rysa9 20.05.05, 09:18 Chciałabym w tym roku pojechać z synkiem na Bitwę pod Grunwaldem. Czy ktoś był wcześniej i może się podzielić wrażeniami i ewentualnymi radami dla nowicjuszy? Gdzie się można w okolicy zakwaterować i wyżywić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smokmigus Re: Bitwa pod Grunwaldem 20.05.05, 16:01 WItam, od 5 lat regularnie jezdze na bitwe jako uczestnik w mniejszym lub wiekszym stopniu. W zeszlym roku bylem z synem, po raz pierwszy jako widz. Impreza jest niesamowita, z pewnoscia warto na nia pojechac. Male dzieci moga sie wystraszyc huku dzial, trzeba to wziac pod uwage, mnie moj syn odciagnal od pola bitwy "bo strzelaja" :D Najlepiej przyjechac w sobote bardzo wczesnie rano, 8-9, jest wtedy najwieksza szansa, ze uniknie sie korka i zajmie niezle miejsce. Na miejscu jest mnostwo atrakcji, zwlaszcza dla dzieciakow, mozna zjesc, napic sie, kupic rycerska pamiatke, odpoczac w sredniowiecznej czesci pola bitwy. Po drugiej stronie jest wesole miasteczko, mnostwo typowych jarmacznych kramow z mydlem i powidlem oraz bud z jedzeniem. Troche zwykle jest malo toalet, a do lasu daleko :D Po bitwie mozna sobie zrobic zdjecie z rycerzem albo dama, o ile zona na to pozwoli :D Trzeba sie tez liczyc, ze wyjazd bedzie utrudniony i poswiecic na wizyte caly dzien. Serdecznie w imieniu organizatorow zapraszam, z pewnoscia nie bedzie to czas stracony. W tym roku bitwa odbedzie sie 17 lipca Szczegoly mozna znalezc tu www.1410grunwald.pl a zdjecia z kilku poprzednich edycji sa na mojej stronce www.kasztel.waw.pl/index.php?option=com_akogallery&Itemid=45Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smokmigus BITWA JEST 16 LIPCA!!! 20.05.05, 16:03 Uwaga, pomylilo mi sie. Bitwa jest 16 lipca w SOBOTE! Odpowiedz Link Zgłoś