Dodaj do ulubionych

FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA

29.01.09, 11:40
czy ktoś ma taka spacerówkę, proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • tori101 Re: FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA 31.01.09, 20:51
      ja też szukam o niej opinii i prawie nic
      to jest wózek firmy beticco baby z Białegostoku, mają swoją str www ale nie ma
      dodanego tego wózka do katalogu ich produktów
      wózek sprzedawany przez allegro a na ich stronie nie ma, trochę dziwne...
      napisałam do firmy i do ludzi którzy kupili ten wózek przez allegro, odpisały mi
      dwie osoby - jedna jeszcze nie dostała wózka a druga odpisała - cytuję "Pierwsze
      wrażenie jest bardzo pozytywne, nasunęła mi się nawet taka myśl, że lepiej
      wygląda w rzeczywistości niż na zdjęciu na Allegro. Materiał z którego wykonany
      jest wózek jest bardzo dobrej jakości(tak wygląda), wszystko starannie wykonane,
      nie jestem tylko pewna jak będą się sprawować plastikowe przyciski zmiany
      położenia oparcia i przekładanej rączki choć działają bez zarzutu. Jeśli chodzi
      o wygląd wózka to mi osobiście nie podoba się to , że budka jakoś tak dziwnie
      się składa ale to moje subiektywne odczucie innym może to nie przeszkadzać.
      Podsumowując, na razie nie żałuje zakupu , wózek prezentuje się bardzo dobrze
      zobaczymy jak spisze się w terenie"

jak czegoś się jeszcze dowiem to napiszę bo ja chcę kupować wózek bliżej wiosny,
      to do tego czasu będę miała temat rozpracowany
      oto samo proszę osoby które kupią wózek fuzzion żeby zdały relację, czy warto:)
      pozdrawiam
      pozdrawiam
      • lunieczka1 Re: FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA 01.02.09, 14:23
        dzięki tori101 za wieści
        • voda_ja Re: FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA 10.02.09, 16:13
          Ja również myślę o zakupie tego wózka, ale się waham z tych samych
          powodów.Niewiele jest informacji na temat Fuzziona.

Obawiam się jednak, że jak przełożymy rączkę tak żeby dziecko siedziało przodem
          do nas, może się źle prowadzić..
          Niemniej jednak napisałm do 2 osób które zakupiły ten wózek i są zadowolone.
          • voda_ja Re: FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA 10.02.09, 16:19
            to są odpowiedzi:

"Wprawdzie wózek ten mam dopiero od kilku dni ale już mogę powiedziec, że jestem
            z niego bardzo zadowolona. Jest bardzo łatwy w prowadzeniu zarówno w ustawieniu
            rączki z tyłu, jak i z przodu wózka. Dodatkowo mogę zaznaczyc, iż wkładka jaka
            jest dodana dla malucha wewnątrz wózka jest bardzo miekka przez co maluchowi
            bardzo wygodnie się w nim siedzi. Wózek bardzo dobrze się składa, dzięki czemu
            zajmuje mało miejsca w aucie Ogólnie rzecz biorąc wózek jest godny polecenia
            funkcjonalny, lekki i estetyczny "

i druga
            " ..
            w sumie to dzisiaj pierwszy raz wybrałam się tym wózeczkiem na spacer -
            wcześniej nie było pogody. Według mnie wózek jest swietny, prowadzi się go
            bardzo lekko, rączka przekłada się bez problemów, koła wydaje mi sie że mają
            amortyzację ponieważ dziecko nie podskakuje na wybojach może troszke ale to jak
            w każdym wózeczku. Po przełożeniu rączki (kiedy dziecko jest przodem do mnie)
            obrotowe koła są z tyłu wózka czyli zaraz przede mną ale też spełniaja swoje
            zadanie. Także na zakończenie mogę z czystym sumieniem doradzic Pani zakup tego
            wózeczka.

Jak się coś dowiecie to piszcie:)

• agniesz-ka1985 Re:Beticco wózek 12.02.14, 12:05
        Ja również uważam, że lepiej wygląda w rzeczywistości niż na zdjęciu. Nie kupowałam przez alegro a bezpośrednio napisałam na Facebooku do firmy i mimo, że musiałam opłacić kuriera i tak było taniej. Ja tam się cieszę - już drugie dziecko korzysta z wózka! :)
    • vi-23 zamowilam :) 11.02.09, 16:36
      napisalam do dziewczyny ktora kupila ten wozek i odpisala mi ze wozek jest
      rewelacyjny, latwo sie prowadzi, jest lekki i wart zakupu, pokusilam sie (albo
      zaryzykowalam, hehe :)) i wlasnie zamowilam wozek, kolor zolty podobno jest
      sliczny :) jak juz przyjdzie to napisze o nim cos wiecej chyba ze macie jakies
      konkretne pytania to piszcie jakie, no a teraz czekamy... :)
    • voda_ja Re: FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA 12.02.09, 17:47
      Mam już wózek w domu.Dziecku w nim wygodnie:)to najważniejsze.
      Jak dla mnie to trochę plastikowy, ale generalnie jestem zadowolona, z tym że
      nie byliśmy jeszcze na spacerze.Po spacerze napiszę coś więcej.Acha i jeszcze
      jedno rączka -brak regulacji, mi to trochę przeszkadza bo mała jestem,ale na
      razie wrażenia pozytywne:)
      • vi-23 Re: FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA 13.02.09, 08:34
        ja na swoj jeszcze czekam, dopiero dzis rano wyslali wiec chyba dopiero w
        poniedzialek do mnie dotrze, na pewno sa jakies minusy tego wozka no ale jak za
        taka cene to nie ma co sie dziwic, ciekawa jestem dlaczego te "lepsze" firmy nie
        robia wozkow z przekladana raczka lub z taka tacka, to jest naprawde bardzo
        przydatne, napisze jak wrazenia po spacerze :)
    • vi-23 do voda_ja 15.02.09, 13:40
      i jak wrazenia po spacerku??
      • agnieszka.anka Re: do voda_ja 15.02.09, 16:29
        Ja też przyłączam się do pytania, bo zastanawiam się nad kupnem tego
        wózka. A ktoś widział może jak wygląda w kolorze czerwonym? Jest tak
        samo śliczny jak żółty? Kupiłabym żółty ale obawiam się, że będzie
        się szybko brudził.
      • voda_ja Re: do voda_ja 15.02.09, 19:50
        Hej na spacerze nie byliśmy gdy z okazało się, że rączka nie jest w pełni
        sprawna i musimy odesłać ją do Białego Stoku i dostaniemy nową.
        Wózek ogólnie fajny.Co mnie niepokoi to krótkie oparcie.Poza tym wózka nie da
        się złożyć i rozłożyć 1 ręką.To tyle na razie z moich spostrzeżeń.
        Acha ja mam kolor żółty czy tam zielony ( w zależności od aukcji)i jest bardzo
        ładny.Czerwony wydawał mi się za krzykliwy, ale to oczywiście kwestia gustu:)
      • voda_ja Re: do voda_ja 15.02.09, 19:51
        vi-23 a Ty masz już wózek w domu??Jak wrażenia?
        • vi-23 Re: do voda_ja 15.02.09, 21:15
          voda_ja napisała:

> vi-23 a Ty masz już wózek w domu??Jak wrażenia?

jeszcze nie mam, podejrzewam ze jutro do mnie dotrze i jak tylko go dostane to
          napisze co o nim sadze :) mam nadzieje, ze to nie beda pieniadze wyrzucone w
          bloto...
    • vi-23 jest!!! 16.02.09, 12:47
      dzis przyjechal wozek, sama go nawet zlozylam ;) pierwsze wrazenie pozytywne,
      wozek ladnie wyglada, kolor zolty przyjemny dla oka, jak narazie wszystko dziala
      bez zarzutow, moje spoztrzezenia: kosz baaaaaardzo duzy, jak ustawiona jest
      pozycja lezaca to niestety nie ma do niego dostepu, wozek latwo sie podbija
      zarowno jak raczka jest z przodu jak i z tylu, budka cicho sie sklada choc jest
      bardzo plytka, z boku praktycznie wogole nie oslania i jak dziecko jest w
      pozycji siedzacej to tez prawie nie oslania i to troche mnie niepokoi, za to
      pokrowiec na nozki jest bardzo gleboki, i jeszcze jedna rzecz ktora jest u mnie
      zupelnie na minus to to ze material ktory jest od budki wg mnie powinien byc
      jakos przyczepiony do oparcia, np na rzepy, bo jak jest pozycja siedzaca to za
      plecami nic nie ma i moze podwiewac natomiast w pozycji pollezacej i lezacej
      ladnie jest wszystko zakryte, to tyle narazie, niedlugo idziemy na spacer to
      zobaczymy jak sprawuje sie w terenie, ale ogolnie wozek podoba mi sie i nie
      zaluje zakupu, oczywiscie widac ze kosztowal 400zl :) ale jak za te pieniadze to
      spelnia moje oczekiwania, acha i oparcie faktycznie nie jest za wysokie bo moj
      synek ma 6 m-cy a juz ma prawie glowke przy koncu ale wygodnie sie mu siedzi
    • tori101 Re: FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA 16.02.09, 15:52
      witam
      wklejam opinie z innego forum, gdzie mi ktoś odpisał - opnie osób które kupiły
      go na allegro
      a ja nadal się waham, zwłaszcza przez tą budkę płytką;/

"Tak zakupiłem wozek FUZZION tylko ze to moja kolezanka zamawiala z mojego
      konta bo nie posiada Loginu do Allegro. Bynajmniej jest zadowolona z tego
      wozka tylko cos wspomniala o kolkach ze troszku halasuja kola sa zrobione
      z jakiejs pianki twardej. Ale ogolnie jest ZADOWOLONA."

"Wózek wart jest ceny, jeśli porównać wózki w sklepach w tym samym przedziale
      cenowym to ten chyba jest najlepszy jeśli chodzi o jakość, żona jest z niego
      zadowolona."

"Witam ogólnie jestem zadowolony z wozka przyzwoicie wykonany, lekki (aluminiowa
      rama) kolka sa skretne ale mozna je zablokowac.
      Materialy sa estetyczne i mile w dotyku w tej cenie napewno warto."

"generalnie jesteśmy zadowoleni wózek sprawuje sie dobrze, dziecko ma w nim dużo
      miejsca, jednak ma pewne minusy. jesli chodzi o przekąłdaną rączkę to jesli
      dziecko siedzi w pozycji buzią do rodzica to bardzo ciężko a wręcz niemożliwe
      jest podbicie wózka na chodnik. a jesli odblokujemy koła to ciezko przyzwyczaić
      się i kopie sie w nie, jesnak wady które wymieniłam ponoć są w każdym wozku tego
      typu (np baby design verso)"

"Witam. Ten wózek kupiłam dla synka siostry, jest bardzo z niego zadowolona.
      Napewno wózek nie różni się od zdjęć jakie są na stronie, ja wybrałam kolor
      żółty i jak dla chłopczyka jest bardzo ładny. Wózek jest łatwy do składania,
      dziecko ma dużą wygodę, bo siedzisko jest miękkie i dość szerokie. Koła są duże,
      ale raczej plastikowe, jednak wózek dobrze się prowadzi. Myślę, że za taką niską
      cenę, to jest dobry zakup"

"Wózek jest bardzo fajny i łatwy w obsłudze i funkcjonalny, jedyne czego
      mi brakuje to folia przeciwdeszczowa, ale to można osobno dokupić za 10-15
      zł (folia uniwersalna). Z tym, że wg mnie to bardzo dobry wózek dla kogoś
      kto chce mieć przekładaną rączkę, jeśli nie i tylko zależy na tzw.
      "normalnej spacerówce" to wiem, że są tańsze '

"wozek pierwsza klasa wspaniałty a tym bardziej ze ma ta raczke przekładana za
      tą cene jest wart bo sa jeszcze coneco jupiter ale nie mozna go dostac a cena 20
      zł drozszy pozdrawiam"

"Witam!!! wózek który zakupiłam jest ok!! jedyną wadą jest to że gdy rączka jest
      przełożona czyli dziecko jest przodem do mnie to ciężko się prowadzi i nie mozna
      wjechać na chodnik no i gdy leży to nie można się dostać do koszyka pod wózkiem
      ale trzeba sobie jakoś poradzić.Kolor jest ładny ja mam czerwony, koleżanka
      niebieski.Koła są dobre bo duże szkoda że nie dętkowe producent nie ma takowych
      na stanie bo już się dowiadywłayśmy .Więc do Państwa należy ocena czy ten wózek
      jest warty tych pieniędzy czy nie ja kupiłam go ze względu na przekładaną rączkę
      trzeba iść na jakiś kompromis pozdrawiam!"

"Witam, ogólnie jest ok. Przestronny i stelaż bardzo mocny - można go bez obaw
      obwiesić zakupami. Ma jednak wade, w moim odczuciu. Kiedy rączka jest przełożona
      na drugą stronę (dziecko twarzą do mamy) trudno się go prowadzi, bo wtedy
      skrętne koła są tylnymi. Koniecznie trzeba je zablokować. Taki układ nie został
      do końca przemyślany - trudniej wtedy unieść przednie koła do góry, np po to by
      wjechać do autobusu. To chyba kwestia nie dokońca dobrze wywarzonego środka
      ciężkości. Ale kiedy rączka jest przełożona do tyłu, czyli dziecko twarzą w
      kierunku jazdy, wszystko jest
      ok. Dla mnie najważniejsze było siedzisko, oparcie rozkładane na płasko (fajny
      pomysł - przycisk zwalniający jest na górze, czyli łatwodostępny), jest dość
      długi (90cm po całkowitym rozłożeniu) - dziecko ma dość miejsca by się normalnie
      wyciągnąć i wyspać. Nie leży przykurczony jak w wózkach z siedziskiem
      kubełkowym. Nie znalazłam dłuższego wózka w tej klasie cenowej."

"Witam.na razie mogę przekazać jedynie teoretyczny opis wózka.póki co
      czekamy na pasażerkę. wózek jest bardzo dokładnie i solidnie
      wykonany.jest lekki w porównaniu z innymi wózkami o takiej
      funkcjonalności.a to był u nas czynnik decydujący o zakupie po
      poprzednich doświadczeniach.druga sprawa to wielkie łatwo skrętne
      koła. Niestety z plastyku.ale amortyzują nieźle.ogólnie ocena bardzo
      dobra i moim zdaniem cena jest ok."
      • vi-23 Re: FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA 16.02.09, 16:21
        no budka jest plytka ale idzie wiosna potem lato i w sumie nie bedzie potrzebny
        az tak zabudowany wozek,tak mi sie przynakmniej wydaje...ja kupilam ten wozek
        jako przejsciowy bo mam x-landera ale synek wogole nie chce jezdzic tylem do
        mnie wiec zmuszona bylam poszukac czegos z przekladanym siedziskiem lub raczka,
        na lato chce kupic jeszcze taka zwykla parasolke, ten wozek ma mi wiec starczyc
        do momentu az synek zechce podziwiac swiat a nie swoja mame :) gdyby to miala
        byc spacerowka juz do konca okresu wozkowego to bym sie zastanawiala nad nia lub
        gdy bylby to moj jedyny wozek to tez, duzo tych opinii i wszystkie pozytywne
        czyli wozek jak na ta cene jest ok, a jakimi ty kierujesz sie kryteriami przy
        wyborze wozka? moze jakos wspolnie cos poradzimy na Twoje watpliwosci ;)
        • tori101 Re: FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA 17.02.09, 10:00
          hej:)dzięki za odpowiedzi:)

ja bym chciała wózka wytrzymałego - a oto co mi napisała aga011577 na temat
          fuzziona na tym forum tylko w dziale zakupy - cytuję: "Oglądałam taką spacerówkę
          na żywo, wygląd niczego sobie no i przekładana rączka a sprzedawca zapewniał, że
          reklamacje na ten model "praktycznie się nie zdarzają". Z moich informacji
          wynika, że to wózek chiński, konstrukcja jest łączona nitami, które po jakimś
          czasie poluzowują się i własciwie nie ma możliwości naprawienia tego. Jedna z
          moich znajomych kupiła ten wózek i po kilku miesiącach nadawał sie do naprawy
          ewentualnie wyrzucenia bo naprawa i tak nic nie pomogła. Zastanawiałam sie nad
          tym modelem jednak po takich informacjach nie warto ryzykować. Pozdrawiam"

poza wytrzymałością zależałoby mi na dobrej amortyzacji (mieszkam w mieście ale
          na osiedlu są i chodniki z kostki i takie z dziurami, wysokie krawężniki też sie
          zdarzaja;/las i inne wertepy

fajnie żeby ta budka była dobrze zabudowana bo w moim wózku - 2w1(bartatina)
          spacerówka ma przekładaną budkę z gondoli i po bokach budka odstaje - budka jest
          szersza niż spacerówka

żeby było dość szerokie siedzisko (teraz mam 32cm) i to trochę mało, rozkładane
          na płasko

żeby nadawał się na wyjazd - czyli składał się dosyć płasko(mam samochód kombi
          ale wiadomo, oprócz wózka jeszcze torby wejść muszą)

no i ta przekładana rączka, ale jeśli nie znajdę solidnego wózka z przekładaną
          rączka, kupie inny;/

zastanawiałam się nad jane nomad ale na niego ludzie też narzekają no i ta cena
          ...fajnie gdyby kosztował tak 600-1000zł max

chyba czeka mnie jeszcze kurs po sklepach;/
          jak macie jakieś propozycje, chętnie coś jeszcze popatrzę

pozdrawiam

• vi-23 Re: FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA 17.02.09, 11:37
            tak jak napisalam ja kupilam ten wozek jako przejsciowy, gdyby mial starczyc mi
            na dluzej chyba bym go nie kupila...ja na poczatku bylam zdecydowana na peg
            perego pliko switch, dosyc drogi (niecale 1400zl) ale mial bardzo dobre opinie
            no i siedzisko montowane w dwoch kierunkach i skladal sie w parasolke czyli dla
            mnie ideal ale bardziej potrzebowalam wozka na spacery po lesie bo mieszkam pod
            lasem wiec pp nie nadawalby sie, zreszta byloby mi szkoda ciagac go po lasach z
            racji wlasnie tego ze jest drogi, ale z wlasnego doswiadczenie wiem ze na wozku
            nie wolno oszczedzac bo i tak sie nie oszczedzi dlatego zbieralam na ten peg
            perego bo wiedzialam ze jak go kupie to wystarczy mi juz do konca; kupilam
            x-landera (bo chcialam zaoszczedzic), wybiralam pomiedzy mutsy a bebecarem i tak
            zaoszczedzilam ze synek jak mial 4 m-ce to musialam kupic nowy fotelik
            samochodowy (800zl) bo ten x-car to jakas porazka, strasznie waski! a teraz
            kupilam spacerowke (500zl), jesli chcesz zeby ten wozek starczyl ci na dluzej to
            ja bym ci radzila go nie kupowac, ja pozniej zastanawialam sie tez nad jane
            carrera pro i ten wozek bym ci proponowala, ma tez bardzo dobre opinie na forum
            i jest tanszy od pp, kosztuje ok 1000zl, ostatnio jakas dziewczyna na allegro
            kupila za 600zl, jest skladany w parasolke ale ma pelna raczke i siedzisko
            montowane w dwoch kierunkach, tez byl moim faworytem, tu podaje ci link:
            dino.sklep.pl/nowy/wozek-carrera-pro-jane-kolor-ebory-dostawa-gratis-p-26.html
            • bach28 jane carrera nie ma 17.02.09, 11:58
              mozliwosci montazu siedziska wdwie strony
              • vi-23 Re: jane carrera nie ma 17.02.09, 13:01
                bach28 napisała:

> mozliwosci montazu siedziska wdwie strony

ups..faktycznie :/ sorki
    • tori101 Re: FUZZION Z PRZEKLADANA RACZKA 23.02.09, 12:34
      byłam w sklepie - babyfant największy w moim mieście, oglądałam wózki i nic mi
      nie wpadło w oki - same zoopery, chicco i graco czyli te co najczęściej schodza
      bo dosyć tanie, jane był carrera i nomad - i kto wie może na carrerę się
      zdecyduje, nomad ma dziwny kosz na zakupy z taką rurką przez co ciężko się dostać
      w zooperze fajna jest budka z rozpinanym materiałem przez co się fajnie
      powiększa, ale kołka małe
      jane ma fajny stelaż i kółka, budka niestety mała;/
      ale żadnego wózka z przekładaną rączką nie mieli
      jeszcze mnie czeka jeden sklep, gdzie mój brat ma koleżankę to się wypytam o
      wózek doskonały;)
      zdam relacje;)
    • Gość: Martyyyna Beticco Fuzzion IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.14, 10:48
      Ostatnio zainwestowałam w ten wózek - dla mnie bomba! Przekładana rączka się spisuje. Czasem wkurzają mnie koła bo skręcają, ale ponoć to kwestia wprawy w prowadzeniu go.

• Gość: mamawozkowa Re: Beticco Fuzzion IP: *.internetia.net.pl 24.02.14, 10:22
        Inwestycja to to nie jest, raczej wywalona kasa w błoto. Siedzisko króciutkie, amortyzacji brak, kółka... no cóż lepiej nie będzie a gorzej bo to nie kwestia wprawy tylko badziewia. Po przełożeniu raczki prowadzenie jeszcze gorsze, ze o podbijaniu nie wspomnę . No chyba że to reklama to będzie odzew że super i och i ach ;)
        • Gość: krycha Re: Beticco Fuzzion IP: *.183.226.2.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.03.14, 13:07
          Może ktoś doradzi dobry wózek spacerowy do 700zł super jakby była tacka dla maluszka, szerokie siedzisko i rączka przekładana ale jak słyszę tu to rączka się nie do końca sprawdza :( szukam wózka dla rocznej córeczki i chciałabym już mieć go na dłużej. Może ktoś pomoże

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka