Dodaj do ulubionych

Zwariuję z tymi wózkami... wózek nr 2...

26.04.09, 21:25
Witam. Czytam forum i powoli głupieję... Pómóżcie! Pierwszy wózek kupiłam dzięki Wam i jestem zadowolona, ale dzieć rośnie i moje potrzeby również.
Mam synka, 8 miesięcy, 9 kg. Mam xlandera xa. Mieszkam w mieście. Poruszam sie po chodnikach w róznym stanie, galeriach, kostce brukowej. Nie jeżdzę po polnych drogach czy czymś takim. Potrzebuje drugiego wózka, który wniosę do pociągu bez czyjejś "pomocy", który nie zajmie mi pół bagażnika i który posłuży do końca okresu wózkowego. Brak ograniczeń finansowych, wskazany jest przy zakupie jednak zdrowy rozsądek.
Myślałam o maclarenie xlr, teraz wpadła mi w oko aria. I już sama nie wiem. Ważne żeby było lekkie, bezawaryjne, fajne dla dziecka i dla mnie - 172 cm wzrostu.
Dla porównania - x lander jest super. Minusy - waga, brak przekładanej rączki (do przeżycia).
Obserwuj wątek
    • aleks2539 Re: Zwariuję z tymi wózkami... wózek nr 2... 26.04.09, 22:20
      nasunęły mi się takie pytania - biorąc pod uwagę xlr, xt i arię. Jaka jest faktyczna waga tych wózków, do jakiej wagi można w nich wozić dziecko i jaki jest rozstaw tylnych kół w tych wózkach? Po Xa i 80 cm rozstawu mam niemiłe doświadczenia w tej materii.
      I czy orientujecie się czy można zobaczyć te wózki na raz na żywo? Np w Toruniu, Bydgoszczy, Poznaniu lub Gdańsku?
      • mysz1978 Re: Zwariuję z tymi wózkami... wózek nr 2... 26.04.09, 22:38
        aleks - w Gdansku sporo wozkow (tych z gornej polki) jest w sklepie "Mama i ja"
        - we Wrzeszczu przy ul. Grunwaldzkiej.
        Drugi sklep z wozkami to Akpol, ale tam raczej sa tansze, choc WYDAJE mi sie ze
        jakiegos Maclarena tam kiedys widzialam. No ale glowy nei dam..
        • mama_nikodemka Re: Zwariuję z tymi wózkami... wózek nr 2... 27.04.09, 10:27
          tez mam x-landera i teraz chce kupic parasolke ale tez chce by byl to wozek juz
          ostatni, maclareny nie podobaja mi sie, ja zdecydowalam sie na zooper hula, juz
          go ogladalam i spelnia moje oczekiwania, jest wygodny i funkcjonalny, bardzo
          fajny jest tez peg perego si tylko ja nie chce wydac na wozek 1000zl dlatego
          odpadl w przedbiegach :) ale baaardzo mi sie spodobal
          • aleks2539 Re: Zwariuję z tymi wózkami... wózek nr 2... 27.04.09, 10:40
            hula jest cięższy od arii, na którą się chyba nastawiam. W arii pociąga mnie kosz na zakupy i rączka w całości. Hula ma fajny podnóżek... Kurde ciężki los wózkowej matki.
            A podobno PP Si jest ogólnie mały, płytki.
            • mama_nikodemka Re: Zwariuję z tymi wózkami... wózek nr 2... 27.04.09, 11:04
              widzialam peg perego si i nie wydal mi sie ani mal ani plytki ale dokladnie sie
              mu nie przygladalam bo cena go zdyskwalifikowala :) mi w sumie na lekkosci wozka
              az tak bardzo nie zalezy, teraz wkladam x-landera do bagaznika i daje rade takze
              z hula tez nie powinnam miec problemu :) powiem szczerze ze arii nie ogladalam,
              hula ma bardzo wygodne i obszerne siedzisko, przynajmniej mojemu dziecku
              wygodnie sie w niej siedzialo, budke naciagana do samego palaka i odpinana z
              tylu i zostaje sama siatka, wygodnie mi sie go prowadzilo no i ma bardzo dobre
              opinnie, wiem ze aria tez ma duzo zwolennikow, najlepiej jest obejrzec wozek na
              zywo, ja myslalam tez nad chicco multiway ale jak go porownalam z hula to
              bezapelacyjnie hula wygrala, chicco wydal mi sie plytki, budka praktycznie
              zadna, porownywalam tez z inglesina trip to ten wozek wogole jakis plastikowy, waski
    • monjan Re: Zwariuję z tymi wózkami... wózek nr 2... 27.04.09, 11:11
      a moze dazzle silveer cross?
      • asik_24 Re: Zwariuję z tymi wózkami... wózek nr 2... 27.04.09, 12:13
        hej!
        Miałam ten sam problem.Kupiłam Buggstera.
        Dazzle widziałam na żywo, mnie się podobał, choc nie sprawdzałam go
        pod żadnym względem(tylko na niego spojrzałam).
        Pozdrowionka. I szybkiego wyboru zyczę
        • mama_nikodemka asik_24 27.04.09, 13:20
          kurcze fajny ten buggster :) ja zdecydowalam sie juz na zooper hula ale ten
          buggster pozytywnie mnie zakrecil ;) napisz o nim cos wiecej, jak sie sprawuje,
          czy dziecku wygodnie, czy starczy do konca okresu wozkowego, czy latwo sie
          sklada, czy duzo miejsca zajmuje po zlozeniu i ogolnie jakie zauwazylas wady i
          zalety w uzytkowaniu,dzieki!
          • ela-e22 Re: asik_24 27.04.09, 13:38
            Buggster jest fajnym wózeczkiem, ale ma duży rozstaw kół, marną
            budkę i podczas składania trzeba wykonac kilka czynności.
            Maclaren xlr , według mnie , nie bardzo nadaje się na dodatkowy
            wózek. To duża spacerówka w formie parasolki. Ma wysoko rączki, jest
            długi po złożeniu.Również świetny wózeczek , ale jak dla mnie jako
            samodzielny sprzęt. Prędzej do xlr przydałby się jakiś "maluch" jak
            np Volo czy Quest.
          • asik_24 Re: asik_24 27.04.09, 14:00
            właśnie chodzi o to,że te parasolkowate wózki zupełnie mi się nie
            podobają. Wyjątek to dazzle.
            A Buggster? Nie mam porównania z innymi tego typu wózkami. W
            porównaniu do Spirita, który posiadam, to.... w zasadzie to niezbyt
            udane porównanie. To 2 zupełnie różne wózki.
            Składa się bardzo prosto, ale maleńki to chyba nie jest (wymiarów
            nie podam, bo jestem w pracy, jak chcesz, daj znać, podam później),
            prowadzi się fajnie, ale na wyboje to raczej wózeczek nie jest(nie
            przyszłoby mi do głowy kupić go dla noworodka), nie jest jednak na
            nierównym terenie zbyt problemowy-ma dość grube kólka.
            Mnie osobiście przeszkadza to,że dziecko nie siedzi całkiem prosto,
            choć nie zauważyłam,żeby przeszkadzało to małemu, tzn. nie marudzi,
            ale często łapie się za barierkę,żeby podciągnąć się do pozycji
            bardziej pionowej.
            Minusem jest dość mała(płytka) budka.
            Do kiedy wystarczy, nie mam pojęcia. Jest szeroki dość i ma sporo
            miejsca na nóżki (mały 10 m-cy ma), ale czy 3 latek pojeździ, nie
            wiem.
            W zasadzie miałam sprzedawć Teutonię, ale jak pojeździłam trochę
            tym, to stwierdziłam, że jeszcze nie. Napewno na dłuższe spacery
            jest lepsza, ale na szybkie wypady bez porównania Buggster.
            Mały bardzo lubi nim jeździć (dla mnie to szok, po wcześniejszych
            przejściach), lubi w nim spać.
            Kosz na zakupy pojemny łatwo dostępny.
            Wszyscy chwalą to oparcie na zamek, ale myślę,że takie jak np. w
            Spiricie jest wygodniejsze (szybsze)
            Ja zakupu nie żałuję zupełnie, jestem bardzo zadowolona, bardzo mi
            się on podoba,ale wg mnie to nie jest najlepszy wózek. Co nie
            znaczy,że gdybym miała kupić ponownie, nie wybrałabym go.
            • mama_nikodemka Re: asik_24 27.04.09, 15:29
              to juz mam problem z glowy, moj synek musi miec oparcie na pionowo no i ta marna
              budka to tez jak dla mnie duzy minus czyli zostaje nadal przy zooperze :) ale
              dzieki za odpowiedz
              • ewamamaemi Re: asik_24 27.04.09, 16:39
                może Pliko Switch?ja mam i jestem na 99% zadowolona, minus to złe podbijanie,
                ale jak pomożesz sobie nogą jest super!Mała ma 11 miesięcy, ciągle jeździ
                przodem do mnie, ale w każdej chwili przekładam siedzisko i podziwia świat!to
                dla mnie najważniejsze w tym wózku, fajnie składa się w parasolkę, ma pałąk,
                pasy-szelki, nie ograniczające ruchów dziecka, pozycja siedziska od zupełnego
                kąta 90 stopni do zupełnie płaskiej pozycji leżącej, gorąco polecam:)nie jest to
                wózek bardzo leciutki i malutki jak np. Maclaren Quest, ale u mnie to będzie
                ostatni wózek, bo go uwielbiam:)
                • mama_nikodemka Re: asik_24 27.04.09, 16:48
                  na switcha bylam zdecydowana i mialam juz uzbierane pieniazki :) bo zalezalo mi
                  na przekladanym siedzisku bo maluszek odmawial jezdzenia wozkiem tylem do mnie
                  ale zalezalo mi bym mogla tym wozkiem jezdzic po lesie bo tam tylko chodze na
                  spacery wiec kupilam fuzziona na allegro z duzymi kolami a teraz chce kupic
                  parasolke na wyjazdy, pliko jest za duza parasolka jak dla mnie w tym momencie i
                  podobno jest duzy po zlozeniu
                  • aleks2539 Re: asik_24 27.04.09, 21:44
                    hej, dazzle mi się nie podoba. Mój mąż mówi że z synkiem na spacer to z tym wózkiem by nie wyszedł. Jestem raczej tradycjonalistką, on jak dla mnie jest zbyt nowoczesny.
                    Co do bugsstera, ok, ale wydaje mi się że ma szeroki rozstaw kół. Jestem po użytkowaniu xa przewrażliowna na tym punkcie. Możecie mi napisac jaki jest rozstaw tylnych kół w bugssterze?
                    Switch zaskakuje mnie przekładanym siedziskiem i jazdą przodem do mamy (ach jak ja tęsknię za gondolą :) ) ale kg sprawiają że niestety nie biore go pod uwage.
                    Chyba czas sie wybrać do tego Gdańska i zobaczyc wózki na zywo. Boje się że aria, na którą się po cichu uparłam ma za nisko rączkę jak dla mnie i męża i problem zacznie się od nowa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka