naata 31.01.04, 10:34 Czy może ktoś mi wytłumaczyć, jaką ideologie "wyznaja" nasi przedstawiciele...skrótu SLD(?) Czy na pewno chodzi, o socjal - demokrację, w domyśle - ludową???? Ja się Q-de, pogubiłam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toja50 Re: SLD....??? 31.01.04, 14:24 Moze w poniedzialek, dzisiaj nic nie wiem i nic nie rozumiem i nawet nie za duzo umiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
allexaandra Re: SLD....??? 31.01.04, 21:52 nie lubie polityki! Jedna osoba w domu wystarczy, jeszcze zawału kiedyś dostanie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: SLD....??? 31.01.04, 23:02 Booossszzze!Alex,obiecaj nie absorbować polityką Naaty!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 01.02.04, 12:54 hehehehe...Alex wyznaje... politykę - pieniądza i słusznie, nasze głosy i tak się nie liczą, po co się denerwować? Byle do wiosny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 01.02.04, 13:02 Powiedzcie jak to jest, zamieszany w aferę,głośno na cały kraj, potem cisza i....awans! Jaskiernia wierny towarzysz znowu w mediach, tym razem, jako "baron", w Świętokrzyskiem. Łapiński zza pleców Jagielińskiego woła, że o najwyższych stanowiskach(?) mu sie śni...itepe itede... Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: SLD....??? 01.02.04, 19:38 A Oleksy czeka na Sobotke, to jest istny Jelinek. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: SLD....??? 03.02.04, 20:27 Zefel O. Godajom że teroz nasz Oleksy Zefel Tyż chciołby se chycić za nojwyrszy knefel Yno ponoć sie łon jakiś Jolki boji Niy lepi to knefle połodpinać swoji? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: SLD....??? 03.02.04, 22:31 Hahahaha, tez slyszalam, ze nie odpusci Milerowi i szykuje sie na prezydencki fotel. Co to sie robi, bedziemy miec prezydentow jak mrowkow. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 03.02.04, 23:09 Haha...A słyszeliście o aferze u Pola? Jak myślicie, zatuszują? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: SLD....??? 11.02.04, 22:36 Naata! strach nawet myslec, brrrrr gdzie ja wyjade? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 11.02.04, 22:43 No właśnie, ja juz analizuje, gdzie by tu ...a tu nic ciekawego :( No chyba, że Gruzja??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: SLD....??? 11.02.04, 22:47 Trzeba utworzyć własną enklawę p/n Forum Grudziądz.:))Tam się schronimy i przeczekamy najgorsze.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 11.02.04, 23:26 Przy tej cyfrze to my już namierzone hehehehe Nowe nicki tez nam nie pomogą, chyba, że nowe pecety! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: SLD....??? 12.02.04, 10:23 Wg dzisiejszych sondaży wynika, że zbliżają się do dna - 13%. A kiedyś Miller radził Buzkowi żeby ustąpił, a miał ci on większe od SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 12.02.04, 13:17 ...powiedziałabym jeszcze i ..przykłady ;-PP Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 26.02.04, 08:27 No i popatrzcie co sie narobiło! Dzisiaj w Sygnałach Dnia słyszałam, jak to Miller pokonał samego siebie i zrezygnował z Pierwszego SLD. hehehe Ale "rozbrat" ;))) ciekawe co powiecie o pani Banach??? wydaje się byc całkiem do rzeczy? Nie? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: SLD....??? 26.02.04, 09:56 Zgadzam się co Banach, do rzeczy jest faktycznie, do życia nie. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: SLD....??? 26.02.04, 11:46 W SLD juz nikt nie jest do rzeczy. Pelne frazesow usta a glowa pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: SLD....??? 26.02.04, 12:48 Kogo obchodzi kto za Millera...Ostanie wrzeania w łonie czeronych mają odwrócić uwagę społeczeństwa od prawdziwych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: SLD....??? 26.02.04, 12:51 Gdy jużnie mogą to wyciągają aborcję, gejów i kościół. Tematy zastępcze. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 26.02.04, 13:09 Myślę, że najgorsze, że nie ma siły politycznej, nie ma przywódcy. Zstepcze tematy już nic nie pomogą, prawdziwy temat, którego nic nie zagłuszy to bezrobocie i postepująca, już nie bieda, a nędza. Plam Hausnera? Pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: SLD....??? 26.02.04, 15:44 A kto może o tym wiedzieć czy pomoże. Oni są już na wylocie, rozpieprzyli całą gospodarkę. Następcy będą musieli ostro zacisnąc pasa, a tu zaraz wyskoczą strajki i blokady. Po raz kolejny sprawdziło się stare porzekadło: na rządy lewicy musi zapracować prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 26.02.04, 19:21 Kurczę jak jeszcze mozna zaciskać??? Wiesz Chetorku, ja mam wyraźnie w pamięci rządy prawicy, poszczególnych przedstawicieli, ich butę, zarozumialstwo nie miejsze niż obecnych. Często i gęsto równiez afery, ale nie tak skutecznie ścigane, jak to jest teraz. Wtedy wydaje się prasa, dziennikarze nie mieli zbyt wiele do powiedzenia. Nie wiem, nie mam zaufania i do prawicy, właśnie w niej jest najwięcej farbowanych lisów, pozostałości po byłej, wiadomo! Karierowicze wyniesieni na plecach prawdziwych solidarnościowców. Gdzie są ci, którzy poświęcili właściwie wszystko? Ano, klepia biedę. My jesteśmy specyficznym krajem. Ciężko będzie. Nie przeczę, że są ludzie szczerze oddani i chcący, jak najlepiej, ale oni już byli WCZEŚNIEJ, RZĄDZILI. Ja się tylko dziwię, że nikt nie rozlicza złodzieji, którzy rozkradli majątek narodowy. Taki jeden chciał puscic ich w skarpetkach. Nie dość, że nie puścił ich nikt, to dalej maja się dobrze i lepiej. Popatrz na ludzi w dzisiejszych ugrupowaniach politycznych? Populiści, demagodzy i nieudacznicy korzystający z przywilejów za pieniądze podatników. Obstawieni BIZNES-MANAMI. Mjący ludzi, wyborców za absolutne nic! Nawet wstydu nie musza okazywać, po co, przed kim? Popatrz na Jagielińskiego, za wszelka cenę, nawet z podpadziochami, a co? Niech tylko sie dorwiemy do koryta, po nas choćby potop. Przyglądam sie niektórym parlamentarzystom... Nie należy krytykować czyjegoś wyglądu. Ale paskuda z beszczelnością pchająca się na siłę do koryta, bo takie ma chody i układy, to juz obrzydliwość! I to na oczach 40 mln obywateli!!! Szkoda słów, ja chyba też nie pójdę na wybory, choć nie wiem, może znajdzie się ktoś??? Nie wiem....... Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: SLD....??? 26.02.04, 19:53 Narazie nie widac i wiecie co? jak tak patrze na tego Hausnera z tymi aktami pod pacha, to cos mi łapinskiego przypomina. Kurcze, zeby mu tak nie wyszlo jak tamtemu z Kasami.Wczoraj ogladalm swietny program z dawnych lat i spiewano taka piosenke gdzie zamiast milosc spiewano "partia ci wszystko wybaczy" itd i wiecie jak to fajnie pasowalo, super Kazdy sam moze spiewac. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: SLD....??? 26.02.04, 23:48 Ogladaliscie tego faceta u Kwiatkowskiego? i jak wrazenia? juz sie bac? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: SLD....??? 27.02.04, 07:47 Dziewczyno, a Ty o czym?! Napisałem o GOSPODARCE a nie o aferach, nie będę się licytował. Miałem na myśli stan gospodarki, BEZROBOCIA, służby zdrowia, oświaty itp. Pod tym względem KAŻDY rząd prawicowy prowadził reformy, nie rozpieprzając wszystkiego w koło, na amen. Dlatego to co napisałem, że prawica zarabia na rządy lewice jest prawdą. Prawdą, która obowiązuje na całym świecie, vide Francja, Niemcy. Lubisz lewice to sobie lub, nic mi do tego ale nie wpadaj na mnie z takim atakiem. I chyba nie tylko na mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: SLD....??? 27.02.04, 18:45 Chetor,prosze o pukniecie sie w piersi!!! Po moich dwoch postach ruszyles do ataczku, moglam byc zdezorientowana? moglam. Juz pod stol nie bede Ci kazala wchodzic. I kto tu ma czytac i pisac dokladnie? A ogolnie macie racje, tylko nasze liberaly tez sie niefajnie zapisaly. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: SLD....??? 27.02.04, 10:35 A to do kogo? juz nic nie rozumiem, co za atak, jaka napaść? no i jaka dziewczyna? Chetor jasniej,bo cos sie zdenerwowales, a tu nie ma o co. Pliiiiiiisssssss! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: SLD....??? 27.02.04, 10:38 Jak Ty się wpisujesz?! Musisz wejśc do ostanio napisanego posta i wtedy "odpowiadać". A popatrz uważnie i zobaczysz, że odpowiadałem Naacie. A gdzie się denewowałem? Dzisiaj jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 27.02.04, 11:40 Chetorze, zupełnie zbaraniałam......:( Gdzie Ty widzisz atak na Twoja osobe lub na innych? Jestem bezpartyjna od zawsze i tak zostanie, bo nie wiem co musiałoby sie stać, bym poparła jedyna i tylko jedynie słuszna rację. Nie mam sprecyzowanych poglądów politycznych i w zwiazku z tym staram sie być obiektywną dla wszystkich. Oczywiście sympatyzuję z poglądami najbardziej postępowymi na miarę czasów i nie cierpię wszystkiego co trąci wstecznictwem. Moim skromnym zdaniem socjaldemokracji nie ma i nigdy nie było. A prawica po polsku? Kojarzy sie żle, i to nie moja wina, ile razy można zawieść nadzieje? Ostatnio głosowałam na Olechowskiego, i co??? Na kogo teraz? Na Kaczyńskich? Giertycha? Jagielińskiego? Leppera? Kwaśniewską? Rokitę? Lisa? a może Oleksy? Na pewno nie pójdę na wybory...:( ..........i to by byo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: SLD....??? 27.02.04, 17:01 Właśnie na tych,którzy zniechęceni nie pójdą do wyborów liczą kLeepery i inne indywidua.Przeczytaj raz jeszcze wpis Chetora,w którym pisze o prawicy porządkującej gospodarki Francji,Niemiec po rządach lewizny.Przecież on ma rację!Naprawiając to co inni zepsuli (vide SLD),narażą się na potępienie społeczeństwa,to jasne.Prawica o której pisałaś (AWS),to nic innego tylko partia demagogów i konserwatystów.Ta o której pisze Chetor to liberałowie. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: SLD....??? 27.02.04, 18:39 Parkowy - dzięki za zrozumienie. Naata - widzisz, Ty dalej swoje, rozstrząsasz partyjne podziały. Może i źle nazwałem to atakiem a powinienem był "lewicaową" tyradą. Powtórzę jeszcze raz. Chodziło mi o reforamowanie gospodarki pod rządami lewicy i prawicy. I nie tylko u nas ale również w innych krajach, o których pisałem. Nigdzie na świecie, powtarzam, NIGDZIE lewica nie była i nie jest motorem napędowym gospodarki. Zawsze jest nim prawica(liberałowie). Lewica zawsze zajmuje się rozdawaniem tego czego nie wypracowała. Popatrz co teraz dzieje się u nas. Najpierw 3-letni marazm, rozwalenie gospodarki, a teraz będą wytykać np. PO, że nie chce poprzeć Hausnera. A plan oszczędnościowy będzie ralizowała już inna opcja, na pewno nie lewicowa. Gospodarka nie byla w takim strasznym stanie w jakim lewica to przedstawiała przed wyborami. Był to obraz na dodatek sfałszowany jak to udowodnił NIK. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 27.02.04, 19:07 Macie rację, że za granicą, jak i u nas lewica daje ciała. Nie bronię przeciez lewicy /lewicowa tyrada, hehe/, bo się NIE DA. Pisałam, że głosowałam na PO, wydawała sie być partią, najtrzeźwiej myślących ludzi. Teraz nie wiem, wszystko sie zdewaluowało. Zobaczymy co będzie dalej? Na wybory, pewnie, że pójdę...zawsze, jak się wściekam, to sie odgrażam :( Dzisiaj, na tyle, kochani, łepetyna mi pęka. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: SLD....??? 27.02.04, 19:16 To od natloku myslenie kogo wybrac, za kim pojsc, kogo posluchac. A do tego pogoda jakas zmienna jak nie lutowa. skuloby lodem jak sie nalezy, jak przyzwyczajeni jestesmy a tu tak ni zima ni wiosna i badz radosna. Mysle, ze do nocy Ci przejdzie i jeszcze nas odwiedzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: SLD....??? 06.03.04, 15:07 Tyn "twardziel" "Twardziel" wszysko już powiedzioł Co ło Jakubowski wiedzioł Dyć niy stowiom jom na cyl Mie bawi tyj władzy styl. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: SLD....??? 06.03.04, 18:34 Mnie już dawno przestał bawić.Masz rację pisząc o stylu,oni go nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: SLD....??? 08.03.04, 20:31 Nowe SLD Janik se wygoli wonsa I pokoże gymba nowo My sie przestanymy donsać SLD łodrośnie zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: SLD....??? 08.03.04, 20:35 Kongres SLD Na nowego przodownika Se wybrali tam Janika Niby nowo gymba staro Dyć i partio coś niy jaro. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: SLD....??? 08.03.04, 20:37 Janik pado - Chca sto dni! Potym Waterloo! - Kto wiy? Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: SLD....??? 08.03.04, 21:15 Oni już przepadli,stracili szansę na przełom.jedyne co mnie cieszy to kwaśna mina Jakubowskiej,kiedy zorientowała się,że nie ma poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: SLD....??? 09.03.04, 22:08 A mnie te same hasla przedwyborcze u Janika, swiatobliwa mina i bezczelnosc bezgraniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: SLD....??? 09.03.04, 22:27 Zaczyna się równia pochyła, jak juz Chetor to określił. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor SLD - rozłam tuż, tuż...??? 12.03.04, 17:13 Grupa 10-ciu, m.in.: Borowski, Celiński, Banach, Kaczmarek już prawie oficjlanie chcą nowej centrolewicy, jak to określają. Borowski zadaje pytanie Polakom na swojeje stronie internetowej. Janik za to chce popierać Jolkę na prezydenta - całkiem mu odbiło ??? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: SLD - rozłam tuż, tuż...??? 12.03.04, 19:04 Janik, ta c...a, jak zawsze bez wazeliny. A tak ogolnie lubie dziesiątkę. Chociaz za niektorymi nie przepadam. Widac, ze cala Polska podzielona, zaczelo sie juz od Walesy. A moze tak zrobic i Wislą przedzielic? musialabym sie przeniesz do Dragacza.:-))) Odpowiedz Link Zgłoś