Dodaj do ulubionych

Smoku Migusiu!! Chylę czoła :))

21.01.05, 12:21
mam Wasze "Zamki Polski Południowej" i poluję na północną.

Świetne zdjęcia :)
Obserwuj wątek
    • smokmigus Re: Smoku Migusiu!! Chylę czoła :)) 21.01.05, 13:41
      Milo mi bardzo, sam sie klaniam do ziemi. Zdaje sobie jednak sprawe, ze nasze
      ksiazki moglyby byc lepsze. Jak pare osob, to zauwazylo, brakuje dokladnych map
      topograficznych, niestety za to trzeba placic kartografom, a wydawnictwa dzis
      szukaja wszedzie oszczednosci. Sami tez wiecie, ze zamki Kazjera, choc to
      wspanialy zamkolog, maja powazne braki, a jest nim szczegolnie brak stanu
      obecnego zamku i co sie w nim znajduje. To tez cena za ograniczenie miejscem.
      Inna rzecz, ktora mnie, jako fotografa, poruszyla, to zdjecia w Leksykonie,
      majace czasem 20-30 lat i zupelnie nieaktualne. Mysle, ze Arkady mogly wysuplac
      pare groszy a nie czerpac z archiwum. Dlatego staram sie i zabiegam, aby wydac
      podobny leksykon bardziej pod katem turystyki, ale nie predko bedzie na to
      szansa. A co do Zamkow polnocnych, to u mnie na stronce jest link do Muzy,
      mysle, ze maja jeszcze pare egzemplarzy w magazynie. Ostatnio sie usmialem, bo
      znalazlem ja na straganie pod zamkiem... Ksiaz :D Serdecznie wszystkich
      pozdrawiam i mam nadzieje, ze bedzie sie nam przyjemnie wymienialo uwagi na
      temat, ktory kochamy, czyli oczywiscie zamki :D
      • tosaga Slonkoq jak zawsze ma racje!!:) 22.01.05, 19:44
        Ja też chylę czoła.. Bez Waszego przewodnika "Polska.Najciekawsze zamki"
        nigdzie sie nie ruszam. Wielokrotnie mialam juz okazje sprawdzic go praktyce i
        nigdy sie nie zawiodlam:) Dla mnie rewelacja! I mysle, ze nie jestem
        odosobniona w swojej ocenie.
        Smoku!- specjalne ukłony dla Ciebie i Damy Twego Serca:)
        • smokmigus Re: Slonkoq jak zawsze ma racje!!:) 24.01.05, 09:40
          Dziekuje serdecznie za cieple slowa, zwlaszcza, ze sie nie zawiodlas. Bierze
          sie moze to stad, ze w kazdym zamku bylismy, co cytujac Hugh Granta Z Notting
          Hill: "Bardzo pomaga przy pisaniu przwodnikow" :D
          Jestem lasy na pochwaly, ale i otwarty na konstruktywna krytyke, pozwoli to mi
          na pisanie lepszych przewodnikow. Zwlaszcza, ze moje dane byly aktualne w 2002
          roku, a ostatnio tak duzo sie dzieje w zamkach, zwlaszcza jesli chodzi o ich
          obecny stan czy gospodarza, ze cos sie moglo zmienic. Na przyklad, gdy
          oddawalismy material do druku, to Tyniec wystawal pol metra nad ziemie, a gdy
          ksiazka sie ukazala, to staly juz wysokie mury :D Lubawa byla niezbadanym
          kopcem, teraz jest calkowicie przekopana, a odkryte piwnice maja byc atrakcja
          turystyczna. No i moja ukochana Rurka okazala sie nie byc zamkiem-folwarkiem,
          gdyz do tej pory nie natrafiono na zadne umocnienia. Ale i tak do niej bede
          wracal :D co polecam kazdemu, kto jeszcze nie widzial kaplicy templariuszy na
          koncu swiata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka