Dodaj do ulubionych

słodyczocholik

07.09.04, 22:25
Miałam przez jakiś czas tak że nie chciało mi się jeść słodyczy, ale ten etap
minął i znowu mam chcica. Pewnie to dlatego że zbliża mi sie okres, a zawsze
przed i w trakcie mam nieodpartą ochote na słodkości. Potrzrebuje pozbyć się
5kg :). Wiecie co ja dziś zjadłam 2 porcje frytek, loda, snickersa i kilka
delicji-->pyszne było :)). Już widze wasze miny, ale cos takiego się podziało
że chce mi się jeść wszystko to co ma najwięcej kalorii.
Jakis miesiąc temu się odchudzałam (przez 2dni) i spadło mi 2kg później ok
1kg co się utrzymuje tzn te 3kg.Dodam że nigdy się tak naprawde nie
odchudzałam i nie chce stosować przeróżnych diet, bo z tego efekt jest jeden.

Nie słodze herbaty, nie smaruje pieczywa masłem, wogóle niczym, i nie jem
ziemniaków z mięsem.Ale te słodycze chyba się nigdy nie odłucze.

Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • nadja Re: słodyczocholik 07.09.04, 22:27

tzn jaki jest ten efekt diet, bo ja mam na razie minus 15kg...
      ?

n
      • igielka82 Re: słodyczocholik 08.09.04, 01:00
        to była takie dieta ok500kcal moze mniej i trwała 2dni i mniej o 2kg, noi
        schudłam i to uczymałam jedzac nie zdrowo.
        Gratuluje 15kg, ale chyba nie spadło ci to w 15dni, zreszta ja az tyle nie chce
        schudnąć, wystarczy mi 5kg i bedzie dobrze.

Ale nie kapuje wzasadzie twojego pytania, może to ze wzgledu na godzine-->ale
        nie wiem o co chodzi!
        Ide spac-DOBRANOC-
        • moonika_l Re: słodyczocholik 08.09.04, 16:14
          Hej!
          Nadja pytała jaki jest "jeden efekt diet", których nie chcesz stosować. Bo ona
          na diecie schudła 15, ja niemal tyle samo. I oczywiście nie zajęło to nam 15
          dni - chyba nikt nie wierzy w "takie" diety, bo takich nie ma. Pracowałyśmy na
          ten efekt kilka miesięcy. To odpowiedz na twoje pytanie.
          A teraz pytanie ode mnie - jak zamierzasz schudnąć swoje 5 kg jeśli nie chcesz
          stosować diety? Bo nawet osoby lubiące słodycze mogą schudnąć - wystarczy
          wysiłek fizyczny w sporej ilości :) No, ale to jednak też nie w parę dni.
          M.
          • e_wok Re: słodyczocholik 08.09.04, 17:15
            Po sobie wiem, ze odstawienie slodyczy daje efekt w "czasokresie" (no nic nie
            poradze, ze mi taka nowomowa pasuje :-) dwoch tygodni. POd warunkiem, ze bedzie
            to rzucenie wszelkich slodyczy - sokow, jogurtow, deserow mlecznych. Spokojnie
            kilo, dwa do tylu. W gruncie rzeczy to najlatwiejszy sposob, nie wiem, dlaczego
            tak sie przed tym bronic. Chyba faktycznie dodaja do slodyczy jakies
            uzalezniacze :-)
            • igielka82 Re: słodyczocholik 08.09.04, 17:46
              heh napewno dodają do słodyczy coś co uzależnia, wiem że jak wyeliminuje
              słodycze bez wiekszego trudu schudne te 5kg, ale to troche trudno tak przestać,
              tym bardziej że zawsze jak zbliża mi się okres to mnie ciągnie do czekoladek
              itd. Najlepiej to chyba zrobić coś takiego żeby słodycze obrzydły przynajmniej
              na jakiś czas. Ok od jutra koniec ze słodyczami (mam nadzieje).

Gratuluje wam bardzo tych 15kg mi jest pozbyć się 5kg tzn wiem ile musze sobie
              odmawiać a wy z 15kg to poprostu jesteście wspaniałe i macie silna wole. jestem
              pełna podziwu
              aha to pytanie nadji-chodzi mi o to że dobra dieta to taka która bedzie trwała
              już zawsze i wtedy można zapobiec powrotowi, natomiast
              większość "reklamowanych" diet daje szybki powrot to wagi poprzedniej, oraz o
              to że jak się człowiek zacznie odchudzać to już musi to robić zawsze bo
              organizm który kiedykolwiek się odchudzał bardzo łatwo i szybko lubi wracać do
              poprzedniego stanu.
              Jest tak że dopuki jestem na utrzymaniu rodziców i mieszkam z nimi nie mam
              możliwości na duże zmiany, bo to co ugotują to jest, chleba ciemnego u mnie w
              domu się nie kupuje (żadko) a przeciez nie bede kupować sobie osobno i gotowaać
              osobno. Jedyne co mogę zrobić to eliminować to co mam na talerzu czyli np obiad
              mieso z ziemniakami i surowka-nie zjesc ziemniakow itd-co tez czynie.
              • moonika_l Re: słodyczocholik 08.09.04, 20:30
                Wiesz, zawsze ciężej jest zrzucić 5 kg niż 15. No tak jest i na to nie mamy
                wpływu. Natomiast jesli odzywiasz sie zdrowo - to jest to dieta. My nie
                stosujemy diet gazetowych, ktore trwaja 5-10 dni, ale na dietach jestesmy,
                cociaz masz rację - zmieniłyśmy sposób odzywiania.
                Co do mieszkania z rodzicami i braku wpływu na jedzenie - 5 kg to nie tak dużo,
                wiec skoro nie chcesz walczyc z rodzicami, bo i po co, to po prostu musisz
                troche pocwiczyc. niekoniecznie musisz zaraz latac na silownie. Wystarczy po
                prostu codziennie wybrac sie na spacer w szybkim tempie... I dasz radę.
                Natomiast co do słodyczy - nie wiem czy tzw. "ONI" cos dosypują, ale wiem, ze
                badania naukowe wykazaly, ze slodziki podawane swiniom powodowaly tycie
                biednych zwierząt. Ja całkiem niedawno dowiedziałam się, jaką ilością cukru
                słodzone są jogurty i serki. Od tego dnia (dwa tygodnie miną jutro) nie miałam
                w ustach nic mlecznego. Po prostu sie wściekłam - skoro w serku danio są 4
                łyżeczki cukru, a w duzym jogurcie jest ich kilkanascie, a ja tu nawet nie
                słodze kawy ni herbaty, odmawiam sobie wyszstkiego, po czym wpylam jogurt...
                przeszło jak ręką odjął. To już chyba lepiej zjesc kawał mięsa. Myslalam, ze
                nie dam rady - no bo co jesc? Otóz warzywa, owoce, mięso, ryby. i już.
                M.
                • igielka82 Re: słodyczocholik 09.09.04, 13:21
                  Jeżdże sobie na rowerku (takim zwykłym góralu) co jakiś czas, czasem mi sie nie
                  chce, ale staram sie regularnie, teraz niestety odezwało się moje kolano, mam
                  nadzieje że niedlugo mi przejdzie! To że po jagurtach się tyje to jakiś czas
                  temu (około roku) moja ciocia powiedziała mamie żeby nie jadła ich tyle bo sie
                  po nich grubnie, a moja mama duzo tego jadła.

Nie wiem jak jest z jogurtem naturalnym--ale on chyba nie jest słodzony?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka