Dodaj do ulubionych

najlepsza parasolka dla dwu latka?

04.01.09, 15:38
Prosze napiszcie dziewczyny jaka polecacie?Najlepsza jaka
znacie,cena nie gra roli.
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: najlepsza parasolka dla dwu latka? 04.01.09, 16:48
      mój synek będzie miał 3 latka, jeździmy maclarenem triumphem, nie wiem czy
      najlepszy ale dla nas już wystarczający, w większości już wózkiem jeżdżą tylko
      zakupy no ale czasem się przydaje, oglądam wózki i czytam forum bo może coś
      fajnego sobie jeszcze kupię (takie głupie przyzwyczajenie - od 6 lat mam
      wózki... mania...)
      • pstrabiedronka Re: najlepsza parasolka dla dwu latka? 04.01.09, 18:10

jeśli chceszmiec funkcje opuszczenia oparcia to Maclaren Quest a jeśli na tym Ci
        nie zależy to Maclaren Volo.
        ja mam Volo dla dwulatki - jeździ jak złoto, nie czuję ciężaru dziecka.
        • magda79pn Re: najlepsza parasolka dla dwu latka? 04.01.09, 20:14
          no właśnie, ja miałam volo (rocznik 2006) jak mój syn miał 2 latka i brakowało
          nam rozkładanego oparcia (często spał na siedząco) teraz jak kupowałam parasolkę
          syn miał ponad 2,5 roku i miało to być volo, jednak z kilku względów kupiłam
          triumpha; kolory (sina biel we volo która wygląda jak brudna) i cenę podobną do
          volo (kupiłam triumpha za 305zł -325 z wysyłką) a jednak triumph się rozkłada
          (nie raz nam się to przydało nawet teraz) i tapicerka lepsza bo grubsza i
          oparcie sztywne a we volo siateczka i tapicerka cienka, przewiewna- idealna na
          upały.
          Miałam też w tym samym czasie questa którego sprzedałam, ponieważ po dokładnym
          obejrzeniu obydwóch wózków różniły się one tylko rodzajem regulacji oparcia
          (quest ma tradycyjną, triumph ma pasek) wysokością oparcia (quest ma 48cm,
          triumph 46cm) i podnóżkiem (quest ma a triumph nie) jednak uważam że przy 2,5
          latku podnóżek jest niepotrzebny ponieważ i tak mu nogi zwisają z niego.
          Quest i triumph mają taki sam stelaż, ważą mniej więcej tyle samo (różnica max
          0,5kg) i rozkładają się tak samo mocno do spania.

Ja nikogo na triumpha nie namawiam, w moim przypadku zostałby może nawet ten
          quest ale triumpha miałam w ładniejszym kolorze.
          • as2008 Re: najlepsza parasolka dla dwu latka? 04.01.09, 21:04
            a jakie wagowo dzieci wozicie
            moja cora ma 14 m-cy i wazy 12 kilo
            szukam jakiejs fajnej przewozowki dla niej a prawie wszytskie sa do 15 kilo :(
            czy tylko maclaren xlr mi zostaje do wyboru ?
    • dziubekl Re: najlepsza parasolka dla dwu latka? 04.01.09, 21:22
      dla dziecka powyżej 15kg znam tylko maclaren techno xlr. jestem
      posiadaczką tego wózka i nie zamieniłabym na zaden inny.
      • magda79pn Re: najlepsza parasolka dla dwu latka? 04.01.09, 21:39
        mój syn waży ok 15kg i triumph też jest niby do 15kg ale na pewno wytrzyma więcej.
        • rubi88 do as2008 04.01.09, 21:50
          Największe obciążenie wytrzymuje Graco VIE4, dostępny tylko w USA, wózio ładny,
          a Garco w USA cieszy się lepszą opinią niż te nasze europejskie(zresztą te z USA
          są o wiele ładniejsze)
          Tu masz je dotępne na allegro:
          allegro.pl/search.php?string=graco+vie4&category=11844&description=1&buy=0&new=0&pay=0&vat_inv=0&personal_rec=0&from_showcat=1&country=1
          • pstrabiedronka Re: do as2008 04.01.09, 22:58
            ja wożę córke dwuletnią 14,5 kg.
            Maclareny maja ograniczenie do 15 kg ale wytrzymują duuuuuzo więcej. To bardzo
            solidne wózki pomimo dość cienkich rurek stelaża.

Magda - ja mam Volo czarne z żółtym - dla mnie bardzo ładne a dodatkowo mam
            materacyk na zimne dni.
            No ale moje Volo nie jest naszym jedynym wózkiem - jest to wózek na wypadek
            kiedy muszę iść gdzieś dalej z młodszą córką (dwumiesięczną), wtedy mała idzie
            do chusty a dwulatka do Volo. Chciałam żeby był to wózek jak najlżejszy dlatego
            wybór padł na Volo.

Ale gdyby to miał byc jedyny wózek to pewnie zdecydowałabym się na questa lub
            triumpha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka