PLUTO prowadzi się dużo wygodniej, jedną ręką leciutko się skręca. Co do wyglądu i wykonania obu, nie mam wątpliwości że PLUTO to zupełnie inna klasa, jest śliczny. Mam tylko wątpliwości co do resorowania, nie sprawdziłam jak to działa w Maclarenie, a wcześniej jeździłam wozem na dużych kołach, więc jest duża różnica, ale nie porównywałam z innymi parasolkami. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 11.02.09, 11:35 Super, ze kupilas. Ja tez zamierzam, ale najpierw chce jeszcze mountain buggy swift. Ktory kolor masz? Ja sie waham miedzy czarnym, a brazowym z blekitna wkladka. Masz wkladke? Mnie sie one bardzo podobaja. Co do resorow, to mnie sie pluto wydaje dosc twarde (ale jezdzilam tylko po sklepie). Natomiast siedzonko ma naprawde szerokie, fakt. Zrob zdjecia i wklej tu koniecznie. I napisz mi, czy na dworze slychac kola, bo to moja glowna obawa. Odpowiedz Link Zgłoś
izzzzi Re: i'coo pluto już u nas 11.02.09, 17:42 Co do kółek, to na polbruku słychać terkotanie. Ktoś pisał też o tym, że siedzisko jest płytkie. Mój synek jest grubiutki i jest ok, a poza tym jest wydłużane. Dla mnie Buggy Swift jest za ciężki, zależało mi na lekkim wózku - PLUTO waży 7,5 a BUGGY 9,5 kg. Kupiłam brązowy wózek i pomarańczową wkładkę, bo mam pomarańczowy śpiworek, który mi pasuje. Dodatkowo dokupiłam sobie parasolkę Disneya z tygrysem, też pomarańczową, więc powstał fajny komplecik. Jak tylko zrobię jakieś foty, to wkleję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 11.02.09, 19:13 Ja pisalam o plytkim siedzonku. Takie mi sie optycznie wydawalo, choc moj synek calkiem fajnie w tym wozku siedzial. A czy na chodniku slychac ten wozek? Co to jest polbruk???? Wstaw koniecznie zdjecia, bardzo czekam. A gdzie kupilas ten wozek i za ile, jesli mozna zapytac? A skladanie jest dla Ciebie ok? Ja za pierwszym razem to sobie tam palucha przycielam, ale moze dlatego, ze nie bylam przyzwyczajona do tego mechanizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
izzzzi Re: i'coo pluto już u nas 12.02.09, 11:50 Polbruk, to chodnik kostka - taki standardowy jak teraz kładą. Składanie jest ok, poradziłam sobie bez problemu. Kupiłam wózek na al. KEN w Warszawie za 999zł. Dziś chyba zrezygnuję ze spaceru, bo pogoda jest okropna :( Mój syn wczoraj zażyczył sobie wożenie w nowym wozie po domu :) Przez pół godziny kręciłam kółka po korytarzu :) Chyba go polubił Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 11.02.09, 23:56 Znalazlam taki opiis tego wozka. MOze sie komus przyda: Bardzo wysokiej jakości wózek przewozowy o szerokim siedzisku (40 cm). Wszystkie elementy konstrukcyjne są wykonane z metalu, dzięki czemu wzmocniona została wytrzymałość wózka. Charakterystyka wózka:- pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa,- regulowany podnóżek,- zdejmowane poszycie z możliwością ręcznego prania, - skrętne kółka z możliwością blokady, - oparcie regulowane w 3 pozycjach (pozycja spoczynkowa 169 stopni), - głębokość siedziska: 23 cm, długość oparcia: 49 cm, długość w pozycji leżącej (z podnóżkiem) 84 cm., - szerokość siedziska 40 cm, - duży kosz na zakupy, - amortyzacja tylnych kół, - wysokość rączki 107 cm, - średnica kół: 14 cm, - wymiary po złożeniu: dł. : 107 cm, szer.: 30 cm, gł.: 35 cm, - wymiary wózka po rozłożeniu: wys.: 107 cm, szer.: 51,5 cm, dł.: 85 cm., - waga wózka : 7,5 kg. , - możliwość dokupienia dodatkowej nakładki na siedzisko w kolorach: kremowym, seledynowym, pomarańczowym, różowym i czerwonym (cena 159 zł), - dodatkowe akcesoria do dokupienia: śpiworek w cenie 329 zł, oraz torba w cenie 250 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 12.02.09, 00:15 Tu sa troche taniej niz zwykle www.amko.com.pl/pluto-icoo-cat-656.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: i'coo pluto już u nas 12.02.09, 00:23 Tu jeszcze taniej: www.wozkifoteliki.pl/icoo-spacerowka-pluto-brown-2009-p-1698.html?osCsid=1abd0ddb82047ed1df064de3ff985756 Dziwne... W Niemczech we wszystkich sklepach maja jednakowa cene. Odpowiedz Link Zgłoś
pawimi455 Re: i'coo pluto już u nas 12.02.09, 08:40 wlasnie sobie kupilam i'coo pluto- brazowe, czarnego nie chcialam bo mam juz maclarena triumpha czarnego...kosztowal tyle co moj dazzle $300 przesylka za free. Kupie sobie ze dwie rozne nakladki na zmiane jak mi sie wozio spodoba :) zobaczymy czy lepszy od dazzle....musze niestety na niego czekac bo dopiero po 25-tym bedzie w magazynie ale nie szkodzi! A propos to moja rodzina pomysli ze juz calkiem oszalalam! Odpowiedz Link Zgłoś