20.06.09, 12:14
widze ze sprzedajesz swoja carrere, masz cos lepszego zamiast niej???
takie pytanie mam bo sie nad nia zastanawiam dla mojej starszej czy wygodnie
by bylo w nim 3,5 latce badz sporej dwulatce? a jak wyglada podbijanie i
amortyzacja w tym wozku? chce kupic drugi wygodny wozek na dalsze spacery no i
szukam... chyba ze polecisz cos innego?
Obserwuj wątek
    • mamaly Re: leila78 20.06.09, 12:51
      Ja nie Leila, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Carrera z dwulatką moim zdaniem
      będzie się podbijała już dość ciężko. Ja mam Carrerę, córka ma 11 m-cy. W tej
      chwili jest ok. Carrera jest wygodna. Ma miękkie siedzisko, dość szerokie (ale
      bez przesady), stosunkowo wysokie oparcie (48 cm). Amortyzacja jak się wyrobi to
      jest ok, ale nie spodziewajmy się cudów. Mam też twista i wydaje mi się, że w
      twiscie na przednich kółkach amortyzacja jest fajniejsza.
      Leila (o ile nic się nie zmieniło) mam Arię i ten wózek pewnie dla dwulatki
      będzie wygodniejszy.

A.
      • kiniak22 Re: leila78 20.06.09, 15:25
        hmmm no to mnie zbilas z tropu :/
        chce spacerowke nie za mala i nie za duza, a przeciez nie kupie sobie drugiego
        nomada :P wolalabym cos innego wyprobowac :P
        aria mnie kusi od jakiegos czasu ALE ogladalam foty z dzieciakami w srodku i dla
        starszej bedzie "za krotki"-ona nog nie trzyma na podnozku tylko dyndaja sobie i
        obawiam sie ze bedzie szurowac po chodniku albo jeszcze w kolko gdzies wsadzi :/
        mlodsza znowu wazy juz 15kg i nie wiem czy bede zadowolona z pchania jej w tym
        wozeczku :/
        • mamaly Re: leila78 20.06.09, 19:55
          No to fakt, że carrera jest wysoka i w niej raczej nogi do ziemi nie sięgną.
          Prowadzi się bardzo lekko , 15 kg nie powinno stanowić problemu. Ale podbijanie
          z tymi kilogramami to już nie wiem. Ja w sumie podbijam sporadycznie bo wszędzie
          mam z krawężników zjazdy i podjazdy. Miejsca dla trzylatki powinno wystarczyć,
          skoro bez problemu siada w niej moja 6 -latka (120 cm, 22 kg), tylko budka dla
          niej za nisko.
          Jako drugi do nomada może w sumie się sprawdzić. Ja mam też slaloma i
          najczęściej używam własnie tych dwóch wózków zamiennie.

A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka