Dodaj do ulubionych

Co za ploty!!!

26.11.10, 09:37
Myślałem, że to tylko takie "przepychanki" i oskarżenia w internecie. Ale faktycznie.

Przyjechała do mnie brygada z ZWiK. Podłączają kanalizację. Alleluja!!!
Rozmawiam z nimi. Mówią : "Panie, mówi się, że Spółka ma być rozwiązana, a ludzie zwolnieni."
Co za bzdura!!!
ZWiK będzie istnieć w tej czy innej formie organizacyjnej i nie ma mowy o zwalnianiu pracowników szczególnie fizycznych i niezbędnej kadry technicznej.
Musi natomiast zostać zmieniony zakres działalności.
Wszystkie brygady na podłączenia domów, około 500 ludzi czeka już 15 lat na realizację wpłat za partycypacje, a dochodzą nowi tam, gdzie położone są już sieci i podejścia do płotów.
Inwestycje tylko poprzez przetargi.
Obserwuj wątek
    • bolo889 Re: Co za ploty!!! 26.11.10, 09:58
      Czyli potwierdza się że kolejno ktoś organizował spotkania z pracownikami zwik, kmł icds i straszył zwolnieniami jak wygra Dabrowski?
      Takie działanie pokazuje do czego obecne władze są zdolne byle tylko trwać. Ma ktoś jeszcze wątpliwości z jakimi ludźmi mamy do czynienia? To nie jest etyczne kłamać publicznie i grać na emocjach ludzkich.
      • qaz2510 Re: Co za ploty!!! 26.11.10, 10:01
        bolo mówisz o sobie?
      • esscort Re: Co za ploty!!! 26.11.10, 10:07
        bolo889 napisał:

Ma ktoś jeszcze wątpliwości z jakimi ludźmi mamy do czynienia? To nie jest etyczne
        > kłamać publicznie i grać na emocjach ludzkich.

Ja już nie mam. Rozumiem konkurencję polityczną, jestem za ostrymi starciami, ale uważam, że są granice, których nie powinno się przekraczać tylko dlatego, że się chce utrzeć nosa burmistrzowi (na co zresztą trochę zasłużył).
        • brycezion Re: Esscort 26.11.10, 10:31
          Nie rozumiem. Uważasz, że to Dąbrowski rozsiewa ploty ??? Kogo masz na myśli o przkraczaniu pewnych granic ?
          • esscort Re: Esscort 26.11.10, 10:41
            To była ironiczna odpowiedź do zacytowanej wypowiedzi Bolo. Sorry, że zaśmiecam wątek, ale Bolo zrobił to pierwszy.
            Na swoje usprawiedliwienie mam to, że i tak w dzisiejszej atmosferze nie mas szans na merytoryczna dyskusję.
            A kto przekracza granice? Uważam że Komitet TŁ w całej akcji z debatą, jej "otoczką", uzasadnieniem propozycją rozmowy w 4 oczy w piątek wieczorem itp. Paniczny strach Komitetu przed pokazaniem kandydata (mało znanego) mieszkańcom stawia pod znakiem zapytania jego kompetencje.
            • bolo889 Re: Esscort 26.11.10, 10:49
              Jak to stawia pod znakiem zapytania kompetencje. Czy 4 lata temu Pszczółkowski brał udział w jakiejś debacie z Sokołowskim? Nie brał. Jego działalność jako radnego była nikomu prawie nie znana, wszedł do rady w połowie kadencji. Z Dąbrowskim były spotkania, były ogłoszenia nawet chyba tu na forum. Nie ma co ściemniać.
              • esscort Re: Esscort 26.11.10, 11:01
                No właśnie - nie ma co ściemniać.
                W poprzednich wyborach:
                - Pszczółkowski był jednak 2 lata radnym, przewodniczącym klubu radnych, jakoś tam więc dał się poznać
                - Nie było debaty z Sokołowskim, bo nikt takiej debaty nie zorganizował, nikt o to nie zabiegał, nie proponował
                - Były ogłaszane publiczne spotkania z kandydatem Pszczółkowskim - zarówno w poszczególnych osiedlach, jak i spotkania ogólne. Zapewne pamiętasz, że podejmowano bardzo aktywne działania, by o tych spotkaniach poinformować jak największą liczbę osób
                - Nie widziałem żadnego ogłoszenia o spotkaniu z Dąbrowskim, słyszałem o jednym spotkaniu zwołanym po cichu.
                - często się na forum pojawia oferta umówienia się z Dąbrowskim na indywidualne spotkanie przez telefon. Tak to można się z call-girl umawiać a nie kandydatem na burmistrza.

Naprawdę przekombinowaliście z ta debatą. I naprawdę cała ta akcja z ukrywaniem kandydata przed mieszkańcami stawia pod znakiem zapytania jego kompetencję
              • wosabi Re: Esscort 26.11.10, 12:04
                Pszczółkowski zbił kapitał jedynie na krytykowaniu Sokołowskiego i złożeniu obietnic wyborczych. Poza gadaniem co zdziałał w Radzie Gminy? Będąc burmistrzem jakie obietnice zrealizował? w każdym razie nie te najważniejsze. Przez 4 lata naginał rzeczywistość i drukował sobie laurki w GŁ za nasze pieniądze. Ludzie czują się oszukani. Po tym wszystkim Pszczółkowski na znowu zostać burmistrzem? Katastrofa
                • kmsanczia Re: Esscort 26.11.10, 12:09
                  Dąbrowski za to zbija kapitał na krytykowaniu Pszczółkowskiego, tylko dodatkowo się ukrywa.
                  Grądzki potrafił sobie wynająć kanciapę na Warszawskiej, wasz bogaty sponsor nie mógł na spotkania z kandydatem wydzielić kawałka swojej firmy?
        • pwz90 Re: Co za ploty!!! 26.11.10, 10:38
          Niestety potwierdzam, dzwoniła do mnie kobieta (z jednej z tych instytucji)przerażona informacją o zwolnieniach. Taki sam sygnał otrzymałem od pracownika KMŁ. Oczywiście, że są granice, są też świadkowie rozmów.
          • neptun666 Re: Co za ploty!!! 26.11.10, 14:02
            pwz90 napisał:

Taki sam sygnał otrzymałem od pracownika KMŁ.

Panie Edwardzie wal prosto z mostu, tym pracownikiem jest Pański syn prawda?
            Ale jak rozumiem to nie jest nepotyzm:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka