gazeta60 20.08.10, 09:52 Poszukuję naprawdę dobrego fachowca, który będzie potrafił znaleźć przyczynę zaciekania ścian. Miałam już dwie ekipy, zapłaciłam a ściany dalej zaciekają i tworzy się grzyb. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miu4 Re: Szukam fachowca 22.08.10, 17:09 Zaciekają? Od dachu? Może zła izolacja przy kominie albo na jakiś łączeniach? Nam zaciekało, bo mieliśmy źle zabezpieczoną ścianke przeciwogniową (czy jak się ją nazywa), która oddziela nasz dom od sąsiadów w zabudowie "w granicy". Więc jakiś "dacharz"? Nieszczelna rura z wodą w ścianie odpada? Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Szukam fachowca 23.08.10, 10:12 próbowałaś tu? www.rayart.pl/ Polecam gorąco. Pomogli mi doprowadzić do porządku fundamenty i jedną problematyczną ścianę w naszym poprzednim domu. Dodatkowo właściciel firmy pomógł mi w ocenie stanu nowego domu, sprawdził w nim prawie wszystko. Znajdzie usterki budowlane, doradzi, co zrobić. Polecałam mojej znajomej, któa miała problem z wilgocią w mieszkaniu w kamienicy na Pradze, przeganiała tylko różne "fachowe" ekipy.... - tu też pomógł. Facet uczciwy, fachowy i inteligentny - również fanastyczny rozmówca :) Domu nie tknę i niczego w nim nie zmienię bez wcześniejszej konsultacji z nim właśnie. Jak to mówi moje dziecko - duży szacun ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nii-dea Re: Szukam fachowca 23.08.10, 13:57 Jeśli to dom drewniany i jest (pełna) dokumentacja (a może i bez), to mogę polecić bardzo dobrego fachowca. Cechuje się jak znajomy mojej przedmówczyni;-) podobnymi cechami. Osobiście polecam. A może to ten sam. Kontakt na maila:-) Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Szukam fachowca 23.08.10, 16:50 To nie jest żaden "mój znajomy", nii-deo, znalazłam go w necie i ze spokojnym sumieniem polecam, bo wiem, że zna się na swojej robocie. Poza tym to mądry i bardzo spokojny facet - super połączenie, jak dla mnie :) Polecam przestudiowanie strony - dla uważnych - na stronie również co nieco o motorach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta60 Re: Szukam fachowca 23.08.10, 18:00 Bardzo dziękuję za pomoc, na pewno się z nimi skontaktuję.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta60 Re: Szukam fachowca 23.08.10, 18:00 Bardzo dziękuję za pomoc, na pewno się z nimi skontaktuję.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nii-dea Re: Szukam fachowca 24.08.10, 10:02 Generalnie obecnie każdy ceniący się fachowiec powinien być uczciwy, rzetelny, słowny, solidny, znający się na swoim fachu oraz pokrewnych:-), do rany przyłóż, inteligentny, elokwentny, pomocny, a najlepiej jeszcze tani i z poczuciem humoru:-) itp. W praktyce różnie to bywa.. wiem z autopsji oraz doświadczeń znajomych. Tak samo rzecz tyczy się opiekunek do dzieci - obserwacji na osiedlu - odnotowałam kilka super kobitek, jedna wręcz fantastyczna (sąsiedzi płacą jej wysoką pensję, pomimo, że chwilowo nie zajmuje się dzieckiem, aby ja zatrzymać, jeśli zaistnieje potrzeba), a bywają i takie co zużywają perfumy, wynoszą drobne upominki i... drewno kominkowe. Serio:-) Pozdrawiam uczciwych:-) Odpowiedz Link Zgłoś