31.12.06, 10:53
Witam:) czy do założenia aparatu orto potrzebuje zdjecia?? bo robilam w tym
samym miejscu zdjecie i mialam 1 wizyte 2 miesiace temu, ale rodzice wzieli
to zdjecie ze soba bo mieli sie zastanowic czy tu bede zakladac aparat czy
gdzie indziej i teraz nie wiem czy to zdjecie bedzie jej potrzebne do
zrobienia aparatu a umowilam sie na wizyte 16 stycznia... a i mam pytanie co
do szczoteczki elektrycznej przy kosmetycznym... trzeba miec jakas specjalna
czy zwykla elektryczna obojetnie jaka?
Obserwuj wątek
    • baba_jaga5 Re: zdjecie?? 04.01.07, 09:35
      Ja mam porcelanowy i orto nie kazała mi myć elektryczną:) Używam oral-b orto:)
      Do załozenia aparatu nie potrzeba zdjęcia. Jednak orto moze zapomniała jak
      wyglądają Twoje zęby...co trzeba wyrwać itp. Może lepiej wez to zdjęcie na
      pierwszą wizyte:)
      • cichy_podmuch_wiatru Re: zdjecie?? 04.01.07, 13:57
        Dzięki:) ale mogę myć elektryczna chyba nic sie nie powinno stać prawda?? a o
        zdjęcie dzowniłam wolałam się upewnic:) hihi 16 zakładam:D ale sie ciesze:))
        pozdrawiam
        • balbina63 Re: zdjecie?? 06.01.07, 21:56
          Ja mam metalowy. Mój orto powiedział, że mogę myć szczotką elektryczną. Prócz
          niej mam jeszcze specjalną do zamków i jednopęczkową oraz specjalne "kosmate"
          druciki, ktore przypominają miniaturowe szczotki do butelek. Solidny orto
          powinien wyposażyć pacjenta w "zestaw firmowy" w dniu załozenia aparatu. Moj
          orto dał też próbki past do zębów i płynów do płukania ust oraz silikon do
          naklejania na zamki / nie ranią wówczas śluzówki/.Trzymam za Ciebie kciuki.
          Początki dla mnie nie były łatwe, dlatego ważne było dobre nastawienie. Ja
          również nie mogłam się doczekać.... mam 43 lata. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka