soulflygirl Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 13:48 Były już opinie na temat tego wózka. Wpisz w wyszukiwarke. Ja sama nad nim się zastanawiam, jako alternatywny wózek do mojego BOLDERA. Od pewnego czasu ,,zaczepiam'' wszystkie mamy pchające przed sobą Magica ( a jest ich mnóstwo w Toruniu) i każda zawsze wyraża się o nim pozytywnie, mówi, że świetnie się prowadzi i jest zwrtony. Jednak na forum czytałam, że bardzo szybko wygląda na zniszczony, ze względu na słabą jakoś materiału. Pomyślałam, wiec o IMPLAST VIBE, który jest do niego podobny a jednak to firma IMPLAST, a wiec sprawdzona i jak w moim przypadku niezawodna. www.allegro.pl/item628172905_spacerowki_implast_vibe_folia_torba_promocjia.html i sama jestem w kropce, bo wizualnie nadal bardziej podoba mi się ESPIRO... a do tego ma i pokrowiec w komplecie, i pałąk, czego nie ma VIBE. aha!pisalam maile do użytkowników, którzy kupili VIBE (z allegro) każdy mail był POZYTYWNY... Odpowiedz Link Zgłoś
madzix88 Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 13:52 Miałam przez dwa miesiące jak moja Anula miała koło roku. Sprzedałam szybko, bo uznałam, że jest jej wybitnie niewygodnie. Oparcie nie podnosi się do pionu, tapicerki nie da się zdjąć do prania, budka będąca właściwie tylko ozdobą, brak podnóżka, rączki po miesiącu zdecydowanie opadły, ledwo wózek prowadziłam /mam 157 cm wzrostu/. Jedyny plus tego wózka to waga i wymiary po złożeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 14:09 O co chodzi z tymi opadającymi rączkami?? Spotkałam dziś dziewczynę w sklepie, miała espiro 4. Zadowolona jest z niego, tylko hamulec jej się coś psuje. Troszkę dała mi poprowadzić i muszę powiedzieć, że super się prowadził, i ta amortyzacja, mięciutki. Mówiła, że nie ma problemu z podbijaniem żadnego. A czemu budka to atrapa?? Odpowiedz Link Zgłoś
madzix88 Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 14:13 Budka, to według mnie atrapa, bo jest płytka i niefukcjonalna. A jeśli chodzi o opadanie rączek, to zwróć uwagę na to, jak wózek jest skonstruowany. Jego stelaż tworzy coś w rodzaju pochylonego L i to pochylenie wraz z czasem użytkowania jest coraz większe, a co za tym idzie - rączki są coraz niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 14:21 Hmm... to już nie wiem co zrobić, dziś idę do sklepu to na żywo wsadzę małą i zobaczę. Mogę mieć w super stanie, prawie nowe Pliko P3, ale dziewczyny też niektóre odradzają i myślałam, że to espiro właśnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
madzix88 Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 14:29 Kup zoopera. Nie ma porównania. Zmieniłam właśnie espiro magic 4 na zooper hulę. I jestem bardzo zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 14:53 a spojrzałaś na VIBE Implasta? ja się w takim razie zdecyduję sie własnie na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 14:55 No fajnie ten vibe też wygląda i tańszy, kurcze sama nie wiem, mówisz, że same dobre opinie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 15:53 Ja się spotkałam z dobrymi opiniami (maile od ludzi, którzy kupili go i już użytkują jakiś czas ) Prosiłam ich o szczerość. Oczywiście pisali też o ewentualnych wadach typu - brak pokrowca na nogi czy , że jest to wózek tyowo miejski, gdyż ze względu na małe koła nie nadaje się w teren - to akurat dla mnie sprawa naturalna. Ja w teren, szczególnie do lasu - mam Boldera, ktory jest niczym auto terenowe w świecie wózków. Najbardziej mnie ,,boli'', że nie mam gdzie ,,pojeździć próbnie'' tym Vibe, bo w Toruniu Go nie zamawiają, gdyż espiro idzie im jak woda... Każdy podkreśla, że się świetnie prowadzi, w co jestem w stanie uwierzyć na słowo - bo Implast kojarzy mi się ze świetną amortyzacją...ale o ile w Bolderze jest ona widoczna gołym okiem, to w Vibe - nie wiem na czym polega...ehhh...wciąz jestem w sumie w kropce... Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 16:02 Ja dziś o 18 idę do sklepu, i pooglądam i espiro i vibe i Ci napiszę moje odczucia. Będę z córeczką, posadzę ją i tu i tu i zobacze co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 16:29 o super!będe wdzięczna. Zwróć uwagę proszę na jakość materiałów - ktoś kiedyś pisał, że VIBE, wygląda jak z oratlionu, co w ogóle mi się nie zgadza, gdyż to niepodobne do IMPLASTA. aaa!i jak się podbija :) czekam na wrażenia! Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: Co myślicie o ESPIRO MAGIC 4?? 11.05.09, 21:42 czekam na relacje ze sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl do xaga 11.05.09, 21:51 własnie dostałam kolejnege maila od zadowolonej osoby, ktora poleca Vibe. Także czekam jeszcze na Twoją opinię - porównianie i kupuję! Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: do xaga 11.05.09, 22:17 Hej. No więc tak ani espiro magic ani Vibe :) Dla mnie ten Vibe przede wszystkim ma zerową amortyzacje, twardy masakrycznie, nie ma porównania do espiro, źle się podbija. Tapicerka nie jest zła, trochę sztywna, ale może być. Wykonanie wózka mogłoby być lepsze też, w tym co oglądałam widziałam jakieś ostre metalowe śrubki w tapicerce. Nie przekonał mnie. Espiro Magic całkiem, całkiem, super amortyzacja i podbijanie, ale miałam wrażenie, że się w pół złamie, i te rączki rzeczywiście jakieś niskie, a jak jeszcze, jak to laski piszą że opadają, to naprawdę będę na kolanach ;) Budka tak jak i w espiro to taka "atrapa" (jedna dziewczyna tak napisała i przyznaje jej rację), jest mała i wysoko, wcale nie chroni dziecka. Kosz nie do użytku przy oparciu leżącym, a nawet jak jest oparcie na siedząco to też np. wiaderko do piaskownicy dziecka nie wejdzie. PP Pliko P3, kurcze no tragedia jak dla mnie jeśli chodzi o podbijanie, najzwyklejsze parasolki o wiele lepiej się podbijały i duży i ciężki, ale córcia ładnie w nim siedziała, ale uważam, że to wozek dla dziecka tak do roku, max, 1.5 roku. Jak masz pytania to odpowiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soulflygirl Re: do xaga 11.05.09, 22:51 to porażka....to już sama nie wiem...bo wszystkie maclareny itp. zupełnie nie podobają mi się wizualnie. Jutro jeszcze moja mama będzie rozmawiać ze znajomą, która pracuje w hurtowni wózków i myślę, że ona szczerze podpowie co ewentualnie wybrać. Wiem jedno, na któryś z tych dwóch i tak sie zdecyduję, bo mam ten komfort, że posiadam dobrą, świetnie prowadzącą się spacerówkę, której jedynym minusem, są duże rozmiary do przewożenia. Jesli miałabyś zdecydować się na któryś z tych, to który byś wybrała? Odpowiedz Link Zgłoś
xaga Re: do xaga 12.05.09, 07:45 Ja wczoraj właśnie sprzedałam swoją Teutonię Spirita S3, byłam z niej bardzo zadowolona, bardzo. Ale korzystałam już z tego wózka bardzo rzadko, bo moja Niunia nie bardzo chce jeździć. A wypady za miasto zdarzają się bardzo rzadko, w sensie do lasu itd. więc już nie potrzebowałam takiego dużego wózka. A tak w temacie gdybym miała wybierać to na pewno Espiro Magic 4. A tak swoją drogą w sklepie bardzo mi się spodobał Espiro Jet. Naprawdę fajny, świetnie się podbijał, super budka, ma zamek, że można powiększyć jak deszcz, czy śnieg zacina, albo słońce świeci, fajny daczek w budce, kieszonki, lekka, niezły kosz. NIe wiem czy nie kupię Jeta właśnia. Odpowiedz Link Zgłoś